Şimdi Ara

Yıllardır hayalim olan arabaya sahip olmaya çok yaklaştım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 93-94 Model Honda Civic Si, dan bahsediyorum. Şuan elimde çok ucuza aldığım 94 model dipdiri, tertemiz, baştan aşağı yenilenmiş bir Lada Niva var. Onu 9 milyara satma planım var, çarık çürük nivalar 8-9 milyar sahibindende, üzerinede 8 milyarlık kredi çekicem 48 ay vadeli, aylık ortalama 250 lira'ya denk geliyor, o krediyide bu sene üniversite kazandığımda, kredi ve yurtlar kurumundan her ay alacağım 280TL'lik parayla ödiycem. Üniversite hayatı 4 sene zaten, 48 ay boyunca alıcam ben bu krediyi, 48 ay'da aldığım gibi çektiğim krediye yatırcam o parayı. Babamla hepsini konuştum, hele bi kazanda bakarız dedi, ama eğer ters yaparsa, okulu dondururum 1 sene gitmem, gider it gibi çalışır parayı biriktirir alırım yine o arabayı. Yaşım 20 bu arada, 3-4 senedir hayaliyle yaşıyorum bu arabanın ama artık zamanı geldi. Yakın zaman önce bir arkadaşım tertemiz bir si buldu, böyle bir araba yok gerçekten ya, sesi olsun, tipi olsun, tatlılığı olsun, sporluğu olsun, bitiriyor beni. Bu konuyuda editliycem.

Araba bu, tatlılığa bi bakarmısınız ya.

Sizcede çok hoş bir araba değilmi?

• Görüntü hoş ama bu işi yapmak için çok ve hobi için ayırabileceğiniz bir paranız olmalı. Aksi halde öğrenci halinizle benzine, bakıma, modifiyeye, sigortaya, vergiye, paranızı yetirmeniz çok güç. Ayrıca böyle bir araç yapacaksanız tutupta sokağa parkedilmez. Kapalı garaja bırakmak gerekir. Bence üniversiteyi bitirin, meslek sahibi olun. Kazandığınız para ile istediğiniz aracı alıp modifiye edersiniz.

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Görüntü hoş ama bu işi yapmak için çok ve hobi için ayırabileceğiniz bir paranız olmalı. Aksi halde öğrenci halinizle benzine, bakıma, modifiyeye, sigortaya, vergiye, paranızı yetirmeniz çok güç. Ayrıca böyle bir araç yapacaksanız tutupta sokağa parkedilmez. Kapalı garaja bırakmak gerekir. Bence üniversiteyi bitirin, meslek sahibi olun. Kazandığınız para ile istediğiniz aracı alıp modifiye edersiniz.

Katılıyorum. Bakım ve yürütme masraflarını da düşünün. Bu arada, Niva'nın da görsellerini paylaşır mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • hadi seni sevindireyim krediler 300 tl oldu bu sene

2. olarak arabayı fotoğraftaki hale getirmen için fazladan bir 4 bin lira harcaman lazım

3. sü üniversite hayatı çok farklıdır. her tipten insan vardır. senin yanında sırf altındaki araban için gezen tipler olacak. ''beni eve atıver kanka'' diyecekler, kıramayacaksın şöförlüğünü yapacaksın elin oğlunun.

yakıt masrafın çok olur. bi ince altından kalkarsın fakat yediğim içtiğimden kısınca ne anladım bu işten?

