Şimdi Ara

Yokuşta deviri düşen araçlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
273
Cevap
5
Favori
20.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KARTAL ile tavşana gittik gece arkada 4 kişi önde iki kişi 1 şöför 1 avcı düzlükte gaza bastıkça bastık sonra yokuşa gelince 5 - 4 - 3 - 2 - 1 sonra devirden düştü stop etti. indik aşşağya çamurda araba kaktırdık tepeye kadar o gece sırf araba kaktırdık halbuki tavşan avına gittiydik ama araba kaktırmaya gitmişiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

1.6 tipom vardı. Torosları tırmanırken 1. Vitese kadar düşüyordum... Şimdi i30 var , tip onun 1 le çıktığı yeri 4 le çıkıyor

Tipocular basmış eksiyi
  • Exitus112 kullanıcısına yanıt
    Bizim Üniversite'nin serviside Transit 200 hp rampada Hyundai Elantra ile kafa kafaya çıkıyor

Ayrıca forumda ne kadar Vag motorlari ve araçları sevilmesede 2012 Skoda Octavia 1.6 TDİ DSG harika tırmanıyor. B5.5 kasa Passat 1.9 TDI'den bahsetmiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 30 Ekim 2014; 14:18:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok acemi şöför var buralarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sezer.E

bence o olay şöförde bitiyo reyiz. fiorino hani şu 180 kadranı olanlardan. onunla inanılmaz dik yokuş çakıl çamur. 4 kişiyiz. 2 kişi orta 2 kişi 100+ kg bagaj dolu çıktım önemli olan kritik nokta viraja girdigin o an.

Hocam bende 5 kişi ve Dolu bagajla hani bilirsiniz köy yolları olur ve çakıllıdır.Bizim oranın girişi rampadır durursan kalkmak çok zordur.Ve asfalt olmayışı da cabası.1.3 araç 2 bin devirle imkanı yok çıkamaz.3 bin devir üstü gazı kökleyerek nerdeyse çıktım.rampanın sonlarına dogru devir 2 bine kadar düştü sonuna kadar basmama rağmen.Çakıl hızı düşürüyor.Böyle çok yokuşta zorda olsa çıktım

• quote:

Orijinalden alıntı: ceazr27

quote:

Orijinalden alıntı: Sezer.E

bence o olay şöförde bitiyo reyiz. fiorino hani şu 180 kadranı olanlardan. onunla inanılmaz dik yokuş çakıl çamur. 4 kişiyiz. 2 kişi orta 2 kişi 100+ kg bagaj dolu çıktım önemli olan kritik nokta viraja girdigin o an.

Hocam bende 5 kişi ve Dolu bagajla hani bilirsiniz köy yolları olur ve çakıllıdır.Bizim oranın girişi rampadır durursan kalkmak çok zordur.Ve asfalt olmayışı da cabası.1.3 araç 2 bin devirle imkanı yok çıkamaz.3 bin devir üstü gazı kökleyerek nerdeyse çıktım.rampanın sonlarına dogru devir 2 bine kadar düştü sonuna kadar basmama rağmen.Çakıl hızı düşürüyor.Böyle çok yokuşta zorda olsa çıktım

Evet hocam karabük'teydik. aynen öyleydi. dedigim gibi ne kadar hızlı girilirse o kadar iyi. baktınız devir düşüyo debriyaja bi tekme atıp gerekirse biraz patinajla çıkılmalı. dursaydık daha kalkmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

2012 corolla 1.33 motor var. 99 beygir. Tüplü. Çok dik yokuş var maraşta çevre yolundan süha erler lisesinin orada yokuşa baaşlamadan durup Kalktığımda yolun 3/4 ünü 3. Vitesle yaklaşık 85-90la geri kalanında 2 ye geçmek zorunda kalıyorum 65 e düşüyor. Eğer hiç araba yoksa yolda araba boşsa 3 le de çıkıyor. Ancak zorluyor ve 2 de zaten gidiyor. O yokuşu 2011 blue accentle sıfır km deneme sürüşünde 2 ile zor çıktım. Toyota çok ağır üstelik hynduaiye kıyasen ve motoru küçük. Yine aynı yolu 2008 passat 2000 motor dizel araçla 3 ile çıktım. Zorlanma yok bırakın olmasın :))). Yine aynı yolu 2007 proton gen 2 high line araç ile 90 km ile 3 vitestde uçarak çıktım. Harika bir motora sahip proton hakikaten.

Auris 1.33 lerde gaza çok basarak debriyajı bırakınca acayip balata kokusu geliyor, başka hiç bir araçta bu koku gelmiyordu.

• opel corsa C kasa 1.2. kullandığım tüplü değildi.

opel meriva 1.6 tüplü. aynı model vectradan ağır bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-390090328

Kesinlikle Tofaş Kartal ama hakkını yememek lazım kullanmasını bilirseniz sizi şaşırtabilir arabada 6 kişi varken 3. Vitesle yokuş çıktığımı bilirim.Düz yolda hızlanıp gelmesseniz max 65 km hız yapar yokuş yukarı.
    Çok dikse 1. vitese alıp bağırta bağırta yokuşa girilecek. Yoksa beygirin yetmediği yerde her zaman bir traktör bulmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Çok dikse 1. vitese alıp bağırta bağırta yokuşa girilecek. Yoksa beygirin yetmediği yerde her zaman bir traktör bulmazsınız.

