Şimdi Ara

Yıllardır hayalim olan arabaya sahip olmaya çok yaklaştım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thunderbird '

quote:

Orijinalden alıntı: kkke_3319

Biride dememişki 48 ay kredi taksiti artık olmuyor diye :D Max 36 ay ile sınırlandırıldı

Doğrudur kardeşim bilmiyordum ama söylediğin daha iyi oldu. 8 Binlik bir kredi çeksen, ' 297,37 TL , 36 ay boyunca, toplam ödeme tutarı : 10.705,46 TL' Aylık bursda 300TL olmuş zaten, o para direk oraya gidecek. 3 sene ödeyeceksin, daha iyi bence, 4 sene ödemekten kurtulmuş olduk

Civicin sesi red lineda cikar arada kesiciye sokarsin keyif verir ama sen cok buyutuyorsun clio 2 rs falan olsa tamam dicem s80 yorumuna bakarak bu islerden anlamadigini farz ediyorum normaldir bence bu kadar buyuk konusma alinca pisman olursun beklentin bu kadar yuksek olmasin golf gti ucuk ornek olmus polo gti bile toz yutturur zaten araclarin performans degerleri belli nette kataloglara bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanedis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kkke_3319

Biride dememişki 48 ay kredi taksiti artık olmuyor diye :D Max 36 ay ile sınırlandırıldı

Doğrudur kardeşim bilmiyordum ama söylediğin daha iyi oldu. 8 Binlik bir kredi çeksen, ' 297,37 TL , 36 ay boyunca, toplam ödeme tutarı : 10.705,46 TL' Aylık bursda 300TL olmuş zaten, o para direk oraya gidecek. 3 sene ödeyeceksin, daha iyi bence, 4 sene ödemekten kurtulmuş olduk

Civicin sesi red lineda cikar arada kesiciye sokarsin keyif verir ama sen cok buyutuyorsun clio 2 rs falan olsa tamam dicem s80 yorumuna bakarak bu islerden anlamadigini farz ediyorum normaldir bence bu kadar buyuk konusma alinca pisman olursun beklentin bu kadar yuksek olmasin golf gti ucuk ornek olmus polo gti bile toz yutturur zaten araclarin performans degerleri belli nette kataloglara bak

Sorduğum hiçbir sorunun cevabı gelmedi? Bambaşka konular açmışsın, ben civic'in sesi red line'da gelmez mi dedim? golf gti uçuk örnekmi olmuş, tabi canım tabi. Neyse belliki sallamaya devam edeceksin sen, tamam sen haklısın.

• Son dönemde bu tür konular çoğaldı. Başbakanımız bu yazılanları gürürse seçim kampanyasına alır. Ekonomimiz çok iyi öğrenciler öğrenim kredisiyle araba alıyor ey vatandaş...
    Neyse hayal bunlar genç kardeşim hayal. Ha durumum var alırım arabayı diyorsan o zaman öğrenim kredisini alma.
    Ben öğrenciyken 3 farklı burs almama rağmen geçimimi zor sağlıyordum yaw

Orijinalden alıntı: parezer

Son dönemde bu tür konular çoğaldı. Başbakanımız bu yazılanları gürürse seçim kampanyasına alır. Ekonomimiz çok iyi öğrenciler öğrenim kredisiyle araba alıyor ey vatandaş...
    Neyse hayal bunlar genç kardeşim hayal. Ha durumum var alırım arabayı diyorsan o zaman öğrenim kredisini alma.
    Ben öğrenciyken 3 farklı burs almama rağmen geçimimi zor sağlıyordum yaw

alıcam ben hocam kaçarı kurtuluşu yok, maddiyatta o kadar sıkıntı yok. ama her türlü sıkıntı çekicem gibime geliyor, ama ne olursa olsun alıcam.

quote:

quote:

quote:

Ya ne yaptiniz ses var goruntu var guc bar falan civic alt tarafi yok cok dikkat ceker yok garaj lazim falan o resimdeki civic gibilere millet apaci diyor ayrica stok motorlu oynanmamis bir v-tec sandiginiz kadar guclu degil oynasan ogrenciye gelmez al gitsin universtede araba iyi oluyor bende ogrenciyim izmirde ozel universtede cevremde arabali arkadasim cok arada ulku yaris pistine turlamaya gidiyoruz civicler nal topluyor civic devri bitti eskidendi

Daha önce bindiğini düşünmüyorum bu arabaya kusura bakmada. Daha geçtiğimiz pazartesi günü, gözümün önünde 2012 model 2.0 motor turbo s80'i açık ara farkla ayırdı uzun yolda, yine aynı gün 2011 model audi a3'ü aynı şekilde açık ara fark ile ayırdı. Uzun yol diyorum hemde bak kalkış demiyorum, ankarada yozgat bulvarını bilen bilir, dümdüz, gepgeniş, otoban gibi bir yol. Ses konusuna gelince, ister inan ister inanma bu söylediğime, bir avm'nin kapalı otoparkına girdik, bi bassana olum şurda dedim, ilk başta yok, olmaz, güvenlikler gelir falan dedi, inanmadım, bir bastı gaza sonuna kadar, abartısız söylüyorum, içeride ne kadar alarmlı araba varsa %80'inin alarmı ötmeye başladı, otopark birbirine girdi resmen alarm seslerinden, sonra 3 tane güvenlik birden geldi koşarak yanımıza. Görüntü konusuna gelince, zevkler tartışılmaz ama 20 milyarlık bir araç için görüntüsü gayet güzel bence, çok tatlı bir araba. Civicler nal topluyor olabilir, ölü civic piyasada çok, ama şu arabaya bi ara denk gelirsen binmeni tavsiye ederim, temizine yanlız, piyasada ölü çok vardır, kolay kolay bulunmuyor temizi, gaza basınca resmen için gıdıklanıyor. Fabrika çıkışı 136 beygir zaten, motor desen soch motor, hondanın en iyi motorlarından, birde araba hafif, bastımı gidiyor yani. Neyse.

s80nin yapilis amaci belli kacsin gazlansin diye yapilan arac degil vites oranlari yuksek hizda dusuk devir cevirmesi icin ayarlanmis civic kalkisi seri olsun gazlansin diye yapilmis bu sasilcak birsey degil civic cok kullandim arkadasimda stok 2 hali vardi bilirim senin ses dedigin kuru egzoz gurultusu sen isiklardayken yanina en basiti golf gti veya ibiza cupra gelirse darma duman ederler honda iyidir hosdur hatta dedigin civic efsanedir zamaninda cigir acmistir ama okadar sene olmus 2014 kendin 136 bg diyorsun cokta hafif bir arac degil civici bana anlatma ha kullanmasi zevklidir cok iyi devir cevirir elindeki paralayla alinicak guzel araba ama o kadar

Sende biliyorsun çünkü bu arabanın bir giderinin olduğunu, şunada inanıyorum golf gti'ın teknik özelliklerini bilmiyorum ama %90 eline verir gibime geliyor honda.
    @By_emre34

biraz fazla abartı olmuş golf gti dediğin araba 2000 motor 210 beygir. yanlış hatırlamıyorsam 0-100ü 7 saniye olması lazım, polo gti de aynı 7 saniye olması lazım ama 1.4 tsi 180 beygirlik. İbiza cuprada hemen hemen aynı. Bahsettiğin Honda iyi güzel ama günümüzün gti tarzı arabalarıyla kıyaslamak yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya ne yaptiniz ses var goruntu var guc bar falan civic alt tarafi yok cok dikkat ceker yok garaj lazim falan o resimdeki civic gibilere millet apaci diyor ayrica stok motorlu oynanmamis bir v-tec sandiginiz kadar guclu degil oynasan ogrenciye gelmez al gitsin universtede araba iyi oluyor bende ogrenciyim izmirde ozel universtede cevremde arabali arkadasim cok arada ulku yaris pistine turlamaya gidiyoruz civicler nal topluyor civic devri bitti eskidendi

