Şimdi Ara

Yıllardır hayalim olan arabaya sahip olmaya çok yaklaştım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben arabaya sadece dört tekerli taşıma aracı olarak bakmıyorum. (Şimdilik)

Bence bahsi geçen Lada fazlasıyla tarz sahibi bir araç. Bu durum herkese göre değişebilir tabii bu yüzden tercihler de değişiyor.
    Halihazırda böyle bir araç varken kredi falan çekip sıkıntı yaratmaya gerek yok. Varsa eksiklikleri giderilip binilmesi mantıklı olur bana göre.
    Zaten bir süre sonra Honda'dan da sıkılacaksın bu sefer başka bir arayışa gireceksin, bunun sonu yok.

Hem gerekli düzenlemeleri yapıp Off-Road olayına bile girebilirsin. Olmadı beraber yüzersiniz.

Edit: @Thunderbird '

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCHITECT -- 31 Ocak 2014; 23:13:15 >

• Benim gözümde lada 3 kat daha çekici.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ARCHITECT

Ben arabaya sadece dört tekerli taşıma aracı olarak bakmıyorum. (Şimdilik)

Bence bahsi geçen Lada fazlasıyla tarz sahibi bir araç. Bu durum herkese göre değişebilir tabii bu yüzden tercihler de değişiyor.
    Halihazırda böyle bir araç varken kredi falan çekip sıkıntı yaratmaya gerek yok. Varsa eksiklikleri giderilip binilmesi mantıklı olur bana göre.
    Zaten bir süre sonra Honda'dan da sıkılacaksın bu sefer başka bir arayışa gireceksin, bunun sonu yok.

Hem gerekli düzenlemeleri yapıp Off-Road olayına bile girebilirsin. Olmadı beraber yüzersiniz.

Edit: @Thunderbird '

Biliyorum ladanın marifetlerini, ama hocam off-road dediğin olayda öyle kolay bişey değil. Bu lada'ya orta halli bir off-road modifiyesi yaptırmaya kalksan en aşağı 6-7 bin, oda orta halli bişey yani. Onun dışında arabanın off-road'a sokuyorsan, çıktığın zaman her türlü masraf olacak, aks kırılacak, balance ayarları bozulacak, şanzuman düşecek, illaki bişeyler olacak yani, off-road çok ama çok fazla para gerektiren bir hobi. Ayriyetten parkur desen çok az var. Çok sıkıntılı bir iş yani, zaman ve para lazım. O yüzden off-road işi yaş, ilgimi çeken bir işte değil açıkcası. Kredi çektiğim zaman kimseye bir zararı olmayacak, sadece kyk'dan her ay alacağım geri ödemeli bursu, bankadan çektiğim kredinin taksitine yatırıcam direk, yatırmasam o para belki benim başka bir masrafıma gidecekti, ne bileyim spor salonuna vereceğim para olacaktı mesela. Okuldan mezun olup işe girincede kendim ödiycem işte, ortalama 15 milyara falan denk gelecek. 300TL x 48 AY. Ben o hondayı alsam evlenene kadar gider yani o araba bana, evlenince satıp bi aile arabası alırım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

Benim gözümde lada 3 kat daha çekici.

Sebep ne hocam? Anlamıyorum neymiş bu lada ya, normaldede öyle kime göstersem bayılıyo arabaya
  • Ya ne yaptiniz ses var goruntu var guc bar falan civic alt tarafi yok cok dikkat ceker yok garaj lazim falan o resimdeki civic gibilere millet apaci diyor ayrica stok motorlu oynanmamis bir v-tec sandiginiz kadar guclu degil oynasan ogrenciye gelmez al gitsin universtede araba iyi oluyor bende ogrenciyim izmirde ozel universtede cevremde arabali arkadasim cok arada ulku yaris pistine turlamaya gidiyoruz civicler nal topluyor civic devri bitti eskidendi

Başta şu kadar yakar bu kadar masrafı olur dersin ama genelde işin sonunda hesap iki katına çıkar

Bence dar olan ekonomini dahada zorla borç parayla elindekininde kıymeti kalmaz
  • millette ne arkadaşlar varmış. Benim arkadaşların geneli ben söylemeden yakıtı koyar(ben gerçi söylememde). Bizde biniyoz o kadar olur mu diye ya da mekana gitmişsek hesabı bana ödetmezler. Ha daha yeni sıfır alıpta içinde sigara içmeye kalkanda oldu içirmeyince bide tavır yapıyorlar. Ha tabi bunlar yakın arkadaşlarım yani sürekli binenler. Diğerlerinden zaten ben kabul etmem. Bir de sırf yakıt işi değil araba her zaman söylemişimdir. Bunun cezaları var, otopark,vergi,muayne, kasko, bakım, trafik sigortası vs bir ton masrafı var. Sen zaten bunları ödüyorsun birde öğrenci halinle benzin tamamen sana binerse(yani başkalarını getir götür yaparken vs) işin yaş altından kalkamazsın.

