Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dangerousman

quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak

quote:

Birde yeni aldığım jaguar marka samur kılı fırçanın tüyleri çok uzun, daha kısa kıllara sahip ve daha yumuşak bir fırça düşünüyorum. Ne önerirsiniz ?

Samurdan tıraş fırçası yapılmıyor porsuktan yapılıyor onu da Jaguar özel sipariş dışında yapmıyor.

Benim fırça domuz oluyor ozaman ?

Yani..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fthsev

quote:

Yeni aldığım samur kılı jaguar marka fırçamı 1 gün elma sirkesi-su karşımında beklettim. Kokuda azalma var ancak tamamen geçmedi diyebilrim.
    Birde wilkinson classic makinemin yerine daha agresif traş sunan uygun bir makine daha bakıyorum. Aslında çok övülen şıkbaydan bir tane alıcam eminönüne gidince.
    Wilkinson özellikle boğaz ve çene altında çok başarılı değil.

Bence sen şıkbay ve rimei den birer tane al zaten çok ucuz aletler hatta şıkbay dan iki üç tane al kırılabilir.Başlangıç olarak memnun kalıcaksın bunlardan

şıkbay biraz daha konforlu.Boğaz altı ve çene kısmı seninde sorunlu ise wilkinson, weishi gibi aletlerle uğraşma ızdırap olur temiz tıraş elde edemezsin.

Acizane tavsiye..

Bende rimei+şıkbay almayı düşünüyordum aslında, ustalarda tavsiye edince tam oldu.

Birde yeni aldığım jaguar marka samur kılı fırçanın tüyleri çok uzun, daha kısa kıllara sahip ve daha yumuşak bir fırça düşünüyorum. Ne önerirsiniz ?

Bu arada ilk arko traş sabunumuda almış bulunmaktayım ancak sanırım ambalajını çok açtım eriyecek gibi. En kısa zamanda 2 tane traş kasesi edinmek şart oldu.

Geçen gün küçük bir markette kasanın orda perma sharp jilet görünce hemen aldım. Çıkışta fişe baktığımda 2 lira geçirmişler. Geçen gün eminönünde 2 kartuş astraya 1 lira vermiştim halbuki.

Geçenlerde realde BANAT ın fırçasını görüp almıştım 9 lira civarıydı gayet güzel bir fırça başlangıç için sonra elin alıştıkça öğrendikçe bulursun zaten kendine uygun olanını.Uyum ve migrosta da olması lazım bence alınabilir.

Arkonun çubuk sabununu hem yüzene hemde fırçaya sürünce gayet başarılı bir köpük oluyor deneyebilirsin.

Bu arada ben bu konuda usta değilim burada gerçekten bilgili ustalar var onların söylediklerine öncelik ver..

• şıkbayı bayagı övdünüz. çok hafif sonuçta plastik yani. tıraş olurken elimizden kaymaz mı ? Tereddütlerim var.
  • walla ben şıkbaya sadece plastik olduğu için bile karşıyım. üstelik plastik de dandik
    ucuza geldiğini de düşünmüyorum. birkaç traş sonra kırılacağını bile garanti edebilirim. :)))
    onun yerine YUMA, rimei, ming shi filan gibi bir şey de alınabilir.
    En iyisini siz bilirsiniz. ama yine de alın. 1 lira filandıır heralde işportada. en azından fikriniz olur :)))
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger
    şıkbayı bayagı övdünüz. çok hafif sonuçta plastik yani. tıraş olurken elimizden kaymaz mı ? Tereddütlerim var.
  • Yeni makineme alıştıkça daha fazla sevmeye başladım. EJ 89 ve Crystal jilet bana göre çok iyi ikili oldular. Lord Sparhawk'ın tavsiyesine uyarak makineye alışana kadar Feather jiletleri kullanmıyorum. Ama dediğim gibi Crystal'ler de oldukça iyi iş çıkartıyorlar. Daha önce kullandığım Wilkinson'dan da oldukça memnundum. Şimdi aldığım makine bu aletler içinde sanırım orta seviyelerde birşey olsa da yakın tıraş konusunda Wilkinson'dan bir kaç gömlek üstün gibi geldi bana. Bunu yeni makinemle üçüncü tıraşımda daha iyi fark ettim. Özellikle çene altı ve boyun kısımlarında bariz bir şekilde daha iyi. Tabii bilemiyorum sadece makinenin marifeti mi yokda jiletlerin de etkisi var mı ama dediğim gibi şimdilik çok memnunum. Tahriş yok denecek kadar az ki, bazen Wilkinson ile tıraş olduktan sonra hafif yanma olurdu suratımda.

