Şimdi Ara

Yaz lastiğini kışın kullanmak ömrünü kısaltırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
6.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bunu merak ediyorum...Ankarada yaşadığım için kış lastiği takmayı gerektirecek kadar kar yağmıyor...geçen kışı komple yaz lastikleriyle geçirdim bu kışıda yaz lastikleriyle geçirmeyi düşünüyorum...Yalnız bazı arkadaşlarım yaz lastiğini kışın kullanmanın ömrünü kısalttığını söyledi ? bu doğrumudur ? arabamdaki yazlık lastikler 2015 te takıldı kaç km götürür sizce ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Yaz lastiği sıcaklığın 7 derece altına düştüğü durumlarda yapısından dolayı tutunma sorunu yaşar ve kaza yapma olasılığınız artar.Özellikle sabahları buzlu kaygan zeminlerde çok zorluk yaşabilirsiniz.Kış lastiği ise düşük sıcaklıklarda sertleşmeyi önleyecek malzeme ile yapıldığından tutunması yaz lastiğinden oldukça iyidir.
    Bu nedenle çok soğuk bir yerde yaşıyorsanız çok zorda kalmadıkça başka insanların ve kendinizin can güvenliği için yaz lastikleriyle lütfen trafiğe çıkmayınız.
    Ömür kısalma meselesinde ise kış lastiğini yazın kullanırsanız ömrü kısalır, yaz lastiğinin kışın kullanılmasında ömrünün kısalacağını düşünmüyorum...
  • Yaz lastiğini kışın kullanmak, lastiğin değil ama sizin ömrünüzü kısaltabilir....
  • Kış lastiği kar için değildir sadece.Ankara gibi ayazı soğuğu bol,kışın yolları sabun gibi kaygan bi yerde yazlıklarla gezmek büyük cesaret
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Yaz lastiğini kışın kullanmak, lastiğin değil ama sizin ömrünüzü kısaltabilir....

Arabayı kışın gezme amaçlı çıkartmıyorum sadece işe gidip geliyorum..işyerimde evimden 3 km uzaklıkta...zaten aşırı lapa lapa kar yağdığı zaman dolmuşla gidiyorum işe...
  • Kısaltır çünkü hamur kuru soğukta buzun üstünde sıfırın altında derecelerde sertleşir buda ömrünü tazeliğini kısaltır..

Kışın yaz lastiğinin yeri güneş almayan kuru bir saklama deposudur..
  • Kisaltmaz. Lastigi sicak zemin mahveder sogukta sertlesir fren mesafesi uzar ama lastik omru kisalmaz.
  • erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    18 sene dikmende oturdum, serçe aracımın bile 4 adet kışlık lastiği vardı, kasımda takar, nisanda sökerim kış lastiğini...
  • Ankarada nasıl kış geçmiyor. Bende Ankaradayım. Geçen kar yağdı baya tuttu yollarda. Arabayı kampüste bıraktığımda plakayı bile okuyamadım. O derece kar kaplamıştı. Bence ucuz da olsa kış lastiği daha güvenlidir.
  • quote:

18 sene dikmende oturdum, serçe aracımın bile 4 adet kışlık lastiği vardı, kasımda takar, nisanda sökerim kış lastiğini...

Hocam tamam haklı olabilirsinizde alacak bütçem yok...Ben soruma net cevap istiyorum yazlık lastiklerimin ömrü kısalmaz demi ?
  • Yaz lastiği sıcaklığın 7 derece altına düştüğü durumlarda yapısından dolayı tutunma sorunu yaşar ve kaza yapma olasılığınız artar.Özellikle sabahları buzlu kaygan zeminlerde çok zorluk yaşabilirsiniz.Kış lastiği ise düşük sıcaklıklarda sertleşmeyi önleyecek malzeme ile yapıldığından tutunması yaz lastiğinden oldukça iyidir.
    Bu nedenle çok soğuk bir yerde yaşıyorsanız çok zorda kalmadıkça başka insanların ve kendinizin can güvenliği için yaz lastikleriyle lütfen trafiğe çıkmayınız.
    Ömür kısalma meselesinde ise kış lastiğini yazın kullanırsanız ömrü kısalır, yaz lastiğinin kışın kullanılmasında ömrünün kısalacağını düşünmüyorum...
  • quote:

25 sene civarıda ben dikmen sokullu da oturdum natoyoluna taşındım.Dikmen gibi yokuşu bol yerde kışlık kullanmamak imkansız zaten.2 gün önce hafif bi kar attı sabah,o zaman bile dikmende bazı yokuşlarda araçlar kalıp geri geri indiler.Kışlıklarla çıkamadığım çok yerler oldu,birde yazlık lastik olsa defalarca kaza yapmıştım heralde
  • Yaz lastiği bir kere kış gördümü sertleşir ve yaz gelince tekrar yumuşamaz. Sertleşen lastik yol tutuşun zayıflaması, fren mesafesinin uzaması demektir. Ayrıca sertleştiği için konforda olumsuz yönde etkileneceği gibi deformasyon daha çok olur yani kastiğin ömrü kısalır.

Bir şekilde imkan bulup en dandiğinden bile olsa kış lastiğine geçmek gerek. Konu sadece kar değil. Yollar ayazı yediği zaman başlıyor parlamaya cam gibi, buzlanma vs oluyor. Kış lastiği böyle yollarda daha güvenli sürüşe izin veriyor. Yaz lastiği allaha emanet sürüşe izin verir.
  • İşte benim derdim, bu gibi düşüncede olan tüm kullanıcıların rn azından dört mevsim lastik (3PMSF logolu) kullanmaları.

