Şimdi Ara

Yaşadığınız en büyük kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baştan kazasız belasız sürüşler diliyorum.Fakat kazalar da hayatın bir gerçeği.Hepimiz küçüklü büyüklü kazalar yapmışızdır.karıştığım en büyük kaza kavşakta sağ kapıma vurmuşlardı.kaldırıma çıkmıştım aracım pert olmuştu.bize bişey olmamıştı.kemerimiz sağolsun.trafikte azami dikkatli olurum.kurallara uyarım.sakin giderim.fakat sen istediğin kadar dikkatli ol kural tanımayanlar seni bulabiliyor.En çok bir insana çarpmaktan korkarım.Allah göstermesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlatım on numara olmuş

Benim ki 16 yaşında arka koltukta kemersizken oldu. 91 model corollayla mıcır yolda hafif yağış yüzünden araç virajı alamıyor ve biz uçuruma doğru taklalar atıyoruz. Aracın ön tekeri tepede yolda biz uçurumun ortasında ağaca asılmış ters dönmüş şekilde. Kemer olmadığı için ben iç kanama ve bir çok ezikle kurtulabildim. Hala felç tehlikem var çünkü omurlardan biri yarı boydan fazla ezik halde. Doktorlar ameliyat riskine girmiyor. Her hangi bir an felç kalabilirim anlayacağınız. O günden sonra hep kemer taktım ama olan oldu artık. Araçtan çıktığımda her yerim kan içindeydi. Hatta el ve ayaklarımı keseceklerini düşünmüştüm. Sol ayak bileğimde hissizlik var bilek yüzünden 2 ay yatalak kaldım. Çoğu sinir ölmüş vaziyette. Öndekiler kemer takılı olduğu için bir kaç çizik ve ezikle kurtuldular. Araç motor ve kabin olarak neredeyse ikiye bölünmüş haldeydi. Eğer uçurumdaki ağaç olmasa en dibe iner muhtemelen hepimiz ölürdük. 14 katlı bina derinliğinin 6. Katında ağaca asılı kalıp kurtulduk.

Daha küçük şeyler oldu ama beteri olmadı, umarım da olmaz.

Bu yüzden kemer takmayan adamın arabamda yeri yok.
    Ehliyet alali 15 sene olmuş, bir çok arkadaşımı kaybettim trafik kazalarinda. Kimi kask takmadi, kimi teker yaparken, kimi kendi kendine rally yapacağım diye uçurumdan yuvarlandi.

Ama hepsinin ortak bir hatası veya hastaligi vardi, hiz yapmak. O zamanlar İstanbul'da pist imkani yoktu.

Şunu öğrendim zamanla, güvenli sürmek once hayat kurtarir sonra sevdiklerinize kavusturur

Güvenli surmek yavas gitmek değildir, ama ulkemizde o kadar şansa yasiyoruz ki guvenli sürüş kitabini yazsak yine bir kazada vefat etmemiz işten bile değil.

Yaşadığım en büyük kaza yağmurlu bir gecede otobanda karşıdan karşıya gecen yayaya carpmamak icin yaptigim manevrada spin atip sadece aynami kirmak oldu.
    Hayatin bana ikinci bir sans verdiğini düşünürüm hep.
    O gun hata bende degildi hiz limitlerinde 130 civarinda bir hizim vardi, yolum acik ve orta seritte emniyet kemerim takili seyir halindeydim. Kopru altindan gecerken bir kararti gordum sanmamla beraber 2 saniye icinde kosan bir adam oldugunu gordum, O hizda kaputa birkac metre kala bir adam gormek istemezsiniz. O gune kadar hep trafikte hiz yaparsam olan bana olur diye düşünüyordum o gunden sonra hatalarin cefasini başkalarının da çekebileceğini anladim.

Bugun burada anlatiyorum ki belki okuyan biri daha iyi anlar, gaz pedalina bir tik az basar da o "tik" hayatini kurtarir.

Geç gitmek hic gidememekten daha iyidir. Trafikte Hiz yapmak icin riske attığımız her saniye sizi farkli bir hayata daha da yaklastiriyor.
    Otoparkta geri geri gelirken sensöre güvenip arkayı kontrol etmedim.Kolona güm diye vurduktan sonra sensör ötmeye başladı.Sağolsun park sensörü çarptığıma dair haber verdi yoksa gaza basmaya devam edebilirdim.Ufak bi göçük oluştu bagaj kapağı ve tamponda.
    Üstün güç daha beterinden korusun.
    2014 Haziran ayında dönel kavşak içerisine park eden bir minibüs yüzünden başka bir minibüse vurmuştum. Durmaya yakın bir hızla vurdum, tampon indi aşağı bir de sinyal lambası kırıldı ama, nasıl becerdiysem sadece dış camı ile iç reflektörün bir kısmı kırılmış, ampul yanmaya devam ediyordu.
    Allah'a şükür ondan sonra kaza sayılabilecek bir şey olmadı. Yani otoyolda hayvana vurmak, manevra esnasında dokunmak falan oldu sadece.

Ha bir kere de önümde dengesiz giden, böyle fren yapıp duran, şeridini tutturamayan bir Fiesta yolun ortasında zınk diye durdu, dar bir caddeydi mecbur yakın gidiyordum, o durdu ben bastım aslında ben de durdum ama tam durma anında "Çat" diye bir ses geldi, hani sarsıntı falan yok sadece çat diye bir ses. İndim baktım Fiesta'nın arka tampona azıcık dokundurmuşum, benim plakalıkta çatlak var, Fiesta'nın içinden bir kız indi, Aman Allah'ım yok böyle bir şey! Saçlar bir acayip, dövmeler, piercingler falan, "Şaka mısın sen ya şaka mısın sen ya" diye üstüme geliyor O ara arabadan 2 tane de erkek indi, dedim tamam mevzu çıkacak, çattık.. Neyse ki adamlar ılımlı çıktılar "Ya sen ona bakma kafası güzel onun" dediler . Dedim zaten bişey yok hani, ben gideyim yoluma.

Bir defa da arkadan Sprinter vurdu ama bana bir şey olmadı, onun tamponu çatladı, onu ben yapmadığım için öylesine geçtim.
    Fiesta'ya iyi güldüm Hocam.

Büyük kazamız yok çok şükür. Sadece önümüzde makas atan Megane ani fren yapınca bizde ani fren yapmak zorunda kaldık, arkamızda ki Kartal bodoslama vurmuştu. Bizde bir şey yoktu, Kartal'da tampon, far, kaput dağılmıştı.

Bir de geri geri gelirken sol aynayı vurmuştum, başka da bir şey olmamıştı.
  • Bana biri koca bomboş otobanda yüksek hızla arkadan çarptı iki araç da pert oldu tek ve en büyük kazam bu.

• 2015 yılındaydım ehliyetim daha 2-3 aylıktı, gece yolculuğunda uykusuzluk yüzünden kaldırımdan tarlaya uçmuştum ve araba ağaca dayanarak durdu.Bunun sonucunda arabada 29bin liralık tramer kaydı oluştu.

2016 yılında şirket aracımızla, çok yağmur ve dolu yağarken 140 ile viraja girip arabanın kontrolünü kaybettik ve bariyere vurmuştuk.Allah’a şükür ucuz kurtulduk.

• Kapalı otoparkta,sağ ayna aşağıya ayarlı geri yanaşma manevrası yaparken,duvarda yükseğe monte edilmiş yangın dolabına vurdum.Bagaj kapağım ve sağ arka çamurluk düzeltilip boyandı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 Haziran ayında dönel kavşak içerisine park eden bir minibüs yüzünden başka bir minibüse vurmuştum. Durmaya yakın bir hızla vurdum, tampon indi aşağı bir de sinyal lambası kırıldı ama, nasıl becerdiysem sadece dış camı ile iç reflektörün bir kısmı kırılmış, ampul yanmaya devam ediyordu.
    Allah'a şükür ondan sonra kaza sayılabilecek bir şey olmadı. Yani otoyolda hayvana vurmak, manevra esnasında dokunmak falan oldu sadece.

Ha bir kere de önümde dengesiz giden, böyle fren yapıp duran, şeridini tutturamayan bir Fiesta yolun ortasında zınk diye durdu, dar bir caddeydi mecbur yakın gidiyordum, o durdu ben bastım aslında ben de durdum ama tam durma anında "Çat" diye bir ses geldi, hani sarsıntı falan yok sadece çat diye bir ses. İndim baktım Fiesta'nın arka tampona azıcık dokundurmuşum, benim plakalıkta çatlak var, Fiesta'nın içinden bir kız indi, Aman Allah'ım yok böyle bir şey! Saçlar bir acayip, dövmeler, piercingler falan, "Şaka mısın sen ya şaka mısın sen ya" diye üstüme geliyor O ara arabadan 2 tane de erkek indi, dedim tamam mevzu çıkacak, çattık.. Neyse ki adamlar ılımlı çıktılar "Ya sen ona bakma kafası güzel onun" dediler . Dedim zaten bişey yok hani, ben gideyim yoluma.

Bir defa da arkadan Sprinter vurdu ama bana bir şey olmadı, onun tamponu çatladı, onu ben yapmadığım için öylesine geçtim.

• 2 Taklalı Fiorinodan sağ çıktım. Tabii ki kemer sayesinde.. O gün bugündür takmamazlık yapmadım.

• Ben ana yolda giderken bir şirket aracının bodoslama önüme çıkması ve benim seyrettiğim sol şeridi kapatması sonucu ona çarpmamak için sağa frenleyip sağa kaçtım ama sağdaki araçta durunca köşeden ona çarptım.

Önüme çıkan dallamaya bağırıp çağırdım plakasını alamadan kaçıp gitti olan bana oldu bilsem direk ona çarpardım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

2014 Haziran ayında dönel kavşak içerisine park eden bir minibüs yüzünden başka bir minibüse vurmuştum. Durmaya yakın bir hızla vurdum, tampon indi aşağı bir de sinyal lambası kırıldı ama, nasıl becerdiysem sadece dış camı ile iç reflektörün bir kısmı kırılmış, ampul yanmaya devam ediyordu.

Fiesta'ya iyi güldüm Hocam.

Büyük kazamız yok çok şükür. Sadece önümüzde makas atan Megane ani fren yapınca bizde ani fren yapmak zorunda kaldık, arkamızda ki Kartal bodoslama vurmuştu. Bizde bir şey yoktu, Kartal'da tampon, far, kaput dağılmıştı.

Bir de geri geri gelirken sol aynayı vurmuştum, başka da bir şey olmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tepkimesiz Tepkime -- 22 Şubat 2018; 19:3:15 >

• Civic le cuma çıkışı 4 şeritli yolda sol şeritten yardırıyordum. Trafik bir tek soldan akıyordu. Güneş arkadan geldiği için önümdeki aracın stop lambası gözükmüyordu. Meğer onun önündeki aracın önündeki araç başka bir aracın önüne kırması sebebiyle aniden durmuş. 2. Olayı gördüğü için durabiliyor tabi 3. Noluyo yav deyip azıcık dokundurmuş 4. Ve son olan ben 3. nün noluyo demeye kalmadan içinden geçmeye çalıştım. Öndeki duran zibidi hariç herkes birbirine çarptı benim yüzümden. 24bin hasarım var. Canavar gibi hala aracım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 22 Şubat 2018; 20:15:29 >
  • Maddi olarak değil ama beni en çok korkutan kaza bu oldu. Zira hala aklıma geldikçe, yandan girdiğim arabanın yolcu tarafında kimse oturmuyor olmasının ne kadar büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Tampon dediğin değişir ama birinin canını yakma ihtimali çok acı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless Hardness -- 22 Şubat 2018; 21:8:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Skandalek kullanıcısına yanıt
    Anlatım on numara olmuş

Benim ki 16 yaşında arka koltukta kemersizken oldu. 91 model corollayla mıcır yolda hafif yağış yüzünden araç virajı alamıyor ve biz uçuruma doğru taklalar atıyoruz. Aracın ön tekeri tepede yolda biz uçurumun ortasında ağaca asılmış ters dönmüş şekilde. Kemer olmadığı için ben iç kanama ve bir çok ezikle kurtulabildim. Hala felç tehlikem var çünkü omurlardan biri yarı boydan fazla ezik halde. Doktorlar ameliyat riskine girmiyor. Her hangi bir an felç kalabilirim anlayacağınız. O günden sonra hep kemer taktım ama olan oldu artık. Araçtan çıktığımda her yerim kan içindeydi. Hatta el ve ayaklarımı keseceklerini düşünmüştüm. Sol ayak bileğimde hissizlik var bilek yüzünden 2 ay yatalak kaldım. Çoğu sinir ölmüş vaziyette. Öndekiler kemer takılı olduğu için bir kaç çizik ve ezikle kurtuldular. Araç motor ve kabin olarak neredeyse ikiye bölünmüş haldeydi. Eğer uçurumdaki ağaç olmasa en dibe iner muhtemelen hepimiz ölürdük. 14 katlı bina derinliğinin 6. Katında ağaca asılı kalıp kurtulduk.

Daha küçük şeyler oldu ama beteri olmadı, umarım da olmaz.

Bu yüzden kemer takmayan adamın arabamda yeri yok.