EJ 89 bile bu derece memnuniyet vericiyse, daha üst seviyelerdeki makineler kimbilir nasıldır? Bu arada Lord Sparhawk' katılmamak da mümkün değil. Bu işe gönül verdiyseniz, üç-beş fazla verip buna benzer bişey alırsanız gerçekten çok memnun kalacaksınız. İnsanın elinde bıraktığı his bile farklı ki dediğim gibi benim alabildiğim makine bu işin başlangıçlarından biri yanılmıyorsam. Daha üst seviyelerdeki makineler ile çok daha memnun kalınacağında şüphem yok.

Yaw bir de birşey sormak istiyorum. Sadece Arko tıraş sabunu kullanıyorum. Çok da memnunum. Fiyatına göre oldukça iyi iş çıkartıyor. Sözün özü köpürdükçe köpürüyor. Ama nedense herkesin dediği gibi bana bir tanesi altı ay falan gitmiyor. Acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum? Sonuçta kaseye sabunu basıyorum, sıcak suda ıslattığım fırçamla kase içinde köpürtüyorum. Ama çok kısa zamanda bitiyor bir tanesi. Bir yerde yanlış mı yapıyorum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piankhy1 -- 11 Eylül 2011; 22:33:11 >

• EJ den memnun olmana sevindim. çünkü ben de bu hafta içinde benimkinin gelmesini bekliyorum :)))
    arko sabunu bedava. çok takma kafana. 6 ay bana da biraz fazla geldi. 6 ay gitmezse 2 ay gitsin.
    ben 1 kilo CELLA getirticem italyadan. onu da denemek istiyorum. yabancıların arasında heralde en ucuzu o. ona rağmen o bile arkonun 3-4 katı fiyata geliyo kargosuyla filan.

bu arada bu da benim fırçam ve yoğun köpüklü hali...

[simage]www.imageshack.us/photo/my-images/824/spa0295q.jpg [/simage]

quote:

Orijinalden alıntı: piankhy1
    Yeni makineme alıştıkça daha fazla sevmeye başladım. EJ 89 ve Crystal jilet bana göre çok iyi ikili oldular. Lord Sparhawk'ın tavsiyesine uyarak makineye alışana kadar Feather jiletleri kullanmıyorum. Ama dediğim gibi Crystal'ler de oldukça iyi iş çıkartıyorlar. Daha önce kullandığım Wilkinson'dan da oldukça memnundum. Şimdi aldığım makine bu aletler içinde sanırım orta seviyelerde birşey olsa da yakın tıraş konusunda Wilkinson'dan bir kaç gömlek üstün gibi geldi bana. Bunu yeni makinemle üçüncü tıraşımda daha iyi fark ettim. Özellikle çene altı ve boyun kısımlarında bariz bir şekilde daha iyi. Tabii bilemiyorum sadece makinenin marifeti mi yokda jiletlerin de etkisi var mı ama dediğim gibi şimdilik çok memnunum. Tahriş yok denecek kadar az ki, bazen Wilkinson ile tıraş olduktan sonra hafif yanma olurdu suratımda.

EJ 89 bile bu derece memnuniyet vericiyse, daha üst seviyelerdeki makineler kimbilir nasıldır? Bu arada Lord Sparhawk' katılmamak da mümkün değil. Bu işe gönül verdiyseniz, üç-beş fazla verip buna benzer bişey alırsanız gerçekten çok memnun kalacaksınız. İnsanın elinde bıraktığı his bile farklı ki dediğim gibi benim alabildiğim makine bu işin başlangıçlarından biri yanılmıyorsam. Daha üst seviyelerdeki makineler ile çok daha memnun kalınacağında şüphem yok.

Yaw bir de birşey sormak istiyorum. Sadece Arko tıraş sabunu kullanıyorum. Çok da memnunum. Fiyatına göre oldukça iyi iş çıkartıyor. Sözün özü köpürdükçe köpürüyor. Ama nedense herkesin dediği gibi bana bir tanesi altı ay falan gitmiyor. Acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum? Sonuçta kaseye sabunu basıyorum, sıcak suda ıslattığım fırçamla kase içinde köpürtüyorum. Ama çok kısa zamanda bitiyor bir tanesi. Bir yerde yanlış mı yapıyorum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 11 Eylül 2011; 22:48:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

EJ den memnun olmana sevindim. çünkü ben de bu hafta içinde benimkinin gelmesini bekliyorum :)))
    arko sabunu bedava. çok takma kafana. 6 ay bana da biraz fazla geldi. 6 ay gitmezse 2 ay gitsin.
    ben 1 kilo CELLA getirticem italyadan. onu da denemek istiyorum. yabancıların arasında heralde en ucuzu o. ona rağmen o bile arkonun 3-4 katı fiyata geliyo kargosuyla filan.

bu arada bu da benim fırçam ve yoğun köpüklü hali...

[simage]www.imageshack.us/photo/my-images/824/spa0295q.jpg [/simage]

quote:

Yeni makineme alıştıkça daha fazla sevmeye başladım. EJ 89 ve Crystal jilet bana göre çok iyi ikili oldular. Lord Sparhawk'ın tavsiyesine uyarak makineye alışana kadar Feather jiletleri kullanmıyorum. Ama dediğim gibi Crystal'ler de oldukça iyi iş çıkartıyorlar. Daha önce kullandığım Wilkinson'dan da oldukça memnundum. Şimdi aldığım makine bu aletler içinde sanırım orta seviyelerde birşey olsa da yakın tıraş konusunda Wilkinson'dan bir kaç gömlek üstün gibi geldi bana. Bunu yeni makinemle üçüncü tıraşımda daha iyi fark ettim. Özellikle çene altı ve boyun kısımlarında bariz bir şekilde daha iyi. Tabii bilemiyorum sadece makinenin marifeti mi yokda jiletlerin de etkisi var mı ama dediğim gibi şimdilik çok memnunum. Tahriş yok denecek kadar az ki, bazen Wilkinson ile tıraş olduktan sonra hafif yanma olurdu suratımda.

Ben Merkur 34C ve EJ 89 arasında kalmıştım. Lord Sparhawk'ın blogundaki yazıları okuyunca 10 dolar fazla vermek istemedim ve EJ aldım. İyi ki de almışım diyorum. Arko konusunu kafama takmıyorum. Sadece insanlar 6 ay falan gidiyor diyince ben mi yanlış yapıyorum acaba diye düşündüm. O yüzden merak ettim. Cella'nın ufak paketini ben de bir arkadaşıma sipariş verdim. Bakalım bulabilecek mi? Bu arada sizin de fırça Banat mı? Sanki Banat fırçaya benziyor gibi geldi de bana. Ben sipariş verirken, kozmetik ürünlerinden dolayı tüm siparişler güme gitmesin diye hiç sabun sipariş etmedim. Sizin kargo gelirse ben de sipariş veririm o zaman

• piankhy1 edwin jagger giriş seviyesi değil, üst seviye bir makine kalite olarak. Ömür boyu memnunca kullanabileceğin bir makine. Hele featherla tıraş olduğunda anlayacaksın, ve ileride başka makinelerle feather kullandığında hep ej' nin yumuşaklığını arayacaksın. Makineyi küçümseme, piyasadaki en kaliteli ve konforlulardan biri.

Agresiflik açısından bahsediyorsan, ej89 yumuşak tip tabir ettiğimiz pek agresif olmayan makinelerden. İleride biraz daha agresif kesen bir alet istersen misal bir gillette slim adjustable alabilirsin. Çok abartı agresif makineye gerek yok.

Madem sözümü dinliyorsun o zaman sana bir tavsiye daha, gittigidiyorda satılan wilkinson senstive tıraş kremini al. Bir de marketten blogdada bahsettiğim nivea anti irritation balzamı al. Bunları da kullanarak yeniden tıraş olduğundan konforun ve kalitenin 2 kat artmış olduğunu göreceksin. MAkineni 25-30 derece civarında sabit açıda tutarak kesim yap. Bilekten oynaktma açıu sabit kalmalı. Baskı sıfır olacak o kendi ağırlığıyla kesimi yapr. Fark ettiğin gibi hallice ağır bir makine. O krom kaplama kalitesini ej, mühle ve joris dışında hiç bir yerde bulamazsın. Tam bir f/p canavarına sahipsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 11 Eylül 2011; 23:34:28 >

• ppzrg köpük tam ideal görünüyor fırçanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

piankhy1 edwin jagger giriş seviyesi değil, üst seviye bir makine kalite olarak. Ömür boyu memnunca kullanabileceğin bir makine. Hele featherla tıraş olduğunda anlayacaksın, ve ileride başka makinelerle feather kullandığında hep ej' nin performansını alacaksın. Makineyi küçümseme, en konforlulardan biri.

Agresiflik açısından bahsediyorsan, ej89 hafif tip tabir ettiğimiz pek agresif olmayan makinelerden. İleride biraz daha agresif kesen bir alet istersen misal bir gillette slim adjustable alabilirsin. Çok abartı agresif makineye gerek yok.

Madem sözümü dinliyorsun o zaman sana bir tavsiye daha, gittigidiyorda satılan wilkinson senstive tıraş kremini al. Bir de marketten blogdada bahsettiğim nivea anti irritatiom balzamı al. Bunları da kullanarak yeniden tıraş olduğundan konforun ve kalitenin 2 kat artmış olduğunu göreceksin.

Teşekkürler tavsiyeler için. Kesinlikle makineyi küçümsemiyorum. Ama piyasadaki en ucuz makinelerden biri olduğu, bir de sizin dediğiniz gibi çok agresif olmamasına rağmen en azından "bana göre" yakın ve şu ana kadar olduğun en pürüzsüz tıraşı verdiği için belki yanlış bir tabir kullanarak başlangıç seviyesi dedim. Yoksa gerçekten çok memnun kaldım ve iyi ki de almışım diyorum. Kalite olarak gerçekten kaliteli olduğunu elinize aldığınızda anlıyorsunuz. Wilkinson'ın tıraş kremini en kısa sürede deneyeceğim. Ama malum, evde bir dolu Arko varken, bir de onu alırsam hanımla ne oluruz bilemiyorum. Zaten yavaş yavaş sızlanmaya başladı bile. Şu an arko'nun tıraş sonrası bir kremi var onu kullanıyorum. Hem ucuz hem de daha evvel kullandığım Nivea'lara nazaran cildime daha iyi geliyor. Ama muhtemelen benim kullandığım Nivea sizin tavsiye ettiğiniz Nivea değildir. Ben, tam ismini bilmiyorum ama şu her yerde satılan mavi ya da beyaz şişelerdeki Nivea'lardan kullandım uzun süre.

Gilllette'lere nedense hiç ısınamadım. Belki mach 3'lerin de aynı marka olmasından dolayı psikolojik birşeydir. Makine bakarken bile hiç Gillette'lere bakmadım misal. Neden, ben de bilmiyorum ama eminim çok iyidir. Benimki sadece psikolojik birşey. Sanırım Gillette denildiğinde aklıma mach 3 geliyor

Bir süre yeni makine almam herhalde. Ama alırsan herkes gibi ben de bir tane Merkur Futur düşünüyorum. Ama şimdi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger

şıkbayı bayagı övdünüz. çok hafif sonuçta plastik yani. tıraş olurken elimizden kaymaz mı ? Tereddütlerim var.

