Şimdi Ara

Yeni Makyajlı Dacia Duster Hakkında Kullanıcı yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
28.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2022 senesinin Şubat ayında sıfır kilometre olarak satın almış olduğum 2021 Model Dacia Duster Comfort 1.3 TCE EDC aracım hakkında, bu araçtan satın almayı düşünenlere fikir olması açısından ve gördüğüm kadarı ile forumda bu araç ile ilgili fazla bilgi olmaması sebebiyle bu başlığı açmayı uygun gördüm. Öncelikle şunu belirtmek isterim sahip olduğum hiç bir ürünü abartmayı, övmeyi sevmeyen birisiyim, aldığım herhangi bir üründen bir şekilde memnuniyetsizlik duyarsam başka kişilerinde aynısını yaşamasını hiç istemem.


    Normalde Comfort paketinde 8" Multimedya ekran ve deri direksiyon simidi yoktur, benim aracımda ek olarak bunlarda vardır.


    Bütçeme göre alabileceğim araçlar Honda City, Hyundai Bayon, Toyota Corolla ve Dacia Duster, esasen nispeten sorunsuz olduğu için Corolla almayı istiyordum fakat 2 aydır bayilerde Corolla araç bulamadım ve Toyota Bayilerinin ilgisiz tutumu sebebi ile Corolla almaktan vazgeçtim.


    Öncelikle araç ile ilgili yaşadığım sıkıntı ve eksikliklerden bahsetmek isterim.


    NOT : Bunlar benim kişisel görüş ve yorumlarımdır başka kişilere göre sorun olmayabilir.


    1) Aracım henüz 440 Kilometre de iken tesadüfen cam suyu eklerken, motor soğutma sıvısının çok düşük seviyede olduğunu ve genleşme kabında hiç sıvı olmadığını fark ettim. Halbuki aracı ilk teslim aldığımda bakmıştım min ile max çizgisi arasındaydı, hemen aracı satın aldığım yetkili servise gidip durumu izah ettim, ilk başta normaldir diye belirttiler sonra ısrar etmem üzerine soğutma sıvısı eklemeyi kabul ettiler neredeyse bu sıvının ücretini de isteyeceklerdi, biraz çıkışmam üzerine sıvıyı ekleyip tekrar olursa gelin diye belirttiler.

    2) Aracı aldığım ilk günden itibaren arka koltuk civarlarından rahatsız edici bir trim sesi gelmekteydi, bunu arka koltuk emniyet kemerlerini takılı bırakarak çözdüm.

    3) Aracın kendi zemin halısı bana çok kalitesiz ve tam düz değil gibi geldi, gaz pedalının olduğu kısım daha araç 1000 km civarında olmasına rağmen ayakkabının denk geldiği taban zeminde hafif çökme oluşturmuş. Elbette lüks bir araç deneyimi beklemiyorum.

    4) Aracın multimedya ekranında bulunan saat hafta en az 2 defa akşam aracı bıraktığım vakitte kalıyor bazen araç yürüdükten 15 dk sonra düzeliyor bazen daha geç düzeliyor.

    5) EDC 6 ileri kuru tip yarı otomatik şanzımanı çok beğendiğimi söyleyemem; araçta yokuş kalkış desteği olmasına rağmen ve yokuşta beklerken vitesi D konumunda biraz tutmama rağmen geri kaçırdığı oluyor. Ara sıra sarsıntılı çalışıyor ve bazen garip sesler çıkartıyor ve yokuşlu yerlerde geri geri kalkmak çok sıkıntı olabiliyor, gazı az verince tıkır tıkır sesler çıkartıp kafası karışabiliyor, gazı fazla verince de araç birden ivmelenip fırlayabiliyor.

    6) Aracın benim açımdan en büyük eksisi ise, sahip olduğum Comfort (en baz) pakette sürücü koltuğunda koltuk yükseklik ayarı olmamasıdır bence bu kabul edilebilir bir şey değildir. Boyu çok uzun birisi olmamama rağmen (1.74) aracın koltuğu fabrika çıkışı biraz yüksek konumlandırılmış bu da sürüş konforunu etkilemektedir, normalde sürücü koltuğu yükseklik ayarı olmayan bir araç almazdım ancak hem maddi durum yetersizliği hem de bir anlık gaflet sonucu almış bulundum.

    7) Eski usül ayna ayarı ve arka camların çevirmeli olmasını saymıyorum bile bunları bilerek kabul ederek aracı satın aldım.

    8) Aracın arka koltuklarında diz mesafesi maalesef hiç iyi değil, arka koltuğa oturalar oldukça zorlanıyor.


    Aracın beğendiğim ve hoşuma giden yanları


    1)Yerden yüksek olmasını çok beğeniyorum, en kötü bozuk köy yollarında bile araç altını sürtmeden ve çok sarsmadan güzelce gidebiliyor. Bir çok sedan aracı sürmenin mümkün olmadığı yükseltili yerlere neredeyse düz yol gibi çıkabiliyor.

    2)Aracın direksiyon sistemi eski aracıma kıyasla bana çok konforlu geldi, direksiyonu çok rahat ve net buldum sürüş keyfi katıyor.

