Şimdi Ara

Yeni Kasa Passat izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
15.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Ankara İstanbul yolu Doğuş' ta yeni kasa Passat'ı biraz inceledim. Eskiye göre dış tarafta fark edilen tek değişim ön ve arka farların yapısı. Başka bir fark göremedim. İç tarafı ise eskisinin neredeyse aynısı. tek fark konsoldaki analog saat ve göğüsteki küçük çekmecelerin yok olması Geri kalan herşey aynı. elbetteki en büyük fark "motorda" ama dış görünüş eskisiyle hemen hemen aynı.
    Yani yeni passat bence eskisinin makyajlı hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 28 Kasım 2010; 11:18:04 >

• Araç zaten makyajlı passat yeni kasa değil
  • Yeni PASSAT'ın (B7) eskisinin (B6) makyajlı hali olduğu zaten belliydi ve biliniyordu. Bunu VOLKSWAGEN önceki B5 ve B5.5 kasa ile de yaptı. İki kasa ile 20 yıllık bir dönemi kapsayacak üretim projesine imza attı böylece (1995-2005 ve 2005-2015). Walter de Silva'nın da katılması ile hemen Matruşka gibi araçlar çıktı ve birçok modelin zürriyeti ortadan kaldırıldı.

B6 kasa PASSAT'ı ezbere bilenler henüz araca dokunmadan VOLKSWAGEN'in ne yaptığını ve DOĞUŞ OTOMOTİV'in de ne yapmaya çalıştığını biliyorlar ama şimdiye kadar PASSAT almamış olan birisi bugün Yeni PASSAT'ını teslim alsa çalınan veya eklenen özellikeri bilmez.

Volkswagen ve Doğuş Otomotiv tarafından yapılan değişiklikler

Gidenler
    1. Mercekli Farlar
    2. LED Stoplar
    3. İçeriden Açılabilir Yakıt Deposu Kapağı
    4. Orta Konsolda İki Adet Pratik Çekmece
    5. Alarm (2010'da topyekün gitti)
    6. Trendline'da bazı özellikler
    7. LPG'ye uygun 1.6 MPI 102 HP motor

Gelenler
    1. Orta Konsolda 1 Adet Analog Saat
    2. Kapı Döşemelerinde Ahşap Süsleme
    3. Benzinli Motorda Blue Motion Technology
    4. Asistan Sistemleri
    5. RCD 510 6'li CD Çalar (Comf. ve High.)
    6. 6. Vitesli Şanzıman (1.6 TDI BMT 105 HP)
    7. Renkli MFA Yol Bilgisayarı (High.)

Tabi her ikisinde de liste çok daha uzun. Döşemeler değişti, sayısız daha fazla şey değişti. Doğuş Otomotiv fena bir fırsattan istifade açzgözlülüğü gösterdi. Almanya'da 1.400 Euro olan 1.4 TSI ve 1.6 TDI farkı Türkiye'de 6.500 TL'ye çıktı (!), paranın gözü kör olsun, Yeni PASSAT'a olan çok yüksek talep özel donanım ve özel siparişlerin şimdilik alınammasına sebep oldu. Bunun gibi çok daha fazla husus var ama anahatları ile yukarıdaki gibi.

ALINASI PASSAT olarak bana sorarsanız

1. Mutlak ve mecburi şekilde otomatik olacaksa 1.4 TSI BMT 122 HP 7-DSG COMFORTLINE.
    2. Manüel olacaksa benzinliden ziyade 1.6 TDI BMT 105 HP 6-SPEED COMFORTLINE alınmalı.
    3. TRENDLINE hiçbir motor ve şanzıman grubunda tercih edilmemeli. Hız Sabitleyici bile yok!
    4. HIGHLINE dışında Lastik Basınç Kontrol Sistemi ne yazık ki yok. Bu Doğuş Otomotiv'in suçu!
    5. VARIANT kasada da 1.6 TDI BMT 105 HP 6-SPEED COMFORTLINE olacak, önceden bu yoktu.

• Volkswagen bile şaşırıyodur TR deki satış rakamlarına. Bizim millet bu VW de ne bulur anlamıyorum, fiyatları resmen BMW ve Audi lere yaklaştı el insaf.

