Şimdi Ara

Yıllardır hayalim olan arabaya sahip olmaya çok yaklaştım. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fordmustanggt2005

Birisi de dememiş ki öğrenci adam kredi çekemez.
    300 tl aldığınız banka kredisi ile kredi ödeyeceksiniz öyle mi?
    Bankaya falan başvurmayın gülerler.

Babamın üzerine çekeceğimizi belirtmiştim, evet o çektiğimiz kredinin aylık taksitini ben devletten aldığım geri ödemeli burs ile ödiycem, bunda ne anormallik var anlamadım? Bankaya başvurursam değilde ben sana burda bir laf söylesem herkes daha çok güler. Yorum yazmış olmak için yorum yapmana gerek yok, konuyu bakarsın beğenmiyosan kapatır gidersin, ayrıyetten belirttim zaten babamın üzerine kredi çekeceğimizi. Tabi.. 20 yaşındaki geliri olmayan bir öğrenciye kredi verilmeyeceğini kimse bilmiyor, o kadar gizli ve önemli bir bilgiki bu anlatamam, iyiki söyledin, söylemesen ben ne yapardım acaba..

• quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanedis

quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

quote:

Ya ne yaptiniz ses var goruntu var guc bar falan civic alt tarafi yok cok dikkat ceker yok garaj lazim falan o resimdeki civic gibilere millet apaci diyor ayrica stok motorlu oynanmamis bir v-tec sandiginiz kadar guclu degil oynasan ogrenciye gelmez al gitsin universtede araba iyi oluyor bende ogrenciyim izmirde ozel universtede cevremde arabali arkadasim cok arada ulku yaris pistine turlamaya gidiyoruz civicler nal topluyor civic devri bitti eskidendi

Sesı ve goruntusu birçok kişi tarafından sevılen bir araç sen zevksızsen bilemeyiz. Altrafı civic dediğin aile aracı olanlar, si - vtec tarzı araçlar alttarafı civic değil o senın dar görüşün. Ayrıca millet bu fotodakı gıbı araçlara apaçi falan demıyor kendınız çalıp kendınız oynuyorsunuz. Apaçi olan araç değildir aracı kullananın kendısıdır şunu artık anlayın. Fotodakı aracın apaçi işi olduğu falanda yok çok sadece ve tatlı yapılmış bir araç modifiye kavramınızı merak ettim cidden, sırf karalamak için atıp tutmayın. Stok motorlu cıvıc vtec e hayatında kaç kere bindinde ve neye dayanarak güçlü değil diyorsun ?? 1.6 atmosferıkten 160 hp çıkartılmış bir motora sahip araç. Hala daha atmosferıkten 160 hp alabılen araç yokken güçlü değil demek komik sırf yazmak için yazmışınız, keşke bide bilginiz olsa.. Pist için yapılmamış araçla piste girersen nal toplar tabi git ferrariyle dağ yolunda gez bakım gezebılıyormusun ? Güzel bir kombinasyon yapılmadığı sürece civicle pistte zaten bişey yapamazsın, yapılı civicede doğru durust yanaşamazsın. Açılan konulara yazma zorunluluğu yoktur bilginin yetmediği yerde okuyup çıkma hakkına sahipsiniz, ınsanların şevkini kırmayın.

Bakin yanlis konusuyorsunuz ben civicin zevkli kullanimindan ve efsane oldugundan ciktiginda cigir actigindan bahsettim ama konu sahibi cok abartmis sanki subaru gc8den falan bahsediyor konu sahibinin alicagi civic gunumuzdeki hothatchlerle kapisamaz ibiza cupra polo gti hatta 2003 model clio rs bile daha guclu civic zevk isidir hastasi alir biner ama gidipte 2014te civic cok guclu en iyi demenin alemi yok ha 20 bine guzel arac saglamligida tartisilmaz ama bu kadar daha fazlasi degil

Gunumuz araçlarıyla zaten kıyaslanmaz veriler bile ortada. Kaldı ki golf ve polo gtın rakımı type-r dır vtec değil.Vtec kendı yılındakı rakıplerının çoğunun karşısında 1 adım önde ama. Sız aracı bıraz karalarcasına yazmışsınız bende öyle olmadıgına deyindim