    3)Aracın motorundan bahsetmek için biraz erken olsa da şahsi düşüncem iyi mühendislik sonucu geliştirilmiş olduğunu düşünüyorum 1.3 TCE 150 Beygir motor çok istekli, oldukça sessiz ve yakıtı da bir benzinli arabaya göre korktuğum kadar olmadı, hatta neredeyse eski dizel arabamda bir depo ile yaptığım kilometrenin aynısını yapıyorum

    Şehir içinde yol bilgisayarı ortalama 6.9 ile 7.2 arasında göstermekte ortalama 100 km de 8 lt diyebilirim,bu benim için kabul edilebilir bir değerdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperV -- 1 Nisan 2022; 10:2:25 >







  • @MÜŞAVİR iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.


    @Carsever Evet haklısınız iş yerinde bir arkadaşımda makyajsız kasa Duster en boş olanı var bende sırf merak ettiğimden dolayı onun aracına baktım, onun aracında sürücü koltuğu yükseklik ayarı mevcut, normalde araç içinde çok aşırı konfor arayan birisi değilim fakat günümüzde araç sürücü koltuğunda koltuk yükseklik ayarı olmaması çok büyük bir eksikliktir, şahsi düşüncem arabaya led far takana kadar bu tarz şeyleri ekleseler daha dengeli bir araç olurmuş.

  • Aracınızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Benim de kafamı çok meşgul eden bir araç. Seneye araç değiştireceğimde takip ettiğim ama hep mesafeli durduğum bir araç ve yazdıklarınızdan sonra takip etmeye devam etmekle birlikte bu mesafeyi korumaya karar verdim. Teşekkürler.

  • Makyajsız kasada 2018-2021 baz pakette sürücü koltuğu yükseklik ayarı var makyajlı kasada olmaması çok garip
  • @MÜŞAVİR iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.


    @Carsever Evet haklısınız iş yerinde bir arkadaşımda makyajsız kasa Duster en boş olanı var bende sırf merak ettiğimden dolayı onun aracına baktım, onun aracında sürücü koltuğu yükseklik ayarı mevcut, normalde araç içinde çok aşırı konfor arayan birisi değilim fakat günümüzde araç sürücü koltuğunda koltuk yükseklik ayarı olmaması çok büyük bir eksikliktir, şahsi düşüncem arabaya led far takana kadar bu tarz şeyleri ekleseler daha dengeli bir araç olurmuş.

  • şahsım adına," Duster neden alınmamalı" sorusuna kanıtlayıcı nitelikte güzel bir yazı olmuş, teşekkür eder, kazasız belasız günler dilerim.

  • “hatta neredeyse eski dizel arabamda bir depo ile yaptığım kilometrenin aynısını yapıyorum”

    Ben bunu vw de deyince dizelciler saldırıyor. Bakalım daciada deyince şişede saldıracaklarmı.
  • bendede eski tip (2014 megane 3 ) EDC kuru tip şanzıman var ancak benim 8 yaşında araçta bile sizdeki sorunlar yok acaba benzinli ile dizelllerinki farklı mı oluyor ? Vites geçişleri dsg kadar olmasada gayet seri ve sarsıntısız tek sorun yokuş aşağı inerken gaza basmazsan araç vites büyütmüyor ve başlıyor bağırmaya illa ki gaza dokunman lazım aslında bu bir sorun değil çalışma şekli bu şekilde sanırım güvenlik amaçlı ama bana saçma geliyor onun dışında hiçbir şikayetim yok benim 8 yaşında 85 bin deki araçta ses yokken sizin yeni aracınızda bu tür mekanik sesler gelmesi bence normal değil.

  • 2012 1.5 manuel vardı bizde dağda bayırda kullanmayı sevdiğim en güzel araçtı, parçası ucuz az yakıyordu konfor yok ama sorunsuz A’dan B’e götürecek bir araç Duster. (Dağ keçilerinden birisi bana göre) Makyajlı kasasında biraz daha konfora önem verirler diye düşünmüştüm ama nafile
  • hurdacılardan çıkma sürücü koltuğu bulursanız bence koltuğu değiştirin.https://www.sahibinden.com/s/foHUlnai
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Iyi de az yakmıyor ki bu araç. Eğer dizeli olsaydı 2 lt daha az yakar, 6 lt ortalama alınırdı.

  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

    Ya sevgili kardeşim, yüz kere yazıldı, söylendi, EDC Vites Dizel de yok, hadi olsaydı bile Benzinli ile Dizel arasın da en az 50 Bin TL fiyat farkı olurdu, 2 Lt re daha az yakarak, kaç yılda bu fiyatı çıkarabilirdin, bunu hiç hesaplamayı düşündün mü?

  • HyperV H kullanıcısına yanıt

    Dacia Duster sahibi olarak ben de bir kaç şey söyleyeyim;


    1) Aracın ilk alındığında suyun eksik olmaması sonra eksik olmasının tek sebebi, araç fabrika çıkışı radyatöre motor soğuk iken su konuluyor, daha sonra araç kullanılmaya başladıktan sonra termostat açınca bir miktar su yedek depodan eksiliyor bu bir sorun değildir. Kuruma ilk aldığımızda da Mitsubishide de aynısı olmuştu.

