Şimdi Ara

Yaya Geçidinde Durduğum İçin Haksız Çıktım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu 4 yol ağzı tenha değilse neden ışık koymamışlar inanılır gibi değil. Diğer yandan yüzdesinin bilemem ama servis şoförü kavşağa hızlı girmekten ceza almalı. Yayaya yol vermeyi tartışıp durmuşsunuz da ne fark eder, yayanın teki yola atlasa ezecek misin adamı. Burada ışık yoksa öyle pis bir yer ki yola çıkmadan önüne yaya atlayacak mı diye bakacaksın, soldan ve sağdan gelen araçları kollayacaksın, bir de karşı yaya geçidinden geçen var mı bakacaksın. İstanbul'da olsa 10 dakika beklersin tüm şartların elverişli olması için.

• Yaya geçitlerinde yaşanan problemlerin 2 sebebi var.

1- hız sınırı 70 ve üzeri olan, vızır vızır arabaların geçtiği yola yaya geçidi konmaz.
    2- 100 metre aralıklarla yaya geçidi konmaz.

Yani “bağrı yanık Anadolu çocuğuyum. Bana uymaz.” Durumu yok. Ülkede yaya geçitleri standartlara uygun değil.

Hatta o kadar uygun değilki yaya geçidinde araçların geldiği tarafa yaya geçidi tabelası konuyor ve yayanın yolu görmesini engelliyor. Yani böyle bir zekanın ...

————

Konu sahibi kurallara göre emniyetli geçişten siz sorumlusunuz. Bundan dolayı 3 keredir suç size çıkıyor. Ancak diğer aracın hız sınırlarına uymadığı yada yola bakmadığını kanıtlayabilirseniz suçu devredersiniz.

Bunun için kazanın siz durduktan kaç saniye sonra gerçekleştiğini kanıtlayabilmeniz lazım. Eğerki süre hız limitleri içinde giden bir araç için yeterli ise suçu devredersiniz.

Öbür türlü aracın hasarından, fren izinden vs birşey çıkacağını sanmıyorum. Çünkü yaralanmalı ve ölümlü kazalarda bile böyle uğraşlara girilmiyorki trafiğe bu kadar katil çıkabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

karayolları trafik kanunu madde 74 – (18/10/2018-7148/25 md.)

sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

levha vs varsa doğru olanı yapmışsınız burada yazana göre. vuran servis şoförü kör müymüş nasıl görmemiş? ilginç geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kamerasının en işlevli olduğu kaza tiplerinden biri bu. Krokiye göre vuran haklı ancak anlatılan duruma göre (sağda araç olduğu halde çıkıp önünde frenlemediyseniz) vurulan haklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dur denen yerde durucaksın.Dur işaretine uymadığın için suçlusun.

Adam görmüş görmemiş yaya varmış yokmuş bakılmaz.

Tek net olan dur tabelasında durucan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Usta-74

Dur denen yerde durucaksın.Dur işaretine uymadığın için suçlusun.

Adam görmüş görmemiş yaya varmış yokmuş bakılmaz.

Tek net olan dur tabelasında durucan.

sabaha kadar durup trafiği mi kitleyeceğiz?

• Yaya Geçidinde Durduğum İçin Haksız Çıktım

yaya varsa dur denilen yerde duracaksınız yolun ortasında durmuşsunuz normal bence

• agmerhamto kullanıcısına yanıt

Gerekirse evet.

Bakıcaksın sağına soluna ne zaman yol boş o zaman geçicen.Yok dolu sabaha kadar bekliyecen.

DUR demek budur.

• powermoon kullanıcısına yanıt

N'oldu ilk celse görüldü mü?

• powermoon kullanıcısına yanıt
    Ben anlamadım servis sürücüsü sizin anlatmanıza göre en az %25 kavşaklara girerken hızını azaltmamakla kusurlu bu kesinlikle verilmesi gereken bir kusurdur. Kavşak içinde bekleme yapıyor diye bi kusur yok ki olsa bile vuran şahıs suçludur çünkü insanın kavşak içinde yaşayabileceği bir çok durum var. Duran arabaya vurmak çoğu zaman ihlaldir.

Siz bi kaza tutanağını atar mısınız ? Özelden ya da burdan
  • Kavşağa girerken herkesin hızını azaltması lazım. Nasıl yüzde yüz sizin olur kusur?

Kavşağa direkt dalan biri hatalı olsa bile yavaşlamadığı için vuran da belli ölçüde hatalıdır. Araba fetişistleri bunu bilmez ama.

Evet sabaha kadar durucan, atomu parçalar arkandaki aman acele et. Atom mühendisi var arkanda.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.