Gokhan, sen hem arabaya kötü diyorsun, karalıyorsun arabayı hemde yok öyle değil, güzel araba efsane araba diyorsun. Önceki yorumlara bakarsan, ben sadece dedimki sesi beni tatmin ediyor (Lamborghini Aventador'den daha iyi sesi var falan demedim), tipi beni tatmin ediyor (458 İtalia'dan daha güzel tipi var demedim), performansıda beni tatmin etti (Bugattiyle kafa kafa yarışır falanda demedim), birde 2 araba söyledim biri 2012 volvo 2.0 s80 turbo diğer 2011 A3. Bu iki arabayı yolda tokatladı dedim, kendim şahit oldum dedim. Ben sadece bunları dedim, ama sen ilk yorumda, yok bu apaçi arabası, yok bu vtec motor iyi değil, yok bunlar bilmemne diye girdin. Oku üstteki yorumları olayın böyle geliştiğini göreceksin, sonra bu kötülediğin arabayı bir anda seat cupra, golf gti tarzı arabalarla kıyasladın, madem ilk başta kötü diyosun, ondan sonra neden bu arabalarla kıyaslıyorsunki? Sende biliyorsun arabanın öyle boş beleş bir araç olmadığını ki, bana golf gti ile kıyaslama yapıyorsun bu arabayı. Dediğim gibi ben ilk başlarda hiçbir iddada bulunmadım, sadece beni tatmin ediyor dedim bu araba, ama sen bi karalıyosun, bi efsana diyorsun. Ha birde aklıma gelmişken söyleyeyim civiclerin devri geçti, o eskidendi diyorsunda, dün yanımıza bi E46 328 CI durdu lacivert renkte M paket, adam bizim arabanın sesini duyunca, camını açtı, bizde açtık, iyi akşamlar gençler dedi, iyi akşamlar dedik, meraktan soruyorum ne bu arabanın modeli dedi, söyledik işte, adamın altında bmw varya, böyle konuşmaları falan artist artist, gülüyo falan, benim arkadaş dedi, abi heralde beğenmedin, istersen bi deneyelim dedi, adamda oğlum dalgamı geçiyosunuz ben sizi yerim dedi, tamam abi buyur dön göbekten, 2. viteste 5 bin devire ayarlıycam 3. kornada kalkıcaz dedi, adam hiç umursamıyo tabi altında bmw varya, tamam tamam merak etme diyo. Neyse bi kalktık, bmw'yi 4 boy geçtik, yolun uzunluğu 3-4 km falan, sonra tekrar döndük göbekten geldik ışıklara, gençler size iyi akşamlar dedi adam başka hiç bişey demedi. Sonra 5-6 km daha gidip benzinliğe girdik, adamda geldi sonradan, işte şöyleydide, böyleydide, bu araba 2 ton araba seninki 800 kilo araba, yok bilmemne, tüm dezavantajları sayıyo, ama avantajları saymıyo, kendinin arabası ağır ama 2.8 motor var, beygir daha yüksek falan filan. Yanındada oğlu varmış 12-13 yaşlarında bebe, bu adamda 35 yaşlarında, adamı güya oğlu gaza getirmiş, baba yarışalım şunlarla falan demiş, adamda gaza gelmiş, ama gördü sonucu. Diyeceğim şu yani, temiz, diri, ciğerli bir si'ın bence devrinin geçtiği falan yok, ben golf gti'nin verilerini bilmediğim için, heralde geçer diye düşündüm, yeni nesil arabaların çoğuyla kıyaslanır ama, ama genel olarak çoğuyla diyorum yanlış anlama. Bu çoğunluğa 2013 fiat linea'da dahil, 2013 dizel passat'da dahil, ha ama dediğin gibi yeni gti, scirocco, cupra falan filan bu tarz spor ve hızlı arabalarla kıyaslanmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Ya ne yaptiniz ses var goruntu var guc bar falan civic alt tarafi yok cok dikkat ceker yok garaj lazim falan o resimdeki civic gibilere millet apaci diyor ayrica stok motorlu oynanmamis bir v-tec sandiginiz kadar guclu degil oynasan ogrenciye gelmez al gitsin universtede araba iyi oluyor bende ogrenciyim izmirde ozel universtede cevremde arabali arkadasim cok arada ulku yaris pistine turlamaya gidiyoruz civicler nal topluyor civic devri bitti eskidendi

arkadasın yası ufak hevesı kırılmasın dıye bısey yazmayım demıstım ama hakkaten ne cok abartmıs burda yazanlar bazılarının dalga gectıgınden bıle suphelenıyorum

konuyu acan kardesıme hıtaben,

heves ettıysen, severek bıneceksen al ancak gokhan'ın yazdıgı dogru, gunumuzun araclarıyla kıyaslarsan uzulursun. Volvo s80 falan elbet gecersin hız ıcın uretılmemısler sonucta.

ama GTI ıle falan kıyaslamıssın, bırak golf gtı'yı , bence alacagın araba cok dırı degılse normal 140lık golfle bıle beraber gıdemezsın.

