Binbaşı
15 Mart 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme
Toplam: 300 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Microsoft şaşırtıcı bir hamle yaptı ve yeni bir Windows 10 güncellemesi ile ilgili haberlerin yayınlanmasını beklerken Windows 11 duyuruldu. Yeni sistemin beklendiği üzere daha stabil olacağı aşikar ve aşağıdaki beş uygulama piyasaya çıktığı zaman Windows 11'i kendi ihtiyacınıza göre kişiselleştirmenize olanak sağlayacağı için sisteminizi daha bir keyif alarak kullanabileceksiniz.

• Powertoys: Bu uygulama Windows 95'in nostaljik bir uygulamasıydı, Windows XP sürümü de vardı fakat sonrasında destek kesilmişti. Ancak Windows 10 için yeniden uyarlandı. Powertoys, işletim sistemi üzerinde oynamalar yapmanıza imkan tanıyor. Bazı yardımcı uygulamaları da bulunmakta. Mesela FancyZones isimli yardımcı uygulamayı da indirirseniz pencerelerinizi ayrıntılı olarak yönetme imkanınız oluyor.

• TaskbarX: Windows görev çubuğu özelleştirme amaçlı, açık kaynak kodlu bir uygulamadır. Açık kaynak kodlu olması sebebiyle kodları ile oynayarak istediğiniz değişikliği kendiniz de yapabilir ve istediğiniz zaman kullanmayı bırakıp yeniden başlatabilirsiniz.

• TranslucentTB: Windows görev çubuğunun görünümünü ufak dokunuşlar ile kişiselleştirebileceğiniz bir uygulama.

• RoundedTB: Görev çubuğunuz kenarlarını yuvarlatılmış kenar şeklinde ayarlamanızı sağlayan bir uygulamadır ve çoklu monitör desteği bulunmaktadır.

• Quicklook: Bir görüntü veya metin dosyasını (Word, Excel vs.) çözünürlüklerine göre önizleme olarak oynatabilen bir Finder uygulaması. Uygulama orjinalinde Apple tarafından geliştirilmiş olsa da Windows desteği de bulunuyor.

Bilmeyenler veya hangi uygulamalar Windows 11 tarafından destekleniyor diye merak eden kullanıcılar için beş adet mini uygulamayı tanıtmaya çalıştım.

Windows 11'in 2021 yılının son çeyreğinde, bazı kaynaklara göre Ekim ayında, çıkması bekleniyor.

Kaynak:Microsoft

Arkadaşlar selamlar.

Cuma Günü Amazon üzerinden ürün aldım, ertesi gün teslimat olarak kargoya verildi fakat ürün hala gelmedi. Kargo şirketi veya Amazon'u aradığım zaman bozuk plak gibi aynı lafları tekrar edip duruyorlar. 'Aksiyon alınmıştır, gereken yapılacaktır, şikayet iletildi, forum oluşturuldu'. Sürekli bunları diyorlar. Kurye numarası da var ama arayınca açmıyor. Amazon'dan para iadesi istedim kargo gelmeden yapamayız dediler. Dalga falan geçiyorlar sanırım. Kargo gelmiş olsa niye iade talep edeyim. İçinizde AGT'de çalışan ya da tanıdığı olan varsa bana yardım edebilir mi?

Arkadaşlar iyi forumlar. Fat kasa PS2'im hiçbir şekilde disk döndürmüyor. Lensi aşağı yukarı indiren motor çalışıyor, lensin kırmızı ışığı yanıyor fakat disk hiçbir şekilde dönmüyor. Sorum şu ki lens bozuk olduğu için mi disk dönmüyor yoksa diski döndüren siyah Spindle denen şey mi bozuk. Bir fikri veya bilgisi olan var mı?
Ocaktan bu yana sorunsuzca kullandığım Redmi 8A telefonum ilk önce güncelleme bildirimi vermeyi kesti. 4-5 günde bir temizlik için bildirim veriyordu, o bildirimi de vermeyi kesti ve şu anda da şarjım dayanmıyor. Normalde duruma göre 48-72 saat arası bir sürede şarj ederdim fakat geçen iki gün üst üste ettim. Salı günü de telefonu temizlik, güncelleme, artık dosya vs ekstra olarak temizlememe rağmen dün gece %80 olan şarj, uyandığımda 56 olmuştu. Format atmak istemiyorum, formatsız çözüm sunabilecek var mı?

Bir de arkadaşlar bilmiyorum ne kadar alakası var ama telefona Reddit yükledikten sonra bu sorunlar baş gösterdi. Geçen de PS4'e dikey stand aldığım gün mavi ekran oluşmuştu. Böyle her bir şey indirdiğim ya da aldığım vakit bu olayların oluşu ürkütmeye başladı
Selamlar,

Nostalji yapmak amaçlı GTA San Andreas aldım, oynayıp çıktım. Ardından Uncharted 3'e bir gireyim dedim ama kapatınca aşağıdaki görüntü oluştu. 3 yıldır kullanıyorum makineyi, slim model ve ilk defa böyle bir şey oldu. Bugün dikey stand almıştım da ondan olabilir mi? Vidayı çok mu sıktım vs alakası olabilir mi diye geldi aklıma. Bir de kısa diye kendi HDMI kablosunu değil de S-LINK markanın HDMI kablosunu kullanıyorum.

