Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Burak bilmiyorum weishi kullandın mı ama weishi' nin işçilik kalitesi bunlarla kıyas kabul etmez.

Sendeki weishi'nin resmi var mı. Weishi kullanmadım ama bigroc diye satılanı bugün inceledim bu ondan daha iyi gibi geldi, zaten çok önemli bir mevzu değil tr malı makineler Orak, Şıkbay sanki daha sağlıklı. Bunlar ucuz ve Türkiyede bulunabiliyor olması itibariyle başlangıçta iyiler sonradan daha iyi bir makineye terfi etmekte yarar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 11 Eylül 2011; 1:23:07 >
  • Şöyle söyleyeyim ming shi, big roc gibi makineler weishi' nin çakmaları oluyor. Weishi iyi bir marka. Parker gibi düşünün. bir roc' u da parker çakması gibi düşünün.

Ki zaten bir weishi' yi elinize aldığınızda Gillette superspeed' den kalite ve işlevsellik olarak pek de geri kalmadığını anlarsınız. en ufak bir kafa yamuluğu, kapak oturmaması, kötü kaplama, ucuz hissiyat gibi bir şey yoktur. Weishi' nin tek problemi çok kibar bir tıraş aleti olması. Salaınız hafif yapılıysa sorun değil, ama ypun ve sertse 3 perdeden aşağı temiz tıraş elde edilemiyor. Aslında wilkinson da aynı problemleri paylaşıyor.

Ben de foto yok çünkü iki weishi' mi de yeni başlayan arkadaşlarıma hediye ettim. Ebay' den bakabilirsiniz gerçek weishi 18 dolar civarıdır ve mavi aynalı kutusunda 1 adet fırça ve 1 paket dorco jiletle gelir.

Alınabilecek en ucuz ve düzgün makineler olarak wilkinson ile beraber önerimdir. Bunun dışında az paranıza kıyın EJ 89 alın 30 dolar bir şey değil. Hele kırmaz etmezseniz ömür boyu kullanabileceğinizi düşünürseniz hiç bir şey değil. Ultra minimalistseniz alın bir tane keyfinize bakın.

• bugün bulduğum bir tıraş bıçağı:
     Yaprak jiletle tıraş olan var mı?

Ankara İlkiz sokaktaki bir iş yeri ithal ediyormuş.Menşei için Hindistan dendi ama emin olamadım.Hakkında pek bilgi yok. Performansı için bir şey söyleyemeyeceğim(sakallar fora). bir 10x10'lupakette 100 tanesi 5 lira. Ankara daki arkadaşlar Koç Koz. vs. şirketinden edinebilir.Shark'tan sıkılıp macera aramak isteyenlere...

Yerli samur fırça arayanlar için de yaşanmış bir tecrübe..(Siyah saplı olana dikkat)
    (iris coarsest badger hair ve omega 31052 saf domuz kılı)
    tıraşa mı gidiyor?savaşa mı?

saygılar.

• hocam bu yerli fırçayı nereden kaça aldınız?
    memnun kaldınız mı?
    Saygılarımla
  • çok yumuşak ve kılların sıklığı az. emektar işporta malı fırçam ve omega daha iyi köpük üretiyor.memnun kalmadım malesef.ulustaki alsancak çarşısında bir dükkandan 20 liraya almıştım.samur olup olmadığındana da emin değilim. yüzde ilk geçişte ayıp olmasın diye biraz köpük bırakıyor ama ikinci geçişinde bıraktığını geri alıyor.

