Vodafone savunmasında sanki modemi teslim almıyorlarmış gibi savunma yapmış halbuki teslim alıyorlar, kelime oyunları yapmış savunmasında, sarıyer tüketici hakem heyetine keçiörende oturduğumdan başvuru yapamıyormuşum bundan dolayı yetkisizlik vermişler, madem öyle başvuru sırasında neden bana sistem sarıyer e de yapabilirsin diye yönlendirdi, hakem heyetinin gözü yememiş ya da şikayeti başından savmak için böyle bir karar vermişler. 1260 tl değil mi alın sizin olsun ha bir daha vodafone hayır kesinlikle, turk netteyim şu an.
arkadaşlar siemens ılık su ve soğuk özelliği olan su sebili aldım, ama ılık su sebili soğuk su veriyor, birbirine yakın mı neymiş, eve teknik servisleri de geldi yapcak bir şey yok dediler, biri forumda vestel de de öyle yazmış ama bilmiyorum, iş yerimde arçelik in ılık su sıcak su soğuk su ve su filtreli su sebili var, hakkını veriyor, ılık ılık, soğuk soğuk, sıcak sıcak veriyor, tavsiye ederim, eğer kışın babanızla ılık su soğuk su kavgası yapmak istemiyorsanız, arçelik vs alın.
Diesel Saat Kullananlar Kulübü
kuzeysaat ten 6 bin liraya aldım, daha öncede almıştım aynısından satmıştım, niye sattım ki dedim kendi kendime ve tekrar aldım

Ülkemizin yapması gerekenler:
Hangi aşamalar tamamlanmalı? (Yıllık yol haritası — varsayılan: lisanslı üretim 0. yılda başlıyor)
0–2 yıl — Hemen yapılması gerekenler
- Lisanslı üretim projelerinde Türk mühendislerin yoğun şekilde yer alması (nötronik analiz, termohidrolik, kalite kontrol).
- Üniversite/ARAştırma merkezi işbirlikleriyle hedeflenen doktora/post-doc programları.
- Regülatör (TAEK) ile ortak eğitim, uluslararası düzenleyici tecrübe kazanımı.
2–5 yıl — Kapasite ve veri birikimi
- Yerli firmaların modül üretiminde yetkin hale gelmesi; saha montaj ve kalite süreçlerinde deneyim.
- Nötronik ve termal-hidrolik hesaplamalar için güçlü simülasyon altyapısı ve doğrulama verileri (test rig’ler).
- İlk tip yerel alt-parça ve yardımcı sistemlerin tasarım/üretiminde bağımsızlık.
5–8 yıl — Yerli Ar-Ge’nin hızlanması
- Lisanslı üretim tecrübesi, yerli mühendislik ekiplerini “tasarım okur-yazarı” haline getirir.
- Başlangıç seviyesinde çekirdek tasarım çalışmaları: yakıt dizaynı, reaktör kinestikleri, güvenlik analizleri — deneysel doğrulama gerektirir.
- Pilot yakıt testi veya partner ülkede test prototipleriyle doğrulama (ulusal test reaktörü veya ortak program).
8–12 yıl — İlk özgün/hibrit çekirdek tasarımı
- Türkiye, lisanslı tasarıma dayalı hybrid/derivative çekirdek tasarımları yapabilir (yani tamamen yeni değil; lisans sahibiyle işbirliği içinde modifikasyon).
- Bu aşamada yerli nötronik kodları, yakıt test verileri ve güvenlik belgeleri yeterli hale gelirse sınırlı bağımsızlık mümkün.
12–20 yıl — Tam bağımsız yerli çekirdek tasarımı
- Tamamen bağımsız, kendi mühendislik hesapları, yakıt parametreleri ve sertifikasyon başvurusunu yapabilecek olgunluk.
- Yakıt üretimi, zenginleştirme veya dış tedarik zinciri ile kalıcı anlaşmalar (yakıt konusu ayrıca ayrı yatırım gerektirir).
Özet: ilk özgün çekirdek tasarımını görmek 8–12 yılda mümkün olabilir, fakat tam bağımsızlık ve saha-onaylı yerli tasarımlar genelde 12–20 yıl ister.
Lisanlı üretim çekirdek teknolojiyi sıfırdan üretmek değildir, bu bilgiyi hiçbir ülke şimdiye kadar paylaşmadı, çekirdek teknolojiyi ülkeler lisanslı üretim sonrası
tersine mühendislik arge ile ediniyor. asıl kritik olan çekirdek teknolojisi ise şunları içeriyor:
Reaktör Çekirdeği Tasarımı
- Yakıt dizilimi, moderatör kullanımı, nötron ekonomisi.
- Isı üretimi ve zincir reaksiyonun güvenli kontrolü.
Yakıt Teknolojisi
- Zenginleştirilmiş uranyumun özellikleri, yakıt çubuklarının kaplama malzemesi.
- Yakıtın zenginleştirilmesi ve yeniden işlenmesi.
Basınçlı Su Reaktörü (PWR) veya SMR özgün tasarımı
- Basınç kabı, ısı değiştiriciler, pasif güvenlik sistemleri.
Nükleer Güvenlik ve Kontrol Algoritmaları
- Reaktörün anlık durdurulması (SCRAM), otomatik soğutma sistemleri.
Yine müslümanları küfür ile suçlayan biri daha. Atatürk, devlet kurmuş ben de o devletin altında yaşıyorum, o devletin altında ailem, çocuklarım yaşıyor, o devlet çatısı altında namaz kılıyorum, dinimi anlatıyorum, karnımı doyuruyorum, bu yüzden de saygı duyuyorum, saygı duymak fazilet işidir, sen de biraz saygı kırıntısı yoksa bu senin faziletten yoksunluğun. Eğer minnet ve saygı duyuyorsam Atatürk'e, bunun nedeni islamın korunmasını emrettiği anasırı devlet kurarak koruma altına aldığı içindir. Evet tabiatım huyum gereği seçimsiz/gayri ihtiyari bir şekilde saygı duyuyorum Atatürk'e, eğer bundan dolayı hesap vereceksem Allah'a duygularımın tabiatımın hesabını ben vereceğim. Artık, insanların böyle muallakta kalan konular ile dinini kaşımaktan, onu bunu tekfir etmekten vazgeçin. Allah'tan korkun, yalan söylemeyin, infak edin, Allah'ı sevin ondan korkun, gece namaz kılın, iyi insan ahlaklı güzel insan olun, Peygamberimiz ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim diyor, meşgalemiz bu olsun, sırf nefsinize kavga dövüş çekişme hoş geliyor diye bu meseleleri kaşımaktan vazgeçin, erdemli iyi insan olun vesselam.
isterseniz sorun
hepsi çöp. son israil in katar saldırısında tescillendi bu, abd, israil ve yunan bu silahları zaten kullandırmaz, rusya ve çine karşı belki o da o an Konjonktür izin verirse, belki pkk ya kullanabiliriz ona da şu an için ihtiyacımız yok, yoksa bu silahlar bir düğme ile devre dışı bırakılabiliyor. şimdi soruyorum trump ile f35 alımını da konuşacakmışız, bir tane şu işimize yarar dediğiniz bir şey var mı bu uçakların
|
Şimdi Bu Görüntülere Baktıkça Gülüyorum
Meslek: Sosyal adalet savunucusu / Savunan adam
|
Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular. Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor! ![]() Hakan Fidan Türk gençliği, her türlü maddi ihtiraslarını, şahsi duygularını milletinin selameti namına feda etmekten vazgeçmeyecektir...
|
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 22 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13.593
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 7.172)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8.197 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
4 Yanıt
0