Şimdi Ara

Yokuşta deviri düşen araçlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
5
Favori
20.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Vw Transporter 2.5 TDI 130 Hp yokuşlarda tam bir canavar doğrudur.

Ford Transit 3.2 Puma 200 HP 470 NM tork desem düz yokuş farketmiyor

Gitmeyen araçlara 1.3 Astra reyiz ve 1.4 benzin/LPG'li Doblo

• ceazr27 C kullanıcısına yanıt
    hocam fiatın dizelleri öyle Yeni benzinlileri bilmem ancak 2002 model 1,6 benzinli motoru bizim dobloyu her yokuşta çekiyor. Mübarek çekiyorda benzinide o hızda yok ediyor Aldığımızdan beri ibreyi fullün üstünde 10 dkdan fazla göremedik.

1.3 Dizel Linea. Yeni kasa idare ederde eskisi tam bir felaket. düz yolda 1. viteste bile zor hızlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 29 Ekim 2014; 12:46:32 >

• Hocam Fiat 1.6 105 dizel koysa kimse sıkıntı yaşamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceazr27 C kullanıcısına yanıt
    kesinlikle hocam. dobloyla ağırlığı neredeyse aynı olmasına rağmen motoru çok küçük. aracın aerodinamiğiyle ve ağırlığıyla orantılı olmalı motorun gücü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

quote:

1.6alti olan araba yitik arabadir isterlerse 5turbo koysunlar baraj 1.6 ha 1.6nin ağır kaldığı kasalarda yok değil

Ecotech 1.4 140 hp,
    Tsi 1.4 140 hp vb...

Bunlar rampada sorun mu yaratiyor, dusuyor mu?

Bu cevap genel bi cevap iğne ile çekip aradan 2 3 araba söylemek bitabi genel olarak bende ve herkeste 1.6 assasinda cekermi kaygisi var yalan mi?

"Bu cevap genel bi cevap"
    Benimki de ozel bi cevap.
    1.6 alti yitik degil. Bugun 1.0 turbo benzinli ile 1.6 atmosferigi rampaya koy, ister drag yaptir, ister roll yaptir. Kim yitik anlarsin.

Sündürmenin manası nedir 1.6 altı araç çekmiyor benim için senin içinde çekiyor neden tartışma istiyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: El Shaarawy AC Milan

2.0 motor ile Yokuş ne demek?

Hocam öyle demeyin eski 2.0 8V Vectra'mız ile 120'nin altında otobanda biraz rampaya girerseniz vites küçültmek gerekiyodu. 175NM tork ile 120'de 2600 devir çeviriyodu, torka göre şanzımanı uzun oranlıydı. 3000'in üstünde girsek sorun olmuyodu ama altı ise tam bir facia Şu da var ki 175NM torku 2600 devirde verdiği için alt devirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceykıb

Kusura bakmayın ama yokuşta arabayı kaldıramayan şöför değildir. Bugüne kadar 1.0 dan 2.0 motora kadar bi sürü araba kullandım daha hiç yokuşta kaldıramadığım araba hatırlamıyorum. Gavur el freni diye bişi yapmış:) çek el frenini ayağını yavaşça debriyajdan kaldır araba kafasını kaldırmaya başladımı indir el frenini devam et.

Bayanlar neyse ama yokuşta el freni ile araba kaldıran kendine şoför demesin. Debriyajın kavrama noktası denilen birşey var, yani o varken el freni kullanmak çok amatörce
  • quote:

Orijinalden alıntı: createemir

quote:

Orijinalden alıntı: El Shaarawy AC Milan

2.0 motor ile Yokuş ne demek?

Hocam öyle demeyin eski 2.0 8V Vectra'mız ile 120'nin altında otobanda biraz rampaya girerseniz vites küçültmek gerekiyodu. 175NM tork ile 120'de 2600 devir çeviriyodu, torka göre şanzımanı uzun oranlıydı. 3000'in üstünde girsek sorun olmuyodu ama altı ise tam bir facia Şu da var ki 175NM torku 2600 devirde verdiği için alt devirler

Benim araba 192 nm tork üretiyor otomatik olduğu için çok farketmiyorum vitese

• ford taunus tırlar bile sollamaya giriyodu yokuşta
  • benim araba 1.2 16v Lpg'li Clio3. bigun pendikten aydos'a cikan bi yol var acayip dik. yokusta durmustum 3kisi 1velet araba kalkamadi dumanlar kokular fln sardi baski balata siyiriyodu nerdeyse. Simdi 18'lik veledler gelip sende soforluk yok demesin el freni de kullandim sonra duz bi sokaga geri geri girdim kalkip oyle daldim yokus yukari

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Şimdi bir gelir, okullar bugün ve yarin tatil diye laf sokar...

okullar bugün ve yarin tatil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferik benzinlileri şöyle alalım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1.6alti olan araba yitik arabadir isterlerse 5turbo koysunlar baraj 1.6 ha 1.6nin ağır kaldığı kasalarda yok değil

Ecotech 1.4 140 hp,
    Tsi 1.4 140 hp vb...

Bu cevap genel bi cevap iğne ile çekip aradan 2 3 araba söylemek bitabi genel olarak bende ve herkeste 1.6 assasinda cekermi kaygisi var yalan mi?

1.6 alti yitik degil. Bugun 1.0 turbo benzinli ile 1.6 atmosferigi rampaya koy, ister drag yaptir, ister roll yaptir. Kim yitik anlarsin.

Sündürmenin manası nedir 1.6 altı araç çekmiyor benim için senin içinde çekiyor neden tartışma istiyorsun?

Bol tereyağı eritip çökelek peyniri basınca iyi süner, adı da sündürme

• Nissan Sunny 1992
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ecotech 1.4 140 hp,
    Tsi 1.4 140 hp vb...

Deniycem bunu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ecotech 1.4 140 hp,
    Tsi 1.4 140 hp vb...

Deniycem bunu

offf canim cekti

• Yokuş çıkma testlerim Melihopolis şehri, Cinnah caddesi, kuğulu kavşağı, Atakule arasında yapılmıştır. Tamamen objektif sonuçlara dayanmaktadır. İlk testlerde Cinnah caddesi gidiş geliş iken, sonraki testlerde Cinnah otobana dönmüştür. Ben de otobana dönen Cinnah'ın dönem dönem hakkını vermişimdir.

1998 Opel Frontera : Cinnah'a 100 ile girmez iseniz, Cinnah'ı 4'üncü viteste çıkamazsınız. 3'üncü viteste zorlanmadan çıkarsınız. Ancak yol tıkansın ve yokuşta kalkın. İkinci viteste arabayı kanırtmazsanız 3'e attığınızda devir düşecektir. Bu araba ile çokça uzun yola gittim. Hasta eder adamı. Otobanda vites küçültmem gereken tek araba buydu. 5'inci vitesi kamyon vitesi gibi ya aragazla atarsınız, ya uzun süre debriyajda bekleyip atarsınız. Yoksa cortlar, zor geçer, yapar bir adilik illaki. Tiksiniyorum senden Frontera. Yanarak ölmeni istiyorum. Bir sigara yakıp izleyebilirim.

1994 Saab 900 : İstediğiniz hızla girin. İstediğiniz viteste, istediğiniz devirde çıkarsınız. Abartmayayım, 5'inci viteste 2500 devir altında devir arttıramaz, 2000 devir altında devir düşer vites küçültmeniz gerekir. Onun dışında sorun yok. 4'üncü vites 100km ile girdiğim Kuğulu altgeçidi sonrası Yokuşun tam ortalarında hızım vites küçültmeden 195km/sa ya kadar çıkmıştır. Gece 4'te oldu bu vukuat. 10 yıllık şoförlüğümde tek hayvanlığımdır. Olsun o kadar. Cinnahta durun. 3000 deviri geçmeden vites ata ata kalkış yapın. 5'inci vites de dahil olmak üzere gider araba. Devire gerek yok. Yeter ki Turbonun ölü olduğu 2000 devir altı devirlere düşmeyin.