Mercedes C180K AMG PAKET
  • Yeni passat tüm vw bayilerde mevcutmu ben göremedim izmirde

Satışlar bizde düşmez ama avrupada düşer çünkü hiçbir yenilik yok. yok ızgara 3mm geri alındı da arka tampon 5mm uzadı da bunlar boş işler

konuyu açan arkadaşın dediği gibi iki far değişmiş okadar. analog saat de kusura bakmayın ama bana kelebek ve at muhabbetini hatırlattı .

passat ne araba ki maserati havasına sokmaya çalışıyorlar.

parası olan gider bmw,audi,mercedes,volvo falan alır analog saat takarak mı kesicekler bunları :)
    Daha Fazla Göster
  • Bugün inceledim dış tasarım tek kelime ile berbat.İçini zaten biliyordum eskisinden ama bu tasarım olmamış bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

Dün Ankara İstanbul yolu Doğuş' ta yeni kasa Passat'ı biraz inceledim. Eskiye göre dış tarafta fark edilen tek değişim ön ve arka farların yapısı. Başka bir fark göremedim. İç tarafı ise eskisinin neredeyse aynısı. tek fark konsoldaki analog saat ve göğüsteki küçük çekmecelerin yok olması Geri kalan herşey aynı. elbetteki en büyük fark "motorda" ama dış görünüş eskisiyle hemen hemen aynı.

Belli zaten anlamadıgın gorunus gorunus..... tamam anladık... gıt bi malzemesine dokun bi bakalm nası ne olmus ne gıtmıs sürüş falan olsa anlardında neyse..evet herkes bu konuda hemfikir goruntu pek hos degıl bende pek begenmıyorum ama berbatta degl iyi işte klasik bi Da Silva tasarımı makyajlı zaten yeni kasa 2014te gelır buyuk ıhtımal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaggeredByRuhtan -- 29 Kasım 2010; 1:01:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

Yeni passat tüm vw bayilerde mevcutmu ben göremedim izmirde

ben ist de trafikte daha görmedim yen passatı
  • Bugünden itibaren görmeye başlarız. Geçen hafta gelen araçların hepsinin "artık yeni bir sahibi" olduğundan ruhsat, plaka, sigorta ve kasko işlemleri bugün tamamlanır ve insanlar araçlarını öğleden sonra alıp eve veya gezmeye gider.

quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako
    quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

Yeni passat tüm vw bayilerde mevcutmu ben göremedim izmirde

ben ist de trafikte daha görmedim yen passatı

Orijinalden alıntı: DaggeredByRuhtan

quote:

Dün Ankara İstanbul yolu Doğuş' ta yeni kasa Passat'ı biraz inceledim. Eskiye göre dış tarafta fark edilen tek değişim ön ve arka farların yapısı. Başka bir fark göremedim. İç tarafı ise eskisinin neredeyse aynısı. tek fark konsoldaki analog saat ve göğüsteki küçük çekmecelerin yok olması Geri kalan herşey aynı. elbetteki en büyük fark "motorda" ama dış görünüş eskisiyle hemen hemen aynı.

Belli zaten anlamadıgın gorunus gorunus..... tamam anladık... gıt bi malzemesine dokun bi bakalm nası ne olmus ne gıtmıs sürüş falan olsa anlardında neyse..evet herkes bu konuda hemfikir goruntu pek hos degıl bende pek begenmıyorum ama berbatta degl iyi işte klasik bi Da Silva tasarımı makyajlı zaten yeni kasa 2014te gelır buyuk ıhtımal

Malzemesine neden dokunsun adam. Mevcut Passatın iç mekanından bir farkı yokki. Belki bir iki şey eklenmiştir ama ana hatlarıyla iç mekan mevcut passatın aynısı. Yani arkadaş mevcut 2010 passata binerse yenisi hakkında herşeyi öğrenmiş olur. Neden tepki duydunuz anlamadım mesaja.

• Bence vw bitti adamlar rekabet edemiyor teknolojik olarak, aynısını az değiştirip satıyor eski kasalarını alsanız bır fark göremezsınız. Benim şahsen çok arzu ettiğim bir durum değil 5 sene önceki arabasıda aynı bir fark yaratmıyor yan yana gelince eskileriyle benım psikolojımı bozuyor durum aynı neye benzer bılıyormusunuz aldıgınız tişörtün milyonlarca insanda olması dışarı çıktığınızda nereden aldım bunu demenız yada üzerinde gördüğümüz kişiyi içinizden kalaylamanız tabi biraz abartım arabada muhakkak aynısını alan olacak ama barı eskilerden farklı olsun muhauhauahua.

