Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.217
Cevap
147
Favori
186.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende bu modeli düşünüyorum almayı şu an için fiyat performans duruyor. Kullanan arkadaşların yorumları olursa çok sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Rtings de incelemesi var. Gayet iyi bir monitör. Yalnız monitör ayağı bu şekilde masada çok yer kaplayanlari ben kişisel olarak sevmiyorum. Dp 2.1 li msi 322urx e de bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

FO27Q3 2K olanını kulanıyorum tek sorun bazı oyunlarda ekran koruyucu devreye girince online oyun ise dc ediyor nvidia driver ile alakalı diyorlar ama bugün zaman olursa onuda günceler yazarım tekrardan.

PHANTEKS ECLIPSE G500A DRGB Black Logitech G105 Logıtech Z-5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER Creative Sound Blaster Z
  • bu oled monitörde vrr anti flicker tekniği birazdaha geliştirlmiş gibi tft de incelemede yapmış

https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-27-mo27q28g-003ms-280hz-hdmidisplayport-g-sync-woled-pivot-2k-gaming-monitor-p-56375
    TFTCentralyoutube
    4th Gen Primary RGB Tandem OLED is here! – Gigabyte MO27Q28G review
    https://www.youtube.com/watch?si=IegpjncqOuMu9LTc&v=lcmzxoFkH1I&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 5 Ekim 2025; 13:23:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• G8 G81SF ile VRR flicker problemi yaşayıp çözen oldu mu arkadaşlar. Fifa da fark ettim, içinden çıkan hdmi ile kullanıyorum

Orijinalden alıntı: markowic

G8 G81SF ile VRR flicker problemi yaşayıp çözen oldu mu arkadaşlar. Fifa da fark ettim, içinden çıkan hdmi ile kullanıyorum
    "Bu monitörde , özellikle sahnelerin karanlık kısımlarında, VRR Kontrolü "Kapalı" konumdayken değişen kare hızlarında belirgin bir VRR titremesi görülür . Ancak, VRR Kontrolü "Açık" konumdayken, VRR titremesi grafiğinde ve VRR titremesi videosunda görebileceğiniz gibi, neredeyse hiç VRR titremesi olmaz . Ancak, etkinleştirildiğinde tam kare giriş gecikmesi eklenir ve biraz takılmaya neden olur."

Vrr titreme gidermek için ayarı var ama oda ms değerlerini arttırıyor deneyip bakman lazım

Çoğu oled de var. Sorun çıkaran oyunlarda kapatın.

• Eğer 500 Hz seçeneklere bakıyorsanız Asus XG27AQDPG modelini öneririm => https://rog.asus.com/tr/monitors/27-to-31-5-inches/rog-strix-oled-xg27aqdpg// Özellikle "Adjustable HDR" özelliğiyle artık Windows'un o dandik samansı sarı tonlardaki HDR görüntüsünü ortadan kaldırabiliyoruz. HDR açınca, renk sıcaklığından, saturasyona kadar ince ayarları yaptırtıyor ve kişisel tercihe göre bir HDR deneyimi sunabiliyor. Panel zaten bilinen 3.nesil QD-OLED'in yenilenmiş hali, 3.5 nesil QD-OLED diyebiliriz. Parlak canlı ekran, 500 Hz ile birlikte yağ gibi akıyor. Biraz reklam gibi oldu ama :) şiddetle tavsiyedir.

INTEL Core i7 13700k - MSI PRO Z790-A - NZXT Kraken X73 CPU Cooler - KINGSTON Fury Beast 64GB 5200Mhz DDR5 Ram - ASUS RTX 4080 TUF GAMING OC - Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 SSD - SAMSUNG 970 EVO PLUS NVMe 1TB M.2 SSD - FSP Hydro PTM PRO ATX3.0 1200W PSU - ASUS TUF GAMING GT501 - Win11 64 Bit - ASUS XG27AQDPG QD-OLED Monitor

• 27-inç, 2K Oled ne önerirsiniz?
    GIGABYTE MO27Q28G için ön sipariş yapmayı düşünüyorum.
    Ama taksit yok.
    Ve daha 1 ay var, yeni sistem kurdum insan hemen almak istiyor.