2002 Volvo S60 2.0T : Yokuşlarda gayet tatminkar. 4'üncü vites 2200 devir itibari ile devir düşürmeden Cinnah tırmanılır. Beşinci vitesi düşük devir tırmanamaz.

2008 Ford Focus 1.6tdci : Bu araba da iyiydi. Hiç bağırtmadan 4'üncü vitesle çıkılıyordu Cinnah. Biraz hızlı gir, Cinnah sonunda iyice bayılmış olarak 5'inci vitesle de çıkarsın.

2008 BMW Z4 2.0i : Devir arabası. 2000-2500 devir ile 5'inci vitesle Cinnah çıkılmaz. Ama devirini alsın, tozu dumana katar. Ancak kromançi olmadığım için bununla ilgilenmiyorum. Bu sebepten "bizımla değılsın" diyorum kendisine. Ha yüksek hızla giderken yokuş mu değil mi hissetmezsin bile. Orası ayrı.

2008 Ford S-Max 2.0tdci : Focus gibi. Pek bir farkı yok.

2010 Audi A3 1.8t : 70km/sa 2000 devir ile Cinnahı tırmanır. "Boğdun, yordun beni şerefsiz Hüseyin" demez. Ama bağırtsan da ekstrem bir hızlanma ile hızlanmaz. Tabii ki Ford'dan BMW'den iyi hızlanır yokuşta; ama ben oldschool yüksek basınç turbo araçlardan indim de geldim. Bu araba oyuncak araba gibi onların yanında. Turbo hızla tıkanır. DSG olmasa ve takır takır vites atmasa araba cortlar kalır. Bu araba 5 ileri olsa kıçını kaldırıp gidemez benden söylemesi. Ancak motor ve şanzıman çok uyumlu ve keyifli bir kombinasyon çıkarıyor ortaya. Sorunsuzluğu sağladıklarında "Bizımla değilsın" demeyi bırakçam Audi'ye söz.

2011 Subaru Legacy 2.0i SW : Frontera'dan sonra bindiğim en yokuş özürlü araba olabilir. CVT'nin hastasıyız. Cinnahla bir derdi yok subarunun. 3.5-4'üncü vitese denk gelen hali ile 2200 devir ile çıkar yokuşu. Ancak yüksek hızda hasta ediyor adamı. Otobanda 150km/sa hızla gidiyorsun, dik yokuşlarda araba vuruyor 5500 devirlere. Bu araba konusunda en yakındığım mevzu bu. İhtiyacı olan da çok değil, 20hp. Bu araba 170hp olsa yetecek arabaya, dahasını aramayacağım. Ancak bu hali ile performans açısından kendisine "bizımla değilsın" diyorum. Yeni modellerde 2.0 turbo gelmiş diyolla. Lazımdı diyorum. Ancak 200hp üstüymüş galiba. Dadından yenmez diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 29 Ekim 2014; 14:27:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

en güçsüz araba bile yokuşu çıkar ve stop etmez, vitesi ve debriyajı doğru ayarlayamayan 3500cc v6 arabayla da yokuşta kalır, böyle saçma konular açana kadar araba kullanmayı öğrenin

olay aynen bu arkadaşın dediği gibi
  • Bi kere durağın ticari taksisini aldım albea 70 hp dizel 2006 model

Müşteri geldi arabaya boş mu dedi boş dedim

6 Kişi birde ben 7 kişi depoda full

bagajada valizleri vardı taş gibi ağır

araba resmen sürtçek yere

hafif yokuşta direk devir düşüyordu 1. viteste istop edecek diye korktum ama çıktık sonunda

araba bosken canavar gibi 180 gördüğüm olmuştu
  • asdfewf A kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorunu bende yaşadım.yokuşa devirli girmezsen istop edicek gibi oluyor heleki yokuş çok dikse ortasında kalıyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.