Daha önce bindiğini düşünmüyorum bu arabaya kusura bakmada. Daha geçtiğimiz pazartesi günü, gözümün önünde 2012 model 2.0 motor turbo s80'i açık ara farkla ayırdı uzun yolda, yine aynı gün 2011 model audi a3'ü aynı şekilde açık ara fark ile ayırdı. Uzun yol diyorum hemde bak kalkış demiyorum, ankarada yozgat bulvarını bilen bilir, dümdüz, gepgeniş, otoban gibi bir yol. Ses konusuna gelince, ister inan ister inanma bu söylediğime, bir avm'nin kapalı otoparkına girdik, bi bassana olum şurda dedim, ilk başta yok, olmaz, güvenlikler gelir falan dedi, inanmadım, bir bastı gaza sonuna kadar, abartısız söylüyorum, içeride ne kadar alarmlı araba varsa %80'inin alarmı ötmeye başladı, otopark birbirine girdi resmen alarm seslerinden, sonra 3 tane güvenlik birden geldi koşarak yanımıza. Görüntü konusuna gelince, zevkler tartışılmaz ama 20 milyarlık bir araç için görüntüsü gayet güzel bence, çok tatlı bir araba. Civicler nal topluyor olabilir, ölü civic piyasada çok, ama şu arabaya bi ara denk gelirsen binmeni tavsiye ederim, temizine yanlız, piyasada ölü çok vardır, kolay kolay bulunmuyor temizi, gaza basınca resmen için gıdıklanıyor. Fabrika çıkışı 136 beygir zaten, motor desen soch motor, hondanın en iyi motorlarından, birde araba hafif, bastımı gidiyor yani. Neyse.

s80nin yapilis amaci belli kacsin gazlansin diye yapilan arac degil vites oranlari yuksek hizda dusuk devir cevirmesi icin ayarlanmis civic kalkisi seri olsun gazlansin diye yapilmis bu sasilcak birsey degil civic cok kullandim arkadasimda stok 2 hali vardi bilirim senin ses dedigin kuru egzoz gurultusu sen isiklardayken yanina en basiti golf gti veya ibiza cupra gelirse darma duman ederler honda iyidir hosdur hatta dedigin civic efsanedir zamaninda cigir acmistir ama okadar sene olmus 2014 kendin 136 bg diyorsun cokta hafif bir arac degil civici bana anlatma ha kullanmasi zevklidir cok iyi devir cevirir elindeki paralayla alinicak guzel araba ama o kadar

Sende biliyorsun çünkü bu arabanın bir giderinin olduğunu, şunada inanıyorum golf gti'ın teknik özelliklerini bilmiyorum ama %90 eline verir gibime geliyor honda.
    @By_emre34

biraz fazla abartı olmuş golf gti dediğin araba 2000 motor 210 beygir. yanlış hatırlamıyorsam 0-100ü 7 saniye olması lazım, polo gti de aynı 7 saniye olması lazım ama 1.4 tsi 180 beygirlik. İbiza cuprada hemen hemen aynı. Bahsettiğin Honda iyi güzel ama günümüzün gti tarzı arabalarıyla kıyaslamak yanlış.

Teknik verilerini bilmiyordum onların, o zaman her türlü onlar alır ama arkadaşın bi dediği bi dediğini tutmuyor, hem arabayı beğenmiyor, hemde bu beğenmediği arabayı bu tarz arabalarla kıyaslıyor. Ama bence bu arabanın bunlarla kıyaslanabilecek kadar güçlü olması, kötü birşey değil. 20 milyarlık bir araba sonuçta, haksızmıyım hocam?