Benim tavsiyem; içinden geçeni al alabiliyorsan ama o resimdeki arabayı sürmesi ciddi anlamda sıkıntılı olur, yere çok yaklaştırmışlar türkiye şartlarına uygun değil. çukuru falan geçtim kasislerde bile çapraz geçmek zorunda kalırsın, her kasiste yavaşlayıp sadece senin olduğun (karşıdan araba gelmiyecek şekilde) ayarlayıp çapraz geçmen lazım yavaşça. Şahsen ben o kadar uğraşmak istemem. Varsa bakımını yapacak paran güçlü bir araba da istiyorsan ben olsam şöyle bir şey alırım. Zırhlı olduğu için kazada sıkıntın olmaz emniyet kemerin takılıysa. Ama çok yakar parçası zor bulunur.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-lancia-thema-turbo16v-zirhli-turkiyede-bu-model-sadece-5-adet-145602167/detay

yada daha makul bir şey ararsan 2005-2006 civarı lancerlara bak bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanedis

Ya ne yaptiniz ses var goruntu var guc bar falan civic alt tarafi yok cok dikkat ceker yok garaj lazim falan o resimdeki civic gibilere millet apaci diyor ayrica stok motorlu oynanmamis bir v-tec sandiginiz kadar guclu degil oynasan ogrenciye gelmez al gitsin universtede araba iyi oluyor bende ogrenciyim izmirde ozel universtede cevremde arabali arkadasim cok arada ulku yaris pistine turlamaya gidiyoruz civicler nal topluyor civic devri bitti eskidendi

Daha önce bindiğini düşünmüyorum bu arabaya kusura bakmada. Daha geçtiğimiz pazartesi günü, gözümün önünde 2012 model 2.0 motor turbo s80'i açık ara farkla ayırdı uzun yolda, yine aynı gün 2011 model audi a3'ü aynı şekilde açık ara fark ile ayırdı. Uzun yol diyorum hemde bak kalkış demiyorum, ankarada yozgat bulvarını bilen bilir, dümdüz, gepgeniş, otoban gibi bir yol. Ses konusuna gelince, ister inan ister inanma bu söylediğime, bir avm'nin kapalı otoparkına girdik, bi bassana olum şurda dedim, ilk başta yok, olmaz, güvenlikler gelir falan dedi, inanmadım, bir bastı gaza sonuna kadar, abartısız söylüyorum, içeride ne kadar alarmlı araba varsa %80'inin alarmı ötmeye başladı, otopark birbirine girdi resmen alarm seslerinden, sonra 3 tane güvenlik birden geldi koşarak yanımıza. Görüntü konusuna gelince, zevkler tartışılmaz ama 20 milyarlık bir araç için görüntüsü gayet güzel bence, çok tatlı bir araba. Civicler nal topluyor olabilir, ölü civic piyasada çok, ama şu arabaya bi ara denk gelirsen binmeni tavsiye ederim, temizine yanlız, piyasada ölü çok vardır, kolay kolay bulunmuyor temizi, gaza basınca resmen için gıdıklanıyor. Fabrika çıkışı 136 beygir zaten, motor desen soch motor, hondanın en iyi motorlarından, birde araba hafif, bastımı gidiyor yani. Neyse.

• bu aracın çarpışma test sonuçları çok kötü, kesinlinkle tavsiye etmem.

Orijinalden alıntı: dusau

millette ne arkadaşlar varmış. Benim arkadaşların geneli ben söylemeden yakıtı koyar(ben gerçi söylememde). Bizde biniyoz o kadar olur mu diye ya da mekana gitmişsek hesabı bana ödetmezler. Ha daha yeni sıfır alıpta içinde sigara içmeye kalkanda oldu içirmeyince bide tavır yapıyorlar. Ha tabi bunlar yakın arkadaşlarım yani sürekli binenler. Diğerlerinden zaten ben kabul etmem. Bir de sırf yakıt işi değil araba her zaman söylemişimdir. Bunun cezaları var, otopark,vergi,muayne, kasko, bakım, trafik sigortası vs bir ton masrafı var. Sen zaten bunları ödüyorsun birde öğrenci halinle benzin tamamen sana binerse(yani başkalarını getir götür yaparken vs) işin yaş altından kalkamazsın.

