Şimdi Ara

Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
23
Favori
10.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Çeviri aracı Deftones™, font desteği eayurdaer tarafından sağlanmıştır ve bütün oyun tarafımca yerelleştirilmiştir.










    Yamanın Özellikleri:


    • Daha önceki yamalardan farklıdır ve çeviriler tarafımca sıfırdan yapılmıştır.


    • Oyuna kurulabilen her mod ile uyumludur ve herhangi bir uyumsuzluğa neden olmaz. Oyunun geçmiş ve (gelirse) gelecekteki versiyonlarıyla da uyumludur.


    • Çevirilerin ve fontun oyuna aktarılması bilinen OpenIV yönteminden farklı olarak Deftones™ tarafından yapılan ve OpenIV kullanmayı gerektirmeyen bir yöntem sayesinde olmaktadır.


    • Türkçe font kurulumu, Türkçe yamadan bağımsız olarak yapılmaktadır. İsterseniz OpenIV kullanmayı gerektirmeyen kolay kurulumu, isterseniz de OpenIV kullanmayı gerektiren daha komplike kurulumu seçebilirsiniz. Kolay kurulumda .exe uzantılı bir dosya verildiği ve bazı kişilerin de bu uzantıya güvenmeyebileceği için font kurulumu iki yöntem ve linklere ayrıldı. Kurulum detayları zip dosyaları içinde yazmaktadır.


    • Türkçe yamada yamayı otomatik olarak güncelleme özelliği bulunmaktadır. İnternet bağlantınız olduğu sürece oyunu her açtığınızda yamanın en güncel versiyonu otomatik olarak indirilip yüklenir. Yama dosyasının boyutu çok küçük olduğu için (2 MB altı) bu işlem ortalamada birkaç saniye sürer.










    Güncelleme Geçmişi:


    11 Mart 2024: Üçüncü oynanış bitti ve yama tam versiyona ulaştı. Çeviri aracı için Deftones™, font desteği için eayurdaer'a çok teşekkür ediyorum. Yamadaki yazım hatalarıyla ilgili geri bildirim verdiği için llexoffr'a da ayrıca teşekkür ediyorum.


    10 Şubat 2024: Arkadaş aktivitelerinde yapılan muhabbetlerin çevirisi tamamlandı. Üçüncü oynanış da bitince yama tam versiyona ulaşacaktır.


    5 Aralık 2023: Beta versiyonu yayınlandı. Arkadaş aktivitelerinde yapılan muhabbetlerin çevirisine geçildi.


    1 Aralık 2023: İkinci oynanış bitti ve oyun içindeki metni değiştirilebilen bütün internet sayfaları çevrildi. Oyunda İngilizce kalan tek yer arkadaş aktivitelerinde yapılan muhabbetler.


    3 Ekim 2023: Birinci oynanış, oyun %100 tamamlanarak bitti ve Director's Mode içeriği çevrildi.


    1 Eylül 2023: Arkadaş aktivitelerinde yapılan muhabbetler, bazı internet sayfaları ve Director's Mode haricinde her şeyin çevirisi tamamlandı ve birinci oynanışa geçildi.


    23 Temmuz 2023: Ana görevlerin çevirisi tamamlandı ve oyundaki diğer içeriklerin çevirisine geçildi.


    3 Haziran 2023: Ana görevler çevrilirken araya katılan açık dünyada çıkan rastgele olayların çevirisi tamamlandı ve ana görevlerin çevirisine devam edildi.


    17 Mayıs 2023: Ana görevler çevrilirken araya katılan Strangers and Freaks görevlerinin çevirisi tamamlandı ve ana görevlerin çevirisine devam edildi.


    21 Mart 2023: Ana görevlerin çevirisine başlandı.










    İndirme Linkleri:


    Türkçe Yama İndirme Linki


    Türkçe Font (Kolay Kurulum) İndirme Linki


    Türkçe Font (OpenIV İle Kurulum) İndirme Linki


    Zip Dosyalarının Şifresi: criminal277_deftones










    Notlar:


    • Online modu, Türkçe yama dâhil olmak üzere oyunda herhangi bir mod yüklüyken sunuculara girilememesinin yanı sıra ben de çevirmek istemediğim için çevrilmemiştir.


