Şimdi Ara

Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
23
Favori
10.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TR_Vay kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Arkadaş aktivitelerindeki muhabbetlerin çevirisini bitirmeme çok az kaldı. Çeviri bitince ve bu çevrilen yerlerin kontrolü yapılınca yama tam versiyona ulaşacak. Kesin bir çıkış tarihi veremesem de tahmini olarak kış bitene kadar tam versiyona çıkarırım diye düşünüyorum.

  • Technogame'in çevirisini beğenmiyordum hiç, iki defa bitirdim çoğu şeyi anlamadım. Hikaye örgüsüne ve karakterlerin ilişkilerine dikkat edilmeden metin düzeyinde, cümle cümle çeviri yapılmış. Bir alternatif olsa da GTA IV'dan önce tekrar bitirsem diyordum. Dediğim unsurların olduğu bir çeviri olmasını umuyorum. Yakında deneyeceğim. Elinize sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uşaklı™ -- 11 Ocak 2024; 16:31:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz gibi, diyaloglarda neredeyse hiç bağlantı yok, yazım yanlışlarıyla dolu ve çeviri kalitesi çok tutarsız. Bazı yerler iyi çevrilmişken bazı yerler translate çeviriden bile beter çevrilmiş. Bir oyunu grup hâlinde pek çok kişi çevirince böyle sıkıntılar olabiliyor ne yazık ki. Bir yandan da anlıyorum, 2013 civarı başlanmış bir yama ve o zamanlar günümüzdeki gibi ne Tureng tarzı siteler biliniyordu ne de kaynaklara kolayca erişilebiliyordu. Yıllar içinde yamayı güncel tutabilirlerdi ama, tıpkı benim her yamama yaptığım gibi. Belki vakit bulamadıklarından yapamadılar, belki de umursamadıklarından yapmadılar, orasını bilemeyeceğim artık. Ama yamanın oyunun güncel versiyonuna uyarlanmaması ve yama kurulumumun uğraştırması üzerine teknik kısma bakan arkadaşımla birlikte bu projeye başladık ve sıfırdan tek başıma çeviriyi yaptım. Hâlâ da yapıyorum, şu arkadaş aktivitelerindeki muhabbetlerin çevirisindeyim ve bitmesine çok az kaldı. Font konusunda da ortak dostumuz yardımcı oldu sağ olsun.


    Bunları dedim diye iddialı olduğum anlaşılmasın, muhakkak benim de vardır hatalı çevirdiğim veya daha güzel çevirebileceğim yerler. Eleştiriye ve kendimi geliştirmeye her zaman açığım. Fakat benim bir özelliğim var, o da hiçbir yamamdan desteği kesmeyip eleştiriye göre sürekli olarak çeviri güncelliğini koruyor olmam. 2020'de yaptığım GTA: San Andreas yamasına şu günde bile düzenlemeler yaptığım oluyor mesela, birkaç yakınımdan bazı eleştiriler almıştım çeviriye yönelik. O yüzden yeni GTA 5 yaması da o açıdan emin ellerde diyebilirim. Eleştiriler üzerine yamayı gerekirse komple baştan aşağı bile değiştirebilirim.


    Umarım beklentinizi verebilirim. İyi oyunlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 11 Ocak 2024; 17:39:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CriminaL277_ kullanıcısına yanıt

    Technogame şeklinde düzelttim yorumumu, yanlış yönlendirme anlaşılma olmasın, teşekkür ederim 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CriminaL277_ kullanıcısına yanıt

    Ellerinize sağlık. İlgiyle takip ediyorum sizi, işini bu kadar özveriyle yapan sizlere teşekkürü borç bilirim.

  • Rica ederim, ben teşekkür ederim motive edici ve güzel yorumlarınız için.  

  • Teşekkür ederim, hocam. Tam sürümünü sabırsızlıkla bekliyoruz.

  • Bu oyunu yaması tamamen bitince, RDR2 (Red Dead Redemption 2) çevirmeye düşünüyor musunuz?