Ek olarak: ali bıyıklı ustura sormuştunuz geçenlerde. ilkiz sokaktaki dükkanlarda bulabilirsiniz.2-3 tl aralığında fiyatlar.Bir de tweex marka tıraş sabunundan bahsetmek lazım.arko tıraş sabunuyla aynı ebatlarda aynı fiyatta ama arkodan bariz daha düşük kalitede.genelde para verdiğim bir şeyi çok kötü de olsa kullanıp bitirmeye çalışırım. tweex buna istisna oldu.denemek isteyen arkadaşlar: hiç gerek yok inanın.
    saygılar.
  • hocam teşekkürler
    bir de siz sabun yapmaktan bahsetmişsiniz. kimyagerlik filan var mı yoksa daha amatörce mi?
    daha evvelden bir denemeniz oldu mu???
    eğer niyetiniz olursa bir gün ortak olurum :)))
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: ratatuy
    çok yumuşak ve kılların sıklığı az. emektar işporta malı fırçam ve omega daha iyi köpük üretiyor.memnun kalmadım malesef.ulustaki alsancak çarşısında bir dükkandan 20 liraya almıştım.samur olup olmadığındana da emin değilim. yüzde ilk geçişte ayıp olmasın diye biraz köpük bırakıyor ama ikinci geçişinde bıraktığını geri alıyor.
    Ek olarak: ali bıyıklı ustura sormuştunuz geçenlerde. ilkiz sokaktaki dükkanlarda bulabilirsiniz.2-3 tl aralığında fiyatlar.Bir de tweex marka tıraş sabunundan bahsetmek lazım.arko tıraş sabunuyla aynı ebatlarda aynı fiyatta ama arkodan bariz daha düşük kalitede.genelde para verdiğim bir şeyi çok kötü de olsa kullanıp bitirmeye çalışırım. tweex buna istisna oldu.denemek isteyen arkadaşlar: hiç gerek yok inanın.
    saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Yeni aldığım samur kılı jaguar marka fırçamı 1 gün elma sirkesi-su karşımında beklettim. Kokuda azalma var ancak tamamen geçmedi diyebilrim.
    Birde wilkinson classic makinemin yerine daha agresif traş sunan uygun bir makine daha bakıyorum. Aslında çok övülen şıkbaydan bir tane alıcam eminönüne gidince.
    Wilkinson özellikle boğaz ve çene altında çok başarılı değil.

Bence sen şıkbay ve rimei den birer tane al zaten çok ucuz aletler hatta şıkbay dan iki üç tane al kırılabilir.Başlangıç olarak memnun kalıcaksın bunlardan

şıkbay biraz daha konforlu.Boğaz altı ve çene kısmı seninde sorunlu ise wilkinson, weishi gibi aletlerle uğraşma ızdırap olur temiz tıraş elde edemezsin.

Acizane tavsiye..

• yok hayır kimyager değilim amatörce evde yapmayı deneyeceğim. başarılı olursam sonuçları paylaşırım. ama muhtemelen başaramayacağım. yine de kipling in dediği gibi hep deneyip,hep yanılmak lazım.(sabun konusunda çok fazla DIY reçetesi var.bu muhtemel neden uçak yapmıyorsun sorusunun da cevabıdır)
    saygılar
  • quote:

yok hayır kimyager değilim amatörce evde yapmayı deneyeceğim. başarılı olursam sonuçları paylaşırım. ama muhtemelen başaramayacağım. yine de kipling in dediği gibi hep deneyip,hep yanılmak lazım.(sabun konusunda çok fazla DIY reçetesi var.bu muhtemel neden uçak yapmıyorsun sorusunun da cevabıdır)
    saygılar

Komşu o fırçalardaki köpük olmamış yalnız, umarım o şekilde tıraş olmuyorsundur.

Jiletlerle ilgili fikrini en kısa zamanda bekliyorum.Daha önce hiç duymadığım jiletler.
  • Fıraç resimden göründüğü kadarıyla pure tipi porsuk. Yeni fırçanın kötü performans vermesi çok doğal. Nasıl ayakkabının oturma süreci vardır, fırçanın da açılma süreci vardır. İlk 10-15 tıraş kötü performans verirler, doğru düzgün köpürtmezler, ince köpük yaparlar, kremi/sabunu yutarlar, köpüğü içine hapsederler, yüzünüzde sert olurlar vs. Bir süre düzenli kullanıldıktan sonra tam performanslarına ulaşırlar. Bu süreç porsuk fırçalarda çok daha uzundur. Nitekim aldığınız domuz kılı fırçların kıllarının 2-3 tıraş sonra uçlarının ayrıldığını ve fırçanın yumuşadığını görebilirsiniz. Bu porsukta olmaz ve tam su tutma performansına gelmesi zaman alır.
  • Burak, usturalar geçti mi eline? Geldiyse bir kalite kontrol yapsaydın?

Ben en son krom oksitlediğim henckels le tıraş oldum dün, pasta kromoksit olmasına rağmen yine de işe yarıyor, ağzı bir adım daha ileriye taşımış, iki perdede sinek kaydı yaptı, 3. perdede sadece ufak toparlamalar yaptım. Sıfır tahriş, sıfır yanma. Henckels' i seviyorum. Pasta Coticule' e yakın bir konfor vermişti ağza. Senin bismark tıraş olmak için çok kibar, rahat bir alete benziyor ama tıraşı nasıldır bilemem.
  • quote:

quote:

yok hayır kimyager değilim amatörce evde yapmayı deneyeceğim. başarılı olursam sonuçları paylaşırım. ama muhtemelen başaramayacağım. yine de kipling in dediği gibi hep deneyip,hep yanılmak lazım.(sabun konusunda çok fazla DIY reçetesi var.bu muhtemel neden uçak yapmıyorsun sorusunun da cevabıdır)
    saygılar

Komşu o fırçalardaki köpük olmamış yalnız, umarım o şekilde tıraş olmuyorsundur.

