Şimdi Ara

Yeni Kasa Passat izlenimlerim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
15.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2. renkli bilgi ekranı güzel bir şıklık ve kolay kullanım sağlamış
    3. arka görünümü d sınıfı bir araç için güzel sportif bir tasarım d sınıfında beklenmemeli
    4. ön tasarım güzel zamanla herkes alışacak
    5. satış rakamlarında iğrençmi güzelmi ortaya çıkar yeni passatın artısı eksisi
    6. bir birinizi kırmayın herkes eleştrisini kırmadan yapsınki doğru veya yalnış olan şeyler anlaşılabilsin
  • Ben begendim. Agir, oturakli, sade, sert, karakterli bir tasarim. Passat'tan (ve genel olarak VW'den) beklenen de bu. Bana en azindan ilk bakista kismen yuvarlak hatli B5/B6'dan cok, daha koseli B3/B4'u animsatiyor. Cin arabalariyla da bence uzaktan yakindan ilgisi yok. VW'de Golf 6 ile baslayan, Passat B7 ve yeni cikacak Jetta ile suren bu ince, sert ve sade tasarim egilimi (ki guncel kasa badem farli Jetta resmen tombalak bir sey), pazari yumusak hatli, cekik gozlu Kore arabalarinin istila ettigi bir donemde bence cok yerinde ve hos. Hic gosterise kacmamislar. "Das Auto", alin size araba demisler, egip bukmeden. Ozellikle Variant bence cok cok basarili. Simdiki araclarin cogu, marifetmis gibi orasini eg, burasindan buz, kenarini yamult, etegini cekistir...hicbir islevselligi olmayan abuk subuk formlar. Yeni kokpitler de keza...hep cok kalabalik, alacali bulacali (bkz. yeni cikacak Focus'un on gogsu). Araba dedigin biraz ilkokulda cizdigimiz araba resimlerine benzemeli, kutu kutu. Bence Yeni Passat ve yeni cikacak Jetta bu acidan harikulade.

VW'nin yeni tasarimlarinda takdir ettigim bir baska nokta da piyasadaki giderek yayginlasan arka yolcu camlarini kucultme furyasina olabildigince direnmeleri (bkz. yeni Fiesta, Corolla vs.). Ben bu egilimi son derece antidemokratik, esitsizlikci buluyorum. Arkada oturanin cani yok mu? Boyle bir araci kesinlikle almam, arkada misafirim olan insanlardan utanirim. On-arka arasinda gorus acisindan az cok bir denge, esitlik olmali, ki geleneksel olarak da hep boyleydi (B3/B4, hatta Murat 131/Renault 12 gunlerinden bu yana).

• Das FİYASKO

böyle makyaj olmaz olsun bu araba tutmayacak doğuş bile şaşıracak bu işe
  • Ben auto show'da incelemiştim. Görünümüne alışmamız lazım. Mutlaka daha estetik jantlara ihtiyaç var. Koltuk döşemelerine çok dikkat ederim denildiği gibi kötü ise yazıklar olsun. Anlayamadığım nokta şu: araca benzin koymak için ne yapmak gerekiyor? Anahtarı yok zaten aracın. İçeriden açılan benzin kapağı da yok denmiş. Anlayamadım şimdi bu kapak nasıl açılacak?
  • Bazı arabalarda olduğu gibi kapağı içeri doğrı bastırınca otomatik açılıyordur. En pratiği ve kullanışlı olanı bu, içeriden açmaya felan gerek yok. Arabanın kapıları açık olduğu zaman böyle tabi, kapılar kilitli olduğu zaman kapağa bastırsan da açılmaz.
    quote:

Orijinalden alıntı: zdd

Ben auto show'da incelemiştim. Görünümüne alışmamız lazım. Mutlaka daha estetik jantlara ihtiyaç var. Koltuk döşemelerine çok dikkat ederim denildiği gibi kötü ise yazıklar olsun. Anlayamadığım nokta şu: araca benzin koymak için ne yapmak gerekiyor? Anahtarı yok zaten aracın. İçeriden açılan benzin kapağı da yok denmiş. Anlayamadım şimdi bu kapak nasıl açılacak?

Orijinalden alıntı: otomobilsever

Böyle bir otomobilde farların mercekli olmaması garip değil mi? Fiat Marea'da bile var.

Highline versiyonda mercekli (Bi-xenon+yıkama) arkalar LED...
  • gereksis bir degisim. bir önceki Passat nerden baksak 2-3 sene daha idare ederdi..ama
    rakipleri uzak tutmak icin maalesef her 3-5 sene bir yeni model geliyor..olan tüketiciye oluyor.

misal golf 5 ve fazla farki olmayan golf 6, gereksis

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Demek aracı "allayıp pulluyorum", öyle mi? SN. The Division BELL ...???

Hem de "boşuna" sanki PASSAT satışlarından bir gelir elde ediyormuşum. Bundan sonra burun içi kılların neden önce beyaz uzayıp daha sonra siyah pigmentle dolduğu gibi konular hakkında yazayım, ne dersiniz? Uyar mı?

