Şimdi Ara

Chery’den Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım: 200 bin üretim kapasitesi ve detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
4.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Chery’den Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım: 200 bin üretim kapasitesi ve detaylar
    2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Tanıtım Toplantısı kapsamında yapılan duyuruya göre Çinli otomotiv devi Chery, bir diğer Çinli üretici BYD’nin ardından Türkiye’ye devasa bir yatırım yapıyor. Toplantı kapsamında yatırım için teşekkür belgesinin verildiği Chery, Samsun'da kurulacak tesislerde, yeni nesil elektrikli araçlar ve parçalarının üretimini gerçekleştirecek.

1 milyar dolarlık yatırım

Türkiye'nin 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi tanıtım programı sonrasında Erdoğan tarafından Türkiye'ye yatırım yapan şirketlere teşekkür belgesi verildi. Burada Chery yetkililerine de yatırım için teşekkür belgesi takdim edildi.

Chery paydaşları, Samsun'da yapacağı yatırımla yıllık 200 bin araç üretim kapasiteyle kurulacak tesislerde, yeni nesil elektrikli araçlar ve parçalarının üretimini gerçekleştirecek. Bununla birlikte Ar-Ge merkezinde kurulması planlanan projede toplam 1 milyar dolar olması hedeflenen yatırımda 5 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Ayrıca Bkz.BYD, bu yıl 5,5 milyon otomobil satmayı hedefliyor

Chery yetkililerinden henüz konuya dair bir açıklama yapılmış değil. Ancak yatırımın Karadeniz kıyısında liman kenti olan Samsun’a yapılacak olması Türkiye’nin otomotiv endüstrisinde bölgesel üretim merkezi olma hedeflerini destekleyecek.

BYD sonrasında Chery

Geçtiğimiz yıl bir diğer Çinli otomotiv devi BYD, ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, Türkiye'de yatırıma yönelik 1 milyar dolarlık anlaşma imzalanmıştı. BYD'nin Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kuracağı açıklanmıştı. Bu tesis özelinde inşaat faaliyetleri devam ediyor. Üretimin ise 2026 yılı sonunda başlaması bekleniyor.

• Chery ülkeye giriş yaptığından beri sistematik karalamalara maruz kaldı. Aks kırılıyor dediler sun roof su alıyor dediler, lastikleri bayat dediler, aks kırıyor dediler, çöp dediler, teneke dediler..dediler de dediler. Buna karşın adamlar inatla ülkede kaldı, kredi olanakları sağlandı, karlarından vazgeçtiler, araca 5 yıl garanti verdiler ve sonunda kalıcı olduklarını ilan ettiler. Fiyatlarını uygun tutup ürün gamını da artırırsa bu iş biter. Avrupa araçları seve seve o fiyatları indirecekler.

Öte yandan, toplantıdaki gelişmelerden yaklaşık bir saat sonra Chery'den Reuters'a bir açıklama yapıldı. Chery, Türkiye'de fabrika kurma planlarının olmadığını, işleri büyütmek için ortak arayışında olduklarını dile getiren bir açıklamada bulundu. hangi habere inanalım daha haber soğumamıştı bile.

• Sırf videoları tıklansın diye, Chery ülkeden çekilecek, araç alanların aldıkları araçlar ellerinde patlayacak diyenler acaba şuan ne yüzle içerik paylaşıyor çok merak ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Avrupalı üreticiler chery ve byd den korkuyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de tam o yatırım bekliyordum o yüzden araç almadım

• Şimdi ama yalnızca elektrikli araç yazıyor içten yanmalı üretim olmayacak mı acaba

• Vay canına. Çinliler bu sefer gerçekten kararlılar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chery 1 milyar dolar yatırım yapsa ne yazar bu şekilde yönetilen ,iklimi zehirli olan ülkeye.Erk 3-5 günde onlarca milyar dolar halkın servetini HİÇ etti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tolgaafsar T kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde ,kaç aydır bekliyorum

• sonunda...Chery’den Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım: 200 bin üretim kapasitesi ve detaylar 

• Mstbalkes kullanıcısına yanıt

Byd den neden korksun fiyatlar hormonlu, avrupa satislari toplam satışların %3 u yoktur.

• Malum güruhun elinde olsa bu yatırımcıları kaçırtırlar mı acaba?

Merak ettim bir an.

• Mstbalkes kullanıcısına yanıt
    Nio, Huawei, Xiaomi ... bir sürü marka var.. o saydıkların ilk 3 e giremez.

• Chery fiyat politikası işallah halka yansır.

Güzel haber.

• kartalaraz kullanıcısına yanıt

Etiket fiytından ~200 aşağı veriyorlardı.

şimdi etiket fiyatını 200 aşağı çekerler, indirim yapmazlar

😂😂😂

• major24 M kullanıcısına yanıt
    Huawei nin geçen test tırt çıktı xiaomi de gelişmez bence byd çok model le çok piyasaya çıktı

• dolubatarya da yapılan hesapla 1.25 bile olabilir ama bayi karı vs derken 1.5 a çıkabilir ki BYD nin 1.9 e sattığını düşünürsek yine çok çok iyi, hele bi de chery nin araçlar turbolu gelirse. (PHEV için konuşuyorum)

• chery tiggo8 pro var bende de opel mokka var, bana sorarsan chery.

• cherry için tesvik belgesi ne zaman cıkacak yav...bir an once versinlerde fiyatları ne olacak gorelim..

• 128 milyar dolar ne kadar büyük bir para değil mi

• İçten yanma yok. Araç ucuzlayacak diye bekleyenler bekledikçe zarar eder. Tiggo 7 promax aralıkta 1.6 milyondu, haber çıktı teşvik gelecek diye bekledik 2 milyon oldu araç. Daha doları fiyatlamadı henüz. Ucuz araca bu ülkede binemezsin, akıllı olun.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.