Bunun dışında,
    Pahalı da satılsa, taksitle alınabilecek
    Samsung Odyssey Oled G6 var.

En iyisi gigabyte’ ı beklemek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 10 Ekim 2025; 22:51:56 >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

İncehesaptan gigabyte aorus FO32U2 aldım bugün geldi kurdum monitorü.Piksel sorunu çıkmadı monitorda. Bir kaç oyun denedim flicker sorunuda gözüme çarpmadı. İlk defa oled monitor deneyimledim.Renk ayarlarını yaptım tft centrala göre ama renkler bazen iyi bazen kötü geliyor.Bir tutarsızlık var gibi ,oyunda renkler iyi iken youtube videosu açtığımda renkler soluk geliyor. Sdr da parlaklık düşük geldi bana belki alışmak lazım.Daha önceki monitorum 32 inç 2k va panel idi ve 4k dsr kullanıyodum. Oyunlarda 4k dlss balanced tam keskin gelmezdi. 4k native 32 inçte ve dlss balanced keskinliği net daha iyi,bu hoşuma gitti.

1500 maxipuan 70 dolar steam kodu çıkınca 37bin civarı bir fiyata geldi. Genel olarak memnunum cyberpunkta renkler gerçekten daha canlı.Oyunda bazı sahnelerde parlaklıktan monitore bakılmıyor bile hdr açık iken. Şimdilik memnunum ama videoların soluk gelmesi ve sdr düşük parlaklık sorunu oledin wow etkisini azalttı bende. Ama daha ilk günkü izlenimlerim bunlar sonra değişebilir.Birde evde kedi ve çocuk var panelde çok hassas gözüküyor. Sıkıntı olmaz umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

27-inç, 2K Oled ne önerirsiniz?
    GIGABYTE MO27Q28G için ön sipariş yapmayı düşünüyorum.
    Ama taksit yok.
    Ve daha 1 ay var, yeni sistem kurdum insan hemen almak istiyor.

Bunun dışında,
    Pahalı da satılsa, taksitle alınabilecek
    Samsung Odyssey Oled G6 var.

En iyisi gigabyte’ ı beklemek mi?
    Yeni nesil ekran kullanıyormuş ama vrr anti flicker olayı sahte gibi bir şey, sadece vrr aralıklarını sınırlıyormuş

Beklemeye değecek bir cihaz mı?
    Gerçi bu fiyata da oled yok, mecbur alacağım gibi.
    Samsung G6 stoklarda yok, uygun düşürsem onu düşünüyorum. Onunda parlaklık iyi değil diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 13 Ekim 2025; 10:6:39 >

Valla bende bekliyorumda cihazı inş 100.000 tl demezler

• ysn61 kullanıcısına yanıt

Geldi vatan bilgisayarda absürt fiyata listelendi diğerlerine de düşer yakında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 13 Ekim 2025; 20:21:50 >

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Hangisi daha iyi.
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
    Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

ikisi arasında MO27Q28G'yi tercih ederdim. Tandem Oled'ler renk konusunda QD-OLED'leri yakaladı hatta geçti, 3.nesil WOLED'ler bu anlamda cidden gerideydi.

parlaklık anlamında da şu an için en iyi panel türü Tandem Oled 1500nit peak noktasına kadar çıkabiliyor. VESA'nın, True Black 500 sertifikasını resmen almış şu aralar OLED monitör alacaksanız bu model biçilmiş kaftan gibi duruyor gördüğüm kadarıyla çoğu yerde lansman fiyatından ön siparişe açmış bu monitör ilerleyen zamanlarda daha yüksekten satılır gibi

vesa certified displayhdr™
    Certified Products - VESA Certified DisplayHDR™
    https://displayhdr.org/certified-products/#tab-true-black-500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 13 Ekim 2025; 17:18:21 >

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

Taksit ile alma imkanı olsa hemen alacağım ama sistem almışken bütçem el vermiyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.