• Ehliyet alali 15 sene olmuş, bir çok arkadaşımı kaybettim trafik kazalarinda. Kimi kask takmadi, kimi teker yaparken, kimi kendi kendine rally yapacağım diye uçurumdan yuvarlandi.

Ama hepsinin ortak bir hatası veya hastaligi vardi, hiz yapmak. O zamanlar İstanbul'da pist imkani yoktu.

Şunu öğrendim zamanla, güvenli sürmek once hayat kurtarir sonra sevdiklerinize kavusturur

Güvenli surmek yavas gitmek değildir, ama ulkemizde o kadar şansa yasiyoruz ki guvenli sürüş kitabini yazsak yine bir kazada vefat etmemiz işten bile değil.

Yaşadığım en büyük kaza yağmurlu bir gecede otobanda karşıdan karşıya gecen yayaya carpmamak icin yaptigim manevrada spin atip sadece aynami kirmak oldu.
    Hayatin bana ikinci bir sans verdiğini düşünürüm hep.
    O gun hata bende degildi hiz limitlerinde 130 civarinda bir hizim vardi, yolum acik ve orta seritte emniyet kemerim takili seyir halindeydim. Kopru altindan gecerken bir kararti gordum sanmamla beraber 2 saniye icinde kosan bir adam oldugunu gordum, O hizda kaputa birkac metre kala bir adam gormek istemezsiniz. O gune kadar hep trafikte hiz yaparsam olan bana olur diye düşünüyordum o gunden sonra hatalarin cefasini başkalarının da çekebileceğini anladim.

Bugun burada anlatiyorum ki belki okuyan biri daha iyi anlar, gaz pedalina bir tik az basar da o "tik" hayatini kurtarir.

Geç gitmek hic gidememekten daha iyidir. Trafikte Hiz yapmak icin riske attığımız her saniye sizi farkli bir hayata daha da yaklastiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 22 Şubat 2018; 21:47:19 >

• 2016da başladım trafikte araç kullanmaya. ara yoldayım ve caddeye çıkacağım sola dönerek. arabaların geçmesini bekliyorum. 2-3 dk bekledim ve sabırsızlanmaya başladım. en sonunda arabalar bitti ve sola kırarak caddeye çıkmaya başladım. o anda 60lı yaşlarda bir teyze karşıya geçmek için yola çıkmış. aracın kör noktasından dolayı ilk anda görememişim. ya da sabırsızlıktan dalgınlığıma geldi bilmiyorum. son anda farkedip frene basıp durdum ama teyzeye çok hafif çarptım. yere düşmedi ama ilk önce kaputun üzerinde kaldı sonra geri savruldu. Ben 4lüleri yakıp el frenini çekene kadar teyze yoluna devam etmeye başladı. çıktım arabadan bağırdım “teyze kusura bakma bir şeyin var mı” yok dedi. baktım sıkıntısız gidiyor. ben de bastım gittim. ama çok korkmuştum. Allah göstermesin bi kalp rahatsızlığı falan geçirebilirdi.

Bunun haricinde bir kez yine ara sokaktan caddeye çıkacaktım. fazla yoğun olmayan bir caddeydi. kafamı uzatarak yolun iki tarafına da baktım. cadde kenarında park halinde araçlar vardı. gelen giden de görünmüyordu. sokaktan çıkarken hiç frenlemeden dönerek caddeye çıkmayı planlıyordum. ama tam sokağın çıkışında 96-00 kasa corollalardan çıkmaz mı önüme. ikimiz de asıldık frene. bi 40-50 cm boşluk kalmıştı arabalar arasında. ucuz yırtmıştık bunda da. adamdan özür diledim. yolumuza devam ettik.

bir kez de şehirler arası yolda tam araç sollamak için sol şeride geçtim ki yerde köpek ölüsü vardı. teker köpeğin üzerinden geçti. Allahtan savurmadı. 100le falan gidiyordum.

12-13bin km kullandım toplamda aracı. en kötü tecrübelerim böyle oldu.

