Şimdi Ara

Yardım! 2 Tane Japon Balığı Aldım..........

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Japon balıgı aldım bugun 2 tane fanusda beslıyorum. Yemını falan ne kadar vermelıyım ? Bırde fanusun ıcınde Simler var onlar balıga zarar verırmı tesekkurler?

• www.akvaryum.com da forum kısmı var. Japonlarla ilgili birçok konu var. Bazı bilgileri aşağıda yazayım gene.
    1- Fanusta balık beslenmez. Hem balık strese girer. Hemde sağlıklı olmaz.
    2- Küçük bir akvaryum ve iç filte olursa biyolojik denege zamanla oluşur. Bu denge akvaryumu sağlıklı kılar.
    3- Balıklara sabah ve akşam gözleri büyüklüğünde yem yeter. Fazlasını yerler ve doyma bilmezler. Artık yemler ise suda nitrat oluşturur bu ise balığı zehirler. Az yemden ölmezler çok yemden ölürler.
    4- Haftada 1 %30 su değişimi yapın. Dinlenmiş beklemiş su ilave edilir. Az miktarda 1 çay kaşığı kaya tuzu (iyotlu olmayacak) ilave edilebilir.
    5- Ekleyeceğiniz su hazır su olabilir. Sıcaklığı akvaryumunki ile aynı olmalı. yoksa balık hastalığa koılay yakalanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghanhan

Balık Bakmak,Balığa Bakmaya Benzemez.Çok Fazla Bilgi ve Tecrübe İster.

Gerçekten güzel cümle kurmuşsunEvet öyle bakmak sadece bakmakla olmuyor.Fanusta anca işkence edersin hayvana ölür gider, ölmese bile rengi solar,hareketsizleşir hiçbirşeye benzemez anlayacağın.Küçük bir akvaryum ve küçük filtre işini görür, küçük derken 10 litrelik damacana alma 30 litrelikler var(yani mümkün olduğunca büyük al).Japonlar fanus balıkları değildir tam tersi diğer türlerden daha fazla alana ihtiyaç duyalar.Ve çok kolay hasta olurlar sakın akvaryum sıcaklığından farklı sıcaklıkta su koyma ve suyun hepsini değiştirme.Ve mutlaka kaliteli yemlerle besle.

Çoğu kişi ilk başladığında böyle bir heves giriyor hayvanlara değer verirse eğer süper akvaryumlar ortaya çıkıyor.

Tabi bu anlattıklarımı akvaryum almazsan yapman zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikanarya567 -- 20 Ekim 2009; 13:28:04 >

• Cok bılıyosunuz.. Fanusda beslenmezmıs.
    Arkadasım 1 yıldır fanusda japon balıgı beslıyor 1 yıldır olmedıler hayvan gıbı oldular
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Cok bılıyosunuz.. Fanusda beslenmezmıs.
    Arkadasım 1 yıldır fanusda japon balıgı beslıyor 1 yıldır olmedıler hayvan gıbı oldular

Ne halin varsa gör.Türk insanıda her konuda nekadar bilgili Allahım Allahım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikanarya567 -- 21 Ekim 2009; 14:49:37 >

Çoğu avrupa ülkererinde fanusda baluk bakımı yasak ve fanus satışıda yok.

Çok bilmekle alakası yok durumun. Fanusda balık dış ortamı ters görür. Şaşı olur. Japon balıkları suyu çok kirleten bir türdür ve akvaryum uygundur.

Balıkları akvaryumda ve fanusda doğal ortamında nasılsa orda da öyle düşünün yabancı cisimler renkli taşlar simler plastik bitkiler vs sakıncalıdır.

Uymak veya uymamak size kalmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Balıkları su kovasında bile beslersiniz yaşarlar ama önemli olan yaşam kalitelerinin yüksek olması değil midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Cok bılıyosunuz.. Fanusda beslenmezmıs.

Ona bakarsak 3-4 yıl besleyende var fanusta. Fanusta beslersin ama nasıl beslersin oda var..

Fanusta balık beslenmez!!!
  • Bakın bu sizin 2. konunuz ve ikisinde aynı ukalalık ! Her mesajınız '' yine başladılar, çok biliyorsunuz'' madem biliyorsanız ne diye konu açıyorsunuz ?? Başlığada '' Yardım'' yazmışsınız, sizin gibilere yardım değil parmağımı bile kıpırdatmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Optim-ist -- 20 Kasım 2009; 18:11:17 >

Orijinalden alıntı: RebeL_SouL

Bakın bu sizin 2. konunuz ve ikisinde aynı ukalalık ! Her mesajınız '' yine başladılar, çok biliyorsunuz'' madem biliyorsanız ne diye konu açıyorsunuz ?? Başlığada '' Yardım'' yazmışsınız, sizin gibilere yardım değil parmağımı bile kıpırdatmam

+1 Sen bu forumda akvaryum hakkında bilgisi olan nadir kişilerden birisin bir çoğu kişi bilmediği halde birşeyler uyduruyo

Orijinalden alıntı: M. Volcano

quote:

Orijinalden alıntı: RebeL_SouL

Bakın bu sizin 2. konunuz ve ikisinde aynı ukalalık ! Her mesajınız '' yine başladılar, çok biliyorsunuz'' madem biliyorsanız ne diye konu açıyorsunuz ?? Başlığada '' Yardım'' yazmışsınız, sizin gibilere yardım değil parmağımı bile kıpırdatmam

+1 Sen bu forumda akvaryum hakkında bilgisi olan nadir kişilerden birisin bir çoğu kişi bilmediği halde birşeyler uyduruyo

Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.