Şimdi Ara

Yokuşta deviri düşen araçlar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
5
Favori
20.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 kişi + bagaj Reno 12, yokuş gitmiyor gerçi düzlükte de gitmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam valla bazıları da yuksek devirde surun performans almak icin 2700 3000 devirde vites degisin diyolar. Ben genelde 2000de degisirim fazla bagirtmam motoru. Ondan mi bayiliyo arabam bilmiyorum ama yokusta belediye otobusu bile sollamisligi vardir beni :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skymoon34

Hocam valla bazıları da yuksek devirde surun performans almak icin 2700 3000 devirde vites degisin diyolar. Ben genelde 2000de degisirim fazla bagirtmam motoru. Ondan mi bayiliyo arabam bilmiyorum ama yokusta belediye otobusu bile sollamisligi vardir beni :)

Hocam 2000 devir gayet normal. Dizel araçtan performans almak için 3500-4000 devirlere çıkmak lazım. Zaten 4000 devirden sonra tork kaybediyorlar. Her aracın belli bir devir aralığında ürettiği maximum tork vardır. Hocam Corsa D 1.3 75 Cdti otomobil maximum torkunu 1750-2500 d/d veriyor. Sözün özü dizel araç için 2000-2500 devir ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F997573F0 -- 24 Haziran 2015; 12:45:00 >
  • 3000 deviri gecip hic vites degismedim hocam. 2000 i gecince zaten motor bagirmaya basliyo. Ama is yerindeki dizel suren arkadaslarda biraz devirli sur farki gorcen dedi. Simdi aksam biraz sert surcem bakalim performans ne derece etkilencek.

• quote:

3000 deviri gecip hic vites degismedim hocam. 2000 i gecince zaten motor bagirmaya basliyo. Ama is yerindeki dizel suren arkadaslarda biraz devirli sur farki gorcen dedi. Simdi aksam biraz sert surcem bakalim performans ne derece etkilencek.

Hocam dizel araçlar yapısı gereği benzinlilere nazaran biraz gürültülü çalışırlar. Bu yüzden 2000-2500 d/d yi geçince motor sesi normal olarak artar. Aracını devirli kullandığında , 3500 - 4000 d/d ye çıkınca performanstaki bariz farkı göreceksin.
  • ceazr27 C kullanıcısına yanıt
    2007 1.4 Fiesta tüp stop etmeyip ama geberiyor

• 1.6 lpg benzinli megane 1 ile rampalarda çok eziyet çekerdim aslında ben mi çektiriyordum kendimize onu da bilmiyorum yüklü ve yolcu fazla biniyorduk tek araba gidelim masraf çıkmasın diye. rampalarda 40km hıza kadar düşerdik motor sesi fazla olurdu gitmezdi araba. devir artmazdı bas bas. şimdi bu turbo dizel i ortaya çıkarandan allah razı olsun araba rampada yavaşken bile son vites gaza hafif hafif basınca hızlanıyor.1.5 motor crdi 102hp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceazr27

quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

quote:

Orijinalden alıntı: ceazr27

quote:

Orijinalden alıntı: HayrullahKNY

sen dizelleri örnek vermişsin bide 1.2 clio benzinliyle dene yokuşları arkada 3 kişi yokuşta farklı heyecanlar yaşadık 4 e atsak yok 3 e atsak yok sonunda 2 de yedi

Bizde köyde fiorino ile yaylaya cıkarken (ne cesaretse) önde araç durdu.Bizde durmak zorunda kaldık.arac kalkmıyor.3 defa üst üste stop.yol toprak ve rampa.Babam baya sinirlendi.4 kişi araçtan indik.bende arkadan ittim.Zorla cıktı eşek beygiri.

Rakım kaçtı?
    2300metrede benim de tecrubelerim var..

Rakım olarak bilmiyorum ama 90 derece eģimli ve toprak yoldu.Durmak zorunda kalmasak çok rahat çıkardık.

90 derece

• mitsubishi maraton. v8'lerin çıktığı rampaları maraton zar zor çıkardı. ama düz yolda tam anlamıyla bir yer uçağıydı. maraton v8 mercedes'e düz yolda plaka okuturdu. ama v8'de dik bir rampada maratonu parçalardı.
  • Bende şuan 1.3CDTI 95hp Astra J var.Yokuşta hiçbir sıkıntı çekmedim.İş yokuşu kaçla inebiliyorsan o vitesle çıkmaktır.

1.2-1.6, 90-95hp araçlarla çok dik bir rampayı 3.- 4. vitesle, hiç vites düşürmeden çıkmaya diretirseniz elbette devir düşer dahada diretirsen stopda eder, gelir burada da hayıflanırsın.Arkadaşım şayet 2000cc üzeri, 170-200hp bir araca binmiyorsan o vitesi düşüreceksin.Rampa çok dikse 1. vitesede düşeceksin, artık 1. vitesle de o rampayı çıkamıyorsan ya duvara tırmanmaya çalışıyorsundur, ya da kendinden eminsen o arabayı kaldır at.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 24 Haziran 2015; 17:47:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi l300 kullaniyorum.en son istop edeli yillar oldu galiba. Onu da eski 86 model kartalda etmistim.