  • TR_Vay kullanıcısına yanıt

    Zaman gösterecek diyelim. Çok istiyorum ona da tertemiz, baştan bir yama yapmayı ama onun durumu biraz karışık. Metin dosyalarındaki şifre yapısı kırılabilirse hangi metnin oyun içinde nerede kullanıldığı gözüküyor ve dosya içindeki metinler sıralı bir düzene giriyor, bu da işi çok daha kolaylaştırıyor. Kırılamazsa dosya içinde metinler sırasız bir hâlde gözüküyor ve oyun içinde nerede kullanıldığı da belirsiz oluyor. GTA 5 yamasında bu kadar kısa sürede bu ilerlerlemeyi yapabilmemin sebebi Deftones™'in bu şifre yapısını kırabilmesiydi. RDR2'de de aynı olayı yapabilirse ona da temizinden bir yama yapmak isterim ama yapılamazsa uğraşmayı düşünmüyorum açıkçası. Bir ara bakacağız o işe ama kesin olarak yeni bir yama yapacağım olarak anlaşılmasın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CriminaL277_ kullanıcısına yanıt

    Elinize emeğinize sağlık. Oyunu bir gün oynamak istersem sizin gibi özverili birinin çevirisi ile oynamak güzel olacaktır. Ücretsiz çevirisi olmayan oyunlara da el atabilirseniz güzel olur. Kolay gelsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CriminaL277_ kullanıcısına yanıt

    Anladım, Deftones™ umarım şifre yapısını kırabilir ve yamayı yaptığınız için teşekkür ederim. Ayrıca Deftones™ ekibine de teşekkür ediyorum ve kolay gelsin.

  • TR_Vay kullanıcısına yanıt

    Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. @TR_Vay Rica ederim ama o bir ekip değil, en iyi arkadaşım olur kendisi. :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 14 Ocak 2024; 1:23:38 >
  • Çeviriyi severek kullanıyorum, oyunda bayağı ilerledim, ama internet sıkıntım vardı güncelleme yüklememek için offline oynuyordum hep. Bugün oyunu güncelledim, şu an oyunun kurulu olduğu klasördeki "mods" klasörünü silmezsem oyun açılmıyor, girişteki rockstar amblemleri görünürken kapanıyor. Silersem de bazı metinlerde karakterler bozuluyor tabi. Yamayı yeniden indirip kurmayı denedim, olmadı. Ben de mi sıkıntı var, ne yapmam gerek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uşaklı™ -- 21 Ocak 2024; 19:41:53 >
  • Uşaklı™ U kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Yamayı yeniden yüklediğinizi söylediniz ama Türkçe fontu da yeniden yüklediniz mi yoksa sadece yamayı mı yüklediniz? Mods klasörünü silip Türkçe fontu da yeniden yüklemeyi denediğinizde muhtemelen sorun çözülecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 21 Ocak 2024; 20:41:8 >
  • Zaten onu yeniden yükledim. Mods klasörünü silerek. Ama diğer asi dosyalarını da silip yeniden kopyalayınca düzeldi. Onları unutmuştum. Teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uşaklı™ -- 21 Ocak 2024; 21:21:32 >
  • Hocam kolay gelsin, yaptığınız iş takdire şayan gerçekten. O kadar oyunun üzerine böyle devasa bir oyunu çevirmek her yiğidin harcı değil. Sırf sizin yamanızla oyunu tekrardan bitirmek için oyunu tekrardan indiriyorum.  

  • _lexofrr kullanıcısına yanıt

    Bu gördükleriniz sadece fragman. :D Şaka bir yana, rica ederim ve iyi oyunlar dilerim. Umarım hayal kırıklığına uğratmam ve beklentiyi verebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, hocam. Tam sürüme ulaşmasına ne kadar kaldı acaba?

  • TR_Vay kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Eksik kalan yerlerin çevirisi bitmek üzere. Çeviri bitince baştan üçüncü bir oynanış yapıp yayınlayacağım. Kış sonunu veya ilkbahar başını bulur diye düşünüyorum.

  • 10 Şubat 2024 Güncellemesi: Arkadaş aktivitelerinde yapılan muhabbetlerin çevirisi tamamlandı. Üçüncü oynanış da bitince yama tam versiyona ulaşacaktır.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.