Şimdi Ara

Yeni i20 ilk izlenimler !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
10.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Evin ikinci aracı olarak ve eşimin günlük kısa mesafe şehiriçi kullanımı için tercih ettiğimiz Yeni (Makyajlı) Hyundai i20 aracımızı teslim aldık.

Aracımız 1.4 Style paket, maliyeti metalik renk ve ufak tefek hediyeler dahil 970bin TL

Renk adı; Meta Mavi

Önde ve arkada, jantlarda güncel kasaya göre ufak tefek dokunuşlar farklılıklar mevcut ama asıl değişiklik güvenlik donanımında.

Artık STYLE pakette 6 Havayastığı, çarpışma önleme, seritte tutma ve şerit takip, tabela okuma, hız sınırı uyarısı, akıllı hız sınırlama, uzun far asistanı, öndeki araç uzaklasma uyarısı, kumandadan cam kontrolu, yağmur sensörü, ön -arka led far ve stoplar, dijital klima, dijital gösterge standart olmuş.

Güncel versiyona göre yalıtım ve direksiyon sisteminde de iyilestirmeye gidilmiş. Yalitim ile ilgili gözle görünen kısım, kaput altında daha önce yer almayan keçe, makyajlı versiyonda mevcut, belki gözle görünmeyen yerlerde de bir takım iyileştirmeler mevcuttur.

Şeritte tutma ve şerit takip asistanı başarılı çalışıyor. Tabela okuma ise çok faydalı, yays gecidinden, yol ver ve DUR levhasına kadar tamamını algılıyor ve uyarıyor. Bu uyarılar için ses, titreşim veya her ikisini birden seçebiliyor ya da tamamen kapatabiliyorsunuz.

Ön çarpışma önleme ise yaya ve bisikletliler dahil tüm tehlikelere karşı uyarıyor ve gerektiğinde fren desteği sağlıyor, bu destek sağlanırken gösterge tablosu tamamen kırmızı oluyor ve Acil Durum Freni ardından Aracı dikkatli sürün uyarısı beliriyor. Ayrıca kontağı kapatırken arka yolcu ve eşya uyarısı da mevcut. Bu donanımlarin kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

Bu arada Style donanıma ek olarak Elite pakette Sunroof, elektrikli katlanır aynalar, anahtarsız giriş/çalıştırma ve ön park sensörü mevcut. Daha çok donanım isteyen Elite paketi tercih edebilir.

Şimdilik izlenimlerim bu kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 23 Eylül 2023; 15:2:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni i20 Meta Mavi: İlk İzlenimler

Hyundai'nin popüler hatchback modeli i20, göz alıcı yeni bir renk seçeneğiyle karşımıza çıktı: Meta Mavi. Bu çarpıcı mavi ton, araca modern ve sofistike bir görünüm katıyor.

Dış Tasarım

Meta Mavi i20, etkileyici dış tasarımıyla dikkat çekiyor. Aerodinamik hatları ve keskin açıları, sportif ve dinamik bir görünüm sunuyor. Geniş ızgarası ve şık alaşım jantları, aracın atletik duruşunu tamamlıyor.

İç Mekan

Yeni i20'nin iç mekanı, ferahlık ve işlevselliği bir araya getiriyor. Geniş kabini, yolcular için bolca baş ve bacak boşluğu sağlıyor. Gösterge paneli, sezgisel bir düzen ve net bir görüş alanı sunarken, yüksek kaliteli malzemeler lüks bir his veriyor.

Teknoloji ve Güvenlik

Hyundai i20 Meta Mavi, bir dizi gelişmiş teknoloji ve güvenlik özelliğiyle donatılmıştır. Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonu, akıllı telefonunuzu arabanızla sorunsuz bir şekilde bağlamanıza olanak tanır. Otomatik acil durum freni, şerit takip asistanı ve hız sabitleyici gibi özellikler, sürüş deneyiminizi daha güvenli ve keyifli hale getirir.

Motor ve Performans

Yeni i20 Meta Mavi, güçlü ve verimli bir motorla çalışıyor. 1,2 litrelik benzinli motor, 84 beygir gücü ve 118 Nm tork üretiyor. Araç, hem manuel hem de otomatik şanzıman seçenekleriyle sunuluyor.

Şerit Takip Kapatma

Hyundai i20 Meta Mavi'nin en dikkat çekici özelliklerinden biri, şerit takip kapatma sistemidir. Bu sistem, arabanız şeridinden ayrılmaya başladığında sizi uyarıyor ve direksiyonu düzeltmenize yardımcı oluyor.

Sonuç

Hyundai i20 Meta Mavi, çarpıcı tasarımı, konforlu iç mekanı, gelişmiş teknolojileri ve güçlü performansıyla etkileyici bir hatchbacktir. Meta Mavi rengi, araca modern ve sofistike bir görünüm katarak onu kalabalıktan ayırıyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güle güle, kazası belasız kullanın.
    Dijital gösterge panelinin başka görünümleri var mı? Bu görünüm açıkçası çok hoşuma gitmedi. Hızı dijital olarak görmek güzel de devir göstergesini böyle görmek yerine hiç görmemeyi tercih ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

• El freni hala manuel
    Onun dışında gayet güzel araca benziyor güle güle kullansın eşiniz.
    Şunu eklemek isterim cherylerden sonra her araç sıradan geliyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 23 Eylül 2023; 11:39:21 >
  • Hayırlı olsun bende makyajlı clio5 ile bu aracı çok mukayese ettim. Alpine Paket 1.0 Clio tercih ettim.