• al gitsin hocam hayatını yaşamaya bak gerisi yalan hem arabayı okulu ve askerliği bitirip güzel bir işe girdiğin zaman alsan ne olacak dilediğin zaman gidip gezemiyeceksin zamanın olamayacak arakdaşlarıma gezeyim desen onların vakitleriyle seninkiler uyuşmayacak en iyisi sen şimdi al bi şekilde idare edersin

quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

quote:

quote:

quote:

@By_emre34

Teknik verilerini bilmiyordum onların, o zaman her türlü onlar alır ama arkadaşın bi dediği bi dediğini tutmuyor, hem arabayı beğenmiyor, hemde bu beğenmediği arabayı bu tarz arabalarla kıyaslıyor. Ama bence bu arabanın bunlarla kıyaslanabilecek kadar güçlü olması, kötü birşey değil. 20 milyarlık bir araba sonuçta, haksızmıyım hocam?

bu arabayı hastası alır. Senin idealinde varsa al. ama bugüne kadar kalmış temizini bulmak ciddi sıkıntı. 20 bin tl harcayıp bunu alır mısın desen almam. niye dersen daha önce 1.24 lpgli micram vardı onla bile zor geçindim öğrenci halimle. Buna para yetişmez. Heleki eski araba. Lastik akü vs bir ton ıvır zıvırı var. dediğim gibi ben olsam 2005 2006 lancer bakardım. Senin dediğin arabayla kapışamaz senin deyiminle ama en azından sakince kullanırsın evin önünde yatmaz. Lancerında hastası çok gerçi eski kasa olur ama yapacak fazla bir şey yok o paraya o. Senin o baktığın araba dsgli 1.4 140 lık golfleri falan geçemez. Hafif olması avantajı var sadece. Dediğim gibi hastası alır bu arabayı ben olsam öğrenci halimle riske girmezdim. Ama hayalin buysa denemeye değebilir.

• quote:

93-94 Model Honda Civic Si, dan bahsediyorum. Şuan elimde çok ucuza aldığım 94 model dipdiri, tertemiz, baştan aşağı yenilenmiş bir Lada Niva var. Onu 9 milyara satma planım var, çarık çürük nivalar 8-9 milyar sahibindende, üzerinede 8 milyarlık kredi çekicem 48 ay vadeli, aylık ortalama 250 lira'ya denk geliyor, o krediyide bu sene üniversite kazandığımda, kredi ve yurtlar kurumundan her ay alacağım 280TL'lik parayla ödiycem. Üniversite hayatı 4 sene zaten, 48 ay boyunca alıcam ben bu krediyi, 48 ay'da aldığım gibi çektiğim krediye yatırcam o parayı. Babamla hepsini konuştum, hele bi kazanda bakarız dedi, ama eğer ters yaparsa, okulu dondururum 1 sene gitmem, gider it gibi çalışır parayı biriktirir alırım yine o arabayı. Yaşım 20 bu arada, 3-4 senedir hayaliyle yaşıyorum bu arabanın ama artık zamanı geldi. Yakın zaman önce bir arkadaşım tertemiz bir si buldu, böyle bir araba yok gerçekten ya, sesi olsun, tipi olsun, tatlılığı olsun, sporluğu olsun, bitiriyor beni. Bu konuyuda editliycem.

Araba bu, tatlılığa bi bakarmısınız ya.

Yıllardır hayalim olan arabaya sahip olmaya çok yaklaştım.

Sizcede çok hoş bir araba değilmi?