    • Oyuna güncelleme gelmesi durumunda Türkçe fontta sorunlar meydana gelebilir. Bunu düzeltmek için tek yapmanız gereken şey oyunun kurulu olduğu yerdeki "mods" adlı klasörü silip kolay veya OpenIV kurulumuyla Türkçe fontu yeniden yüklemektir.


    • Online modunu oynamak için Türkçe yamayı silmeniz gerekmektedir. Bunu kolay yoldan yapmak için tek yapmanız gereken şey oyunun kurulu olduğu yerdeki "GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi" veya "Z_GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi" ve "GTAV-TR-CriminaL-Deftones.cache" adlı iki dosyanın adını değiştirmek veya bu iki dosyayı silmektir. Türkçe yamayı tekrar çalıştırmak için bu dosyaların adını eski hâline geri getirin veya dosyaları tekrar oyunun kurulu olduğu yere atın.


    • Kurulum talimatları ve diğer bütün detaylar zip dosyası içindeki "Beni Oku" adlı metin belgesinde yazmaktadır.










    Ekran Görüntüleri


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama


    Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 25 Nisan 2024; 12:48:13 >







  • Yormaz mı? Aynı anda halka açık olarak 2 (Undead Nightmare ve bu, ki o da dün bitti) proje + yayınlamayı henüz düşünmediğim ama ileride yayınlayabileceğim bazı projelerle uğraşıyorum. :D Ama seviyorum bu oyunlar üzerinde çalışmayı. Desteğiniz için teşekkür ederim. Yamayı bekliyorsanız değeceğini düşünüyorum.

    11 Mart 2024 Güncellemesi: Üçüncü oynanış bitti ve yama tam versiyona ulaştı. Çeviri aracı için Deftones™, font desteği için eayurdaer'a çok teşekkür ediyorum. Yamadaki yazım hatalarıyla ilgili geri bildirim verdiği için llexoffr'a da ayrıca teşekkür ediyorum.


    @Iron Man - SuraSide dostum kaç bin kelime çevirdiğimi merak ediyordu, ben de yama tam versiyona ulaşınca hesaplayıp net rakamı söyleyeceğim demiştim. 561.071 kelime çevirmişim şu on bir buçuk ay içerisinde.


    Türkçe yama şimdilik oyunun en son versiyonuyla duraklatma menüsüne gelen birkaç yeni kelimeyi içermiyor ve bu kelimeler oyun içerisinde İngilizce gözüküyor ama zaman içerisinde onu da güncellemeye çalışacağız. Bunun haricinde Türkçe yamanın oyunla uyumluluk konusunda hiçbir sıkıntısı yok ve oyunu herhangi bir sorunla karşılaşmadan rahatça oynayabilirsiniz.


    Bazen oyunu açtığınızda uzun zaman sonra bile yamanın güncellendiğini görebilirsiniz. Bende takıntı olduğu için canım sıkıldıkça gözüme batan yerleri daha iyi çevirilerle değiştiriyorum her daim.


    İyi oyunlar olsun ve söz vermek gibi olmasın ama şartlar istediğim şekilde giderse GTA 6'da görüşmek dileğiyle, hoşça kalın.

    Zaman gösterecek diyelim. Çok istiyorum ona da tertemiz, baştan bir yama yapmayı ama onun durumu biraz karışık. Metin dosyalarındaki şifre yapısı kırılabilirse hangi metnin oyun içinde nerede kullanıldığı gözüküyor ve dosya içindeki metinler sıralı bir düzene giriyor, bu da işi çok daha kolaylaştırıyor. Kırılamazsa dosya içinde metinler sırasız bir hâlde gözüküyor ve oyun içinde nerede kullanıldığı da belirsiz oluyor. GTA 5 yamasında bu kadar kısa sürede bu ilerlerlemeyi yapabilmemin sebebi Deftones™'in bu şifre yapısını kırabilmesiydi. RDR2'de de aynı olayı yapabilirse ona da temizinden bir yama yapmak isterim ama yapılamazsa uğraşmayı düşünmüyorum açıkçası. Bir ara bakacağız o işe ama kesin olarak yeni bir yama yapacağım olarak anlaşılmasın.

