Benim ocak ayında sistemim arızalanmıştı. Tavisyeler üzerine bütçemin yettiği kadarıyla yeni bir sistem topladım. Eski sistemim bozulmadan önce ben oyun oynarken veya Chrome açıkken kesinlikle herhangi bir drop, donma, kasma, takılma yaşamıyordum. Yeni sistemi kurduktan sonra YouTube'da video izlerken donmalar, kasmalar olmaya ve sayfalar ağırdan yüklenmeye başladı (hep değil ilk sayfa açılışlarında). Chrome donanım ivlemeyi açmayı da denedim kapatmayı da denedim düzelmedi. Oyunlarda FPS düşmesi başladı. Resident Evil 4 oynarken FPS 59'dan 7'ye düşüp 45'e fırlıyor sonra tamamen düzeliyor. Saint's Row oynarken kasıyor. Yeni anakartım bir hata sonucu PCI-e 3.0 aldım. B550 çipset var diye PCI-e 4.0'tür diye düşünüp kontrol etmemiştim. Çipset güncelledim, oyunlar için M.2 SSD aldım, parçaları söküp tekrar taktım, macunu yeniden sürdüm, RAM'leri sağı sola, solu sağa takarak denedim ama düzeltemedim. İşlemci OC ve RAM XMP açmayı da kapamayı da denedim.
SİSTEM: AMD Ryzen 5 5500 AMD Radeon RX 6600 G.Skill 32 GB DDR4 3200MHz MSI B550 Gaming Gen 3 240GB SSD + 1TB M.2 Thermaltake Smart BX1 750W 80+ Plus Bronze |