Şimdi Ara

3.Kez Ehliyetsiz Araç Kullanırken Yakalanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
21.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kardeşimin okulu evimize 30 km civarı uzaklıkta.Eylül ayının sonunda okul servisiyle arasında bir durum olduğundan dolayı,okula evimizde duran boş bir araçla gidiyordu.Bu sabah beni aradı çevirmeye girmiş gittim yanına.Ceza yazıldı tabi,2 sene öncede bi ceza almıştı.Yani toplam 2 kere ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yazıldı.Babam şehir dışında,olayı öğrendikten sonra tutturdu sen okula bırakacaksın diye fakat benim üni derslerimle çok ters düşüyor.Güzergah olarakta çok uyumsuz.Ben elimden geldiği kadar bırakacağım fakat polisler 3.kez yakalanırsa hapse girer ve 1-2 sene ehliyet alamaz dediler.O zaman tümden yanarız.Bunun bir gerçekliği var mıdır?Para cezası önemli değil ödeyeceğiz mecbur ama hapis olayı vs öğrenmek istedim.Bu arada kardeşim 20 ekimdeki ehliyet sınavına girdi.Yani 1-2 ay içinde ehliyetini alacak ama ben ne olur ne olmaz diye bilgi almak istedim.3.kez ehliyetsiz araç kullanmanın cezası nedir??







  • Birazdan topa tutarlar sizi
  • hadi arkadaşınız kendisini düşünmüyo, diğer insanların ne suçu günahı var demiycem, diyen çıkar ama

    ya bu arada 1.5 yıldır araç kullanıyorum 1 kerede olsa ne çevirmeye girdim nede ceza yedim, sıkıntı bendemi yav
  • Birazdan saldıracaklar hazır olun :)
  • Çok hayırlı evlatlarını seven bir baban var. Evde boş bmw yatıyor ergen çocuk haklı tabi, sende en dogru bilgiyi almak için yagmursuz bir havada aç arabanın tepesini trafik şube müdürlügünde herhangi bir polise sor durumu öğren.
  • Saldırılara başlamışlar bile :) Bu önyargı ne kötü bişey değil mi?Babamın evlatlarının hayırlılığından bahsediyolar şu konuya bakarak sadece :) Ben Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okuyorum adını vermeyeceğim,kardeşimde robertte lise son sınıf.Ben 19 yaşımda kendi paramı kazanabiliyorum babamdan bağımsız ama babadan durumu iyi olmak suç tabi :) Direk yapıştırma belli "hayırsız evlat" :) Önyargılar diyorum başka birşey demiyorum.

    Neyse arkadaşlar konuya gelirsek,kardeşimin okula 2 türlü gitme yolu var sadece.Ya ben bırakıcam yada kendisi arabayla gidecek.Ben tabiki bırakmak için herşeyi yapıcam mümkün oldukça ama bazı günler çok ters düşüyor üniversite ile çakışıyor.Benim öğrenmek istediğim sadece 3.kez yakalnırsa ne olur?Babam bana sen bırakacaksın dedi durumuda anlattım ama mümkün değil kabul etmiyor.Polis memuru bana hapis yatar dedi direk ama inandırıcı gelmedi.3 kez ceza alan biri vardır diye konu açmıştım.Tartışma yaratacaklara cevap vermicem ciddi sıkıldım bu edebiyattan.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E93 M3 -- 9 Kasım 2012; 22:07:04 >




  • Ben niye 4 yıldır hiç girmedim bu çevirmeye?
  • otobüs minibüs falan yok mu gardaş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

    otobüs minibüs falan yok mu gardaş?

    Gideceği yol 30 km civarı,toplu taşımayla 3-4 vasıta değiştirmesi gerekiyor
  • Esasinda sorun kardesinizin soz dinlememesi, bu durumda birakin biraz burnu surtulsun ve yaptiklarinin cezasini ceksin.
    En kolay yolu toplu tasima ile gidip gelmesi, evdeki arabanin anahtarini babaniz ya da siz yaniniza alin oncelikle.

    Universitede Robert ve Avusturya lisesinden benim de arkadaslarim oldu ama genelde aksamlari bir saate kadar ozel dersler veren, okula git gel icin her turlu toplu tasima araclarini kullanan, kendi parasini kendisi kazanan insanlardi.

    Diger turlu burnunun surtulmesi ise hapis yatmak olacak, bence biraz agir olur. Engelleme sansiniz varken bu olay gelmesin basina.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilverBlue

    Esasinda sorun kardesinizin soz dinlememesi, bu durumda birakin biraz burnu surtulsun ve yaptiklarinin cezasini ceksin.
    En kolay yolu toplu tasima ile gidip gelmesi, evdeki arabanin anahtarini babaniz ya da siz yaniniza alin oncelikle.

