Şimdi Ara

Yıllardır hayalim olan arabaya sahip olmaya çok yaklaştım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sys3434

arabayı al böyle bir imkanın varsa ama öyle okulu dondururum ederim gibi düşüncelere kapılma..herkes kısmetini yer ama 20 bin tl lik bir heves için geleceğinden olma derim büyüğün olarak.ben de üniversite okudum arabam olmadı olmasını inan çok isterdim ama sağlık olsun araba olmayınca oluyor ama okumadan da bu devirde olmuyor.gene de her şey senin elinde.sevgiyle kal

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, tabiki 20 bin'lik bir heves için geleceğimle oynamayı düşünmüyorum. Ama babam ters yaparsa, blöf olarak bunu söyliycem. Yaptığım manyaklıkları biliyor, ve bunuda yapabileceğimi biliyor. Ondan dolayı kem küm edip alacak mecburen. Ya zaten onluk bişeyde pek yok gibi, ladayı satınca, kalan parayı kyk bursundan ödiycem, o bursuda üniversite bittikten sonra işe girer kendim öderim, babama ödetmem zaten, öyle bir yapım yok. Dediğiniz gibi arabasızda olur, ne olmuş yani 20 yaşında insanız, hayatımızdan birşey eksilmez araba olmazsa ama olursada fena olmaz. Birde hocam, benim yaşım şuan 20, yaşıtlarım üniversite 2'ye gidiyor, ben geçen sene özel bir okula gidiyordum, 6 sonra bıraktım, maddi açıdan değilde, derslerin zorluğu falan, korkuttu beni, birde özel üniversitede kaldığın zaman para gidiyor falan, çok masraflı yani, dedim yol yakınken döneyim, tekrar hazırlanır girerim devlet üniversitesine. Babama o kadar yazma baba dedim, bak senin paranada yazık banada yazık, yazma dedim gitti yazdı, sonra orası tuttu. İşte orayı bırakınca yıkım yaşadım ben, saçma sapan insanlarla tanıştım falan, eski arkadaşlarım gitti sağa sola. Artık insanlarla uğraşmak istemiyorum fazla, çünkü etrafta düzgün insan çok az, ne bileyim ailem yanımda olsun, kendi arabam olsun, bi köpeğim olsun, şöyle hayatımı adıyacağım güzel bir kız arkadaşım olsun, başka kimseyede eyvallahım olmasın istiyorum. Yaşım 20 ama gerçekten çok fazla saçma sapan şey yaşadım. Çok teşekkür ederim tekrar, sizde sevgiyle kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thunderbird '

quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

Eskisehirde arabaya gerek yok haybeye kulfet olur :)

Eskisehirden mezunum Ankarada yasiyorum benin zamanimda hizli tren mezuniyetimden 1sene sonra geldi.

Eskisehirde sivilhavacilik besyo veya osmangazide okumuyorsaniz araba size bela olur herkes yapisir :)

Ayrica alacaginiz arac ara ara masraf cikaracaktir ,birde gorsel midifikasyon isterseniz gezmeye eglenmeye harcayacak para arabaya gidebilir ;)

Biliyorum hocam, şehrin bir ucundan diğer ucuna 1 saatte yürünebiliyormuş zaten. Hedefim anadolu üniversitesi, ama osmangaziyede kayma şansım yüksek. Osmangazide puanlar biraz daha düşük Anadoluya göre. Ondan dolayı belli olmaz. Hocam bu arada sormak istediğim bir şey var. Osmangazi çok dışlanmış gibi ya, yoksa benmi öyle hissediyorum. Osmangazideki bir insan Eskişehirin bütün nimetlerinden yararlanabilirmi? Ya ne bileyim, bazen araştırıyorum, saçma sapan yorumlar denk geliyor, yok osmangazide güzel kız yok, yok osmangazideki erkekler sap sap geziyor, yok anadolu üniversitesi güzel kız kaynıyor, yok osmangazi üniversitesi çok uzakta, ulaşım çok zor, ortam yok, kampüs çok kötü falan filan. Biraz aydınlatırsanız sevinirim.