Alıntıları Göster
    Opel Corsa 1.2
  • Hortlaticam ama opel corsa 1.3 dizel

• AnqelTR kullanıcısına yanıt
    astra 1.3 kullanmasak öyle bi durum yok sancaz görende su gibi çıkıyo sanır.bas bas bağırıyor araba. siz acımasızsanız orası ayrı.

Bu arada 1.5 crdi 110 luk baskı balata iyiyse yokuşta hil holder görevi görüyor.çok kereta bi motor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 24 Haziran 2015; 10:35:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skymoon34

Hortlaticam ama opel corsa 1.3 dizel

Hocam günaydın. 1.3 Corsada Turbo var ama yine de çıkamıyor öyle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Astra 1.3 cüler gelmemiş hala

Evleri yokuşun bitiminde galiba

Not: Eski aracım 1.3 Astra idi

Opel Astra 1.3 kullanıcısıyım Öyle abartıldığı kadar 1 e falan düşme olayı yok 2 viteste dünyanın en dik yokuşlarına çıktım hocam hatta racechip pro2 aldım geçen hafta o yokuşları şuan kaptırmak şartı ile 3 le çıkıyorum inanmayan olursa Osmaniye yakın olanlar arasın gelsin deneteyim Zorkun yaylası yokuşlarını bilmeyen yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfox -- 24 Haziran 2015; 10:44:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

quote:

Orijinalden alıntı: ceykıb

quote:

Orijinalden alıntı: xxkowboyxx

quote:

Orijinalden alıntı: ceykıb

Kusura bakmayın ama yokuşta arabayı kaldıramayan şöför değildir. Bugüne kadar 1.0 dan 2.0 motora kadar bi sürü araba kullandım daha hiç yokuşta kaldıramadığım araba hatırlamıyorum. Gavur el freni diye bişi yapmış:) çek el frenini ayağını yavaşça debriyajdan kaldır araba kafasını kaldırmaya başladımı indir el frenini devam et.

Hocam bir yere kadar haklı olabilirsiniz de 1.0 motor kasasına göredir ama arkadaşlar yukarıda yazmış zaten fiorino kalkmıyor diye. Aynı şey amcamlarında başına geldi 1.3 2012 lineaları var 90 hp lik. Yokuşta kalkamadı araba gaza sonuna kadar basıyon debriyajı yarım yapıyon anında stop ediyor araba. Zorla zorla baskı -balata yı yaka yaka çıkmışlardı. Linea 1260 kg.

El freni ile denediler mi acaba, bilmiyorum o motoru kullanan araba hiç kullanmadım ama gerçekten öyle bişi varsa büyük mühendislik hatası, demekki şanzımanı iyi ayarlayamamışlar motorla alakası olduğunu düşünmüyorum.

El freni çekik yani araba geri kaçmıyor ama kalkamıyor zıkkım işte. Birde bunun 1.4 fire 77hp lik versiyonunu hiç düşünemiyorum ben. Dizeli kalkmıyorsa o nasıl kalkıcaktı acaba

1.4 77 hp puntom var.istanbul ramide ikamet ediyorum.öyle kalkamadığım yokuş yok.rami muhitinin çok güzel dim dik bayırları vardır.uzun yolda ise zamanında vites düşürüp devri yükseltirseniz aşırı bayılma olmuyor.kıscası beklentiniz çok yüksek değilse üzecek araba değil.birde anlamadığım türkiye genelinde binlerce kişi taksi/hususi/ticari olarak multijet opel/linea/fiorino vs. kullanıyorda bir dh üyelerimi araba kaldıramıyor anlamış değilim.tamam rampa çıkarken sizin istediğiniz performansı vermeyebilir ama illaki çıkar.ben uzun yolda yayla vb. gibi gerçekten aşırı dik yokuşlar hariç 2 ye düştüğümü hatırlamıyorum.Haa öyle 5te çıkarım diye idda etmiyorum ama 2 ye kadar düştüğüm yerde çok azdır.

• Gunaydin hocam. Evet hizimi alirsam sikinti yok ama onumde yavaslayan olursa araci toparlamam zor oluyor 1. Vitese kdr dusurdugum oluyor. Belki problem bendendir bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: skymoon34

Gunaydin hocam. Evet hizimi alirsam sikinti yok ama onumde yavaslayan olursa araci toparlamam zor oluyor 1. Vitese kdr dusurdugum oluyor. Belki problem bendendir bilmiyorum.

Bu Corsalar hep böyle galiba. Bende de Corsa D 1.2 var, 2. vites düşük devirde çok zor topluyor. Bende bazen 1. vitese düştüğüm oluyor. Gaz tepkisi zayıf
  • 1,2 htp 70 ps skoda roomster bayır aşağı bile gitmiyor
  • Passat 1.6 MPI yokuşlarda ayılıp bayılıyor. Bazen 3. vites bile kurtarmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

Passat 1.6 MPI yokuşlarda ayılıp bayılıyor. Bazen 3. vites bile kurtarmıyor.
    Partner düz yolda gitmiyor felan ama bir hayli dik yokuşta 2yi bazen 3ü bile istiyor araç motoru 1.9 turbosuz dizel.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.