Şimdi Ara

Trafik ceza tutanak seri no başlangıç kodlarının anlamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
8.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • E-devletten yediğimiz cezayı sorgulayınca çıkan Tutanak Seri No kısmındaki kodların anlamını bilen var mı arkadaşlar daha önce iki defa sabit radardan cezam vardı orda kodlar MA ile başlıyordu şimdi sis farı cezası gelmiş 10 gün önce verilen ceza daha bugün e devlete mail ile düştü ve kodu JA ile başlıyor bunu kim yazmış olabilir jandarma mı fahri trafik müfettişi mi çünkü trafik polisinin yazmadığına eminim




  • sis farina ceza yazan memurlarin oldugunu gordugume cok sevindim.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Kavşakta arkamdan sağlamaya çalışıp beceremeyen arkadaş bana emniyet kemeri cezası gönderdi. Park yerinden çıkarken arabanın yarısı 30-40 saniyedir yolda olmasına rağmen geriden gelip korna küfür basan biri de tehlikeli şerit değiştirmekten ceza gönderdi.. Bu fahri müfettiş mevzusu bazen başa bela

  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt

    fahri trafik mufettisi uygulamasini dogru buluyorum. yani milletimiz kurallara duzen saglamak, baskalarinin haklarini korumak icin degil ceza yememek icin uyuyor. etrafta polis kamera vs olmadiginda yasaklar kurallar kimsenin umrunda degil. FTM bu acidan cok faydali, hatta sayisi cok daha fazla olmali ki insanlar uzerinde baski olsun.

    Ancak dediginiz duruma da fazlasiyla katiliyorum, FTMler yetkilerini duzen saglamaktan ziyade ego tatmini yonunde kullaniyor. Gunumuz teknolojisinde FTMlere kamera sarti getirilmeli ve ancak bu sekilde ispat edilebilen cezalar yazilmali.

    Kanunen sucun ispati gerekiyor. (devlet memuru icin istisna olabilir gecenlerde birseyler gormustum) yakin donemde bizimde 2 kere basimiza geldi dediginiz gibi FTM cezasi. Mahkeme kanaliyla ikisi de iptal oldu ispat olmadigi icin. ancak ispat yok savunmasina (FTM yazmis olsa da) ispat gerekmez diyen kararlarda gordum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 3 Şubat 2023; 1:26:13 >
  • Ceza tutanağı seri no dan kim tarafından düzenlendiğinin tespit çalışması ilginç geldi...


    Sis farının kullanım amacı ve kullanılacağı şartlar belli.Bunun dışında kullanılmışsa tutanak düzenlenmesi/ceza yazılması normal.

    Ön sis farına normal far takıp gereksiz kullanananı da oluyor, arka sis farlarını bilerek yada bilmeyerek açıp arkadan gelen sürücülerin gözünü yoran da. Sis farını amacı dışında kullanana ceza yazıldığında yazanın kim olduğunun ne önemi var.Şayet size haksız olarak sis farı kullanımından dolayı ceza yazılmışsa buna da karşıyım. 

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    FTMler yetkilerini duzen saglamaktan ziyade ego tatmini yonunde kullaniyor. Gunumuz teknolojisinde FTMlere kamera sarti getirilmeli ve ancak bu sekilde ispat edilebilen cezalar yazilmali.Kanunen sucun ispati gerekiyor.



    Yahu bu gönüllülük esasına göre (hiç bir ücret almadan) yapılıyor, ve mevzuatta yazılı şartları taşıyan kişilerden seçiliyor ve hayatın olağan akışında tespit ettikleri ihlalleri tutanağa geçiriyorlar. Kimse boynunda go-pro kamera ile böyle bir görev üstlenmez. Sağlıklı değerlendirme yapamayıp haksız yere ya da "ego tatmini" ile bu işi yapanlar var mıdır vardır muhakkak. Lakin "ego tatmini" her kesim insanda var bunu da unutmayın ve genele şamil kılmayın.Görevini kötüye kullandığı tespit edilenlere de bir müeyyidesi var elbette.





  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Merhaba evinde oturuyorsun hop mail geliyor 10 gün önce evinin 200 metre yukarsında bir marketin önünde ceza yemişsin nasıl yediğini bir daha yememek için merak etmez misin nesi ilginç geliyor ki? insan merak ediyor polis mi yazdı mobese den mi yazdılar yoksa beni sevmeyen bir komşumun hediyesi mi diye

  • lido kullanıcısına yanıt

    Cezanın ne olduğunu elbette merak ederim.Olur ya hata da olabilir. Netekim farklı plaka, farklı araç, farklı renk vs durumlar da olabiliyor, çıkıyor haberlere. Araç, plaka, renk, vs doğru ise ceza tarih ve saatindeki aracın konumu da doğru ise ceza maddesine odaklan... Böyle bir ihlal yaptın mı yapmadın mı?


    Bizim evin önündeki caddenin bir tarafı park yeri için parke taşla ayrılmış yer ve belediye belirli aralıklarla araçların yola paralel parketmesine dair bilgi levhası da yerleştirmiş.Bu park alanı içinde belirli aralıklarla ağaçlar da var.Fakat alışkanlıkla daha çok araç park etsin diye genelde herkeste bi çapraz park etme alışkanlığı oluşmuş.Memlekete 2015 de dönüş yaptık ve ben dahil nadiren yola paralel parkeden araçlar sırıtıyordu sanki biz hatalıymışız gibi hisse kapılıyordum  . Çoğu zaman ben de ortama ayak uydurup çapraz parketmeye başladım. (Haliyle böyle parkedince aracın bir kısmı yola ya da kaldırıma taşıyordu. Gel zaman 3 yıl önce bir kaç ay boyunca bu bölgede zabıta ve trafik işbirliği ile bi çalışma yaptılar. 2 ay içinde 2 kez ceza yedim.Başka bi komşuma 3 kez ceza kesilmiş. Neredeyse ceza yazılmayan kalmadı. Saçma gibi geliyor tabi.Şehrin bir çok yerinde o kadar ihlaller var iken yol kenarı park alanında yola paralel değil de (belirlenen şeklin dışında)çapraz parkdan ceza kesilmesi...

    Fakat ne oldu biliyor musunuz?

    O tarihten bu güne bu caddede herkes park için ayrılmış yerlerde yola paralel nizami park etmesini öğrendi.Şimdi nadiren çapraz park edenler var. Onlara ceza yazılıyor mu hiç bilmiyorum...


    Kurallara başka türlü uyulmuyor. İlla canımız yanacak. Para da canın yongası işte  





  • lido kullanıcısına yanıt
    MA serisi tablet bilgisayardan yazılan cezalara ait seri. JA manuel elle yazılan cezalar serisine ait.
  • teşekkür ederim

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    ftmlerin yazdigi cezalarin en az %99unun kendileride arac icindeyken yazdiklarini dusunuyorum, yani boyunlarina degil araclarina takacaklar kamerayi. devlet saglayabilir bu kamerayi kendileri alsin da demiyorum.

    bu isi gercekten toplum duzeni saglamak adina yapanlar tabii ki vardir, onlara tesekkur ediyorum ve ne yazik ki istisna olduklarini dusunuyorum/goruyorum.

    cevresinden telefonla ceza siparisi alanina kadar gordum maalesef.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.