    Universitede Robert ve Avusturya lisesinden benim de arkadaslarim oldu ama genelde aksamlari bir saate kadar ozel dersler veren, okula git gel icin her turlu toplu tasima araclarini kullanan, kendi parasini kendisi kazanan insanlardi.

    Diger turlu burnunun surtulmesi ise hapis yatmak olacak, bence biraz agir olur. Engelleme sansiniz varken bu olay gelmesin basina.

    Toplu taşıma malesef çok zor,bahçeşehirde oturuyoruz.Yanlış bir şey olduğunun o da bende farkındayız.Zaten ilk yakalandığından beri çok büyük ihtiyaç olmadıkça sürücü koltuğuna bile oturmuyor.Hani arkadaşlarımla dolaşıyım arabayı kaçırayım gibi bir durumu yok çok şükür.Zaten bundan sonrada yine ehliyetsız araç kullanacak demiyorum fakat benim bırakamadığım bir kaç gün illaki olur onun için her şeyi hesaplamaya çalışıyorum.3. kez yakalanda tam prosedür nedir bunu araştırıyorum ama hiçbir bilgiye ulaşamadım.Şunun şurasında 1-2 aya ehliyetini alıyor zaten.Bu 1-2 ay içinde max 3-4 kez kullanma ihtimali olabilir diye düşünüyorum ama hapis falan olayı bana çok abartı geldi.Kaza vs gibi durumları atlayarak yazıyorum tabi bunları.Ehliyetsiz araç kullanmaktan gerçekten hapis yatan var mıdır bana hiç inandırıcı gelmiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E93 M3 -- 10 Kasım 2012; 0:06:30 >




  • Ehliyet alana kadar toplu tasıma kullansa hem sizin acınızdan hem de babanız acısından sorun kalmaz aslında ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 Kilometre çok değil aslında siz bırakmaya çalışsanız .
  • Arkadasin sorusuna bir kisi bile cevap vermemis sosyal mesajdan baska bisey goremiyorum. Sizene kardesim istedigi gibi kullanir insan arabayi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apocaltique

    30 Kilometre çok değil aslında siz bırakmaya çalışsanız .

    salı perşembe ve cuma günü derslerimle çakışıyor pazartesi ve çarşamba günleri bırakabilme ihtimalim var.Bu arada benim üniversitemde rumeli fenerinin orda çok ters kalıyor yetişmem imkansız gibi derslerime
  • bahçeşehir'den mecidiyeköy'e, bakırköy'e taksim'e tek vesait. nerdeymiş bu okul 4 vesait değiştirecek merak ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    Arkadasin sorusuna bir kisi bile cevap vermemis sosyal mesajdan baska bisey goremiyorum. Sizene kardesim istedigi gibi kullanir insan arabayi?

    Kendi mesajiniz da bu dusunceyle celisiyor bu durumda. Size ne herkes kendi yorumunu yazar desek nasil olur?
  • http://www.sanalalemci.com/tag/trafikte-ehliyetsiz-araba-kullanmanin-cezasi-2012 bu sitede 1-2 ay hapis cezası alır diyor. Hapis cezasınıda paraya çeviriyorlar hocam rahat olun para önemli değilse kullansın hiçbişi olmaz yeterki dikkatli olsun. Gerçi ehliyetsizlik ayrı bi suç kaza ayrı bi suç. Birisine çarpsa bütün suç ona kalır diyenlere inanmayınız asli kusur kardeşine ait değilse hiç bişey olmaz sadece ehliyetsizlik cezası yer
  • Ehliyet alınca çok şey değişecek, kardeşiniz mükemmel bir sürücü olacak. Sosyal mesaj verenler haklı. Mesela ben 4 senedir aktif kullanıyorum, 2-3 ay önce yaşımı doldurup ehliyetimi aldım; bir anda kimsenin hayatını tehlikeye atmamaya başladım. Önceden her gün 2-3 kişiyi eziyordum, artık aldığım mükemmel eğitim sayesinde kimseyi ezmiyorum. Sakın ehliyetsiz kullanmayın çok önemli..

    4 ay önce ehliyetim yokken bana bik bik bik konuşanlar bir anda sustu. Değişen ne, hiçbirşey..

    Konuya dönersek, hapis cezası ilk yakalanıştan itibaren var ama paraya çevriliyor. Sanmıyorum ki 3. kez yakalanmak ehliyet almaya engel olsun. 1 de 3 de aynıdır. Çevirme yapılan yerler az çok bellidir, biraz daha dikkat edeceksiniz. Gerçi İstanbul'daki çevirmeler tam tuzak oluyor kaçmak zor..




  • atlasın taksiye gitsin.bu kadar mı zor ? para var diyosun.1-2 ay taksiyle gidip gelebilir herhalde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.