Bende ıstıyorum bole bı cıvıc ya varya yasından korkamasm yarın gıdıp alacamda cok yaslı onnumara araba ya hayrlı olsun arkadasım darısı bıze

• Şimdi ben sana diğer arkadaşlar gibi uzun uzun nasihat vermek ıstemıyorum. Çunku bende zamanında yaklaşık 18 yıl boyunca Honda CRX hayalı kuran bırıydım. Hayal kuran biri vergi yakıt cart curt düşünebilcek yapıda biri değildir. Sadece sonuca kitlenir ve mantıklı düşünemez bu yuzden sana ne desek şuan boş oyuzden en ıyısı aracı al ne yapabılırsın ne yapamazsın kendın öğren. Ancak benım yorumum ruhsatı babanın ustune yap sen okuldayken o ılgılenebılsın. Gelelim araca piyasada bol bol bulabıleceğin sedanı ve hb kasasıyla çok hoş bir araçtır, ben özellikle Hb sini daha çok severim. 15-18 bin arasına guzel yapılı veya temız bişey bulunur. Ancak işin içine yaş faktörü giriyor genelde 93-94 molleri bulunuyor bu meretin. Bu yuzden motoruna ve yurur aksamına baktırarak almanda fayda var. Fotolardaki gibi bir aracın motoru zaten ıllakı kurcalanmış olacağından sıkıntı çıkartmaz hele ki bilindik bi araçsa affetmeden al zaten. Si da kullanılan motor d16a9 koduna sahip 1.6 130 hp atmosferik bir motor. Yanı benım zamanında aldığım CRX ile aynı motora sahip ama yanlış hatırlamıyorsam şanzıman oranları farklı. Eğer tipsel bakımdan Si istiyorsan bişey diyemem ama hardcore yürüyen bişey istiyorsan 90-91-92 CRX al derim. Gelelim tatlılığın sebebine. Öncelikle aldığın araç eğer standarta yakın ve temız bir Si olursa fotodaki şekle sokmak için ufak bir hesap yapalım. Jant-Lastik için ortalama 2.000
    aracı basmak için coilover 2.000. Coilover pahalı gelırse 5cm yay 400 civarı, carbon veya standart bi spoiler 200-300 tl desek, ledli stoplar 300. 51 mm ara boru ve son susturuyada 400 versen toplamda coıloverlı 5.000TL veya coil i çıakrtıp yay takarsak 3.400 TL. gibi bir para harcıcaksın. Sen zaten kredi odeyecek bırısın ayreten parça parasınada girişebilirim dersen al derim. Yada ufaktan yapılmış bir araç bakmak en mantıklısı bence. Sonuç ne olursa olsun umarım hayalını gerçekleştirir neticene ulaşırsın dostum si çok guzel ve adrenalın bağımlısı için giderli bir araçtır kesinlikle memnun kalırsın.

Bu arada yaşından korkup alamayanlar içinde belirteyim, motoruna duzenlı bakım yapılmış 1800 model Hondayı bile gozunu kapatıp alabılırsın. Özellikle konu eg kasa Si - EK kasa civic gibi araçlar olursa genelde gençlerin elinde bulunan bir araç oldukları için motorları surekli temiz tutulur bu yuzden korkmana gerek yok. Sadece Hondayı bılen bırınden almaya dıkkat et sırf hızlı dıye alanlar araçları öldürüp satıyor ama Hondayı bılerek alanların araçları 10 yıl sonra bıle dıpdırı duruyor.

• vw t2 alayım benim olsun :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıtı kıtına yetecek bir parayla araba işine kalkışma bence,herşey aylık 250 TL kredi taksidi ödemekle bitmiyor..Yakıttan tut vergisine kadar veya açabileceği bir masrafa kadar herşeyi düşün,üstelik öğrencisin.. Yok ben başa çıkarım babam da destek olur diyorsan hayırlı olsun şimdiden..