Jiletlerle ilgili fikrini en kısa zamanda bekliyorum.Daha önce hiç duymadığım jiletler.

porsuk denen fırçayla tıraş olmuyorum. açılması için de bekleyemeyeceğim.beni çok sinir ediyor.belki bi kız arkadaşıma allık-pudra fırçası olarak hediye edebilirim.bunlar arko sabunla takribi 30 sn lik bir köpürtme işlemi sonucu, tıraş olurken evet biraz daha uzun zaman harcıyorum.jiletleri haftaya izin bitiminde denemeye başlayacağım. zaza için de sabırsızlanıyorum. ve belki bu pro sharplar zaza üretimi de olabilir diye şüphelenmiyor değilim.üretici firmayla ilgili hiç bi bilgi yok. yazı tipleri falan da eski tip şeyler. zaza tıraş bıçağına kavuşabilirsem ortak yönlerine dikkat ederek deneyeceğim.

• quote:

açılması için de bekleyemeyeceğim.beni çok sinir ediyor.

Niye bu kadar kızdın fırçaya.

Bir de arkoyla 30 saniye köpürttüğünde artık iyice krem kıvamına gelmesi lazım, resimlerde köpük çok fazla sulu görünüyor.
  • Bugün Wilkinson krem, yerli domuz kılı fırça, h.h. stoll ustura ile 2,5 perde (2perde tıraş+rötüş) oldum. Sonrasında Calvin Klein ckfree balzam. Sonuç sinek kaydı, çok koforlu, harika bir tıraş.
  • yav bilmiyorum ben mi anlamıyorum fırça işinden.
    arko sabun ile olduğum traşlarda porsuk fırçamla yaptığım köpükler görüntü olarak aynen hazır basınçlı şişelerdeki köpüklere benziyor.yani kalınlaşıyor.yalnız biraz sabırlı olmak gerekiyor. ve konforu da oldukça güzel bence. domuz kullandığım günleri hiç hatırlamadığım için karşılaştırma yapamayacağım. elimdeki fırçanın sertliği yeterli ancak traş olurken biraz daha sert bir fırça kullanarak yüze daha iyi masaj yapabilmeyi isterdim.
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthsev

quote:

Yeni aldığım samur kılı jaguar marka fırçamı 1 gün elma sirkesi-su karşımında beklettim. Kokuda azalma var ancak tamamen geçmedi diyebilrim.
    Birde wilkinson classic makinemin yerine daha agresif traş sunan uygun bir makine daha bakıyorum. Aslında çok övülen şıkbaydan bir tane alıcam eminönüne gidince.
    Wilkinson özellikle boğaz ve çene altında çok başarılı değil.

Bence sen şıkbay ve rimei den birer tane al zaten çok ucuz aletler hatta şıkbay dan iki üç tane al kırılabilir.Başlangıç olarak memnun kalıcaksın bunlardan

şıkbay biraz daha konforlu.Boğaz altı ve çene kısmı seninde sorunlu ise wilkinson, weishi gibi aletlerle uğraşma ızdırap olur temiz tıraş elde edemezsin.

Acizane tavsiye..

Bende rimei+şıkbay almayı düşünüyordum aslında, ustalarda tavsiye edince tam oldu.

Birde yeni aldığım jaguar marka samur kılı fırçanın tüyleri çok uzun, daha kısa kıllara sahip ve daha yumuşak bir fırça düşünüyorum. Ne önerirsiniz ?

Bu arada ilk arko traş sabunumuda almış bulunmaktayım ancak sanırım ambalajını çok açtım eriyecek gibi. En kısa zamanda 2 tane traş kasesi edinmek şart oldu.

Geçen gün küçük bir markette kasanın orda perma sharp jilet görünce hemen aldım. Çıkışta fişe baktığımda 2 lira geçirmişler. Geçen gün eminönünde 2 kartuş astraya 1 lira vermiştim halbuki.

