|
-Yıl 2000; Merkez Bankası altın rezervi 32 ton, -Yıl 2020; Merkez Bankası altın rezervi 580 ton...

-
-
devlet yastık altıcı mı çıktı?
devlet yönetmek al sana altından kar ettim demek değildir!
üretim yoksa paran güçlü değildir
üretim gücü=paranın gücü bu kadar basit.
-
İyide Türkiye'de tuttuğun fiziksel altının hiçbir anlamı yokki.
Öyle kasada durur. Londra'da tutsa bir kısmını altın ile Al sat yapardın en azından.
Bildiğin yapılan hata ile övünmek bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İsterse dünyanın tüm altınlarını satın alalım, bizim merkez bankamızda toplansın.
Halkın açsa; fakirsin. Bitti.
Şirketler kasasındaki parayla övünmez. Yaptıkları yatırımla ya da dağıttıkları kar payıyla övünür. Kaldı ki devletin kasası da boş.
-
Hmm bu benim zengin olduğumu mu gösteriyor yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
toplam net rezerv geçen ayki verilere göre -9 milyar dolardı
bu kafaya nasıl ulaşıyorsanız söyleyin, bonzai içip ahaber izlesek böyle olabiliyor muyuz
-
swap yoluyla bilançoya dahil edilen kısa vadeli borcu ya karşılar ya karşılamaz. fiziki olarak elde tutulan altınlar bilançoda yer alan rakamın ötesine gitmez. londra altın borsasında teminat olarak kullanılmadıkça bir katkısı yoktur.
-
2000 yılında altın rezervinin toplam rezerve oranı yüzde 4 iken şu an kaç bir bakta öyle paylaş bakalım.
Birde kısa ve uzun vadeli borçlara bak 2000 yılı ile 2020 yılına.
sucuğun kilosu 60 lira olmuş adam altın rezervinden bahsediyor bize.
-
Ya simdi birsey yazacagim gercekten ayip olacak. Sakin kalayim, sakince yazayim. Bu arkadaslar bundan yillar once Amerika'dan Turkiye'ye geri getirdikleri altinlari sanki yoktan var etmis gibi lanse edip milletle dalga gecmeye utanmiyorlar mi? Yani hic mi utanma yok? Buna gelse gelse ilave su yastik altindaki altinlari kayit altina almalari olur o kadar. Al haberi burada.
Bunun disinda madem Tvit atiyorsun, bari kendi altinlarinin fotografini koy. Gidip internetten altin gorseli bulup fotografini niye koyuyorsun. Cektir kardesim 500 kusur ton altinin fotografini aslanlar gibi, onu paylas ki guvenelim inanalim.
Sene 2020, google'da arti fotografi bile aratabiliyorsun. Al cikan sonuclar... 2019 yilinda Global Inter Gold sitesinde yayinlanan bir haberden alinma. Twitteki altin bizim altinimiz bile degil...
Neyse ya ne haliniz varsa gorun
https://globalintergold.com/en/gold-news/read/why-gold-is-the-ideal-tool-for-capital-preservation
-
Kaynak nedir ve bu zenginliğin halka yansıma istatistiği nedir ? (kredisiz alışveriş demek istedim nakit yani )
-
yıl 2000 Ülke toplam borcu 90 milyar dolar
yıl 2020 ülke toplam borcu ve yenen para 600 milyar dolar ...
işte hazine böyle yönetilir
-
1kg altın yaklaşık 470k lira, 590kx470k = 270 milyar yaklaşık => yaklaşık 40 milyar dolar.
bu da övünülecek bir para değil, borcu 600 milyar dolar olan bir ülke için.
kıskanan avrupa ülkelerinin altın rezervlerine bakmak lazım birde;
Almanya 3,363 ton
İtalya 2,451 ton
Fransa 2,436 ton
Edit: Mesaj düzeltildi. İlk mesajda 1 sıfır fazla yazmışım, o yüzden 400 milyar dolar hesaplamıştım ve inandırıcı bulmamıştım. Doğrusu 40 milyar dolar ki bu da övünülecek bir rezerv değil. Döviz rezervleri falan da çöp zaten. Net olarak rezerv EKSİ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 10 Ağustos 2020; 21:10:9 > -
Kasa altın dolu, ama paramızın değeri pul oluyor.
Merkez Bankası böyle yönetilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: ubi Panis ibi Patria1kg altın yaklaşık 470k lira, 590kx470k = 270 milyar yaklaşık => yaklaşık 40 milyar dolar.
Almanya 3,363 ton
İtalya 2,451 ton
Fransa 2,436 ton
Edit: Mesaj düzeltildi. İlk mesajda 1 sıfır fazla yazmışım, o yüzden 400 milyar dolar hesaplamıştım ve inandırıcı bulmamıştım. Doğrusu 40 milyar dolar ki bu da övünülecek bir rezerv değil. Döviz rezervleri falan da çöp zaten. Net olarak rezerv EKSİ.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı
Alıntıları GösterBu rezervin ekonomiye yansıması nasıl oluyor, söyler misin?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ubi Panis ibi PatriaBu rezervin ekonomiye yansıması nasıl oluyor, söyler misin?
