Şimdi Ara

Yıllardır hayalim olan arabaya sahip olmaya çok yaklaştım. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KYK krediyi, öğrenci ailesi zor durumda kalmasın diye veriyor. Bu kadar açık bir şekilde oradan alacağım parayla araba kredisi ödeyeceğim diyorsun.
    Birileri bunu görüp şikayet yazıp hakkınızda araştırma yapmasalar da, bu kadar rahat olmanız yine de şaşırtıcı...

Orijinalden alıntı: 05emrah34

Şahsi kanaatim Honda nın o modeli için 48 ay veya 36 ay hayatını meşgul etmeye gerek var mı ? Öğrenci adamsın 20-30 tl nin hesabını düşünüyosun bir yerde,bu durumda 36-48 ay borç ödemek ilk 5-6 aydan sonra senin için gayet sıkıcı bi durum olacak.Sonra da arabasınında kredisinin de ..... deyip hepsinden sıkılacaksın.Madem Lada var birde babanın yeni bir arabası var galiba,babayla arayı sıkı tut sadece Ankara'da bineceksen babanın arabaya bin.Cebinde kafanda rahat olsun.

Şahsi kanaaatim bu tür araçların devri artık geçti,teknoloji çağındayız nice araçlar var.(Bok atıyosun diyenler 2006 Leon 1.6 Style sahibiyim ).Ses görüntü ve güç e aldanmamak lazım,malum benzin 5,07 Tl.

Hakkında hayırlısı kardeşim.

Hocam babam arabayı verdiği zaman rahat bırakmıyor beni yarım saatte bir arıyo, birde dediğim gibi araba yeni olunca ve bana ait olmayınca korku oluyo içimde, istediğim gibi süremiyorum. Kırmızı ışıkta dururken bile korku oluyor yani içimde biri arkadan bindirecek diye. Taksit ödeme konusuna gelince, bu parayı normalde ben hiç almayı düşünmüyordum zaten, babamlada konuştum bi ara, gerek yok ona dedi, geri ödemeli olduktan sonra ne espirisi var dedi, geri ödemesiz burs ayarlayabilirsem ayarlarım ben sana dedi. Bu parayla bi alakam yok yani, sadece mezun olup işe girdiğimde, bi 8-10 milyar borçlu olucam, oda değer yani üniversite hayatımda kendi istediğim araba olucak sonuçta. Evet devir teknoloji devri, bende isterim 2014 scirocco R'ım olsun bitane, ama öyle bi ihtimal bile yok. O yüzden ilk etapta bu araç benim için kafi, senelerdir bildiğim bir araç, basıncada banamısın demiyor, görüntüsü tatlı, ne bileyim, güzel bir egzoz ile tok bir ses çıkartabiliyor, beni çok tatmin ediyor yani herşeyi. Birde öyle çakal arabası değil, 106'ları kötülemek için söylemiyorum, onlarda fena sayılmaz, ama binen tiplere bakarsanız, ne demek istediğimi anlarsınız, her yerde saçma sapan basarlar, saçma sapan hareketler yaparlar, ben öyle olmıycam, dediğim gibi sadece cuma, cumartesi çıkartırım arabayı, pazar günüde yıkarım, temizlerim, bişeyleriyle uğraşırım. Belki kendimi kandırıyorum biliyorum, illaki maddi açıdan sıkıntılar olacak, ama olmayacağını umut ediyorum. Teşekkürler yorumunuz ve tavsiyeleriniz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: sgtforce

KYK krediyi, öğrenci ailesi zor durumda kalmasın diye veriyor. Bu kadar açık bir şekilde oradan alacağım parayla araba kredisi ödeyeceğim diyorsun.
    Birileri bunu görüp şikayet yazıp hakkınızda araştırma yapmasalar da, bu kadar rahat olmanız yine de şaşırtıcı...

Herkes bu parayı, eğitim öğretim hayatınındaki masraflar için kullanacak diye bir kaide yok. Hatta o amaçla kullanan çok az insan tanıyorum ben, ayrıca sanki bu karşılıksız bursmu? Okul bitince çatır çatır geri alacaklar parayı benden, birde ne için kullanacağımı milletemi sorucam? Araba almayı planlamasaydım zaten almayı düşünmüyordum bu bursu, ama araba işi çıkınca, alıp araba kredisine yatırarak araba sahibi olmayı planlıyorum, zaten 8-9 milyarlık bir sermayem var şuan. Size değil bu laflarım yanlış anlamayın ama durum bu yani..