• HDI motorlar yokuşlarda başarılı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam simdi isten eve gelirken 1.vites dahil tum vites gecislerini 3000 devirde gectim ve arabayi taniyamadim. Zaptedemedim arabayi ben bu kadar fark olcagini bilmiodum. Oyle mutlu oldum ki kahkahalar atarak arac surdum inanilmaz mutluyum demek ki ben dizel surmeyi bilmiomusum onu ogrendim. O motorun 3000devirde bagirip vites atmamla aracin şaha kalkmasi beni mest etti.

Opel corsa 1.3 cdti araci olan bayir cikmio demesin!! Arkadaşim canavar yarattin sen ya

• quote:

Hocam simdi isten eve gelirken 1.vites dahil tum vites gecislerini 3000 devirde gectim ve arabayi taniyamadim. Zaptedemedim arabayi ben bu kadar fark olcagini bilmiodum. Oyle mutlu oldum ki kahkahalar atarak arac surdum inanilmaz mutluyum demek ki ben dizel surmeyi bilmiomusum onu ogrendim. O motorun 3000devirde bagirip vites atmamla aracin şaha kalkmasi beni mest etti.

Opel corsa 1.3 cdti araci olan bayir cikmio demesin!! Arkadaşim canavar yarattin sen ya

Sabah söylemiştim yüksek devirde kullandığında farkı göreceksin diye, bak ne güzel aracını iyice tanımış oldun. Dizelin ara hızlanması çok güzel. Rampa falan dinlemeden uçup gidiyor.

• Peki bu biraz sert kullanma yuksek devir vites gecisleri yakit tuketimine etki eder mi ?

Yani cok zevk aldim aracimdan. 2 aydir gitmiyo diodum araba. Ilk dizel aracim valla ogrenmek iyi oldu. yokusu fark etmedim bile ya belki sevincimi abartigimi dusunen olabilir ama 2 aydir bu konuya cok canim sıkıliyodu. Ilk dizel arabam bu kdr yüksek devirde vites degismemistim. Resmen turboyu hisettim :)

• 89 model reno brodway vardı .. ankara nın dik rampasında 1.4 motoru yememişti yıllar önce , sonra baktık ki arabayı geri vitese takıp arka arkaya çıkmıştık :D

sonuçta çıktık :D
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Aracı kullandınız mı acaba hiç ? Ki kullanmadığınız belli böyle yazıyorsunuz.bana göre yokuş çıkamayan araç yoktur, şanzumanı motora uygun olmayan araç vardır.skoda roomster htp gelince hayatım boyunca araçta 6 kişi olmadığı surece birinci viteste yokuş çıkmadım.onda da dimdik bir dağda yokuştu.araçta 4-5 kişi ile 2000rpm 4. Vites yokuş çıktığımı bilirim.bilen varsa istanbulpark otoparkının oradaki yokuş.2. Vites 1100rpm 3 kişi ile dik yokuş çıktığımı bilirim(1 e atsam pati çekicek çünkü)

• quote:

Orijinalden alıntı: Terracide

Aracı kullandınız mı acaba hiç ? Ki kullanmadığınız belli böyle yazıyorsunuz.bana göre yokuş çıkamayan araç yoktur, şanzumanı motora uygun olmayan araç vardır.skoda roomster htp gelince hayatım boyunca araçta 6 kişi olmadığı surece birinci viteste yokuş çıkmadım.onda da dimdik bir dağda yokuştu.araçta 4-5 kişi ile 2000rpm 4. Vites yokuş çıktığımı bilirim.bilen varsa istanbulpark otoparkının oradaki yokuş.2. Vites 1100rpm 3 kişi ile dik yokuş çıktığımı bilirim(1 e atsam pati çekicek çünkü)

Ben yokuş çıkmıyor demedim bayır aşağı gitmiyor dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

mitsubishi maraton. v8'lerin çıktığı rampaları maraton zar zor çıkardı. ama düz yolda tam anlamıyla bir yer uçağıydı. maraton v8 mercedes'e düz yolda plaka okuturdu. ama v8'de dik bir rampada maratonu parçalardı.

Güzel otobüslerdi, düzde vites farkıyla oldukça hızlıydılar ama yokuşta dediğin gibi zorlanırlardı, bir de sağa sola çok sallanırdı Maraton lar. Hey gidi günler..
  • quote:

Hocam simdi isten eve gelirken 1.vites dahil tum vites gecislerini 3000 devirde gectim ve arabayi taniyamadim. Zaptedemedim arabayi ben bu kadar fark olcagini bilmiodum. Oyle mutlu oldum ki kahkahalar atarak arac surdum inanilmaz mutluyum demek ki ben dizel surmeyi bilmiomusum onu ogrendim. O motorun 3000devirde bagirip vites atmamla aracin şaha kalkmasi beni mest etti.

CDTI motorların 2000-2200 devire kadar biraz güçsüz ve gaza tepkisiz bir yapısı vardır ama yine de piyasadaki çoğu dizele göre daha rahat yüksek devir çevirirler.

Arkadaşın da tavsiye ettiği gibi yokuşlarda ya da sollamalarda 3-4000 hatta anlık olarak 5000devire kadar çıkmaktan çekinmeyin, üstelik arasıra uzun yolda motoru 30-40 dk 3000-3500 sabit devirde kullanmak motorun baştan sona kurumlarını atmasına neden olur, yol sonunda motorun daha sessiz ve atak bir hale geldiğini görürsünüz.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.