Yaşım 20 güzel kardeşim, bilkentte emin ol senden daha fazla arkadaşım vardır. Yaşınız 20-24 aralığında diye düşündüğümden yazıyorum bu yorumu, yaşınız 30-35 falansa kusura bakmayın, bilkent logosunu görünce, okuyorsunuz diye düşünerekten yazıyorum. Gökhan arabayı karalıyınca ben sadece örnek olarak audi A3'ü ve volvo s80'i gösterdim, gökhan hem arabayı karılıyor, sonrada gti'ile seat cupra ile kıyaslıyor karaladıgı arabayı, bende gti'in teknik verilerini bilmediğim için, biraz audi a3'ü bmw e46 328ci yi falan geçiyorsa onlarlada yürür heralde diye düşündüm ama yürüyemezmiş, dediğim gibi teknik verilerini bilmiyordum. Alacağım araba inşallah diri olacak, onun için bişey demiyorumda, arkadaşımdaki araba çok diri, ve 1.4 140'lık turbolu golfle yürür diye düşünüyorum, alırsa hafiflikten dolayı alır gibime geliyor, ama golf'te alabilir bilmiyorum. Hocam şimdi kıyaslama var, kıyaslama var, ben bu arabayı gümüzdeki arabaların çoğu ile kıyaslıyorum ama nasıl kıyaslıyorum? Bu kıyaslamanın içinde 2013 passat da, 2013 linea'da var, 2013, hyundai i40'da var. Anlatabiliyorum demi? Ben özellikle tutupta scirocco ile golf gti ile, cupra ile, subaru ile kıyaslamıyorum yani. Genel olarak kıyasladıgımda çoğu yeni nesil arabayı alır diyorum, demek istediğim bu yani.

• Hocam, pek yarışçı birisi değilim, öyle bir ruhum yok yani. Gideyim yarışlara katılayım ordakilerle takılayım gibi bi isteğimde yok açıkcası. Ben kendim takılmayı seven birisiyim, arabanın arkaya çok zor durumda kalmadıkça birini bindirmeyi düşünmüyorum, biri binerse sadece yanımda oturabilir. Ama madem bu arabayı alıcaz, öyle boş boşta sürmem yani. Mesela kırmızı ışıklarda yanıma biri yanaşıpta, beni gaza getirirse basarım, otobanda canım isterse basarım, işlek bir caddeden geçerken basarım, bu tarz durumlarda basarım ama dediğim gibi gidipte, yarışlara katılayım falan filan diye düşünmem bile. Şimdi benim arkadaşım aracına VTİ gaz kelebeği, crx 3-4 dişlisi, short shift falan yaptırmayı planlıyor, ama kendisi hep yarışıyor. Benim böyle şeyler almama gerek yok demi? Sadece 4-2-1 headers, 51'lik düz boru, iyi bir egzoz, iyi bir filtre, belki birde ilerde yaptırırsam coilover yaptırmayı düşünüyorum. Sence bunlar benim için yeterli şeylermi? Şu olmazsa olmaz dediğin şeyler varmı mesela?

• quote:

Orijinalden alıntı: Thunderbird '

Hocam, pek yarışçı birisi değilim, öyle bir ruhum yok yani. Gideyim yarışlara katılayım ordakilerle takılayım gibi bi isteğimde yok açıkcası. Ben kendim takılmayı seven birisiyim, arabanın arkaya çok zor durumda kalmadıkça birini bindirmeyi düşünmüyorum, biri binerse sadece yanımda oturabilir. Ama madem bu arabayı alıcaz, öyle boş boşta sürmem yani. Mesela kırmızı ışıklarda yanıma biri yanaşıpta, beni gaza getirirse basarım, otobanda canım isterse basarım, işlek bir caddeden geçerken basarım, bu tarz durumlarda basarım ama dediğim gibi gidipte, yarışlara katılayım falan filan diye düşünmem bile. Şimdi benim arkadaşım aracına VTİ gaz kelebeği, crx 3-4 dişlisi, short shift falan yaptırmayı planlıyor, ama kendisi hep yarışıyor. Benim böyle şeyler almama gerek yok demi? Sadece 4-2-1 headers, 51'lik düz boru, iyi bir egzoz, iyi bir filtre, belki birde ilerde yaptırırsam coilover yaptırmayı düşünüyorum. Sence bunlar benim için yeterli şeylermi? Şu olmazsa olmaz dediğin şeyler varmı mesela?

Valla ustam şimdi gidip hususi yarışlara katılmazsın belkı ama bu ortamda bulunursan arabanı denemek için olan yarışlara buyuk ıhtımal gidersin. Ama bu tarz ortamın yoksa gaza gelmedıkçe basacak bı surucu olmazsın buyuk ıhtımal. Sızın yazdığınız tarz şeylere çok ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum standart bınsenız sıze yeter. 4-2-1 headers yalnız arabanızın alt devırlerını canlandırır eğer 4-1 alırsanız ust devırlerınız canlanır ve sesi daha çok artar. Bursa birazda sizin istediğiniz şekle göre seçmenız lazım headersı eğer ust devırım daha da canlansın dersen 4-1 alıcaksınız yok ust devırım zaten ıyı azcıkta altı destekleyelım dersen 4-2-1.

Yapmadan olmayacak şeyler görünüm için jant-yay başta gelir daha sonra ledli stop siyah zemınlı far, turuncu sınyaller ve spoiler aracını canlandırır.

Yürür olarak hava filtresi, 51 mm duz boru, katalizör iptali, headers, son susturucu ilk başta sana fazla fazla yeter. Daha sonra çok sıkılırsan motor içine girersin.

• yolda egzozu zart zurt bağıttırmazsan iyi araba
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.