• Söylediğim gibi kardeşim,herşey gönlünce olur umarım.Sonuçta kendi yağında kavrulmak istiyosan kendi yağında kavrulursun,pişmanda olmazsın.Umarım istediğin aracıda bulur binersin paşa paşa.

Orijinalden alıntı: gokhanedis

Ya ne yaptiniz ses var goruntu var guc bar falan civic alt tarafi yok cok dikkat ceker yok garaj lazim falan o resimdeki civic gibilere millet apaci diyor ayrica stok motorlu oynanmamis bir v-tec sandiginiz kadar guclu degil oynasan ogrenciye gelmez al gitsin universtede araba iyi oluyor bende ogrenciyim izmirde ozel universtede cevremde arabali arkadasim cok arada ulku yaris pistine turlamaya gidiyoruz civicler nal topluyor civic devri bitti eskidendi

arkadasın yası ufak hevesı kırılmasın dıye bısey yazmayım demıstım ama hakkaten ne cok abartmıs burda yazanlar bazılarının dalga gectıgınden bıle suphelenıyorum

konuyu acan kardesıme hıtaben,

heves ettıysen, severek bıneceksen al ancak gokhan'ın yazdıgı dogru, gunumuzun araclarıyla kıyaslarsan uzulursun. Volvo s80 falan elbet gecersin hız ıcın uretılmemısler sonucta.

ama GTI ıle falan kıyaslamıssın, bırak golf gtı'yı , bence alacagın araba cok dırı degılse normal 140lık golfle bıle beraber gıdemezsın.

• Hayalini gerçekleştirmek çok güzel birşey ama taksit umutlarını bile krediye bağlamışsın okulunu dondurmayı planlıyorsun bence bu haldeyken macera aramana gerek yok durumun imkanın olduğunda hayalini gerçekleştir aksi halde hayalin kabusun olabilir bu araba illaki bir arıza çıkarabilir kaza yapabilirsin gelip dingilin biri vurabilir kıyıda köşede üç beşin olması lazım araba almaktan çok yürütmek daha zordur.

Orijinalden alıntı: Thunderbird '

quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

Şimdi ben sana diğer arkadaşlar gibi uzun uzun nasihat vermek ıstemıyorum. Çunku bende zamanında yaklaşık 18 yıl boyunca Honda CRX hayalı kuran bırıydım. Hayal kuran biri vergi yakıt cart curt düşünebilcek yapıda biri değildir. Sadece sonuca kitlenir ve mantıklı düşünemez bu yuzden sana ne desek şuan boş oyuzden en ıyısı aracı al ne yapabılırsın ne yapamazsın kendın öğren. Ancak benım yorumum ruhsatı babanın ustune yap sen okuldayken o ılgılenebılsın. Gelelim araca piyasada bol bol bulabıleceğin sedanı ve hb kasasıyla çok hoş bir araçtır, ben özellikle Hb sini daha çok severim. 15-18 bin arasına guzel yapılı veya temız bişey bulunur. Ancak işin içine yaş faktörü giriyor genelde 93-94 molleri bulunuyor bu meretin. Bu yuzden motoruna ve yurur aksamına baktırarak almanda fayda var. Fotolardaki gibi bir aracın motoru zaten ıllakı kurcalanmış olacağından sıkıntı çıkartmaz hele ki bilindik bi araçsa affetmeden al zaten. Si da kullanılan motor d16a9 koduna sahip 1.6 130 hp atmosferik bir motor. Yanı benım zamanında aldığım CRX ile aynı motora sahip ama yanlış hatırlamıyorsam şanzıman oranları farklı. Eğer tipsel bakımdan Si istiyorsan bişey diyemem ama hardcore yürüyen bişey istiyorsan 90-91-92 CRX al derim. Gelelim tatlılığın sebebine. Öncelikle aldığın araç eğer standarta yakın ve temız bir Si olursa fotodaki şekle sokmak için ufak bir hesap yapalım. Jant-Lastik için ortalama 2.000
    aracı basmak için coilover 2.000. Coilover pahalı gelırse 5cm yay 400 civarı, carbon veya standart bi spoiler 200-300 tl desek, ledli stoplar 300. 51 mm ara boru ve son susturuyada 400 versen toplamda coıloverlı 5.000TL veya coil i çıakrtıp yay takarsak 3.400 TL. gibi bir para harcıcaksın. Sen zaten kredi odeyecek bırısın ayreten parça parasınada girişebilirim dersen al derim. Yada ufaktan yapılmış bir araç bakmak en mantıklısı bence. Sonuç ne olursa olsun umarım hayalını gerçekleştirir neticene ulaşırsın dostum si çok guzel ve adrenalın bağımlısı için giderli bir araçtır kesinlikle memnun kalırsın.