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

quote:

Malzemesine neden dokunsun adam. Mevcut Passatın iç mekanından bir farkı yokki. Belki bir iki şey eklenmiştir ama ana hatlarıyla iç mekan mevcut passatın aynısı. Yani arkadaş mevcut 2010 passata binerse yenisi hakkında herşeyi öğrenmiş olur. Neden tepki duydunuz anlamadım mesaja.

Tepki Değil kardesım malzemesinin b6 kasadan farklı daha yumusak dıyorum bılıyorsunuz ki ön konsolundan gelen çıtırtılar vardı pasatta ve kapı plastıklerı D sınıfı araca yakısır sekılde değildi B7 kasada bunların hepsi duzeltıldı ben bunu soyluyorum yane gorunus bakımından gozle karsıdan bakınca ölee ama işin içine girince farklı olduğu ortaya cıkıyo ve getırdıklerı bir kac teknolojık ozellıkte çabası yorgunluk takip asistani falan böle yane benım kızdığım tepki gösterdiğim yok madem binsin test etsin görsün ne diyelim....

• Temmuz 2000'de Şeker Beyazı bir SEAT Toledo aldım. O zaman sayısı çok azdı. Görenler şaşırıyordu. Bu nasıl araba diye etrafında geziniyorlardı. Sonra komşum gitti aynı arabadan aldı. Rengi bile aynıydı!

Ocak 2008'de Metalik Refleks Gümüş VW Passat aldım, mahallede kimsede yoktu o zaman, sadece karşı sokakta eski bir Passat vardı, rengi de İmparator Mavisiydi. 1 Ay sonra benim aracımın aynısından mahallede 5 tane dolaşmaya başladı...

Şimdi kıyamet kadar var. Ama PASSAT her zaman kendini belli ediyor. Yenisi de her ne kadar beyni, kemikleri ve iç organları aynı ise de kıyafeti ve göz rengi ve saç rengi değişk.

Çağın çok gerisinde kaldı bu vw, hala uçamıyor ,ön konsol da aynı bi de uçamıyor işte canım, herkes uçtu bi bu kaldı halbuki 10 yıl önce ne güzel uçuyoduk doğanlarla şahinlerle göklerde geziyorduk ne çabuk unuttuk.

Sonu böyle mi olacaktı vw böyle mi bitecekti....
    Madem bitti o zaman ben de aracımı satıyorum
    Gel vatandaş !Biten markanın malları bunlar

quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

quote:

Tepki Değil kardesım malzemesinin b6 kasadan farklı daha yumusak dıyorum bılıyorsunuz ki ön konsolundan gelen çıtırtılar vardı pasatta ve kapı plastıklerı D sınıfı araca yakısır sekılde değildi B7 kasada bunların hepsi duzeltıldı ben bunu soyluyorum yane gorunus bakımından gozle karsıdan bakınca ölee ama işin içine girince farklı olduğu ortaya cıkıyo ve getırdıklerı bir kac teknolojık ozellıkte çabası yorgunluk takip asistani falan böle yane benım kızdığım tepki gösterdiğim yok madem binsin test etsin görsün ne diyelim....

4 yıldır Passat kullanıyorum. Ne konsoldan ses geliyor ne de kapı plastiklerinde yakışmama vs var. Plastiklerde en ufak bir sıyrılma, çatlama yok. Daha ne olsun? Altın kaplama mı bekliyorsun anlamadım? Sana çürüğünü kakalamışlarsa ben ne yapayım? "Yenisi berbat olmuş" diye bir ifade kullanmadım, halüsinasyon görüyorsunuz dikkat edin allah korusun alzehimer falan olmadan önleminizi alın. Plastik kalitesini dokununca nasıl anlayabiliysunuz? Allah vergisi olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 29 Kasım 2010; 15:17:29 >

• arabadan hiç anlamayan birisini vw bayisine götürsek, B6 kasanın üzerine yeni passat etiketi, B7 kasanın üzerinede passat etiketi koysak, acaba bu zatı muhterem kişi, "yokya bu yeni passata hiç benzemiyo eskisi daha güzelmiş" der mi?
    Da Silva nın klasik ön farları kelebek olmus at gibi passat'a.
    Ön farlar gerçekten çok ucuz göstermiş aracı. Eski passat ın o havası yok yenisinde.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.