kesinlikle konuşulanlar dogru :D

bende anadolu iibf mezunuyum, zaten ordaki tüm piyasayı iibf yapar , butun muhendıslıkler vs hep bizden yaz okulu derslerı alırlar sacma sapan 1 sınıf hukuk ıktısat gibi dersleri :D

ayrıca iibf rahat oldugundan yaz okulları normal sezon gibidir herkes yine ordadır :D

benim ilk 4 dönem ortalamam 0,12 falandı , ama okulu 4 senede bitirdim son donemde Onur Belgesi verdiler ugrayıp alamadım :D

Osmangaziyi kotulemek istemem ama hakikaten cok kotu , heleki hastanesi tıp fakultesı olan üniversite zaten o kampus havasını asla size vermiyor ;)

Osmangazi iibf binasını ve kantinini gezdim inanırmısın ankara yenidoğan da sıradan lise kantini gibiydi ,

4 senede düşün 2 kez gittim sanırım okuluna, girişten elini sallayan girebiliyor zaten , Anadolu 1 gömlek değil bildiğin 3-4 gömlek yukarıda sosyal imkanlar ve hoca kaliteleri bakımından ;)

Osmangazi gidersen arabaya ihtiyaç duyabilirsin , zaten herhalukarda tavsiyem merkez de oturman , heleki iibf falan okuyacaksan yata yata bitirirsin , sosyal bilim oldugundan zatenöğrenme isteğin olur ;)

ben araçla gittim bikaç sefer ama sadece kız arkadasımda kaldıgımda okula uzak diye kullanmıstım, gece gezmede kullanılmaz , gunduz okula giderken işe yarar oda dediğim gibi yancıların artar.

Eskişehir güzeldir hoştur ama fazlası erkek adamı sıkar :D ben 3.senede cok sıkıldım o yuzden derslere girmeye başladım ve onur belgesini bu sayede almıstım

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Nacizane tavsiye vereyim

1. Arabayı alırsan ankara da birakmayi unut. O yalan olur. :)

2. İlk sene hazırlıkta arabam yoktu. Daha sonra araba alınca koltugundan inmez oldum ki bu son senem.

3.Modifiye iyidir guzeldir ancak tam bir beladır. Arabana biraz deger veriyorsan bütün paran arabaya gidecek demektir

4.Araban varsa ve cevrende arabasiz insanlar varsa yandin demektir. Ya saglam arkadaslarin olacak ya da 0 cevren olacak. Cunku insanlar ölümüne yapisir. Yukari at.asagi at. Ilerde inerim vs

5.bakimini yaptirdin mi arabadan yana kolay kolay sıkıntın olmaz ancak arabayi ne kadar cok kurcalarsan o kadar çok sıkıntı cikmasi yuksektir.

6. Yukarida yazdiklarimi oku ve unut. Universite nin keyfini cikar :)

Madde madde yazayım bende hocam.