Alıntıları GösterOnu bilmiyorum tweet doğru mu diye baktım sadece.
-
şöyle bir rezerv vardıysa bile artık yoktur kolay mı ümmeti beslemek
-
quote:
Orijinalden alıntı: ubi Panis ibi Patria1kg altın yaklaşık 470k lira, 590kx470k = 270 milyar yaklaşık => yaklaşık 40 milyar dolar.
Almanya 3,363 ton
İtalya 2,451 ton
Fransa 2,436 ton
Hocam ne güzel hesaplamışsınız bu altın rezervi 400 milyar dolar ediyor, bütün kamu borçlarını öderiz, babam dediki sen dedi, peşin para ile bu ayakkabıyı alacak bütçen varken taksit ile almak istiyorsun, işte devletin de borçlanmasını böyle düşünerek değerlendir dedi, artık aklıma yatıyor çünkü 400 milyar dolar bütün kamu borcunu öder.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBeyHocam ne güzel hesaplamışsınız bu altın rezervi 400 milyar dolar ediyor, bütün kamu borçlarını öderiz, babam dediki sen dedi, peşin para ile bu ayakkabıyı alacak bütçen varken taksit ile almak istiyorsun, işte devletin de borçlanmasını böyle düşünerek değerlendir dedi, artık aklıma yatıyor çünkü 400 milyar dolar bütün kamu borcunu öder.
Alıntıları Göster
-
Sanki o altınların sahibi katarlılar gibime geliyor.
İsterse dünyanın tüm altınlarını satın alalım, bizim merkez bankamızda toplansın. Halkın açsa; fakirsin. Bitti. Şirketler kasasındaki parayla övünmez. Yaptıkları yatırımla ya da dağıttıkları kar payıyla övünür. Kaldı ki devletin kasası da boş. |
Ya simdi birsey yazacagim gercekten ayip olacak. Sakin kalayim, sakince yazayim. Bu arkadaslar bundan yillar once Amerika'dan Turkiye'ye geri getirdikleri altinlari sanki yoktan var etmis gibi lanse edip milletle dalga gecmeye utanmiyorlar mi? Yani hic mi utanma yok? Buna gelse gelse ilave su yastik altindaki altinlari kayit altina almalari olur o kadar. Al haberi burada. Bunun disinda madem Tvit atiyorsun, bari kendi altinlarinin fotografini koy. Gidip internetten altin gorseli bulup fotografini niye koyuyorsun. Cektir kardesim 500 kusur ton altinin fotografini aslanlar gibi, onu paylas ki guvenelim inanalim. Sene 2020, google'da arti fotografi bile aratabiliyorsun. Al cikan sonuclar... 2019 yilinda Global Inter Gold sitesinde yayinlanan bir haberden alinma. Twitteki altin bizim altinimiz bile degil... Neyse ya ne haliniz varsa gorun https://globalintergold.com/en/gold-news/read/why-gold-is-the-ideal-tool-for-capital-preservation ![]() ![]() ![]() ![]() |
yıl 2000 Ülke toplam borcu 90 milyar dolar yıl 2020 ülke toplam borcu ve yenen para 600 milyar dolar ... işte hazine böyle yönetilir |
devlet yastık altıcı mı çıktı? devlet yönetmek al sana altından kar ettim demek değildir! üretim yoksa paran güçlü değildir üretim gücü=paranın gücü bu kadar basit. |
toplam net rezerv geçen ayki verilere göre -9 milyar dolardı bu kafaya nasıl ulaşıyorsanız söyleyin, bonzai içip ahaber izlesek böyle olabiliyor muyuz |
İyide Türkiye'de tuttuğun fiziksel altının hiçbir anlamı yokki.
Öyle kasada durur. Londra'da tutsa bir kısmını altın ile Al sat yapardın en azından. Bildiğin yapılan hata ile övünmek bu. |
2000 yılında altın rezervinin toplam rezerve oranı yüzde 4 iken şu an kaç bir bakta öyle paylaş bakalım. Birde kısa ve uzun vadeli borçlara bak 2000 yılı ile 2020 yılına. sucuğun kilosu 60 lira olmuş adam altın rezervinden bahsediyor bize. |

Türkçü Kayı demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
Bu rezervin ekonomiye yansıması nasıl oluyor, söyler misin? |
Benzer içerikler
- jön türkler at arabası gerçek mi
- ideoloji testi
- yossi kohen kimdir
- fissler boykot mu
- kürtler atatürk"ü sever mi
- adıma şirket var mı sorgulama
- atatürk filmleri
- samsung galaxy a16 ne zaman çıktı
- fiat 600 fiyat
- nintendo switch 2 türkiye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X