    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.


    @KairaGocen Desteğiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Umarım hayal kırıklığına uğratmam ve bekleneni verebilirim. :D Eğer bir an önce oynamak ve sadece hikâyeyi deneyimlemek istiyorsanız yeni yıla yakın bir tarihte yamayı beta olarak paylaşmayı düşünüyorum. Sadece hikâyeyi deneyimlemek istiyorsanız dediğime bakmayın, çoğu yer çevrili olacak. Şu anda bile zaten çoğu yer çevrili aslında. İngilizce kalan yerler sadece arkadaş aktiviteleri, aktivitelerde edilen muhabbetler, peyote bitkisi yiyince söylenen monologlar, Pay 'N' Spray'deki bazı araç modifikasyonları, internet siteleri, Rockstar Editor, Director Mode ve Online modu, ki bunu çevirmeyeceğimi de belirtmiştim. Bunun harici bir yanlışım yoksa her şey Türkçe. Malum devasa bir oyun olunca karıştırıyor da olabilirim. Kâğıt üstünde az veya orta miktarda gibi gözüken şeylerin dosyalardaki metin sayısı aşırı fazla tabii ki de. Ama hiçbir projemi yarım bırakmadığım gibi bunu da bırakmayacağım ve eninde sonunda bitireceğim.

    Herhangi bir söz vermek istemiyorum ama çok isterim ve yapabileceğime de inanıyorum. Olursa ama çevirisine oyun çıktıktan aylar sonra başlarım ve her zamanki gibi tek ben çevirmek isterim, o yüzden bir an önce Türkçe yamasının çıkması istenirse başka şahıs/gruplara bakılması yerinde bir beklenti olacaktır.

    Merhaba, çok teşekkür ederim.


    Yama günceldir ve sorunsuzca çalışmaktadır. Yamanın asıl yapılma amacı zaten piyasadaki yamanın oyunun güncel versiyonlarında düzgün çalışmamasıydı, o yamayı uyumlu hâle getirmektense de kendi yamamı yapayım dedim. Her Türkçe yama projemde işin teknik kısmına bakan Deftones lakaplı sevgili dostumla yaklaşık 9 ay önce bu projeye giriştik, eayurdaer lakaplı dostumuz da sağ olsun oyun için güncel Türkçe karakterli fontları hazırladı.


    Discord sunucum yok, bütün gelişmeleri yama konusundan bildiriyorum. Yeni yılın ilk aylarında yamayı tam versiyona çıkarma planım var ama kesin bir çıkış tarihi olarak sanılmasın lütfen, malum hayatta neler olacağı hiç belli olmuyor. Ama 2019'dan beri Türkçe yama yapan birisi olarak şu zamana kadar bir tane yarım bıraktığım proje yok ve araya hayati bir şey girmedikçe bu yamayı da yarım bırakmayacağım. Teşekkür ederim desteğiniz için.

    Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, hepinize iyi oyunlar.


    @Micold İnan ki atla deve değil ama teşekkür ederim. Asıl işi yapan arka planda kimsenin görmediği arkadaşım Deftones™, ben sadece yerelleştirme ve kalite kontrolü yapıp geçiyorum ama o piyasada var olmayan araçları kendisi üretip bana sunuyor. Diğer ortak arkadaşlarımız da sağ olsun bazen font ve diğer işlerde yardımcı oluyorlar. Hep bu insanlar sayesinde yapıyorum projelerimi. Ayrıca o motivasyon GTA 6 ile devam edecek gibi gözüküyor. :D Teşekkür ederim güzel dileğin için.


    Yamalarımdan herhangi bir çıkarım söz konusu değil, o yüzden popüler olması veya olmaması çok önemli değil. Daha az bilinen, tabiri caizse daha "elit" bir kesme hitap eden bir yama olsa bile sorun olmaz benim için. Translate yamalara minnettarlık duyup Türkçe yaması olan bir oyuna yeni yama yaptık diye laf edenler konuma gelmedikçe ben mutluyum. :D


    Paylaşabilirsin tabii ki, benim için hiç sorun değil. Teşekkür ederim desteğin için ve oyunu oynayacak olursan iyi oyunlar dilerim.