1. İzmir, İstanbul tarzı büyük bir şehirde okusam, illaki arabayı bırakmam, her zaman yanımda olur, ama hedefim Eskişehir, orda hayat olan yerler genelde trafiğe kapalı, şehrin bir ucundan diğer ucu 1 saat sürüyor, yani gerek yok arabaya pek fazla. Dediğim gibi 2 haftada bir alsam beni keser, onun dışında cuma günü eskişehirden yola çıkarım 2 saate ankarada olurum trenle. Sonra cuma, cumartesi, pazar ankarada takılırım arabayla, sonra bırakırım tekrar, trenle dönerim eskişehire. Bu beni keser, böyle olacağını umuyorum, zaten öbür türlü benzin falan yetiştiremem.
    2. Alacağım arabanın motoru temiz olsun, yorulmamış olsun yeter ilk etapta. Modifiye olayını şöyle yapmayı düşünüyorum, atıyorum gider bir yaz çalışırım 2 ay, giderim jant seti alırım, öteki yaz çalışırım, döşemeleri kaplatırım, ne bileyim iddaa'dan para tutar, gider bişey alırım. Bu şekilde elime para geçtikçe yaparım yavaş yavaş. Öyle cebimdeki son parayı arabaya yatıracağımı düşünmüyorum, yani öyle bi salaklık yapmam inşallah.
    3. İnsan sarrafıyım diyebilirim, salak birisi değilim, öyle ' gangaaaaaa hadi la bi gezek, beni şuraya at ' diyen tiplerin suratına bile bakmam, ve çok ama çok sevdiğim biri olmadığı sürecede bindirmem arabama, güzel kızlar için iş değişir tabi, normal kızlar içinde değil bak sadece güzel kızlar, dikkatini çekerim Takılacağım kişileri bilirim ben ya, sorun olmaz.
    4. Asıl amacımda üniversitenin keyfini çıkarmak zaten.

Tavsiyelerin için çok teşekkürler, iyi akşamlar.

• Hocam devletten alacağınız krediyi bankalardan kredi çekerken teminat olarak gösteremiyorsunuz devletten aldığınız krediyi.

Orijinalden alıntı: arlper

Hocam devletten alacağınız krediyi bankalardan kredi çekerken teminat olarak gösteremiyorsunuz devletten aldığınız krediyi.

Biliyorum, o işi babam halledecek, kredi babamın üzerine olacak. Ben ödiycem. Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: DcD-Semih

Bana nedense Niva istediğin araçtan çok daha güzel geliyor özellikle üniversite hayatı için.

Hocam senin yaşlarındayım Allah gönlüne göre versin ben 18 imde çalışıp para kazanmaya başladım üniversiteyi birlikte yürüttüm şimdi 3.aracıma sahibim çok şükür ancak şunu dicem olmazsa da çok zorlama emin ol ki çok dikkat çekici tatlı bir aracın var zaten.

Eyvallah kardeşim, daha iyisi senin olsun diycemde, illaki nivadan daha iyisi vardır sende Niva'nın ayrı bir tarzı ve havası var doğru, ama gücü beni kesmiyor, ben basınca yapıştırsın istiyorum, görüntü desen var, ses desen var, güç desen var, yok yok bu arabada, senelerden beri hayalim zaten. Teşekkürler yorumun için