en güzeli araba ihtiyacın olduğu zaman arkadaşlarınla toplu bir yere gideceksen: alman usulü araç kiralanır, benzini de aynı şekilde. güzelce eğlenilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Energetic -- 31 Ocak 2014; 18:48:59 >
  • Çok haklısınız, ama hergün arabayla gezeyim gibi bir durumum olmayacak benim. Büyük ihtimalle okuyacağım şehir Eskişehir olacak, ailem Ankarada. Eskişehir-Ankara arası 2 saat. Çoğu zaman Ankarada kalır araba, 2 haftada bir mutlaka gelirim zaten Ankaraya. Geldiğim zaman bineceğim sadece 2-3 gün. Sonra bazen götürürüm arabayı okuduğum şehire. Bu şekilde idare etmeyi planlıyorum, serseri gibi hergün arabayla takılayım, gezeyim, tozayım, yarışayım gibi birşey istemiyorum ben. Sadece haftasonları binmek istiyorum. Vergi, sigorta, bakım bunları babam halleder bana bırakmaz zaten, o konuda sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Tek sıkıntım garaj olacak galiba, oturduğumuz evin kendi otoparkı var, kapısı kumanda ile açılıyor ancak ne derece yeterli olur bilmiyorum. Araba çünkü aşırı dikkat çeken bir araba, yolda gidiyoruz, yanımızdan geçen a3'ler scirocco'lar golf'ler ne bileyim bu tarz arabalar gaza gelip saçma sapan hareketler yapıyolar, yani biri kıl olsa sana, takip etse, gece gelip çizse boydan boya.. Yaparlarmı yaparlar, çünkü normal bir araç değil ciddi anlamda kıskanılıyor, çok defa şahit oldum. Ve abartmıyorum nasıl bir motor varsa bu arabada, sanki altınızdan kayıp gidecekmiş gibi hissediyorsunuz, 2012 model volvo S80 2.0 Motor turbolu bir araca açık ara mesafeyle fark attı uzun yolda, 2011 audi a3'ü yine aynı şekilde. Önceden inanmazdım ama binince doğru olduğunu anladım. Modifiye konusuna gelince, acelem yok hocam benim, elime para geçtikçe yavaş yavaş bişeyler yapmayı planlıyorum. Üniversiteyi bitirmem en az 4 sene demek, 4 sene daha arabasızlık çok zor olur gibime geliyor. Gerçi dediğim gibi kendi paramla, babamın bir akrabasından, abi lütfen abi lütfen ilk arabam olacak biraz daha ucuza ver diye diye aldığım, çok az kullanılmış tertemiz bir niva var. Onun dışında babamında arabası var. Niva beni pek kesmiyor, babamın arabasını sürerkende korkuyorum biyerine bişey olur falan diye, eski bir araba değil, o yüzden bu arabayı almam benim için çok iyi olacak diye düşünüyorum. İnşallah Allah nasip ederde alırım en geç 6-7 aya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderbird ' -- 31 Ocak 2014; 18:58:07 >

• Al gitsin dünyaya bir kere geliyor insan.Bu gibi arabalarda en fazla 1 2 bin zarar edersin onuda arabayla yaşadığın güzel günlere kazandığın tecrübelere sayarsın.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Görüntü hoş ama bu işi yapmak için çok ve hobi için ayırabileceğiniz bir paranız olmalı. Aksi halde öğrenci halinizle benzine, bakıma, modifiyeye, sigortaya, vergiye, paranızı yetirmeniz çok güç. Ayrıca böyle bir araç yapacaksanız tutupta sokağa parkedilmez. Kapalı garaja bırakmak gerekir. Bence üniversiteyi bitirin, meslek sahibi olun. Kazandığınız para ile istediğiniz aracı alıp modifiye edersiniz.

Katılıyorum. Bakım ve yürütme masraflarını da düşünün. Bu arada, Niva'nın da görsellerini paylaşır mısınız?

2. resimdeki son hali gibi bişey ama heryeri gözükmüyor, diğerleri ilk aldığımız hali. Arka camlara film çekildi, arabanın arka ve ön kapılarının dış kısmına siyah şerit çekildi, jantlar griydi, siyaha boyattırdık, ama jantın ortasında gri göbek kısmı var oralara bant çektiler, oralar halen gri renkte. Her tarafı siyah, orta göbek gri yanı jantların. İşte birde ufak tefek Metal 4x4 yazısı tarzında birkaç rötuş yaptırdım. Orjinalliğini bozmadım kesinlikle. Detaylı resimleri yok aracın. Alt takım falan komple gürcistanda yenilenmiş, motorunda 4x4'ünde falan sorun yok. Döşemeleri sapasağlam, üst tavanda siyah döşeme var. İçi komple orjinal ya direksyonundan, kültablasına kadar. Ekstradan birde teyp ile hoparlör seti aldık. Canavar gibi 94 model 1.6 motor 75 beygir, lpg'li araba, hafifliğindenmi bilmiyorum ama basınca öyle ölü gibi değil, iyi kötü hissettiriyor, 4x4 oluşundanda kaynaklı olabilir, atik yani araba, 1. viteste gazı biraz fazla bas, hopluyo araba hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderbird ' -- 31 Ocak 2014; 19:21:20 >

• Eskisehirde arabaya gerek yok haybeye kulfet olur :)

Eskisehirden mezunum Ankarada yasiyorum benin zamanimda hizli tren mezuniyetimden 1sene sonra geldi.