• Azıcık motordan da bahsetseydiniz.  

• por favor kullanıcısına yanıt

Güzel dilekleriniz için hepinize teşekkürler. Daha iyisi sizlerin olsun.

Motordna cok6bahsetme gereği duymadım, bildiğiniz 1.4 atmosferik motor, kullanım amacımız şehiriçi olduğu için tam otomatik vites olması onceligimizdi.

İlla i20 isteyen ve de atmosferik olmasın diyenler icin 1.0 Turbo seçeneği de mevcut. Tabi o zaman fiyat artıyor ve Corsa da bir alternatif.

Herkesin ihtiyacı zevki farklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Carsever kullanıcısına yanıt

Forumun abarttığı konulardan biri de bu. Daha önce 1.6 gdi, 1.8 hibrit, 1.2 tsi ve 1.3 mjet kullandım. Şimdi de 1.2 puretech ve 1.5 160hp turbo kullanıyorum. Aradaki fark atla deve değil yani, fark var evet ama kullanmayı bilmeyen de çok. Bir de ihtiyaç meselesi durumu var, şehiriçinde aramıyorsunuz bile. Yokuşta çekmiyor muhabbeti de efsanelerden :) 1.1 lpgli i10 4 ileri tam otomatik bir aracımız vardı o düz yolda bile gitmiyordu mesela, orası ayrı :D

Özellikle cliodaki saçmalığı gördükten sonra i20 deki güvenlik donanımlarını görmek olumlu bir gelişme. Mtv ve yakıt dezavantajları olsa da fiyat olarak bunu tolare ediyor. Ancak benim ihtiyaçlarıma ve zevkime corsa daha uygun olduğu için corsayı tercih ettim. İ20 nin tasarımını beğenmiyorum, kia tarafı bence daha başarılı

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Güzel dilekleriniz için hepinize teşekkürler. Daha iyisi sizlerin olsun.

Motordna cok6bahsetme gereği duymadım, bildiğiniz 1.4 atmosferik motor, kullanım amacımız şehiriçi olduğu için tam otomatik vites olması onceligimizdi.

İlla i20 isteyen ve de atmosferik olmasın diyenler icin 1.0 Turbo seçeneği de mevcut. Tabi o zaman fiyat artıyor ve Corsa da bir alternatif.

Herkesin ihtiyacı zevki farklı.

En çok yakan motoru (otomatik vites) tercih etmişsiniz. Ama önemli olan sizin tercihinizdir. Kazasız, belasız inşallah. Çok güzel araç.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayırlısı olsun hocam, kazasız belasız.

Renk çok hoş. Aracın dışı bana fazla abartılı geliyor, göz yoruyor ama içi ferah ve hoş.

Motor-şanzıman zaten sorunsuz, ömürlük. Araba eskir onlar eskimez

• Güle güle kullanın. Jantı ve rengi çok beğendim. Yani açıkçası bu kasa i20’yi tasarım olarak bir türlü sevemesem de rengi çok yakışmış. Güvenlik donanımı, fiyatı, piyasası ile sınıfının mantıklı araçlarından

• Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, herkese kazasız belasız güvenli sürüşler diliyorum.

• Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah. Bu makyaj i20’ye çok iyi geldi. Çoğu markanın opsiyon listesinde bile olmayan güvenlik donanımlarını standart yapmak diğer markalara ders olsun. Adaptif hız sabitleyici var mı?

• mur@t_333 kullanıcısına yanıt

Adaptif hız sabitleyici değil de, akıllı hız sınırlayıcı var, aktif ederseniz, sabitlediginiz hızı tabelada okunan hıza ayarlıyor.

• Hayırlı olsun, kazasız güzel günlerde binin. Çok mantıklı bir araç. Yakıt fazla gelirse prins technomax ile mükemmel olur:)

• Araçta birçok yönden iyileşme ve gelişme varken gösterge panelinde kötüye gitmiş. Rks araçları gibi gösterge tasarımı var. Onun dışında aracın donanımları resmen gırtlak dolu. B sınıfının en ferah aracı diye düşünüyorum. Güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbringer -- 23 Eylül 2023; 22:5:23 >
  • Cheset C kullanıcısına yanıt
    Hocam kaça aldiniz Clio yu

• electrone E kullanıcısına yanıt

Liste fiyatı kardeş. Bakalım benim aracı kaça değerleyecekler.

• Cheset C kullanıcısına yanıt
    Bende iki araç arasında kaldım, hayırlı olsun sizede

• Bu kasada 1.0 motor yok maalesef var ama yok gelmiyor tamamı yurt dışına gidiyor. Style pakette ekran standart değişmiyor. 2024 itibariyle 1.0 motorun üretimi artacak 1.4 motor üretimi düşürülecek malum artık emisyondan dolayı bu motorun 2025 te üretimi durmak zorunda kalacak, zaten kasada 2025 te değişiyor. 1.0 motorda çeşitleme olacak sanırım, 90 100 120 hp olarak gelme olasılığı yüksek görünüyor. Otomatik el freni yeni kasaya artık çünkü alt yapıda değişiklik yapmak durumundalar mevcutta bu makyaj pahalıya gelir. Birde yeni kasa ile hybrid 1.0 motor sanırım standart olacak tek başına fosil yakıtlı motor olmayacak.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.