• dostum eminönüne gideceksen irem fırçadan 10 liraya bi porsuk al. sanırım bu forumda benden başka alan olmadı. porsuk fırçalara ucuz ve hızlı bir giriş olur senin açından. ben öyle yaptım. eğer acelem yok kargo dahil 40 lira filan da veririm diyorsan ustaların tavsiyelerine kulak ver Frank Shavingden bi tane porsuk finest fırça al. ben alıcam ama şimdi değil. fırçamdan çok memnunum şu anda ve traş malzemesine bir süre para harcamamayı düşünüyorum :))).
    istanbuldaymışsın, git bak bi irem fırçaya. beğenirsen alırsın. beğenmezsen almazsın. dandik makinelere verdik onlarca lira şu memlekette. 10 lira da fırçaya versen ölmezsin ki ben senin işini göreceğini düşünüyorum. 40 50 lira porsuğa verip memnun kalmamaktansa 10 lira verip memnun kalmamak daha iyi değil mi :)))))
    Saygılarımla

quote:

Bende rimei+şıkbay almayı düşünüyordum aslında, ustalarda tavsiye edince tam oldu.
    Birde yeni aldığım jaguar marka samur kılı fırçanın tüyleri çok uzun, daha kısa kıllara sahip ve daha yumuşak bir fırça düşünüyorum. Ne önerirsiniz ?

• Arkadaslar tras aletinde ayarli basligin ne kadar onemi var? Hani gavur forumlarinda yaziyor ya mild - aggressive vs... 1'den 5'e hatta 7/8'e kadar bicagin yaklasma acisini degistirebildigimiz aletler var.

Bunlarin tras kalitesi/guvenligi acisindan digerlerinden bariz farki var mi?

Misal Feather'da oyle bir ayar yok ama fiyati ucuk???
  • quote:

Şöyle söyleyeyim ming shi, big roc gibi makineler weishi' nin çakmaları oluyor. Weishi iyi bir marka. Parker gibi düşünün. bir roc' u da parker çakması gibi düşünün.

Of bu Çinliler hasta, zaten Weishi'nin toptan fiyatı 3 dolardan az bir de onun çakmasını yapıp daha da ucuza satıyorlar..

quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

Arkadaslar tras aletinde ayarli basligin ne kadar onemi var? Hani gavur forumlarinda yaziyor ya mild - aggressive vs... 1'den 5'e hatta 7/8'e kadar bicagin yaklasma acisini degistirebildigimiz aletler var.

Bunlarin tras kalitesi/guvenligi acisindan digerlerinden bariz farki var mi?

Misal Feather'da oyle bir ayar yok ama fiyati ucuk???

Bunlardan bir tane alırsan hangi numarayı kullandığına göre hangi tip makineyi sevdiğini anlarsın sonraki alışverişlerinde sana rehber olur. Ayarlanabilir Gillette olanlar çoğu makineden daha kalitelidir. Hiç kullanılmamış kutusunda Gilette Adjustable 200 dolar civarına satılabiliyor.

quote:

Burak, usturalar geçti mi eline? Geldiyse bir kalite kontrol yapsaydın?

Ben en son krom oksitlediğim henckels le tıraş oldum dün, pasta kromoksit olmasına rağmen yine de işe yarıyor, ağzı bir adım daha ileriye taşımış, iki perdede sinek kaydı yaptı, 3. perdede sadece ufak toparlamalar yaptım. Sıfır tahriş, sıfır yanma. Henckels' i seviyorum. Pasta Coticule' e yakın bir konfor vermişti ağza. Senin bismark tıraş olmak için çok kibar, rahat bir alete benziyor ama tıraşı nasıldır bilemem.

Gelmedi Pazartesi şubeye sorarım yalnız faturada takip numarası yok yoksa ben mi göremedim.

quote:

Samurdan tıraş fırçası yapılmıyor porsuktan yapılıyor onu da Jaguar özel sipariş dışında yapmıyor.

quote:

bugün bulduğum bir tıraş bıçağı:

Ankara İlkiz sokaktaki bir iş yeri ithal ediyormuş.Menşei için Hindistan dendi ama emin olamadım.Hakkında pek bilgi yok. Performansı için bir şey söyleyemeyeceğim(sakallar fora). bir 10x10'lupakette 100 tanesi 5 lira. Ankara daki arkadaşlar Koç Koz. vs. şirketinden edinebilir.Shark'tan sıkılıp macera aramak isteyenlere...

Yerli samur fırça arayanlar için de yaşanmış bir tecrübe..(Siyah saplı olana dikkat)
    (iris coarsest badger hair ve omega 31052 saf domuz kılı)
    saygılar.

İstersen 5lik olarak Zazayla takas edelim ama ben yeni Zazayı beğenmedim bıçak boyunca ağzı eşit pürüzsüzlükte değil gibi geldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 11 Eylül 2011; 16:25:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

quote:

Samurdan tıraş fırçası yapılmıyor porsuktan yapılıyor onu da Jaguar özel sipariş dışında yapmıyor.

Benim fırça domuz oluyor ozaman ?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.