    Dediğiniz gibi, diyaloglarda neredeyse hiç bağlantı yok, yazım yanlışlarıyla dolu ve çeviri kalitesi çok tutarsız. Bazı yerler iyi çevrilmişken bazı yerler translate çeviriden bile beter çevrilmiş. Bir oyunu grup hâlinde pek çok kişi çevirince böyle sıkıntılar olabiliyor ne yazık ki. Bir yandan da anlıyorum, 2013 civarı başlanmış bir yama ve o zamanlar günümüzdeki gibi ne Tureng tarzı siteler biliniyordu ne de kaynaklara kolayca erişilebiliyordu. Yıllar içinde yamayı güncel tutabilirlerdi ama, tıpkı benim her yamama yaptığım gibi. Belki vakit bulamadıklarından yapamadılar, belki de umursamadıklarından yapmadılar, orasını bilemeyeceğim artık. Ama yamanın oyunun güncel versiyonuna uyarlanmaması ve yama kurulumumun uğraştırması üzerine teknik kısma bakan arkadaşımla birlikte bu projeye başladık ve sıfırdan tek başıma çeviriyi yaptım. Hâlâ da yapıyorum, şu arkadaş aktivitelerindeki muhabbetlerin çevirisindeyim ve bitmesine çok az kaldı. Font konusunda da ortak dostumuz yardımcı oldu sağ olsun.


    Bunları dedim diye iddialı olduğum anlaşılmasın, muhakkak benim de vardır hatalı çevirdiğim veya daha güzel çevirebileceğim yerler. Eleştiriye ve kendimi geliştirmeye her zaman açığım. Fakat benim bir özelliğim var, o da hiçbir yamamdan desteği kesmeyip eleştiriye göre sürekli olarak çeviri güncelliğini koruyor olmam. 2020'de yaptığım GTA: San Andreas yamasına şu günde bile düzenlemeler yaptığım oluyor mesela, birkaç yakınımdan bazı eleştiriler almıştım çeviriye yönelik. O yüzden yeni GTA 5 yaması da o açıdan emin ellerde diyebilirim. Eleştiriler üzerine yamayı gerekirse komple baştan aşağı bile değiştirebilirim.


    Umarım beklentinizi verebilirim. İyi oyunlar dilerim.

  • Hocam üst üste bu kadar büyük çaplı oyun çevirileri sizi yormuyor mu yav. Biraz dinlenseydiniz keşke  

    Kolaylıklar dilerim, gözleriniz dert görmesin  

  • atessivas kullanıcısına yanıt

    Yormaz mı? Aynı anda halka açık olarak 2 (Undead Nightmare ve bu, ki o da dün bitti) proje + yayınlamayı henüz düşünmediğim ama ileride yayınlayabileceğim bazı projelerle uğraşıyorum. :D Ama seviyorum bu oyunlar üzerinde çalışmayı. Desteğiniz için teşekkür ederim. Yamayı bekliyorsanız değeceğini düşünüyorum.

  • Elinize sağlık ancak yaması vardı yaması olmayan bir proje üstünde çalışsanız daha iyi olmazmıydı
    Birde online kısmı cevrilse daha iyi olurdu ban riski çok ama çok düşük
    Rdr 2 online Türkçe olarak saatlerce oynadım sıkıntı olmadı
    Eskiden bu oyunuda Türkçe 500 saate yakın oynadım yine sıkıntı olmadı
    En azından çevirip sorumluluğu bize bıraksanız olmaz mı
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Belki fark etmemişsinizdir ama hep Rockstar oyunlarına Türkçe yama yapıyorum ve sanıyorum ki bir süre daha bu şekilde devam edeceğim. Onun haricinde eski çeviri ve OpenIV gerektiren, oyunun güncel versiyonlarda uyumluluğu belli belirsiz olan yamalardan memnunsanız orası sizin bileceğiniz iştir. Ben her türlü güncel bir alternatif seçeneği sunacağım.