İddia ediyorum, karda çıkmam diyen bile yaz lastigiyle cıkmaya çalisıiyo arabasiyla.

Daha otoparktan yola dahi cıkamayan adamlar trafikte hepimizin hayatını tehlikeye atıyolar.

O yüzden "All Season 3PMSF FOREVER"
  • valla benim 4 lastikde çıkma davar gibi kullanıyorum yinede birşey olmuyor patlarsada 50 kagıda degistiriyorum esnafda
  • HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Kağancım, 32 yaşındayım, kullandığım otomobillerin neler olduğuna forumda kısa bir araştırma yaparak ulaşabilirsin.

Bu zamana kadar onlarca kez onlarca marka yazlık kışlık lastik değiştirdim.

Ankara'da 2 farklı araçla ve farklı ebatta 2 yıl boyunca yazlık lastik kullanmışlığım var. Kullandığım km'de birinde 14.000km (Goodyear Efficient Grip) diğeride 19.000km (Pirelli Cinturato P7). Yazlık lastik kışın bir kere sertleştiğinde sadece yazın kullanıldığı hali gibi kalmıyor. Sertleşiyor, yol tutuşu ciddi anlamda düşüyor. Bende yaz geldiğinde aşındıkça yani altından yenisi ortaya çıktıkça düzelir diye bekledim aynen dediğim gibi ikisi de erkenden bitti ve zayıfladı.

İnanma böyle şeylere derken ben edindiğim tecrubelerle konuşuyorum, kulaktan dolma bilgi değil bunlar.

Senin bu konuda tecruben varsa paylaş. Yoksa atmayalım, inanma böyle şeylere diyerek terbiyesizlik yapmakla olmaz bu işler. Üstelik bahsettiğim kilometreler bir lastiğin düzgün kullanımla elde edilen ömrünün yarısı bile değil. Ankara'da kışın her gece havanın durumuna göre -5 ile -15 arasında gündüz maksimum 3 4 dereceleri gören havadan ve yol koşullarından bahsediyoruz. Bu sıcaklıklar arasında kalıp donan lastik ne yazık ki sertleşip düzelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 25 Aralık 2016; 17:50:33 >

• Sertleşir kullanmaya devam ettiğiniz için ömrüde kısalır. Ben de Ankara da yaşıyorum. Size sadece şunu söylemek istiyorum kış lastiği 1 kere lazım olur. Oda hayat kurtarır. Yada ciddi maddi kayıplardan kurtarır. En ucuz kışlık lastik bile kışın en iyi yazlıktan iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 40karakule40

Sertleşir kullanmaya devam ettiğiniz için ömrüde kısalır. Ben de Ankara da yaşıyorum. Size sadece şunu söylemek istiyorum kış lastiği 1 kere lazım olur. Oda hayat kurtarır. Yada ciddi maddi kayıplardan kurtarır. En ucuz kışlık lastik bile kışın en iyi yazlıktan iyidir.

o yüzden en azindan dört mevsim kullanilmali (3PMSF logolu)
  • Aracımı aldığımda ilk kışı yaz lastiklerimle geçirmiştim.
    Ancak keşke geçirmeseydim, lastiklerimin odun gibi olduğunu ve kılcak çatlak oluştuğunu farketmiştim.
  • Kış lastiği 7 derecenin altında is yapar, 7 derecenin üstüne çıktığı zaman yağmurlu havalarda yaz lastîgi gibi yol tutamaz, kışın ortasındayız istanbulda hava 8 derece, benim gibi aracını is için veya ise gitmek için kullanmayanlara istanbulda çokda gerek olmadığını düşünüyorum, senede bir iki kere kar yağar ondada çok acil bir durum olursa taksi kullanıyorum, geçen sene başıma gelmişti, kar yağdığında oğlum hastalandı, taksiyle gidip geldim, taksilerin kar lastiği takması yasal olarak zorunlu,

Sonuçta Yaz lastiğini kışın degistirdiginizde kaloriferin yanında saklamıyorsunuz yine soğuk kömurlüğe felan koyuyosunuz, lastikcilerde özel ısıtılmış depolarda saklamiyor,
  • buldozer85 B kullanıcısına yanıt
    Elbette kaloriferin yanına koymuyoruz da şahsen keçe battaniyelere sararak evimin deposunda muhafaza ediyorum ve depomun sıcaklığının kışın 7 derecenin altına düştüğünü sanmıyorum. Kapalı garaj bile 4 5 derecelerde oluyor dışarısı -10 iken.

Tabii herkesin kapalı garaj gibi imkanı yok ya da kendine özel deposu bulunmuyor. Önemli olan lastiğin donmasının önüne geçmek ve soğuklarda kullanmamak.

Türkiye'de kıyı şeridinde ya da ılıman iklimi olan illerde elbette zorunluluk yok. Bir akrabam yaklaşık 20 senedir Muğla Köyceğiz'de oturmakta ve tabiiki kış lastiği almıyor. Çünkü yılın en düşük sıcaklığı, o da geceleri -1 - 2 dereceler civarında. Şu anda bile baktığımda havanın 13 derece olduğunu görüyorum. Dolayısıyla burada ihtiyaç yok ve yazlık lastiğin Ankara'da etkilediği gibi orada etkilenmeyeceği çok açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 25 Aralık 2016; 18:4:8 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.