Bu arada yaşından korkup alamayanlar içinde belirteyim, motoruna duzenlı bakım yapılmış 1800 model Hondayı bile gozunu kapatıp alabılırsın. Özellikle konu eg kasa Si - EK kasa civic gibi araçlar olursa genelde gençlerin elinde bulunan bir araç oldukları için motorları surekli temiz tutulur bu yuzden korkmana gerek yok. Sadece Hondayı bılen bırınden almaya dıkkat et sırf hızlı dıye alanlar araçları öldürüp satıyor ama Hondayı bılerek alanların araçları 10 yıl sonra bıle dıpdırı duruyor.

Dediklerinizin hepsini okudum çok teşekkürler, şimdi şöyle bir durum var, ruhsatı kendi üzerime yaptırmam zaten, babamın üstüne olur, vergi, bakım, sigorta, kasko cart curt bunlarıda bana bırakmaz babam, kendisi halleder. Benim yapacağım sadece benzinini koyup cuma, cumartesi gezmek, pazarda güzelcene yıkayıp, onunla ilgilenmek. Maksimum 2 gün binicem yani haftada. Alacağım aracın ilk etapta temiz, motoru yorulmamış, iyi kullanılmış bir araç olması beni keser, dediğim gibi kazası falan olması, bide motoru, yürüyeni iyi olsun yeter bana. Ondan sonrada elime para geçtikçe, yatırıcam arabaya, atıyorum yaz tatilinde girer bi işe çalışırım, 2 bin lira birikir gider alırım jant lastiği, öbür yaz çalışır başka bişey alırım, böyle yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum, bir anda değil. Tek sıkıntım kapalı garaj yok, ama otoparka anahtarla giriliyor, bariyer falan var, olmadı babamın çalıştığı bakanlığın otoparkına koyarım aracı, ankarada kaldığı zaman orda olur, 2 haftada birde kafama eserse eskişehire götürürüm, öyle öyle idare etmeyi düşünüyorum. Yürümek konusuna gelince, crx'ler aslında hoşuma giden bir araçtı, si'ları sonradan gördüm, bu daha hoşuma gitti. Birde yakın zamanda arkadaşım tertemiz, bir si aldı, ama ciddi anlamda temiz araba. Yürürü, sesi falan beni yeterince tatmin etti. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun, Allah kaza bela göstermesin kimseye.

Ozaman sorun yok temiz veya ufaktan yapılı bişey alırsan sıkıntısız binersin. Umarım alırsın

• quote:

Ya ne yaptiniz ses var goruntu var guc bar falan civic alt tarafi yok cok dikkat ceker yok garaj lazim falan o resimdeki civic gibilere millet apaci diyor ayrica stok motorlu oynanmamis bir v-tec sandiginiz kadar guclu degil oynasan ogrenciye gelmez al gitsin universtede araba iyi oluyor bende ogrenciyim izmirde ozel universtede cevremde arabali arkadasim cok arada ulku yaris pistine turlamaya gidiyoruz civicler nal topluyor civic devri bitti eskidendi

Sesı ve goruntusu birçok kişi tarafından sevılen bir araç sen zevksızsen bilemeyiz. Altrafı civic dediğin aile aracı olanlar, si - vtec tarzı araçlar alttarafı civic değil o senın dar görüşün. Ayrıca millet bu fotodakı gıbı araçlara apaçi falan demıyor kendınız çalıp kendınız oynuyorsunuz. Apaçi olan araç değildir aracı kullananın kendısıdır şunu artık anlayın. Fotodakı aracın apaçi işi olduğu falanda yok çok sadece ve tatlı yapılmış bir araç modifiye kavramınızı merak ettim cidden, sırf karalamak için atıp tutmayın. Stok motorlu cıvıc vtec e hayatında kaç kere bindinde ve neye dayanarak güçlü değil diyorsun ?? 1.6 atmosferıkten 160 hp çıkartılmış bir motora sahip araç. Hala daha atmosferıkten 160 hp alabılen araç yokken güçlü değil demek komik sırf yazmak için yazmışınız, keşke bide bilginiz olsa.. Pist için yapılmamış araçla piste girersen nal toplar tabi git ferrariyle dağ yolunda gez bakım gezebılıyormusun ? Güzel bir kombinasyon yapılmadığı sürece civicle pistte zaten bişey yapamazsın, yapılı civicede doğru durust yanaşamazsın. Açılan konulara yazma zorunluluğu yoktur bilginin yetmediği yerde okuyup çıkma hakkına sahipsiniz, ınsanların şevkini kırmayın.