    2) Arka koltuk civarından gelen bir ses varsa, servise götürün hallediliyor, makyajsız kasaların bazılarında şoför koltuğundan ses geliyordu, servis 2 dakika da hallediyor.

    3) Aracın zemin halısı öyle ahım şahım bir şey değil bu doğru, ama iddia ettiğiniz kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum, havuzlu paspas kullanmanızı tavsiye ederim.

    4) Multimedya ekranında ki saat de bir anormallik varsa, servise götürmenizi tavsiye ederim, aynı şekilde işyeri aracım Mitsubishi L200 de oldu, elektrik kesintisi oluyormuş servis halletti.

    5) EDC vitesin yokuşta kaydırması hakkın da, nasıl bir yokuştan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama bana garip geldi, çünkü her otomatik vites belirli bir eğimden sonra kaçırmaya başlar. Manuel vites için konuşuyorum, yokuş destek sistemi çok rafine çalışıyor ben çok beğeniyorum. Mesela Mitsubishi L200 de berbat çalışıyor, zamanın da bırakmıyor veya zamansız bırakıyor bir türlü sevemedim Mitsubishi de.

    6) Sürücü koltuğunda yükseklik ayarı olmaması gerçekten büyük eksiklik, makyajsız kasada var, makyajlı kasada olmaması çok saçma olmuş.

    7) Dediğiniz gibi bilerek aldım bende beni hiç rahatsız etmiyor.

    8) Arka diz mesafesini hangi araçla mukayese ettiğinizi bilmiyorum ama biz 4 Kişilik bir aileyiz bize gayet yeterli geliyor, belki ben de 1,78 boy, Hanım da 1,72 Boy var, belki daha uzun olsak ön koltukları daha arkaya çekerdik, belki o yüzden yetersiz gelebiliyor olabilir.


    Sonuç olarak ben aracımı gerçekten çok seviyorum. Günlük hayatta 2018 Model en Full donanımlı Mitsubishi L200, 2018 Model 50. Yıl özel en full donanımlı Toyota Corolla Benzinli otomatik, zaman zaman 2021 Model 1,3 Fiat Egea, ve 2016 Model Benzinli Otomatik Renault Fluence kullanıyorum. Her kullandığım araçtan sonra aracımı daha çok seviyorum. İlerde inşallah kasa yenilediği zaman ilk tercihim yine DUSTER olacak.





  • anyhill kullanıcısına yanıt

    "Duster neden alınmamalı" sorusuna kanıtlayıcı nitelikte güzel bir yazı olmuş demişsiniz de merak ettim de bizim göremeyip de sizin gördüğünüz nedir???

  • EDCyi bilmem ama halihazırda sıfır km alıp da halen kullandığım
    2011 Dizel
    2019 1.6 ECO-G
    2021 1.0 ECO-G Duster sahibiyim.

    Kesinlikle yerine koyacak araç bulamıyorum.
    İçlerinden en memnun olduğum da 1.0 ECO-G olan.
    Hatta yeni kasası çıkar çıkmaz (2024) 2011 ve 2019 olanı satıp onu alacağım.
  • tefennili kullanıcısına yanıt

    konuyu açan araç sahibi 8-9 tane "eksiden" uzun uzun bahsederken, aracın 3-4 "artısın"dan kısaca bahsetmiş. Bu yeterli

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • A noktasindan B noktasina gideyim yeter diyenlerin alabilecegi araba. Fazlasi yok.
  • anyhill kullanıcısına yanıt

    Altında ki benim mesajımı okusaydınız onların bir eksik olmadığını bilirdiniz, ayrıca arkadaşın aldığı aracın şu anki fiyatı 479.000 TL, aynı aracın başka firmalarda ki karşılığı (C Sınıfı SUV Turbo Benzinli otomatik Giriş paket donanım.)Peugeot 3008 799.000, Citroen C5 Aircross 767.000, Renault Kadjar 716.900. Yani hem neredeyse yarı fiyatına al, hem de kusursuz olsun, öyle bir dünya yok Hocam.

  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Satarken dizeli ile benzinliyi aynı fiyata satmayacaksiniz bu da defalarca söylendi yazıldı ama dimi  

  • Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

    O sizin dediğiniz Euro 5 ten önceydi. Şimdi siz söyleyin, 100 Bin km üstü bir Euro 5 veya 6 Dizel araç mı alırsınız, Benzinliyi mi tercih edersiniz??? Dizel alırım ve daha fazla para ödemeye razıyım diyorsanız, sizinle tartışacak bir şeyim yok zaten 

  • tefennili kullanıcısına yanıt

    3 kuruşa dizel clio almış. Arabanın tek meziyeti az yakması. Düzgün binilebilir bir araçtan 1-2 litre az yaktığı için en mükemmel araba görüyor.


    Anlatamazsınız dizel aracın ne olduğunu. Aldığı araca bu şekilde katlanabiliyor

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.