• Yorumların hepsını okudum sayılır şimdi ben söyle dıyecegım sana sakın yanlıs anlama cunku aynı yastayız senınle o durumların hepsını bende yasadım ve cocukluk hayalım olan Opel astra Gsi 2.0 ı aldım :) ama aldım sadece ıste adam cok yuksek ıstıyordu jantları tesısatı sokturdum yavas yavas yaparım dedım :) ve aldım aracı 08,2013 de aracı aldım suan tarıh 31,01,2014 :) ne yaptın dıye sorarsan hıc bırsey cunku oyle bırsey oluyorkı kıtlenıp kalıyorsun bırde okulun var senın ben devamlı calısan bırıyım yaklasın aylık maasım 1600 cıvarı ama ben yetıstıremıyorum ve ıstanbulda oturuyorum dıger yorum yapanların dedıgı gıbı kanka gezelım benzın alırız falan yaparız kanka arabayı verırmısın kanka 2 dakıka yukarı at asagı ındır ooo naber nasılsın falan fıstık yanı acıkcası ıpın ucu oyle bır kacıyor kı anlatamam yanına gelırler drag yapalım derler abart sesıne kapılırsın yarıs yaparsın gecersın zevk alırsın sonra baska araba baskasıyla vs vs derken arabam kılometrede ne yakıyor dıye hesaplamaya baslarsın :) sonra ogrencı adamsın cebınde 5 lıra kalırsa dua et derım cunku ben sıgara falanda ıcmıyorum varımı yogumu arabama verıyorum ama elde avucta bırsey kalmıyor ayın 10 nu gelsede maas yatsa dıyorum sonra 2 cı el araba bu ne kadar temız alsanda bılemezsın satan kısı nasıl kullanmıs neyı var neyı yok arabayı alırsın 1 ay sonra vay be surasıda boyleymıs dersın gormedık bastan dersın sonra bakım yaptırman gerekıyor elbette 2. el arac sonucta sonra dertler buyuyor ıyı usta varmı nasıl ıscılık yapar ne kadar alır parcalar nedır vsvs kafan olur sarmasık gıbı karısır ben aslında suanda aracımı satmaktan yapayım sıgortası bakımı vergısı benzını temızlıgı otoparkı bırı gelır arkadan deger sen duramazsın kaldırıma degdırırsın vs vs hersey olabılıyor bırde soyle soyluyeyım abarth egzos lu bır aracı kesınlıkle yavas kullanamazsın cunku o ses ınsanı alıp goturuyor benım aracımda headers monıfolt var o yuzden abarth gıbı ses cıkıyor egzos takmıyorum gercekten ınsan kapılıyor bız ne desek dıyelım kafanda varsa alırsın ama ne guzel bırılerıne sorup fıkır alıyorsun bence ıyıce dusun karar ver eger gercekten ımkanın varsa al neredeyse yasadıklarımı bırbır sana yansıtmaya calıstım ıns yararlı olur sana karsı dedıklerım.

Ama sunu unutmakı son pısmanlık fayda etmıyor.
     Yıllardır hayalim olan arabaya sahip olmaya çok yaklaştım.

• 1.6 si ise sohc 130bg olması lazım güzel araç sakin kullanımda az yakar büyük ihtimal. Geneli otomatik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: .mpower

1.6 si ise sohc 130bg olması lazım güzel araç sakin kullanımda az yakar büyük ihtimal. Geneli otomatik...

Evet 1.6 Si, fabrika çıkışı 136 Hp hocam. Geneli otomatik derken, araçmı otomatik? Ben hiç denk gelmedim otomatik si'ya hepsi manueldi. Yakıt miktarını bilmiyorum ama sadece haftasonları bineceğim için pekte etkilemez gibime geliyor, tabiki ne kadar az yakarsa o kadar iyi.
  • Üniversite ye araba ile gitmek ; evdeki hesap çarşıya uymaz derler aynen öyle :) bmw var altımda 19 um da yim bende derse girmeyelim hadi bir yere gidelim denecek biri çıkacak ya x in arabası var ya benzin yok ya da benzin koyarsanız diyemezsin + mekan için eğlence için verirsin onlara eğlence 40lira ise sana 40+benzin+arabanin sahi solu kirlenmesi var :) düzgün binin dersin Ne kıymetli araban var derler , benzin parasi dersin cimri şöyle böyle dersi bu ortamda kız çok olur ezilmek istemezsin demi bak başıma geldi 1.5 ton bmw +300 kilo yolcu +bagaj =1850 kilo bu arabanin yokuşta gazın dibine çöktüğüme yi yanayım yoksa motor u zorladığım a yoksa içtiği benzin e mi kimse de arabana birşey olunca ortak çıkıp bizde bindik Demez :) bak araba Evde arkadaş ile ortak gidiyorduk şahin ile onu da bıraktım benzin lpg e vereceğim i sevgilim ile gezmeye + Muay thai yapıyorum salon parasına veriyorum Kafam rahat