• Şükür şuana kadar bir kazam olmadı fakaf bir süre önce fena 2 defa aşırı korktuğum an olmuştu. 1. Olay normal şehiriçinde gidiyorum karşıdan araba geliyor sağ tarafımda da tır park etmiş şekilde duruyor. Yanından geçerken tırın önünden bir bayan ablamız koşarak çıktı. O an nasıl yaptım bilmiyorum ama arabayı yolun içinde çapraz şekilde buldum. Tabiki ablamız bana yardırıyordu . Diğeri ise İç yoldan giderken yan taraftan gelen bir araç durmadan yoluma atladı 60-70 civarında gidiyordum vurmaya 1-2 metre kala durdum. Araç gittikten sonra sağ şeride geçip bir süre bekledim ellerim titriyordu resmen iki olaydan sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Allah korumuş valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 22 Şubat 2018; 21:47:26 >
  • Otoparkta geri geri gelirken sensöre güvenip arkayı kontrol etmedim.Kolona güm diye vurduktan sonra sensör ötmeye başladı.Sağolsun park sensörü çarptığıma dair haber verdi yoksa gaza basmaya devam edebilirdim.Ufak bi göçük oluştu bagaj kapağı ve tamponda.
    Üstün güç daha beterinden korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

2 Taklalı Fiorinodan sağ çıktım. Tabii ki kemer sayesinde.. O gün bugündür takmamazlık yapmadım.

hocam fiorinoyla nasıl takla attınız? viraja hızlı mı girdiniz malum eski modellerde esp falan da yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skandalek

Civic le cuma çıkışı 4 şeritli yolda sol şeritten yardırıyordum. Trafik bir tek soldan akıyordu. Güneş arkadan geldiği için önümdeki aracın stop lambası gözükmüyordu. Meğer onun önündeki aracın önündeki araç başka bir aracın önüne kırması sebebiyle aniden durmuş. 2. Olayı gördüğü için durabiliyor tabi 3. Noluyo yav deyip azıcık dokundurmuş 4. Ve son olan ben 3. nün noluyo demeye kalmadan içinden geçmeye çalıştım. Öndeki duran zibidi hariç herkes birbirine çarptı benim yüzümden. 24bin hasarım var. Canavar gibi hala aracım

Geçmiş olsun.

Aracınız bu hasarda airbag açtı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Orijinalden alıntı: Skandalek

Civic le cuma çıkışı 4 şeritli yolda sol şeritten yardırıyordum. Trafik bir tek soldan akıyordu. Güneş arkadan geldiği için önümdeki aracın stop lambası gözükmüyordu. Meğer onun önündeki aracın önündeki araç başka bir aracın önüne kırması sebebiyle aniden durmuş. 2. Olayı gördüğü için durabiliyor tabi 3. Noluyo yav deyip azıcık dokundurmuş 4. Ve son olan ben 3. nün noluyo demeye kalmadan içinden geçmeye çalıştım. Öndeki duran zibidi hariç herkes birbirine çarptı benim yüzümden. 24bin hasarım var. Canavar gibi hala aracım

Geçmiş olsun.

Aracınız bu hasarda airbag açtı mı?

Yok hocam, araç airbag sensörü olan yerlerden hasar almadı. Ben açılmasını çok istedim ama mantıken de açmaması lazımdı dedim hep. O mantıklı olanı yaptı çünkü emniyet kemeri bizi zaten sorunsuz tuttu. Gönlümden pert olsun geçti ama gerçekten adamlar aracı ona uygun ayarlamış kaza şiddeti, hasar yeri, emniyet kemeri vs. airbag beyni iyi değerlendirmiş

Bu kazadan önce de büyük kaza demeyelimde atlatma diyelim, tek yönlü mucurlu yolda gençliğin vermiş olduğu heyecanla viraja yağmurlu havada 100 ile girdim. Araç arkadan yoldan koptu. Esp devreye girdi beni bir o tarafa bir bu tarafa savurdu. En az 100 metre bu şekilde direksiyon, gaz fren yapa yapa beni virajın şekline uygun yola soktu. İnince Allah a şükür ettim sonra mühendislere dua ettim nasıl yapmışlar. Kesin takla atardım kontrol bende olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 22 Şubat 2018; 22:28:32 >

• Ehliyeti 2005 te aldım. 2 kazam oldu. ikisinde de benim kullandığım aracın sağ ön çamurluğuna, bir başka gerizekalı önüme kırmak suretiyle sol arka kapısından çarptı.

Düşük hızlar olduğu için ufak bir maddi hasar ile karşılandı.

Onun dışında hiç kazam yok. Hatta hiç trafik cezası da yemedim. istanbul' da motosiklet kullandım 2 yıl. Park halinde yere bile düşürmedim.

Tabiki istediğin kadar suçsuz ol, dangalığın biri yüzünden büyük kazalara karışabilirsin. Ama çok şükür bu dangalak hiç bir zaman ben olmadım. Umarım olmamda.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.