Eskisehirde sivilhavacilik besyo veya osmangazide okumuyorsaniz araba size bela olur herkes yapisir :)

Ayrica alacaginiz arac ara ara masraf cikaracaktir ,birde gorsel midifikasyon isterseniz gezmeye eglenmeye harcayacak para arabaya gidebilir ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Energetic

sen bu arabayı aldın diyelim son haddine kadar limitini harcadın, arabanın yaşı senden büyük. problem çıkaracak illaki bu 1. si

2. olarak arabayı fotoğraftaki hale getirmen için fazladan bir 4 bin lira harcaman lazım

3. sü üniversite hayatı çok farklıdır. her tipten insan vardır. senin yanında sırf altındaki araban için gezen tipler olacak. ''beni eve atıver kanka'' diyecekler, kıramayacaksın şöförlüğünü yapacaksın elin oğlunun.

yakıt masrafın çok olur. bi ince altından kalkarsın fakat yediğim içtiğimden kısınca ne anladım bu işten?

en güzeli araba ihtiyacın olduğu zaman arkadaşlarınla toplu bir yere gideceksen: alman usulü araç kiralanır, benzini de aynı şekilde. güzelce eğlenilir.

1. temiz bir arabanın sorun çıkaracağının sanmıyorum, arkadaşım aldı ve tıkır tıkır kullanıyor, sorunsuzca.
    2. olarak arabayı o hale hemen getirmiycem zaten, elime para geçtikçe yatırıcam arabaya, atıyorum bi yaz çalışıcam jant takımı alıcam, diğer yaz çalışıcam iç döşemeleri kaplatıcam, arada bi iddaa'dan para tutunca, bi gösterge paneli alıcam mesela. Böyle böyle yapıcam bişeyler. İlk alacağım arabanın sadece motoru temiz olsun, oynanmamış, yıpranmamış olsun benim için kafi.
    3. özel üniversitedeydim, bıraktım. insan sarrafıyım diyebilirim, öyle salak saftirik bir tip değilim, bana öyle bişey diyemezler, deseler bile çok çok çok samimi olmadığım ve sevdiğim biri olmadığı sürece bırakmam kimseyi evine falan. (güzel kızlar için durum değişir )
    4. arabaya sadece haftasonu bineceğim, zaten 2 hafta bende kalır, 2 hafta ailemin yanında. Bazen alırım bazen almam, Ankara-Eskişehir için konuşuyorum. 2 haftada bir Eskişehirden Ankaraya gidip gelirim ben zaten, dediğim gibi 2 hafta Ankarada olur 2 hafta Eskişehirde, ama Eskişehirde olduğu zamanda öyle hergün bineyim, gezeyim, tozayım, basayım, yarışayım gibi bir durumum yok benim, dediğim gibi sadece haftasonları. Benzin konusunda sıkıntı olacağını düşünümüyorum.

• Hayirlisi insallah Allah gonlunuze gore verir

Orijinalden alıntı: kagan06

Eskisehirde arabaya gerek yok haybeye kulfet olur :)

Eskisehirden mezunum Ankarada yasiyorum benin zamanimda hizli tren mezuniyetimden 1sene sonra geldi.