Orijinalden alıntı: setbys

Yorumların hepsını okudum sayılır şimdi ben söyle dıyecegım sana sakın yanlıs anlama cunku aynı yastayız senınle o durumların hepsını bende yasadım ve cocukluk hayalım olan Opel astra Gsi 2.0 ı aldım :) ama aldım sadece ıste adam cok yuksek ıstıyordu jantları tesısatı sokturdum yavas yavas yaparım dedım :) ve aldım aracı 08,2013 de aracı aldım suan tarıh 31,01,2014 :) ne yaptın dıye sorarsan hıc bırsey cunku oyle bırsey oluyorkı kıtlenıp kalıyorsun bırde okulun var senın ben devamlı calısan bırıyım yaklasın aylık maasım 1600 cıvarı ama ben yetıstıremıyorum ve ıstanbulda oturuyorum dıger yorum yapanların dedıgı gıbı kanka gezelım benzın alırız falan yaparız kanka arabayı verırmısın kanka 2 dakıka yukarı at asagı ındır ooo naber nasılsın falan fıstık yanı acıkcası ıpın ucu oyle bır kacıyor kı anlatamam yanına gelırler drag yapalım derler abart sesıne kapılırsın yarıs yaparsın gecersın zevk alırsın sonra baska araba baskasıyla vs vs derken arabam kılometrede ne yakıyor dıye hesaplamaya baslarsın :) sonra ogrencı adamsın cebınde 5 lıra kalırsa dua et derım cunku ben sıgara falanda ıcmıyorum varımı yogumu arabama verıyorum ama elde avucta bırsey kalmıyor ayın 10 nu gelsede maas yatsa dıyorum sonra 2 cı el araba bu ne kadar temız alsanda bılemezsın satan kısı nasıl kullanmıs neyı var neyı yok arabayı alırsın 1 ay sonra vay be surasıda boyleymıs dersın gormedık bastan dersın sonra bakım yaptırman gerekıyor elbette 2. el arac sonucta sonra dertler buyuyor ıyı usta varmı nasıl ıscılık yapar ne kadar alır parcalar nedır vsvs kafan olur sarmasık gıbı karısır ben aslında suanda aracımı satmaktan yapayım sıgortası bakımı vergısı benzını temızlıgı otoparkı bırı gelır arkadan deger sen duramazsın kaldırıma degdırırsın vs vs hersey olabılıyor bırde soyle soyluyeyım abarth egzos lu bır aracı kesınlıkle yavas kullanamazsın cunku o ses ınsanı alıp goturuyor benım aracımda headers monıfolt var o yuzden abarth gıbı ses cıkıyor egzos takmıyorum gercekten ınsan kapılıyor bız ne desek dıyelım kafanda varsa alırsın ama ne guzel bırılerıne sorup fıkır alıyorsun bence ıyıce dusun karar ver eger gercekten ımkanın varsa al neredeyse yasadıklarımı bırbır sana yansıtmaya calıstım ıns yararlı olur sana karsı dedıklerım.

Söylediklerinde haklısın, biliyorum her ne kadar bana bişey olmaz, beni etkilemez desemde, illaki etkileyecek. Ama ben dediğim gibi bazı konularda netimdir. Arabaya bırak normal kızı, çok güzel kız olmadığı sürece bindirmem, bir erkeğide ancak çok sevmem lazımki ancak öyle biner yanıma onun dışında yok Yarış konusuna gelince, özellikle öyle tutupta yarışayım, draglara katılayım, ordaki insanlarla tanışayım, ortama gireyim falan gibi bir hevesim hiç olmadı açıkcası. Ha ama otobanda gidiyorumdur, gelir yanıma bitane araba, saçma sapan hareket yapıp beni gaza getirirse kendimi tutamam işte, ölümüne yarışırım. Oda öyle ayda yılda bir denk gelirse işte. Ben bu arabayı alırsam, bırak arkadaşıma vermeyi, babama bile zar zor veririm. Çok istiyorum kardeşim ben bu arabayı, alıcam inşallahta. Evet ses hastalığı, benide benden alır öyle sağlam bir egsoz sesi. Bakalım ya nasıl olacak bende bilmiyorum ama bi şekilde olacak artık, 3-4 senelik hayal artık gerçekleşmesi lazım. Eyvallah sağolasın uzun uzun yazmışsın, Allah kaza bela vermesin cümlemize.