    Çok üzgünüm ama Online modunun metin sayısı bir GTA 3 veya VC kadar değil ki çevireyim de aradan çıksın. Online modunu hiç oynamadığım için çok fazla bilmediğim içerikle, elimde video kaynağı olmayan bir ton alternatif metinlerle dolu ve ban riski olmasa bile çevirmek istemiyorum.


    Online moduna yama yapmak için kimsede gerekli araçların olmadığını biliyorum ama şöyle yapabiliriz, çevirecek birisi varsa ve bana özelden yazarsa gerekli metinleri veririm. Lütfen ama benden Online modunu çevirmem beklenmesin. Uzantıları aynı olsa bile hikâye modundan farklı bir oyun olarak geçtiği için bilerek konu başlığında da Online'a dair hiçbir şey yazmadım ve ana oyunun adını yazdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 21 Temmuz 2023; 4:12:9 >




  • Adam tek kişilik ordu yeminle.
  • Microphone Not Found M kullanıcısına yanıt

    Bazen yardımcı olan tanıdıklarımız da çıkıyor sağ olsunlar ama aslında iki kişilik ordu: Deftones™ ve ben. :D Teşekkür ederim yorumun için.

  • CriminaL277_ kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgi için teşekkürler bu zorlu yolculukta başarılar dilerim :)
  • Alternatif her zaman iyidir. Kolay gelsin :)

  • Süpersin hocam şimdiden ellerine sağlık. R* oyunlarını çevirmekten ayrı bir keyif alıyorsun belli ki. Yoksa uğraşması zulme dönüşecek bir projeye girişmişsin bunun için de tebrik ediyorum seni.
  • Rockstar'ın böyle metin sayısı olarak korkunç miktarda olan oyunlarını gözümün önünde "eritmesi" acayip bir keyif veriyor bana da. :D Yapmışken de paylaşıyorum işte insanlar da deneyimlesin diye. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

  • CriminaL277_ kullanıcısına yanıt

    O yorgunluğun nasıl bir şey olduğunu bilirim ama tamamen bittiğindeki o haz da hiçbir şeyde yok. Kolaylıklar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suqbs1 -- 21 Temmuz 2023; 23:36:28 >
  • Hocam var olan yamaya yeni yapmak yerine First Class Trouble Türkçe yama yapsanız daha iyi olmaz mıydı?

  • @Suqbs1 Aynen öyle. Çok teşekkür ederim.


    @racooss Üzgünüm, zamanla değişebilir ama benden Rockstar oyunları haricinde Türkçe yama beklemeyin diyebilirim. Sadece ilk Türkçe yamamı yaptığım XIII - Classic oyunu Ubisoft'a aitti, o zamandan beri tamamen Rockstar üzerinden gidiyorum. İnsanların isteğine göre değil, kendi isteğime göre Türkçe yama yapıyorum. Ayrıca var olan oyuna yama yapmanın sebepleri tabii ki de var, ki buna da ilk sayfada değinmiştim.

  • Bu oyunun şu an toplam kaç çevirisi var. Bildiğim kadarıyla sadece bir tane.
  • Teknoloji bilgini 68 T kullanıcısına yanıt

    Vakti zamanında GTATurk'ün de bir yaması vardı, sonra bir şekilde ortadan kayboldu ve hiçbir yerde bulunamamaya başladı. Şu an bir tane, GTATR.com'da ve diğer yerlerde paylaşılan Technogame yaması var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 22 Temmuz 2023; 3:36:41 >
  • CriminaL277_ kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık kolay gelsin. Bahsettiğiniz RDR 2 yaması %100 çeviri mi acaba? Bir de linkini rica edebilir miyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 22 Temmuz 2023; 6:7:24 >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler ama hangi RDR2 yamasından bahsettiğinizi anlayamadım. Ben RDR1 ana oyun + Undead Nightmare hikâye modları için %100 yama yapmıştım, linki ilk sayfadaki "Red Dead Redemption Türkçe yamamızdaki" yazısının içinde mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 22 Temmuz 2023; 6:16:40 >
  • CriminaL277_ kullanıcısına yanıt
    Pardon ben yanlış görmüşüm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.