Orijinalden alıntı: Energetic

sen bu arabayı aldın diyelim son haddine kadar limitini harcadın, arabanın yaşı senden büyük. problem çıkaracak illaki bu 1. si

2. olarak arabayı fotoğraftaki hale getirmen için fazladan bir 4 bin lira harcaman lazım

3. sü üniversite hayatı çok farklıdır. her tipten insan vardır. senin yanında sırf altındaki araban için gezen tipler olacak. ''beni eve atıver kanka'' diyecekler, kıramayacaksın şöförlüğünü yapacaksın elin oğlunun.

yakıt masrafın çok olur. bi ince altından kalkarsın fakat yediğim içtiğimden kısınca ne anladım bu işten?

en güzeli araba ihtiyacın olduğu zaman arkadaşlarınla toplu bir yere gideceksen: alman usulü araç kiralanır, benzini de aynı şekilde. güzelce eğlenilir.

Hocam gercek olanlari birbir yazmisbbaska diyecek laf yok

• quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Şimdi ben sana diğer arkadaşlar gibi uzun uzun nasihat vermek ıstemıyorum. Çunku bende zamanında yaklaşık 18 yıl boyunca Honda CRX hayalı kuran bırıydım. Hayal kuran biri vergi yakıt cart curt düşünebilcek yapıda biri değildir. Sadece sonuca kitlenir ve mantıklı düşünemez bu yuzden sana ne desek şuan boş oyuzden en ıyısı aracı al ne yapabılırsın ne yapamazsın kendın öğren. Ancak benım yorumum ruhsatı babanın ustune yap sen okuldayken o ılgılenebılsın. Gelelim araca piyasada bol bol bulabıleceğin sedanı ve hb kasasıyla çok hoş bir araçtır, ben özellikle Hb sini daha çok severim. 15-18 bin arasına guzel yapılı veya temız bişey bulunur. Ancak işin içine yaş faktörü giriyor genelde 93-94 molleri bulunuyor bu meretin. Bu yuzden motoruna ve yurur aksamına baktırarak almanda fayda var. Fotolardaki gibi bir aracın motoru zaten ıllakı kurcalanmış olacağından sıkıntı çıkartmaz hele ki bilindik bi araçsa affetmeden al zaten. Si da kullanılan motor d16a9 koduna sahip 1.6 130 hp atmosferik bir motor. Yanı benım zamanında aldığım CRX ile aynı motora sahip ama yanlış hatırlamıyorsam şanzıman oranları farklı. Eğer tipsel bakımdan Si istiyorsan bişey diyemem ama hardcore yürüyen bişey istiyorsan 90-91-92 CRX al derim. Gelelim tatlılığın sebebine. Öncelikle aldığın araç eğer standarta yakın ve temız bir Si olursa fotodaki şekle sokmak için ufak bir hesap yapalım. Jant-Lastik için ortalama 2.000
    aracı basmak için coilover 2.000. Coilover pahalı gelırse 5cm yay 400 civarı, carbon veya standart bi spoiler 200-300 tl desek, ledli stoplar 300. 51 mm ara boru ve son susturuyada 400 versen toplamda coıloverlı 5.000TL veya coil i çıakrtıp yay takarsak 3.400 TL. gibi bir para harcıcaksın. Sen zaten kredi odeyecek bırısın ayreten parça parasınada girişebilirim dersen al derim. Yada ufaktan yapılmış bir araç bakmak en mantıklısı bence. Sonuç ne olursa olsun umarım hayalını gerçekleştirir neticene ulaşırsın dostum si çok guzel ve adrenalın bağımlısı için giderli bir araçtır kesinlikle memnun kalırsın.

Bu arada yaşından korkup alamayanlar içinde belirteyim, motoruna duzenlı bakım yapılmış 1800 model Hondayı bile gozunu kapatıp alabılırsın. Özellikle konu eg kasa Si - EK kasa civic gibi araçlar olursa genelde gençlerin elinde bulunan bir araç oldukları için motorları surekli temiz tutulur bu yuzden korkmana gerek yok. Sadece Hondayı bılen bırınden almaya dıkkat et sırf hızlı dıye alanlar araçları öldürüp satıyor ama Hondayı bılerek alanların araçları 10 yıl sonra bıle dıpdırı duruyor.

