Şimdi Ara

Yalan söylemek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben şimdiye kadar hangi konuda yalan söylediysem o işin sonunda mahvoldum. Hangi konuda dürüst olduysam da o işin sonunda her şey yoluna girdi. Bu her konu için geçerli oldu benim için.

Yalan söylemek gerçekten felaket kötü bir şey. Hiç yalan söylemeyen bir insanın iş, arkadaşlık vs ilişkileri çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

• Yalan söylemek narsisistlerin yakıtı, uygarlığın hepsi olmasa dahi bazı kurucu değerlerinin özü ya da direği, insanlar için uyum sağlamanın ve manipülasyonun aracı. Yalan söyleyerek fayda da elde edebilir; zarar da görebilirsin. Koşullara bağlı. Belki tercih edilecek biçimde, belki de doğamıza aykırı olduğu için tiksinilecek biçimde, dürüstlük abidesi olamayacağımı biliyorum daha doğrusu nasıl dürüstlük abidesi olacağımı bilmiyorum ancak tanımlarda gerçeğe yakın olunca dürüstlük veya en azından benzeri bir standarda temas edebildiğime inanmak ve doğrulukla biraz bile olsa yan yana gelebildiğime inanmak istiyorum. Hakkında irdelerken hiç konforlu hissetmediğim o çiğ doğruluk kaygıma rağmen şunu da açıkça söylemeleyim. Yalandan ziyade genel anlamda kusurlarımın beni geriye çekmesi ya da yer yer başkalarının kusurlarına dolanmasıyla veya tespit edilerek tepki çekmesiyle bazı kişisel problemler yaşadım. Çoğu geçici olsa da yüzleşmiş bulunduğum sorunlar kınanmalar, kırgınlıklar, düşmanlıklar, başkalarına karşı toksik bir insan olmadığım halde kendi öz zaaflarımdan (bazen de gerçekten toksik karakterlerle muhatap olmamdan) dolayı toksikleşen ilişkilere kadar geniş bir spektruma sahip ve bana hayat deneyimi olarak dönüyorlar. Yaşadıklarım yalan veya doğru söylediğim için değil; o zaman ve mekan zarfında ben ben olduğum ve ben gibi davrandığım için oldu. Gereğinden fazla strateji güttüm. Bazen de tamamen şımarıkça ya da empati yoksunu davrandım. Bazı samimi olduğum insanlara da (iki kişiye) hak etmedikleri halde keyfi saiklerle veya baskı altında durduk yerde sırt çevirdim. Yüz üstü bıraktım. Geçmişe dönebilseydim onlara öyle davranmazdım. Zaten ben karakteristik anlamda bir pleaser'ım. Yani bağ kurduğum insanları kıramam. Aksi halde şu an muhasebesini yaptığım gibi vicdan azabı çekiyorum. Normalde içimi daralttığı için üstünde durmamaya çabalıyorum ama insan değerlendirme yapabilmek, yükünü boşaltabilmek için dramaya sapıyor. Keder ve drama sever yaratıklarız. Bundan besleniyoruz. Bu aşamada yani dramaya saptığımızda iç daralması bir anda baskılanıyor. Sanki ruh hafifliyor ve huzur içinde genleşiyor. Beyin kimyasının salınımı bir düzene giriyor. Belki de özellikle melankolik bünyelerde söz konusu salınım tehlikeli bir uyuşturucu görevi görüyor.

İyi uydurulmuş bir yalan da benzer etkiler yaratabilir. Ama bazı yalanlar içini yer bitirir. İnsana keşfedildiğinde veya söylendiği zaman çok koyar. Bu durumda yalan tatmin değil; aksini ve hatta acıyı verir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalan söylemek huzursuzluktur, baş ağrısı mide bulantısıdır. Kesinlikle yalan söylemem ama birisi beni yalanına ortak ederse başım ağrımaya başlıyor huzursuzluktan bunalıma giriyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yalanını yakaladığım birine, bir daha asa güvenmem , bende büyük bir kayıp oluşturur.

• Kendi aleyhime olacak kadar dürüstüm...

• Yalanın her türlüsü kötüdür; o yüzden beyaz yalanmış pembe yalanmış bunların hepsi hikaye. Yalan yalandır. Dinimizce izin verildiği yerler vardır; mesela 2 küskünü barıştırmak için yalan söylemek caizdir

• Şartlara göre faydası yada zararı değişir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yalnızca başkasının sırrını korumak için yalan söylerim, zira bana düşmez. Tabi bir de birine sürpriz yapma durumları var. Kısacası kendi yararıma değilse içim rahat olur.

• Kişiden kişiye değişen bir durum aslında. Yalan söylediğimde elim ayağıma dolanır ve kesinlikle belli ederim bu yüzden tercih etmem ama bunu bir yaşam şekline çeviren, yalan ağzına yuva yapmış olan kişiler de oldukça var 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.