• Hocam aynen sen arabayı temizlersin süpürürsün tertemiz halde gelip ağzına edeler paspasları arabanın içi kirlenir söyleyince de kötü olursun. Özellikle de kızlar anlamıyor bu durumu

quote:

Orijinalden alıntı: setbys

Yorumların hepsını okudum sayılır şimdi ben söyle dıyecegım sana sakın yanlıs anlama cunku aynı yastayız senınle o durumların hepsını bende yasadım ve cocukluk hayalım olan Opel astra Gsi 2.0 ı aldım :) ama aldım sadece ıste adam cok yuksek ıstıyordu jantları tesısatı sokturdum yavas yavas yaparım dedım :) ve aldım aracı 08,2013 de aracı aldım suan tarıh 31,01,2014 :) ne yaptın dıye sorarsan hıc bırsey cunku oyle bırsey oluyorkı kıtlenıp kalıyorsun bırde okulun var senın ben devamlı calısan bırıyım yaklasın aylık maasım 1600 cıvarı ama ben yetıstıremıyorum ve ıstanbulda oturuyorum dıger yorum yapanların dedıgı gıbı kanka gezelım benzın alırız falan yaparız kanka arabayı verırmısın kanka 2 dakıka yukarı at asagı ındır ooo naber nasılsın falan fıstık yanı acıkcası ıpın ucu oyle bır kacıyor kı anlatamam yanına gelırler drag yapalım derler abart sesıne kapılırsın yarıs yaparsın gecersın zevk alırsın sonra baska araba baskasıyla vs vs derken arabam kılometrede ne yakıyor dıye hesaplamaya baslarsın :) sonra ogrencı adamsın cebınde 5 lıra kalırsa dua et derım cunku ben sıgara falanda ıcmıyorum varımı yogumu arabama verıyorum ama elde avucta bırsey kalmıyor ayın 10 nu gelsede maas yatsa dıyorum sonra 2 cı el araba bu ne kadar temız alsanda bılemezsın satan kısı nasıl kullanmıs neyı var neyı yok arabayı alırsın 1 ay sonra vay be surasıda boyleymıs dersın gormedık bastan dersın sonra bakım yaptırman gerekıyor elbette 2. el arac sonucta sonra dertler buyuyor ıyı usta varmı nasıl ıscılık yapar ne kadar alır parcalar nedır vsvs kafan olur sarmasık gıbı karısır ben aslında suanda aracımı satmaktan yapayım sıgortası bakımı vergısı benzını temızlıgı otoparkı bırı gelır arkadan deger sen duramazsın kaldırıma degdırırsın vs vs hersey olabılıyor bırde soyle soyluyeyım abarth egzos lu bır aracı kesınlıkle yavas kullanamazsın cunku o ses ınsanı alıp goturuyor benım aracımda headers monıfolt var o yuzden abarth gıbı ses cıkıyor egzos takmıyorum gercekten ınsan kapılıyor bız ne desek dıyelım kafanda varsa alırsın ama ne guzel bırılerıne sorup fıkır alıyorsun bence ıyıce dusun karar ver eger gercekten ımkanın varsa al neredeyse yasadıklarımı bırbır sana yansıtmaya calıstım ıns yararlı olur sana karsı dedıklerım.