Benim tavsiyem; içinden geçeni al alabiliyorsan ama o resimdeki arabayı sürmesi ciddi anlamda sıkıntılı olur, yere çok yaklaştırmışlar türkiye şartlarına uygun değil. çukuru falan geçtim kasislerde bile çapraz geçmek zorunda kalırsın, her kasiste yavaşlayıp sadece senin olduğun (karşıdan araba gelmiyecek şekilde) ayarlayıp çapraz geçmen lazım yavaşça. Şahsen ben o kadar uğraşmak istemem. Varsa bakımını yapacak paran güçlü bir araba da istiyorsan ben olsam şöyle bir şey alırım. Zırhlı olduğu için kazada sıkıntın olmaz emniyet kemerin takılıysa. Ama çok yakar parçası zor bulunur.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-lancia-thema-turbo16v-zirhli-turkiyede-bu-model-sadece-5-adet-145602167/detay

yada daha makul bir şey ararsan 2005-2006 civarı lancerlara bak bence.

Okudum hepsini, söylediklerinin hepsinde haklısın. Araba konusuna gelince evet çok basık araba bunlar, mesela benim o arkadaşımda olan arabaya maksimum 3 kişi binebiliyo onlarında kilosu ortalama 65 falan olacak şişman olmayacak Benim bahanem hazır milleti arabaya almama konusunda, altı sürtüyo, bu kadar. Yanıma ya sevgilim oturacak, ya çok sevdiğim bir arkadaşım olabilir, öyle yani. Kasislere çapraz girmene gerek yok normal geçiyo ama, biraz yüksek biyer olursa mecbur çapraz geçiyorsun, ama ayda yılda bir denk geliyor o. Çoğu yolda sıkıntı yaşanmıyor, yaşanacak yollarada girmeyeceksin mecburen..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

bu aracın çarpışma test sonuçları çok kötü, kesinlinkle tavsiye etmem.

Aslında önemli bişey ama bir o kadarda önemsiz birşey. Allah göstermesin büyük konuşmayımda, normalce araba süren, sadece basılacak yerlerde basan kaç kişi, arabası kağıt gibi olacak şekilde kaza yapıyor hocam. Ondan dolayı benim için bir bahane değil o. Her arabada ölüm riski var, bunda biraz fazla varsada sıkıntı değil.

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Moral bozmak gibi olmasın ama alsanda adam akıllı binemezsin çalışan insanlar zor biniyor

Başta şu kadar yakar bu kadar masrafı olur dersin ama genelde işin sonunda hesap iki katına çıkar

Bence dar olan ekonomini dahada zorla borç parayla elindekininde kıymeti kalmaz

Hergün binmek istemiyorum zaten, sadece haftasonları binmek istiyorum. Bilmiyorum hocam, genelde dediğin gibi oluyor, evdeki hesap çarşıya uymuyor, ama çok istekliyim ya.

Orijinalden alıntı: Thunderbird '

quote:

Ya ne yaptiniz ses var goruntu var guc bar falan civic alt tarafi yok cok dikkat ceker yok garaj lazim falan o resimdeki civic gibilere millet apaci diyor ayrica stok motorlu oynanmamis bir v-tec sandiginiz kadar guclu degil oynasan ogrenciye gelmez al gitsin universtede araba iyi oluyor bende ogrenciyim izmirde ozel universtede cevremde arabali arkadasim cok arada ulku yaris pistine turlamaya gidiyoruz civicler nal topluyor civic devri bitti eskidendi

Daha önce bindiğini düşünmüyorum bu arabaya kusura bakmada. Daha geçtiğimiz pazartesi günü, gözümün önünde 2012 model 2.0 motor turbo s80'i açık ara farkla ayırdı uzun yolda, yine aynı gün 2011 model audi a3'ü aynı şekilde açık ara fark ile ayırdı. Uzun yol diyorum hemde bak kalkış demiyorum, ankarada yozgat bulvarını bilen bilir, dümdüz, gepgeniş, otoban gibi bir yol. Ses konusuna gelince, ister inan ister inanma bu söylediğime, bir avm'nin kapalı otoparkına girdik, bi bassana olum şurda dedim, ilk başta yok, olmaz, güvenlikler gelir falan dedi, inanmadım, bir bastı gaza sonuna kadar, abartısız söylüyorum, içeride ne kadar alarmlı araba varsa %80'inin alarmı ötmeye başladı, otopark birbirine girdi resmen alarm seslerinden, sonra 3 tane güvenlik birden geldi koşarak yanımıza. Görüntü konusuna gelince, zevkler tartışılmaz ama 20 milyarlık bir araç için görüntüsü gayet güzel bence, çok tatlı bir araba. Civicler nal topluyor olabilir, ölü civic piyasada çok, ama şu arabaya bi ara denk gelirsen binmeni tavsiye ederim, temizine yanlız, piyasada ölü çok vardır, kolay kolay bulunmuyor temizi, gaza basınca resmen için gıdıklanıyor. Fabrika çıkışı 136 beygir zaten, motor desen soch motor, hondanın en iyi motorlarından, birde araba hafif, bastımı gidiyor yani. Neyse.