Eskisehirde sivilhavacilik besyo veya osmangazide okumuyorsaniz araba size bela olur herkes yapisir :)

Ayrica alacaginiz arac ara ara masraf cikaracaktir ,birde gorsel midifikasyon isterseniz gezmeye eglenmeye harcayacak para arabaya gidebilir ;)

Biliyorum hocam, şehrin bir ucundan diğer ucuna 1 saatte yürünebiliyormuş zaten. Hedefim anadolu üniversitesi, ama osmangaziyede kayma şansım yüksek. Osmangazide puanlar biraz daha düşük Anadoluya göre. Ondan dolayı belli olmaz. Hocam bu arada sormak istediğim bir şey var. Osmangazi çok dışlanmış gibi ya, yoksa benmi öyle hissediyorum. Osmangazideki bir insan Eskişehirin bütün nimetlerinden yararlanabilirmi? Ya ne bileyim, bazen araştırıyorum, saçma sapan yorumlar denk geliyor, yok osmangazide güzel kız yok, yok osmangazideki erkekler sap sap geziyor, yok anadolu üniversitesi güzel kız kaynıyor, yok osmangazi üniversitesi çok uzakta, ulaşım çok zor, ortam yok, kampüs çok kötü falan filan. Biraz aydınlatırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

Hayirlisi insallah Allah gonlunuze gore verir

Teşekkürler, inşallah cümlemize.

allah gönlüne göre versin ama önceliğini okuluna ver arabayı her zaman alırısn.o yaşlarda her erkeğin hayali araba ve kızdır.
    malesef pek mantıklı düşünemiyoruz o yaşlarda.Bence olmazsada fazla zorlama okulun bittiğinde güzel bi iş sahibi olduğunda değil bu civic 2014 'ü bile elinin kiri olur.
  • arabayı al böyle bir imkanın varsa ama öyle okulu dondururum ederim gibi düşüncelere kapılma..herkes kısmetini yer ama 20 bin tl lik bir heves için geleceğinden olma derim büyüğün olarak.ben de üniversite okudum arabam olmadı olmasını inan çok isterdim ama sağlık olsun araba olmayınca oluyor ama okumadan da bu devirde olmuyor.gene de her şey senin elinde.sevgiyle kal

1. Arabayı alırsan ankara da birakmayi unut. O yalan olur. :)

2. İlk sene hazırlıkta arabam yoktu. Daha sonra araba alınca koltugundan inmez oldum ki bu son senem.

3.Modifiye iyidir guzeldir ancak tam bir beladır. Arabana biraz deger veriyorsan bütün paran arabaya gidecek demektir

4.Araban varsa ve cevrende arabasiz insanlar varsa yandin demektir. Ya saglam arkadaslarin olacak ya da 0 cevren olacak. Cunku insanlar ölümüne yapisir. Yukari at.asagi at. Ilerde inerim vs

5.bakimini yaptirdin mi arabadan yana kolay kolay sıkıntın olmaz ancak arabayi ne kadar cok kurcalarsan o kadar çok sıkıntı cikmasi yuksektir.

6. Yukarida yazdiklarimi oku ve unut. Universite nin keyfini cikar :)

Hocam senin yaşlarındayım Allah gönlüne göre versin ben 18 imde çalışıp para kazanmaya başladım üniversiteyi birlikte yürüttüm şimdi 3.aracıma sahibim çok şükür ancak şunu dicem olmazsa da çok zorlama emin ol ki çok dikkat çekici tatlı bir aracın var zaten.

Orijinalden alıntı: the_zula

" okulu dondururum 1 sene gitmem, gider it gibi çalışır parayı biriktirir alırım yine o arabayı. "

allah gönlüne göre versin ama önceliğini okuluna ver arabayı her zaman alırısn.o yaşlarda her erkeğin hayali araba ve kızdır.
    malesef pek mantıklı düşünemiyoruz o yaşlarda.Bence olmazsada fazla zorlama okulun bittiğinde güzel bi iş sahibi olduğunda değil bu civic 2014 'ü bile elinin kiri olur.

Doğru diyorsunuz aslında ama insanın canı çok istiyor ya, öyle böyle değil. O tırnak içinde yazdığınız lafı, cesaret edip yapamayabilirim belki ama babama aynı şekilde söyliycem, oda buna müsade etmiycek ve arabayı almak zorunda kalıcak doğal olarak. 2014 civic değilde şöyle 2014 scirocco R falan nasip ederse Allah, çok güzel olur Ama şimdilik öğrenci için bence ideal arabalardan birisi bu üstteki civic. Ses var, görüntü var, güç var daha ne olsun. Fiyatta iyi. Bu arada çok teşekkürler yorumunuz için hocam.

• o araba çok devriliyor haberin olsun, honda bu sorunu bir türlü halledemedi en sonunda üretimden kaldırdı
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.