Şimdi Ara

Yokuşta deviri düşen araçlar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
5
Favori
20.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 75 ps 1.3 cdti corsa d dilovası rampasına hızlı girersen atmosferikler arkandan tozunu yutar. Ama olurda önünde birisi yavaşlarsa sende yavaşlarsın ve sonra 4 e al olmaz 3 e al anca çıkmaya başlar onda da hızlanamaz. ama yakıt tüketimi her eksisini görmezden gelmeme neden oluyor. :))
  • Deviri yakalayamayan ağlar yokuşta, bunu her zaman derim.
    120 ile giderken 130 a çıktığım oldu yokuşu tırmanarak 68bg fiesta ile
    100 ile giderken devirden düşüp vites düşürdüğüm de oldu aynı yokuşta. Bu tamamen devir ile ilgili bir olay
  • kesinlikle accent blue nun 1.4 ve cvt si yokuşlarda çekilmez oluyor.hayatımda bu kadar çıkamayan bir araç daha görmedim.crafterla bile çok daha rahat çıkıyorum yokuşları.
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Cvt'yi bilemem ama düz vites'i gayet iyi gidiyordu.Kesinlikle yeterli bence
  • bizim 2001 palio 70 bg lpg ile 5 kişi çıkmadığımız yokuş kalmadı la 2. viteste çıkamıcağı yokuş yoktu dizel arabalar nasıl 1. vitese düşüyo hatta stop ediyo ilginç okuyunca çok şaşırdım şimdi
  • T4 2.5 ACV 102 HP herkesin bildiği bir yol olduğu için bolu dağı yolunu/rampalarını örnek vereyim 5 yetişkin 1 çocuk bagajda en az 250 300 kilo.
    Vites düşürme zaten olmadı + hızlanıyor bile.

Ama orada bir şey var anlamadım oksijen mi az nedir,araç gaz yemiyor gibi bir sey olmuştu yokuşun ortasında gibi bir kısımda tam hatirlamiyorum. Hız düşmedi ama yukselmedi de

Edit : Aracın hava akismetresi bozukken 2ye düştüğümüz yokuşlar oldu uzun yolda.Şimdi 5le tırmanıyoruz neyse ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 16 Mayıs 2016; 2:14:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trident682 kullanıcısına yanıt
    Hocam dizeller asfaltta çok dik olmadıgı sürece 1.vites istop etmezde ama bir köy yolu ve çakıllı bir rampada edebilir.Buda arabanın güçsüzlügünü gösterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Deviri yakalayamayan ağlar yokuşta, bunu her zaman derim.
    120 ile giderken 130 a çıktığım oldu yokuşu tırmanarak 68bg fiesta ile
    100 ile giderken devirden düşüp vites düşürdüğüm de oldu aynı yokuşta. Bu tamamen devir ile ilgili bir olay

Hocam çok haklısınızda ama bazen yokuşa devirsiz girince sıkıntılar olabiliyor.O yüzden yokuş görünce gaza yüklenmek şart.Biz fiorinoda alişık olmadigimizdan devire bakmıyorduk.Tabiki Ww Transporterden gecince bilmiyoruz ufak motoru.Daha sonra devirli girince sorun olmadigini gördük fakat insanız sonuçta dalgınlıga geliyor ve devirsiz girebiliyoruz.Örnek vermem gerekirse Transporterda devirsiz girip gaza basınca tepki alıyorsunuz fakat 1.3 motorlu bir araç tepki vermeyebiliyor.

• yokuşta kaldırmak değil de fazla vites yükseltemediğim araba oldu.

Benim 65 beygir 1.5 clio dağ geçisi gibi tüm yokuşları sıkıntısız çıkıyor, arabada 7 kişi bile olsak çok şükür yolda bırakmadı. Transit de öyle, gaza basmadan akıllı jigle ile 2.ci viteste çok rahat çıkıyor.

Ancak arkadaşın 1.2 75 beygir 2015 clio var, o biraz zorluyor ama düşük viteste onda da sorun olmuyor.
  • 1.3 fiorino 75hp
  • yokuşu tek kişi çıkmak var 5-6 kişi ve yükle çıkma var,
    henüz aşınmamış baskı-balata ile çıkmak var bitik baskı balata ile çıkmaya çalışmak var.
    bakımlı araçla çıkmak var bakımsız araçla tırmalanmak var, iyi bir motor yağı ve yeni lastik bile aracınıza büyük artı katar
  • 2.0 hdi Peugeot Adventure ile her yol düz geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

Babamda doblo var 1.3 2 ci vlteste kaldirir 3 cu vlteste 4 bin devire sokar 5 ci viteste 70 le gider sonra yokus cikmio surucuden surucuye fark var adam zevki icin vites attirmiyor arac titriyor umrunda degil sonra tamire

hocam aynı şeyleri bir ara benim babamda yapıyordu Allaha şükür bu aralar yapmıyor

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.