Arkadaşlar işlemci boşta ya da oyunda fark etmeksizin 3.6-3.9ghz arası çalıştığı için MSI gaming modunu kapatıp bios pilini çıkarıp taktım bu seferde işlemci boşta ya da oyunda fark etmeksizin 1.52-1.57ghz arası çalışmaya başladı. GTA 4 yüklü, bi girip oynayayım dedim full ayarda ama yine de 1.60ı göremedim. Gerçi işlemci o oyun için fazla yüksek kalıyor, ondan da olabilir. Az önce tekrardan gameboost özelliğini devreye aldım ve 3.6 ya yükseldi tekrardan. Bu durum normal mi onu sormak istedim. Yani ben gaming modunu kullanmasam dahi işlemcim tam frenkans kullanmam gerekmez mi?

MSI Gtx 960 4G
Amd Ryzen 2600
8Gb 3000mhz Corsair DDR4
MSI B450M gaming plus
5 Seneden fazla bir süredir kullandığım Huawei marka modemimi bugün ZyXEL VGM1312-B10D modem ile değiştirdim. Taktığım andan bu yana Wi-Fi ve Tivibu bağlantısında hiçbir problem olmamasına rağmen bilgisayardan ethernetle aldığım internet sürekli kopuyor. Sağ alttaki gösterge abartmıyorum 15 saniyede bir değişiyor. Ethernet kablosu bozuk diyeceğim ama bugüne kadar hiçbir problem yoktu, bu modemle başladı.

Bir de bir kere indir yaparken koptu.
Arkadaşlar Canon 1200D 18-55 makine aldım ikinci el ve haliyle bataryası zayıf. Orijinal ve Duracell marka olan LP-E10 bataryalar 200 küsür lira ama Sanger 95 lira. İki üç kişi alabilirsin dedi fakat bilemedim, sizler ne dersiniz?
Bazı kaynaklarda Ixus 185 bazılarında ELPH 180 olarak geçen bu modeli almak istiyorum. Fotoğraf hakkında pek fazla fikrim yok. Arada bir arkadaşımın kamerasını kullanarak çektiğim fotoğraflar oluyor ama otomatik mod ile çekiyorum. Öğrenmeye en basit ve ucuz yol ile başlamak istediğim için bu modeli seçtim ama sizlerin yorumuna göre hareket etmek istiyorum. Bir kaç kişiye sordum bu makinenin lensi değişmediği ve RAW fotoğraf çekmediği için alma dediler fakat dediğim gibi ben pek fazla şey bilmiyorum, zamanla öğrenicem ve öğrenmeye başlayıp belli bir seviyeye geldikten sonra Canon ya da Nikon D serilerini alırım diye düşünüyorum. Sizlerin düşüncesi nedir?

https://www.canon.com.tr/cameras/ixus-185/
4 sene boyunca MSI 970A-G46 anakart modelini kullandım ve bozuldu. Onun üstüne ikinci el 3-4 yaşında Gigabyte 970A-UD3 anakart aldım ve bir sene geçti şu an bilgisayarım yine arızalandı. Bilgisayar açılışında herhangi bir görüntü gelmiyor, HDD, RAM veya işlemci ile ilgili bir sorun yaşandığına dair bir bildiri de almıyorum ve hatta görüntü de hiç gelmiyor. Fakat sadece bir kere bir kaç dakika bekledikten sonra bios hatası verip yeniden kurulum yapmamı istedi sistem ve sonra yine kapandı. Bundan sonraki bekleyişlerim ve uğraşlarımda hiçbir şekilde bir daha açılış gerçekleştiremedim. Herhangi bir bip sesi de çıkmıyor bilgisayardan. Bu yüzden anakartımın arızalı olduğunu düşünüyorum tekrardan, sizler bu duruma ne dersiniz?

ANAKART ARIZALI ÇIKTI
Hakkında
Meslek: Reklam
İlgi Alanları: Oyun - Kitap - Film - Fotoğraf
Forum İmzası:
PSN: nachtsicht93
Steam: nachtsichtt
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Desktop
Mobil cihaz
Oppo Reno
Operatör
Turkcell
Oyun Platformu
PlayStation
Takım
Fenerbahçe
Steam
nachtsichtt
Dünyadan Futbol
Manchester United FC
İşlemci
AMD Ryzen
Anakart
MSI
Sabit Disk
Western Digital
Ekran Kartı
AMD Radeon
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.640
İkinci El Bölümü Mesajları: 239
Konularının görüntülenme sayısı: 22.435 (Bu ay: 227)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 384 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.