Söylediklerinde haklısın, biliyorum her ne kadar bana bişey olmaz, beni etkilemez desemde, illaki etkileyecek. Ama ben dediğim gibi bazı konularda netimdir. Arabaya bırak normal kızı, çok güzel kız olmadığı sürece bindirmem, bir erkeğide ancak çok sevmem lazımki ancak öyle biner yanıma onun dışında yok Yarış konusuna gelince, özellikle öyle tutupta yarışayım, draglara katılayım, ordaki insanlarla tanışayım, ortama gireyim falan gibi bir hevesim hiç olmadı açıkcası. Ha ama otobanda gidiyorumdur, gelir yanıma bitane araba, saçma sapan hareket yapıp beni gaza getirirse kendimi tutamam işte, ölümüne yarışırım. Oda öyle ayda yılda bir denk gelirse işte. Ben bu arabayı alırsam, bırak arkadaşıma vermeyi, babama bile zar zor veririm. Çok istiyorum kardeşim ben bu arabayı, alıcam inşallahta. Evet ses hastalığı, benide benden alır öyle sağlam bir egsoz sesi. Bakalım ya nasıl olacak bende bilmiyorum ama bi şekilde olacak artık, 3-4 senelik hayal artık gerçekleşmesi lazım. Eyvallah sağolasın uzun uzun yazmışsın, Allah kaza bela vermesin cümlemize.

Amin cumlemıze vermesın hakkında hayırlısı olsun bakalım ınsallah pısman olmazsın cunku ben bır sure sonra oldum 2.0 motor bır aractan bahıs edıyorum ve gtı ler ve vtec ler devırdım ama bır sure sonra bu abarth sesı ne lan demeye basladım yanı olay sukı davulun sesı uzaktan ıyı gelır demısler abarthnın sesıde caddede dıger ınsanlara ıyı gelıyor ama sen ıcınde hayırlı ısler :)

• Bir kaç satır okudum ve bıraktım..

Orijinalden alıntı: oguz38x

Üniversite ye araba ile gitmek ; evdeki hesap çarşıya uymaz derler aynen öyle :) bmw var altımda 19 um da yim bende derse girmeyelim hadi bir yere gidelim denecek biri çıkacak ya x in arabası var ya benzin yok ya da benzin koyarsanız diyemezsin + mekan için eğlence için verirsin onlara eğlence 40lira ise sana 40+benzin+arabanin sahi solu kirlenmesi var :) düzgün binin dersin Ne kıymetli araban var derler , benzin parasi dersin cimri şöyle böyle dersi bu ortamda kız çok olur ezilmek istemezsin demi bak başıma geldi 1.5 ton bmw +300 kilo yolcu +bagaj =1850 kilo bu arabanin yokuşta gazın dibine çöktüğüme yi yanayım yoksa motor u zorladığım a yoksa içtiği benzin e mi kimse de arabana birşey olunca ortak çıkıp bizde bindik Demez :) bak araba Evde arkadaş ile ortak gidiyorduk şahin ile onu da bıraktım benzin lpg e vereceğim i sevgilim ile gezmeye + Muay thai yapıyorum salon parasına veriyorum Kafam rahat

Hocam ben kendimi biliyorum, almam dediğim insanı almam arabaya. Kendimi çok iyi biliyorum çünkü, yukardada yazdım o arabaya binecek kız bile normal bi kız olamaz yani, illaki güzel olacak Onun dışında araba zaten sadece haftasonları yürüycek, Allah'ın izniyle temiz bitane bulayım, yavaş yavaş elime para geçtikçe arabaya yatırıcam, o nasıl olacak diyosan, mesela giderim yazın 2 ay çalışırım 2 milyar de en kötü, giderim jant lastik seti alırım bitane, öbür yaz bidaha çalışırım, gider başka bişey taktırırım, yavaş yavaş böyle yaparım arabayı, haftasonlarıda çıkar gezerim yani hepsi bu. Kendimi frenlemeyi biliyorum, bilmeyen biri olsam, dediğin gibi sıkıntıdan kurtulamam, biliyorum yani. Kendi ihtiyaçlarımdan kısmam ben kardeşim ya, salona falanda gidicem zaten. Böyle yapınca biliyorum arkamdan konuşan çok olacak, bi tarafı kalkık diyecekler, egoist diyecekler falan filan ama desinler umrumda olmaz. Çokta **** olmıycamda, mesafemi hep koruycam herkesle, dediğim gibi sadece güzel kızlarda durum değişir. Sağolasın, yorumun ve tavsiyelerin için dostum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .mpower

1.6 si ise sohc 130bg olması lazım güzel araç sakin kullanımda az yakar büyük ihtimal. Geneli otomatik...

Evet 1.6 Si, fabrika çıkışı 136 Hp hocam. Geneli otomatik derken, araçmı otomatik? Ben hiç denk gelmedim otomatik si'ya hepsi manueldi. Yakıt miktarını bilmiyorum ama sadece haftasonları bineceğim için pekte etkilemez gibime geliyor, tabiki ne kadar az yakarsa o kadar iyi.

Otomatikten kasıt vitesti belki ben hep otomatige dekkeldim paran olacak varya b16a swaplıyacan

• Sana iki şey söylicem bir adette tavsiye.

Birincisi: ''Üniversitede araba sahibi olunmaz'' illa ''mezun ol ondan sonra düşün'' vs. diyenleri unut. Hayallerini gerçekleştirebilecek düzeyde kurarsan, gayette peşinden koşulur.

İkincisi: Araba konusunda aileyle irtibatı koparmayacaksınız, yani babanızla ya da bir başkasıyla vs. Bu hususta tek başınıza kalırsanız sıkıntı yaşarsınız. Bir şekilde orta noktayı bulup anlaşma sağlayacaksınız ve araba sahibi olmadan önce de olduktan sonra da hesabınızı iyi yapıp öyle hareket edeceksiniz. Gerekirse birkaç yıl geciksin araba işi ama okulu dondurup 1 yıl çalışma işinden bir vazgeçin, o iş yaş.

Tavsiye: Ben olsam o Lada varken Honda'nın kapısını açmazdım.(Ciddiyim)

• Discovery channel de bi programda land rover ın çıkamadığı yere o lada banamadan demeden çıkıyordu programın adı galiba five gear dı. Adam o lada yla neler yapıyordu.Ben olsam lada yı alır offroad yaparım
    Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARCHITECT

Sana iki şey söylicem bir adette tavsiye.

Birincisi: ''Üniversitede araba sahibi olunmaz'' illa ''mezun ol ondan sonra düşün'' vs. diyenleri unut. Hayallerini gerçekleştirebilecek düzeyde kurarsan, gayette peşinden koşulur.

İkincisi: Araba konusunda aileyle irtibatı koparmayacaksınız, yani babanızla ya da bir başkasıyla vs. Bu hususta tek başınıza kalırsanız sıkıntı yaşarsınız. Bir şekilde orta noktayı bulup anlaşma sağlayacaksınız ve araba sahibi olmadan önce de olduktan sonra da hesabınızı iyi yapıp öyle hareket edeceksiniz. Gerekirse birkaç yıl geciksin araba işi ama okulu dondurup 1 yıl çalışma işinden bir vazgeçin, o iş yaş.

Tavsiye: Ben olsam o Lada varken Honda'nın kapısını açmazdım.(Ciddiyim)

Anladım hocam sağolun tavsiyeleriniz için, bende aşağı yukarı aynılarını düşünüyorum, okulu dondurma işini sadece babama blöf olarak atıcam, o böyle bişeye müsade etmiycek, ama araba almazsa bunu yapacağımı bilecek, ki daha önceki manyaklıklarımı iyi biliyor, mecburen alacak arabayı.

Hocam bu lada gerçekten ne böyle ya, kime göstersem seviyo arabayı, bende çok uzak değilim ladaya, ayrı bir havası var biliyorum. Ama ben güçlü birşey istiyorum, her honda için geçerli değil ama bu hondada güç desen var, kendisi çok tatlı spor görünümlü, öyle çakal arabasıda değil, sesi falanda çok güzel basınca inletiyor yani. Niye lada dediniz siz, sebebini merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.