|
{ ana konuya ek güncelleme } buraya konu olan TV kalitesinden memnun olduğum bir üründür. burada amaç hiç bir zaman bir firmayı haksız eleştiri altında bırakmak değildir. kurumsal firmaların belli uluslar arası standartları bulunmaktadır. fakat tamir uygulama noktasında ülke kültür farklılıkları ara hizmet veren 3. taraf olan, teknik servisler tarafından olayın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. ve malesef foruma gelen yorumlardan da anlaşılacağı üzere bu sadece tek bir firmanın ve tek bir markanın sorunu olmadığı ortada. buradaki sorun neredeyse evrensel bir düzeye ulaşmış olduğunu görmek, son derece üzücü ama umuyoruz ki ciddi anlamda müşteri taleplerini ciddiye alan firmaların zaman içinde müşteri memnuniyeti noktasında daha iyi bir yerlere geleceğini düşünüyorum. -------------------- yetkili servis tarafından ; ekonomik olarak tamir edilebilindiği halde tamir edilmeyen ürünler hakkında yasal süreç başlatma !!! şu an resmi firma ile yazışmalarım devam ettiği için şu an firma adını vermiyorum ! yaşanılan sorun TV nin beklemeden açılış konumuna geçememesi ile ilgili bir sorun yaşadım youtube üzerinde binlerce tv aynı sorunu yaşadığı ve nasıl tamir edileceğinin videosu mevcut teknik olarak mesleğim bu olmadığı için resmi firmanın resmi çağrı merkezi üzerinde bağlı bulunduğum bölgeye bakan yetkili servisinden tamir talebinde bulundum. yetkili servis elemanları ile aramda geçen dilog şu şekildedir. servis ücreti 250 TL dir. ürüne bakacağız denilerekten servis ücretini kabul edip edemeyeceğimi sordular burada ürüne fiziksel inceleme anlamında bakılacağını varsayarak evet cevabı verdim. yetkili servisin yetkili elemanı Tv nin arkasına bakarak ürün seri numarasına bakarak bir diğer personeli telefonla arayarak yedek parça olup olmadığını soraraktan tarafıma tamirinin mümkün olamadığını ifade ettiler. bu ifade fatura üzerinde tarafın kendi el yazısı ile sabittir. bunun üzerine ilgili firmanın resmi müşteri hizmetleri aranılarak teknik ve ekonomik olarak tamir edilebilinir bir ürün hiç bir fiziksel incelemeye tabi tutulmaksızın tamir olamaz şeklinde değerlendirilip tarafıma yanlış ve yanıltıcı bilgi verilmiş olduğunu ürünün tamiri ile ilgili youtube üzerinde sayısız video bulunduğunu ifade etmem üzerine 2 iş günü içerisinde geri dönüş yapılacağı bilgisi ile telefon dialogum şu an için sonlanmıştır. şimdi açıkası firma adını şu an için paylaşmam doğru olmayacağı için teknik olarak ve ekonomik olarak tamir edilebilinir binlerce onbinlerce televizyon olduğu düşünülür ise bu konuda ciddi bir hukuki çalışmanın yapılması gerektiğini düşünüyorum. pazartesi günü itibariyle bu konuda bir ilerleme kaydedemezsem sanayi bakanlığı ile itibata geçmeyi düşünüyorum. -------------------- (güncelleme - 2) teknik olarak ; ekonomik tamir maliyeti yüksek olmayan ürünler, resmi servisler tarafından tamir edilmesi gerekir. yani yasal anlamda konu dava açılsa mahkeme tarafsız bilirkişi raporuna göre mahkeme karar verir. burada konu 3-5 TL lik kondanastör değişimi ile aşılabilinecek bir sorunu, tamiri imkansız bir şekilde yorumlanması sonucu insanlar yeni bir TV için 5bin ile 50 bin TL arası yanlış yönlendirilmeye tüm ülkenin ekonomisini ciddi bir şekilde etkiler. şu an elimde tamir edilemez yazısı mevcut. hukuki açıdan bir bir delildir. bu sadece tek bir kişiyle ilgili bir konu değil tüm ülkemin emekçi insanlarının alın teriyle ilgili bir konu aslında. -------------------- ( güncelleme - 3 ) 21 şubat ; 444 ile başlayan müşteri iletişiminden geri dönüş elde edildi. ürünün servis çatısı altında kontrol edileceği ve bunun için ek bir servis işlem ücreti talep edilmeyeceği tarafıma bildirildi. servis yönlendirilmesi için onayım istenildi. 22 şubat ; telefonla daha önce gelen servis elemanları bu gün Selamünaleyküm diyerekten konu hakkında hiç bir tartışmaya girmek sizin ürünü 50 inç plazma ( 30 kilo ) olan TV'yi 2 kişi alıp servise götürmek üzere aldılar. -------------------- ( güncelleme - 4 ) 28 şubat vakti zamanında 850 $ a aldığım ürün ilgili firmanın resmi servisi tarafınca alınarak incelendi. ürün için orjinal parça tedarihi anlamıyla tedarik sağlanmayacağı için tamir edilemeceği ifade edildi. TV nin cam ekran plazma olduğu (30 KG ) ve evde her yere erişmeye çalışan bir ufaklık olduğu için :) ürünü garantisiz bir şekilde çalışma teknik olarak ileride farklı bir sorunun tekrar etmesine sebep olacağından ve TV taşıma sorunu, zemin + 5. kata asansör olmayışı nedeniyle, ürün iadesi yapıldıktan sonra çöp konteynırının yanına götürüp bıraktırdım. özet olarak ne öğrendim noktasına gelince !
yazıda imla ve yazım hataları olabilir sonuç olarak bir kitap yazarı değilim. -------------------- < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 28 Şubat 2023; 9:56:53 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt