Şimdi Ara

Yaprak jiletle tıraş olan var mı? (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
53
Favori
254.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Evet, ben de çok iyi çıkmalarını beklemiyordum ama bu kadar da kötü beklemezdim. Halbuki ısıl işlemi iyi yapılmış olsalar çok güzel usturalar olurlarmış. Duvert' i ayır zaten.

Nasıl bir şey sfk 5/8' lik mi?

Evet 1/4 hollow (çeyrek oluklu) sade bir ustura çok kolay nemden bile paslanıyor sapı tek parça biraz ağır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferroburak -- 12 Eylül 2011; 19:10:33 >
  • hocam kusura bakma. bu matkap ucu görüntüsünü neden verdin anlamadım :s
    hani delikleri açmak maksadıyla filan mı???
    ha eğer öyleyse ben delik açmayı düşünmüyorum, en azından makineleri koymak için.... geçen aklıma daha basit bir fikir geldi.
    önce bi yuvarlak 0.5-1cm çap profilli 20-25 cm uzunluğunda 2 tane çıta bulmam lazım. sonra onları 2 tane blok ayağın üstünde açtığım deliklere yerleştirip makineleri de bu çıtalar üzerine asmayı düşünüyorum. basit ama kullanışlı bir şey olucak inşallah.
    Saygılarımla
    quote:

Orijinalden alıntı: ferroburak
    Şuna benzer matkap uçları var takımmarketlerde görmüştüm:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Drill_tip_forstner.jpg/608px-Drill_tip_forstner.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

hocam kusura bakma. bu matkap ucu görüntüsünü neden verdin anlamadım :s
    hani delikleri açmak maksadıyla filan mı???
    ha eğer öyleyse ben delik açmayı düşünmüyorum, en azından makineleri koymak için.... geçen aklıma daha basit bir fikir geldi.
    önce bi yuvarlak 0.5-1cm çap profilli 20-25 cm uzunluğunda 2 tane çıta bulmam lazım. sonra onları 2 tane blok ayağın üstünde açtığım deliklere yerleştirip makineleri de bu çıtalar üzerine asmayı düşünüyorum. basit ama kullanışlı bir şey olucak inşallah.
    Saygılarımla
    quote:

Şuna benzer matkap uçları var takımmarketlerde görmüştüm:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Drill_tip_forstner.jpg/608px-Drill_tip_forstner.jpg

Evet ondan verdim linki, çıta satan bir site vardı linkini bulunca koyayım.

• site değil de ankarada nerede bulurum ????
    sitelerde filan satan yer var mıdır acaba????
    evim sitelere oldukça yakın. veya bi model evi filan???
    Saygılar
    quote:

• quote:

Aldığım Yuma makinedeki kaplama aşırı derecede kötü jiletin oturduğu tabla pütürlü bir yapıda ve mavi renkte böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu. Big Roc yazan makinenin ilk kullanımda kelebek mekanizmasını yağlamakta fayda var. Mingshi'nin kafa tasarımı enteresan. Bu Mingshi ile big roc'un kutuları fena değil kutusuz iyi makineleriniz varsa aklınızda bulunsun :)

3-5 lira arasında degişen makinaların hepsinde bu sorun var. Geçen bir makineye bakmıştım alacaktım fiyatıda 3 tl idi. yanaklardan biri pütürlüydü diye almadım.
  • quote:

site değil de ankarada nerede bulurum ????
    sitelerde filan satan yer var mıdır acaba????
    evim sitelere oldukça yakın. veya bi model evi filan???
    Saygılar
    quote:

Ankarada bildiğim model evi yok, bahsettiğim site İstanbul'daki bir model evine aitti. Adedi az olunca kimse kılını kıpırdatmıyor çoğu yerde..
  • sitelerde imalathaneleri gezerim artık
    napıym :)
    bişeyler çıkar oradan muhakkak :)
    quote:

Ankarada bildiğim model evi yok, bahsettiğim site İstanbul'daki bir model evine aitti. Adedi az olunca kimse kılını kıpırdatmıyor çoğu yerde..
  • Lord Sparhawk komşum usturayla tıraş olacagım :D kafaya koydum. alı bıyık ustura alıyım diyorum. nasıl iyi midir ilk başlangıç için önereceklerin nelerdir ?
  • Yurtdışından kargo getirtenlere bir soru!!!
    şimdi bu yurtdışı kargolar gideceği şehre yakın bir şehre doğrudan mı iniş yapıyor. Örneğin bir anadolu şehrine gidecek kargo doğrudan Ankaraya veya o şehre yakın bir şehre inip mi yurtiçi dağıtımı yapılıyor? yoksa önce her halükarda istanbula gelip oradan mı dağıtılıyor???
    heralde karayolu veya demiryolu kullanmıyordur postalar, değil mi??

Mesele evet makinalarım :)))) çok sabırsızlanıyorum. kargo için işyerinin adresini verdim. o gün kargo elime geçer geçmez eve gelip traş olmanın planlarını yapıyorum. her traşımda bir sonraki traşımı EJ ile olucam diyorum ama sakallar söz dinlemiyor :)
    herkese iyi akşamlar

Saygılar
  • Arkadaşlar şu amazondan falan sipariş verdiğiniz metal jiletler var ya. Onlar güzel mi öneriyor musunuz ? Kaliteli olanları hangisi. Link falan atabilirseniz incelemek istiyorum.
  • quote:

Yurtdışından kargo getirtenlere bir soru!!!
    şimdi bu yurtdışı kargolar gideceği şehre yakın bir şehre doğrudan mı iniş yapıyor. Örneğin bir anadolu şehrine gidecek kargo doğrudan Ankaraya veya o şehre yakın bir şehre inip mi yurtiçi dağıtımı yapılıyor? yoksa önce her halükarda istanbula gelip oradan mı dağıtılıyor???
    heralde karayolu veya demiryolu kullanmıyordur postalar, değil mi??

Mesele evet makinalarım :)))) çok sabırsızlanıyorum. kargo için işyerinin adresini verdim. o gün kargo elime geçer geçmez eve gelip traş olmanın planlarını yapıyorum. her traşımda bir sonraki traşımı EJ ile olucam diyorum ama sakallar söz dinlemiyor :)
    herkese iyi akşamlar

Saygılar

ista kadar ucak
    istdan sonra bulundugunuz sehrin gumrugune kara yolu ile
    daha sonra size en yakın posta dagatım birimine kara yolu ile
    daha sonra yerel postacınız tarafında yaya olarak ;)

• bugün biri dedi de..
    bilmiyorum doğru yanlış..
    dediğine göre önce en yakın ile iniyormuş ondan sonra geliyormuş filan diye. Traditionalshaving de 5 -7 gün arası da diyince kafama yattı aslında mantıklı geldi.
    zira TRde istanbulda senin gönderdiğin kargo bile 3 günde gelince elime istanbuldan ....:)))
    sadece istanbuldan buraya normal postanın 5-6 günde gelmesini bekliyorsun :)
    neyse yav işte baya heyecanlıyım. inşallah gümrüğe takılmaz. takılsa da ne yaparız bilmiyorum :)
    Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: McOrco
    ista kadar ucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fallschirmjäger

Lord Sparhawk komşum usturayla tıraş olacagım :D kafaya koydum. alı bıyık ustura alıyım diyorum. nasıl iyi midir ilk başlangıç için önereceklerin nelerdir ?

Jiletli usturanın tekniği, bu kulandığımız makinelerden biraz daha farklı. Usturayı yani jileti daha düşük bir açıyla tutmak gerekiyor. Köpük fazla kalın olmamalı, biraz daha sulu olmalı, ama yüzü korumayacak kadar da ince olmamalı. Sakallar önceden çok iyi yumuşatılmalı. İlk başlarda shark, astra, rapira gibi fazla keskin olmayan jiletlerle tıraş olarak tekniğe alışmalı. İlk tıraşlar sadece 2 perde olmalı. Baskı sıfıra yakın olacak. Kısa ve yavaş çekişler şeklinde kesim yapılmalı. Eğer jilet cilde takılır gibi hissediliyorsa o an usturayı geri çekip tekrar aynı yerden devam etmeli. Aksi taktirde baskı arttırılarak kesim yapılmaya çalışılırsa orayı keser.

Jiletli usturanın kesiği çok kötü olmaz ama sonuçta açık jilet olduğu için hatayı affetmez. En agresif tıraş gerecidir. İstisna kişiler çıksada ilk 10 tıraş her tıraşta bir yer kesilir. Bunlar ufak ve bir iki günde kapanan kesiklerdir. İz kalmaz. Cildi iyice gererek kesim yapmalı, ilerledikçe tıraş edilen yere yakın tutup cildi gerili tutmak lazım ki jilet yüzde saplanmadan, kaysın gitsin.

İnce köpük, sıfır baskı, daha düşük açı, aynı yerden en fazla 2 kere geçme, kısa sakin paslar, derin konsantre ile tıraş tamamlanır. İlk kez jiletli ustura kullanılıyorsa genelde bir ay kadar tam sinek kaydı elde edilemez ve kullanıcı yakın tıraştan ziyade kendini kesmemeyi, ya da cildini tahriş etmemeyi öğrenmeye çalışır. Bundan sonra tıraşın konforu ve kalitesi giderek artar. Bir süre sonra bu jiletli makinelerin rahatlığına yakın bir hızda tıraşınızı olursunuz. Jiletli ustura has çelik usturaya geçişte de çok yardımcı olur.

youtube da geofatboy adlı kullanıcının her ustura videosunu izlemeni öneririm.

• quote:

bugün biri dedi de..
    bilmiyorum doğru yanlış..
    dediğine göre önce en yakın ile iniyormuş ondan sonra geliyormuş filan diye. Traditionalshaving de 5 -7 gün arası da diyince kafama yattı aslında mantıklı geldi.
    zira TRde istanbulda senin gönderdiğin kargo bile 3 günde gelince elime istanbuldan ....:)))
    sadece istanbuldan buraya normal postanın 5-6 günde gelmesini bekliyorsun :)
    neyse yav işte baya heyecanlıyım. inşallah gümrüğe takılmaz. takılsa da ne yaparız bilmiyorum :)
    Saygılar

quote:

ista kadar ucak

takılmaz umarım ama yerıne gore çinden 40 gune yakın surdugu bıle oluyor
    yurtdısı pakette aceleye yer yok...

• inşallah
    az önce gümrük forumlarını okuyordum da doyurucu cevap bulamadım. McOrco sen belki bilmezsin istanbuldasın Lord Sparhawk belki bilir o eskişehirdeydi.
    şimdi oldu ya benim ürün gümrüğe takıldı. ben ta istanbula mı gidicem yoksa bulunduğum ildeki gümrüğe gidicem???
    walla istanbulsa çok kötü olur takılması durumunda
    Saygılar
    quote:

• quote:

inşallah
    az önce gümrük forumlarını okuyordum da doyurucu cevap bulamadım. McOrco sen belki bilmezsin istanbuldasın Lord Sparhawk belki bilir o eskişehirdeydi.
    şimdi oldu ya benim ürün gümrüğe takıldı. ben ta istanbula mı gidicem yoksa bulunduğum ildeki gümrüğe gidicem???
    walla istanbulsa çok kötü olur takılması durumunda
    Saygılar
    quote:

bulundugunuz ıldekı gumruge
    (ılınızde gumruk yoksa) ılınıze bakan en yakın gumruge.
  • Aman o zaman iyiymiş...
    Eyvallah dostum walla akşam akşam içimi rahatlattın :)
    hadi iyi geceler.
    galiba yarın da EJsiz traş olucam
    quote:

bulundugunuz ıldekı gumruge
    (ılınızde gumruk yoksa) ılınıze bakan en yakın gumruge.
  • Gümrüğe takılırsa sana haber vermeden geldiği yere geri yollanıyor artık. Bu makinelerin takılmaması lazım ama memuruna göre değişiyor işte. Geçri ben kaliteli sabunu, kremi alamadıktan sonra neyleyeyim ej'yi.
  • hocam orayı ben de farkettim de 5 liralık çıtaya 10 lira kargo verilmez diye düşündüm kendimce :)
    yine de teşekkür ederim eğer halledemezsem buralara bakıcam artık napıym. bir de ikeada ara malzemeler var sattıkları. mesela bir ürünün rafları ayrı satılıyor. masif ahşap. onun sadece rafını filan alıp da yapmayı deneyebilirim :)
    ben sana dönücem. eğer kendime adam akıllı bir şey yapabilirsem ve senin hoşuna da giderse sana da yapıp ankaraya geldiğimde veririm.
    diğer arkadaşlarıma da gümrük ile ilgili verdikleri cevaplardan ve ayırdıkları zamandan ötürü teşekkür ederim. heyecanımı mazur görün.
    Saygılarımla

quote:

Çıta için site:
    http://www.bogazicimodelevi.com/urunler/Citalar/Citalar.htm

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.