< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Anlatım on numara olmuş
![]() Benim ki 16 yaşında arka koltukta kemersizken oldu. 91 model corollayla mıcır yolda hafif yağış yüzünden araç virajı alamıyor ve biz uçuruma doğru taklalar atıyoruz. Aracın ön tekeri tepede yolda biz uçurumun ortasında ağaca asılmış ters dönmüş şekilde. Kemer olmadığı için ben iç kanama ve bir çok ezikle kurtulabildim. Hala felç tehlikem var çünkü omurlardan biri yarı boydan fazla ezik halde. Doktorlar ameliyat riskine girmiyor. Her hangi bir an felç kalabilirim anlayacağınız. O günden sonra hep kemer taktım ama olan oldu artık. Araçtan çıktığımda her yerim kan içindeydi. Hatta el ve ayaklarımı keseceklerini düşünmüştüm. Sol ayak bileğimde hissizlik var bilek yüzünden 2 ay yatalak kaldım. Çoğu sinir ölmüş vaziyette. Öndekiler kemer takılı olduğu için bir kaç çizik ve ezikle kurtuldular. Araç motor ve kabin olarak neredeyse ikiye bölünmüş haldeydi. Eğer uçurumdaki ağaç olmasa en dibe iner muhtemelen hepimiz ölürdük. 14 katlı bina derinliğinin 6. Katında ağaca asılı kalıp kurtulduk. Daha küçük şeyler oldu ama beteri olmadı, umarım da olmaz. Bu yüzden kemer takmayan adamın arabamda yeri yok. |
Ehliyet alali 15 sene olmuş, bir çok arkadaşımı kaybettim trafik kazalarinda. Kimi kask takmadi, kimi teker yaparken, kimi kendi kendine rally yapacağım diye uçurumdan yuvarlandi.
Ama hepsinin ortak bir hatası veya hastaligi vardi, hiz yapmak. O zamanlar İstanbul'da pist imkani yoktu. Şunu öğrendim zamanla, güvenli sürmek once hayat kurtarir sonra sevdiklerinize kavusturur Güvenli surmek yavas gitmek değildir, ama ulkemizde o kadar şansa yasiyoruz ki guvenli sürüş kitabini yazsak yine bir kazada vefat etmemiz işten bile değil. Yaşadığım en büyük kaza yağmurlu bir gecede otobanda karşıdan karşıya gecen yayaya carpmamak icin yaptigim manevrada spin atip sadece aynami kirmak oldu. Hayatin bana ikinci bir sans verdiğini düşünürüm hep. O gun hata bende degildi hiz limitlerinde 130 civarinda bir hizim vardi, yolum acik ve orta seritte emniyet kemerim takili seyir halindeydim. Kopru altindan gecerken bir kararti gordum sanmamla beraber 2 saniye icinde kosan bir adam oldugunu gordum, O hizda kaputa birkac metre kala bir adam gormek istemezsiniz. O gune kadar hep trafikte hiz yaparsam olan bana olur diye düşünüyordum o gunden sonra hatalarin cefasini başkalarının da çekebileceğini anladim. Bugun burada anlatiyorum ki belki okuyan biri daha iyi anlar, gaz pedalina bir tik az basar da o "tik" hayatini kurtarir. Geç gitmek hic gidememekten daha iyidir. Trafikte Hiz yapmak icin riske attığımız her saniye sizi farkli bir hayata daha da yaklastiriyor. |
Otoparkta geri geri gelirken sensöre güvenip arkayı kontrol etmedim.Kolona güm diye vurduktan sonra sensör ötmeye başladı.Sağolsun park sensörü çarptığıma dair haber verdi yoksa gaza basmaya devam edebilirdim.Ufak bi göçük oluştu bagaj kapağı ve tamponda.
Üstün güç daha beterinden korusun. |
2 Taklalı Fiorinodan sağ çıktım. Tabii ki kemer sayesinde.. O gün bugündür takmamazlık yapmadım.
|
2014 Haziran ayında dönel kavşak içerisine park eden bir minibüs yüzünden başka bir minibüse vurmuştum. Durmaya yakın bir hızla vurdum, tampon indi aşağı bir de sinyal lambası kırıldı ama, nasıl becerdiysem sadece dış camı ile iç reflektörün bir kısmı kırılmış, ampul yanmaya devam ediyordu.
![]() Allah'a şükür ondan sonra kaza sayılabilecek bir şey olmadı. Yani otoyolda hayvana vurmak, manevra esnasında dokunmak falan oldu sadece. Ha bir kere de önümde dengesiz giden, böyle fren yapıp duran, şeridini tutturamayan bir Fiesta yolun ortasında zınk diye durdu, dar bir caddeydi mecbur yakın gidiyordum, o durdu ben bastım aslında ben de durdum ama tam durma anında "Çat" diye bir ses geldi, hani sarsıntı falan yok sadece çat diye bir ses. İndim baktım Fiesta'nın arka tampona azıcık dokundurmuşum, benim plakalıkta çatlak var, Fiesta'nın içinden bir kız indi, Aman Allah'ım yok böyle bir şey! Saçlar bir acayip, dövmeler, piercingler falan, "Şaka mısın sen ya şaka mısın sen ya" diye üstüme geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bir defa da arkadan Sprinter vurdu ama bana bir şey olmadı, onun tamponu çatladı, onu ben yapmadığım için öylesine geçtim. |
Fiesta'ya iyi güldüm Hocam.
![]() Büyük kazamız yok çok şükür. Sadece önümüzde makas atan Megane ani fren yapınca bizde ani fren yapmak zorunda kaldık, arkamızda ki Kartal bodoslama vurmuştu. ![]() ![]() Bir de geri geri gelirken sol aynayı vurmuştum, başka da bir şey olmamıştı. ![]() |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tepkimesiz Tepkime -- 22 Şubat 2018; 19:3:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 22 Şubat 2018; 20:15:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 22 Şubat 2018; 21:47:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 22 Şubat 2018; 21:47:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 22 Şubat 2018; 22:28:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|