• olur ins.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Sesı ve goruntusu birçok kişi tarafından sevılen bir araç sen zevksızsen bilemeyiz. Altrafı civic dediğin aile aracı olanlar, si - vtec tarzı araçlar alttarafı civic değil o senın dar görüşün. Ayrıca millet bu fotodakı gıbı araçlara apaçi falan demıyor kendınız çalıp kendınız oynuyorsunuz. Apaçi olan araç değildir aracı kullananın kendısıdır şunu artık anlayın. Fotodakı aracın apaçi işi olduğu falanda yok çok sadece ve tatlı yapılmış bir araç modifiye kavramınızı merak ettim cidden, sırf karalamak için atıp tutmayın. Stok motorlu cıvıc vtec e hayatında kaç kere bindinde ve neye dayanarak güçlü değil diyorsun ?? 1.6 atmosferıkten 160 hp çıkartılmış bir motora sahip araç. Hala daha atmosferıkten 160 hp alabılen araç yokken güçlü değil demek komik sırf yazmak için yazmışınız, keşke bide bilginiz olsa.. Pist için yapılmamış araçla piste girersen nal toplar tabi git ferrariyle dağ yolunda gez bakım gezebılıyormusun ? Güzel bir kombinasyon yapılmadığı sürece civicle pistte zaten bişey yapamazsın, yapılı civicede doğru durust yanaşamazsın. Açılan konulara yazma zorunluluğu yoktur bilginin yetmediği yerde okuyup çıkma hakkına sahipsiniz, ınsanların şevkini kırmayın.

Bakin yanlis konusuyorsunuz ben civicin zevkli kullanimindan ve efsane oldugundan ciktiginda cigir actigindan bahsettim ama konu sahibi cok abartmis sanki subaru gc8den falan bahsediyor konu sahibinin alicagi civic gunumuzdeki hothatchlerle kapisamaz ibiza cupra polo gti hatta 2003 model clio rs bile daha guclu civic zevk isidir hastasi alir biner ama gidipte 2014te civic cok guclu en iyi demenin alemi yok ha 20 bine guzel arac saglamligida tartisilmaz ama bu kadar daha fazlasi degil

• quote:

quote:

quote:

Bakin yanlis konusuyorsunuz ben civicin zevkli kullanimindan ve efsane oldugundan ciktiginda cigir actigindan bahsettim ama konu sahibi cok abartmis sanki subaru gc8den falan bahsediyor konu sahibinin alicagi civic gunumuzdeki hothatchlerle kapisamaz ibiza cupra polo gti hatta 2003 model clio rs bile daha guclu civic zevk isidir hastasi alir biner ama gidipte 2014te civic cok guclu en iyi demenin alemi yok ha 20 bine guzel arac saglamligida tartisilmaz ama bu kadar daha fazlasi degil

Gunumuz araçlarıyla zaten kıyaslanmaz veriler bile ortada. Kaldı ki golf ve polo gtın rakımı type-r dır vtec değil.Vtec kendı yılındakı rakıplerının çoğunun karşısında 1 adım önde ama. Sız aracı bıraz karalarcasına yazmışsınız bende öyle olmadıgına deyindim

• Birisi de dememiş ki öğrenci adam kredi çekemez.
    300 tl aldığınız banka kredisi ile kredi ödeyeceksiniz öyle mi?
    Bankaya falan başvurmayın gülerler.

quote:

quote:

quote:

Gunumuz araçlarıyla zaten kıyaslanmaz veriler bile ortada. Kaldı ki golf ve polo gtın rakımı type-r dır vtec değil.Vtec kendı yılındakı rakıplerının çoğunun karşısında 1 adım önde ama. Sız aracı bıraz karalarcasına yazmışsınız bende öyle olmadıgına deyindim

Aynen benim anlatmak istedigimde bu ayni sekilde dusunuyoruz ha modifiye zevkimiz farkli

• HondatugraL kullanıcısına yanıt
    gene son soz cesarete bakıyo o arabayı alabılmek ıcın desene :D guzel acıklama yapmıssn tesekkur ederm :D

Orijinalden alıntı: korsan111

gene son soz cesarete bakıyo o arabayı alabılmek ıcın desene :D guzel acıklama yapmıssn tesekkur ederm :D

Cesaret demeyelim kendıne guven ve işi bilmekte yatıyo eğer temız araç alırsan ve işide biliyorsan ve aldığın araç Honda ise sen ölsen o torunlarına kalır
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.