|
Bildirim
|
Yaz lastiğini kışın kullanmak, lastiğin değil ama sizin ömrünüzü kısaltabilir....
|
Kısaltır çünkü hamur kuru soğukta buzun üstünde sıfırın altında derecelerde sertleşir buda ömrünü tazeliğini kısaltır..
Kışın yaz lastiğinin yeri güneş almayan kuru bir saklama deposudur.. |
Kış lastiği kar için değildir sadece.Ankara gibi ayazı soğuğu bol,kışın yolları sabun gibi kaygan bi yerde yazlıklarla gezmek büyük cesaret
|
Kisaltmaz. Lastigi sicak zemin mahveder sogukta sertlesir fren mesafesi uzar ama lastik omru kisalmaz.
|
Yaz lastiği sıcaklığın 7 derece altına düştüğü durumlarda yapısından dolayı tutunma sorunu yaşar ve kaza yapma olasılığınız artar.Özellikle sabahları buzlu kaygan zeminlerde çok zorluk yaşabilirsiniz.Kış lastiği ise düşük sıcaklıklarda sertleşmeyi önleyecek malzeme ile yapıldığından tutunması yaz lastiğinden oldukça iyidir.
Bu nedenle çok soğuk bir yerde yaşıyorsanız çok zorda kalmadıkça başka insanların ve kendinizin can güvenliği için yaz lastikleriyle lütfen trafiğe çıkmayınız. Ömür kısalma meselesinde ise kış lastiğini yazın kullanırsanız ömrü kısalır, yaz lastiğinin kışın kullanılmasında ömrünün kısalacağını düşünmüyorum... |
Hocam tamam haklı olabilirsinizde alacak bütçem yok...Ben soruma net cevap istiyorum yazlık lastiklerimin ömrü kısalmaz demi ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 25 Aralık 2016; 17:50:33 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 25 Aralık 2016; 18:4:8 > |