Dediklerinizin hepsini okudum çok teşekkürler, şimdi şöyle bir durum var, ruhsatı kendi üzerime yaptırmam zaten, babamın üstüne olur, vergi, bakım, sigorta, kasko cart curt bunlarıda bana bırakmaz babam, kendisi halleder. Benim yapacağım sadece benzinini koyup cuma, cumartesi gezmek, pazarda güzelcene yıkayıp, onunla ilgilenmek. Maksimum 2 gün binicem yani haftada. Alacağım aracın ilk etapta temiz, motoru yorulmamış, iyi kullanılmış bir araç olması beni keser, dediğim gibi kazası falan olması, bide motoru, yürüyeni iyi olsun yeter bana. Ondan sonrada elime para geçtikçe, yatırıcam arabaya, atıyorum yaz tatilinde girer bi işe çalışırım, 2 bin lira birikir gider alırım jant lastiği, öbür yaz çalışır başka bişey alırım, böyle yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum, bir anda değil. Tek sıkıntım kapalı garaj yok, ama otoparka anahtarla giriliyor, bariyer falan var, olmadı babamın çalıştığı bakanlığın otoparkına koyarım aracı, ankarada kaldığı zaman orda olur, 2 haftada birde kafama eserse eskişehire götürürüm, öyle öyle idare etmeyi düşünüyorum. Yürümek konusuna gelince, crx'ler aslında hoşuma giden bir araçtı, si'ları sonradan gördüm, bu daha hoşuma gitti. Birde yakın zamanda arkadaşım tertemiz, bir si aldı, ama ciddi anlamda temiz araba. Yürürü, sesi falan beni yeterince tatmin etti. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun, Allah kaza bela göstermesin kimseye.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Lada niva bence hondadan cok daha iyi duruyor.

Bir lada sever daha, abi neyini seviyosunuz lada'nın bi söylermisiniz ya. Tamam değişik bir havası var, tarz bir araba ama sıradan bir araba yani.

Orijinalden alıntı: Phaldor

Kıtı kıtına yetecek bir parayla araba işine kalkışma bence,herşey aylık 250 TL kredi taksidi ödemekle bitmiyor..Yakıttan tut vergisine kadar veya açabileceği bir masrafa kadar herşeyi düşün,üstelik öğrencisin.. Yok ben başa çıkarım babam da destek olur diyorsan hayırlı olsun şimdiden..

Benim vereceğim para sadece benzin parası olur hocam, gerisini babam halleder. Birde dediğim gibi hergün çıkartmam bu arabayı, sadece cuma, cumartesi binerim, pazar günüde yıkatırım, temizlerim falan filan. Böyle kullanıcam, pek sıkıntı olmaz diye umut ediyorum, yada illaki sıkıntı olacak ben kendimi kandırıyorum. Ama dedigim gibi kullanırsamda olmaz gibime geliyo ya.

• Şahsi kanaatim Honda nın o modeli için 48 ay veya 36 ay hayatını meşgul etmeye gerek var mı ? Öğrenci adamsın 20-30 tl nin hesabını düşünüyosun bir yerde,bu durumda 36-48 ay borç ödemek ilk 5-6 aydan sonra senin için gayet sıkıcı bi durum olacak.Sonra da arabasınında kredisinin de ..... deyip hepsinden sıkılacaksın.Madem Lada var birde babanın yeni bir arabası var galiba,babayla arayı sıkı tut sadece Ankara'da bineceksen babanın arabaya bin.Cebinde kafanda rahat olsun.

Şahsi kanaaatim bu tür araçların devri artık geçti,teknoloji çağındayız nice araçlar var.(Bok atıyosun diyenler 2006 Leon 1.6 Style sahibiyim ).Ses görüntü ve güç e aldanmamak lazım,malum benzin 5,07 Tl.

Hakkında hayırlısı kardeşim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.