Merhaba arkadaşlar. A aracı benim. B aracı çocuk taşıyan servis aracı. Şirket aracımla seyrederken, DUR tabelasının olduğu yerde durdum. Gerekli kontrolleri yapıp yola çıktım ancak karşıdaki yaya geçidinde yaya vardı ve tekrar durdum. Yayanın geçmesini beklerken bir anca servis aracı kendisinin kabul etmemesine rağmen yüksek bir hızla bana sağ taraftan çarptı. Hatta durduğum halde çarpmanın etkisiyle araç 180 dereceye yakın döndü. Muhtemelen başka bir şeyle (telefon vs.) ilgileniyordu. Şimdi burada şuçlu ben miyim? B aracı mı? Yoksa oraya yaya geçidi koyan Karayolları mıdır? Kusur oranı %100 bana çıktı. İtiraz edildi, heyetten yine %100 bana çıktı. Tekrar itiraz edildi kamera kaydı incelenmesi için, yine %100 bana çıktı. Yasalar beni haklı göstermesine rağmen kendi yasasını tanımayan bir heyet var. Ya taşımacılık şirketleri iyi yapılaşmış, ya da başka bir durum var bilemiyorum. Olay yerinin planını ekliyor ve yorumları size bırakıyorum. 17 Şubat 2021 Editi: Yol üzerindeki yaya geçitlerini silerek kaldırdılar. ![]() |