s80nin yapilis amaci belli kacsin gazlansin diye yapilan arac degil vites oranlari yuksek hizda dusuk devir cevirmesi icin ayarlanmis civic kalkisi seri olsun gazlansin diye yapilmis bu sasilcak birsey degil civic cok kullandim arkadasimda stok 2 hali vardi bilirim senin ses dedigin kuru egzoz gurultusu sen isiklardayken yanina en basiti golf gti veya ibiza cupra gelirse darma duman ederler honda iyidir hosdur hatta dedigin civic efsanedir zamaninda cigir acmistir ama okadar sene olmus 2014 kendin 136 bg diyorsun cokta hafif bir arac degil civici bana anlatma ha kullanmasi zevklidir cok iyi devir cevirir elindeki paralayla alinicak guzel araba ama o kadar

• Biride dememişki 48 ay kredi taksiti artık olmuyor diye :D Max 36 ay ile sınırlandırıldı

quote:

quote:

s80nin yapilis amaci belli kacsin gazlansin diye yapilan arac degil vites oranlari yuksek hizda dusuk devir cevirmesi icin ayarlanmis civic kalkisi seri olsun gazlansin diye yapilmis bu sasilcak birsey degil civic cok kullandim arkadasimda stok 2 hali vardi bilirim senin ses dedigin kuru egzoz gurultusu sen isiklardayken yanina en basiti golf gti veya ibiza cupra gelirse darma duman ederler honda iyidir hosdur hatta dedigin civic efsanedir zamaninda cigir acmistir ama okadar sene olmus 2014 kendin 136 bg diyorsun cokta hafif bir arac degil civici bana anlatma ha kullanmasi zevklidir cok iyi devir cevirir elindeki paralayla alinicak guzel araba ama o kadar

Kendinle çelişiyosun farkındamısın bilmiyorum ama. S80'in ne amaçla yapıldığı beni ilgilendirmez, 2012 model 2.0 motor turbolu araba sonuçta, kendin diyosun o kadar sene olmuş, civic eski araba diye, ama 2012 model kendinden daha yüksek motorlu hemde turbolu bir arabayı geçiyormu geçiyor. Hadi S80'i geçtim, 2011 A3'ünde eline verdi. Kaç yaş büyük olmasına rağmen, biri 94 biri 2011 model. A3'ünde yapılış amacı bellimi diyeceksin bana? Benim ses dediğim kuru egzoz gürültüsü ha? Çıkar bakayım o sesi, hangi arabayla çıkarabiliyorsan, ama gidipte 1.500TL'lik egzoz ile değil, aynı klasmanda bi egzoz ile çıkar bakayım çıkarabiliyorsan. En basiti yanına golf gti gelse diyorsun, niye normal golf değilde, golf gti? Sende biliyorsun çünkü bu arabanın bir giderinin olduğunu, şunada inanıyorum golf gti'ın teknik özelliklerini bilmiyorum ama %90 eline verir gibime geliyor honda. Senin arkadaşındaki araba ya ölüymüş, ya sürmeyi bilmiyor ya sen farklı bir modelden bahsediyorsun yada hiç binmedin burda sallıyorsun. Madem çok iyi biliyorsun civicleri şu resimlerdeki aracın modelini söylermisin bana? Ankarada olsan buyur gel diycemde, izmirdeymişsin, ordan atıp tutması kolay olur tabi.

Hocam arkadaşla ilgilenmeni istiyorum tecrübelisin galiba sen, atıyo tutuyoda si hakkında. @By_emre34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderbird ' -- 1 Şubat 2014; 1:23:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kkke_3319

Biride dememişki 48 ay kredi taksiti artık olmuyor diye :D Max 36 ay ile sınırlandırıldı

Doğrudur kardeşim bilmiyordum ama söylediğin daha iyi oldu. 8 Binlik bir kredi çeksen, ' 297,37 TL , 36 ay boyunca, toplam ödeme tutarı : 10.705,46 TL' Aylık bursda 300TL olmuş zaten, o para direk oraya gidecek. 3 sene ödeyeceksin, daha iyi bence, 4 sene ödemekten kurtulmuş olduk

Orijinalden alıntı: kaçak kat

hayaller hayaller

Az kaldı az, gerçek olacak inşallah

quote:

Orijinalden alıntı: kaçak kat

hayaller hayaller

Az kaldı az, gerçek olacak inşallah

benim ferrari hayalime az kaldı bin tl topladım 500 bin tl kaldı
  • Honda ayrı bir dünyadır hayat onda kelimesini kullanınca anlıyorsunuz. Doğru seçim dileğim tez zamanda gerçekleştirmendir. 1.6 Sİ 136 hp dohc motoruyla gidişi olsun seni her türlü tatmin edicektir lpg ile kullanımda sorun yapmaz uyumludur görsellik olarakda zamanla kafana göre yaparsın
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.