Kaymaz kayması için yağlamanız lazım :)
  • benim fırça irem porsuk
    ben de siparişimi italyaya giden bir arkadaşıma verdim. Ama 1000gr olanını :)
    quote:

Ben Merkur 34C ve EJ 89 arasında kalmıştım. Lord Sparhawk'ın blogundaki yazıları okuyunca 10 dolar fazla vermek istemedim ve EJ aldım. İyi ki de almışım diyorum. Arko konusunu kafama takmıyorum. Sadece insanlar 6 ay falan gidiyor diyince ben mi yanlış yapıyorum acaba diye düşündüm. O yüzden merak ettim. Cella'nın ufak paketini ben de bir arkadaşıma sipariş verdim. Bakalım bulabilecek mi? Bu arada sizin de fırça Banat mı? Sanki Banat fırçaya benziyor gibi geldi de bana. Ben sipariş verirken, kozmetik ürünlerinden dolayı tüm siparişler güme gitmesin diye hiç sabun sipariş etmedim. Sizin kargo gelirse ben de sipariş veririm o zaman
  • hacı bu ne altı ustu traşş yani ne kadar cok msj var :D
  • Üzerinde şapka olan mavi ambalajlı Lord'lar yerli üretim Mısır'dan gelme değil, "Kartal çelik Turkish patent and technology" yazıyor enteresan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 12 Eylül 2011; 15:12:19 >
  • Aldığım Yuma makinedeki kaplama aşırı derecede kötü jiletin oturduğu tabla pütürlü bir yapıda ve mavi renkte böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu. Big Roc yazan makinenin ilk kullanımda kelebek mekanizmasını yağlamakta fayda var. Mingshi'nin kafa tasarımı enteresan. Bu Mingshi ile big roc'un kutuları fena değil kutusuz iyi makineleriniz varsa aklınızda bulunsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 12 Eylül 2011; 15:52:40 >
  • kafamda su an makineleri dizmek için ahşap bir askılık tasarımı var. şimdilik malzemelerin teminine uğraşıyorum
    yaptıktan sonra inşallah paylaşacağım. hepinizin hoşuna gideceğini düşündüğüm basit, imali kolay ve esnek bir şey olacak diye tahmin ediyorum.
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

kafamda su an makineleri dizmek için ahşap bir askılık tasarımı var. şimdilik malzemelerin teminine uğraşıyorum
    yaptıktan sonra inşallah paylaşacağım. hepinizin hoşuna gideceğini düşündüğüm basit, imali kolay ve esnek bir şey olacak diye tahmin ediyorum.
    Saygılar

Şuna benzer matkap uçları var takımmarketlerde görmüştüm:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Drill_tip_forstner.jpg/608px-Drill_tip_forstner.jpg

• Burak usturalardan denediğin oldu mu tıraş için? Özellikle de duvert?

Benim çeliği çok yumuşak dediğim, metal saplı usturam vardı ya sana bahsettiğim, ağzını biraz daha toparladıktan sonra senin krom oksite sürdüm balzada, güzelce kayışladım. Şu ana kadar olduğum en iyi ustura tıraşını verdi mermer gibi. Neredeyse mach 3 hızında tıraş olunabilecek kadar kibar karakterli bir ustura. Ucuz atlattı kerata, elimden çıkaracaktım valla, şimdi favorilerimden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Burak usturalardan denediğin oldu mu tıraş için? Özellikle de duvert?

Benim çeliği çok yumuşak dediğim, metal saplı usturam vardı ya sana bahsettiğim, ağzını biraz daha toparladıktan sonra senin krom oksite sürdüm balzada, güzelce kayışladım. Şu ana kadar olduğum en iyi ustura tıraşını verdi mermer gibi. Neredeyse mach 3 hızında tıraş olunabilecek kadar kibar karakterli bir ustura. Ucuz atlattı kerata, elimden çıkaracaktım valla, şimdi favorilerimden

Bugün yerli Lord jiletle günlük kotamı doldurdum usturalar öğleden sonra geldi. Bir tane de metal saplı Polonya usturası gönderdim (SFK marka, daha çok wapienica olarak biliniyor) o da kaliteli. Bismarkı yarın denerim onla ilk geldiğinde de tıraş oluyordum kullanımı rahat. Duvertin ağız tutuşu iyi onu sana ayırdım kullanmayacağım. Yalnız damaskuslar kolu bile tıraş etmiyor düzgün sertleşmemişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 12 Eylül 2011; 19:01:41 >

• Evet, ben de çok iyi çıkmalarını beklemiyordum ama bu kadar da kötü beklemezdim. Halbuki ısıl işlemi iyi yapılmış olsalar çok güzel usturalar olurlarmış. Duvert' i ayır zaten.

Nasıl bir şey sfk 5/8' lik mi?
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.