Almak isteyen alır, beğenmeyen almaz. Başı ve sonu bu, 20 cm'lik cetvel kadar kısa bir konu. Hoşuna gitmediyse başka markaya. Tasarımı bu, yapacak birşey yok, adamlar böyle karar vermiş. Bu aracı merak eden ve henüz inceleyemeyene bilgi aktarımı yapıyorum, sız olayı kadınlar hamamı dedikodusuna çeviriyorsunuz.

Böyle devam edin.

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

SN. Taner GÖDE

boşuna aracı allayıp pullama çünki aracın her zamanki gibi beş para etmez rezillik abidesi tasarimi, aracın tüm arti yonlerini bir kalemde silip atmaya yetmekte.

Hocam o kadar uğraşıp, tenezzül edip cevap vermişsinde inan değmez..

Beğenmiyorsa yorumlarını bloklar zaten..

Bloklarsa ekime bloklamazsa .....

• quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

quote:

Böyle bir otomobilde farların mercekli olmaması garip değil mi? Fiat Marea'da bile var.

Highline versiyonda mercekli (Bi-xenon+yıkama) arkalar LED...

Sonuçta böyle bir modeli var. Golf'ün en alt modelinde bile olmamasını beklerken Passat'ta olmasını anlayamıyorum. Herşeyden önce güvenlik açısından önemli bu, Xenon olmasa bile mercekli farların eski tip farlara göre çok daha başarılı olduğu aşikar. Gerçi Polo'nun da ABS'si olmayan modelini de satıyorlardı galiba. VW'nin iyi bir marka olduğu düşünüyorum, ama bu tip şeyler hiç hoş değil bence. Fiat Bravo'nuın sıradan bir modelinde mercek standard olarak varken Golf GTI'da Xenon farkını vermediğin takdirde olmaması bana pek takdire şayan gelmiyor. Merceksiz diye bir Golf GTI'ı, Fiat Bravo'dan küçük görecek değilim; ufak şeyler bunlar tabi, fakat sinek küçüktür ama mide bulandırır. Umarım yeni Passat'ın plastik jant kapaklı modeli yoktur bari.

• yanlış hatırlamıyorsam geceucusu.com da okudum sanırım.halojen farlarda merceklı olmasının çok bır artısı yok.ayrıca eskı modelde farın tasarımı nedenıyle merceklı olması daha şık duruyordu.şuankı farda tasarımı bellı ve bıxenonla bırlıkte gelen led gündüz farları olmadan o fara mercek koyarsanız çok daha kötü bır görüntü oluşabılır.
  • Görünüm konusuna birşey diyemem, belki merceksiz daha hoş gözüküyordur (aslında derim de: İyi tasarımcı isterse mercekliyi de güzel gösterir merceksizi de). Halojen mercekli Fiat Marea ile merceksiz Fiat Bravo arasında büyük bir fark var (güvenlik-görüş açısından), ya da görünce bana öyle geldi bilemiyorum. Ama mercekli Xenon'lu Fiat Bravo ile merceksiz Fiat Bravo arasında çok ama çok büyük bir fark olduğunu bizzat kullanmakta olduğum külüstür aracımdan bilmekteyim. İki arabaya bakıp da böyle bir sonuca varmak belki yanlış, belki haklısınız, ama sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilsever -- 7 Aralık 2010; 0:31:25 >

Görünüm konusuna birşey diyemem, belki merceksiz daha hoş gözüküyordur (aslında derim de: İyi tasarımcı isterse mercekliyi de güzel gösterir merceksizi de). Halojen mercekli Fiat Marea ile merceksiz Fiat Bravo arasında büyük bir fark var, ya da görünce bana öyle geldi bilemiyorum. Ama mercekli Xenon'lu Fiat Bravo ile merceksiz Fiat Bravo arasında çok ama çok büyük bir fark olduğunu bizzat kullanmakta olduğum külüstür aracımdan bilmekteyim. İki arabaya bakıp da böyle bir sonuca varmak belki yanlış, belki haklısınız, ama sanmıyorum.

bahsettığınız gıbı marea ve bravo larda merceklı far çok güzel görünüyor ama tabı halojen olunca çokta önemlı olmuyor araca görüntüde katmıyorsa.aslında bence merceklı far standart olacağına xenon far standart olsun arabalarda :)

• Bence de sürüşe duyarlı Xenon far standart olmalı, ama güzel göründüğü için değil güvenli olduğu için. Ayrıca ESP'siz otomobil satmak yasaklanmalı. Plastik jant kapaklarını da keneler yemeli.

Bir de konuyu çok saptırdıysam konu sahibi arkadaşdan özür dilerim..
  • Taner bey , galiba o ön koltuk başlıklarının arkasındaki plastik hörgüçler arka eğlence sistemi için..

Orijinalden alıntı: darktreys
    Taner bey , galiba o ön koltuk başlıklarının arkasındaki plastik hörgüçler arka eğlence sistemi için..

Artık ncap koltukları da test ediyor. Yeni nesil aktif bas ve boyun korumalı koltuk başlıkları o sekilde tasarlanıyor. Bir cok markada ornegini görebilirsiniz..
  • Son yılların en güzel arabası olmuş. Bravo...

Orijinalden alıntı: Ramyth

Son yılların en güzel arabası olmuş. Bravo...

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.