Şimdi Ara

Evde çıkan kalorifer böceğinin devamı gelir mi, nasıl kurtarırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir hafta önce banyo dolabının altında kahverengi renkte bir böcek gördüm, umursamadım başta. Dün de banyonun kapısının üzerinde bu fotoğraftaki böceği gördüm, anında öldürdüm. Düştüğü yerleri de çamaşır suyu ve kolonya ile sildim. Ondan beş dakika sonra da halının orada gezen beyaz renkte bir böcek gördüm. Onu da hemen öldürdüm. Hamam böceği yavrusu yazdım internete baktım onun da rengi beyaz, benziyordu ama tam o diyemem şüphe ettim ona da...

Böcek ilacı aldım gece peteklerin diplerine, mutfak dolabı altına çamaşır makinesi altına sıktım, odayı havalandirdim. Şimdi diyeceksiniz ki onlar bir haftada çoktan koloni kurmuştur ama evi taradım yok. Hiçbir şekilde böcek göremedim, yuva göremedim. Ayrıca bir haftada sadece iki kez gördüm onun da birini öldürdüm belki ilk gördüğüm de oydu...

Çok obsesif bir insanım, aşırı titizlik hastasıyım. Ve bir de kedim var. Daha önce sinekler için sprey almıştım onu sikinca kedim iki gün üst üste kustu. Korkuyorum açıkçası o zehirleri koymaktan, sıkmaktan...

Bu arada yineliyorum, bir hafta önce gördüm, dün bir kez daha gördüm. Başka bir şey görmedim. Bir de beyaz çok küçük bir böcek öldürdüm. Yavrusu diye ben mi psikolojik kaygılı oldum bilemedim belki de küçük sinekti...

Tavsiyeniz ne olur? Bir iki günlük müdür, bir iki haftaya koloni ile karşılaşır mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmrpyrz -- 18 Aralık 2020; 22:14:50 >

• Koloni olmaz , evde açık bir yer varsa kapat . Üst katlarda oturuyorsanız muhtemelen daha görmezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    Yedinci kattayim hocam. Evde iki tane cam açıyoruz ikisinde de sineklik var. Onun dışında evde öyle yıkık bir yer vs yok. Kapı eşikleri ve peteklerin bağlantı kısımlarında boşluklar, aşınmalar var o kadar. O da ilk geldiğimizde de vardı.

Onlar da şu şekilde:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmrpyrz -- 18 Aralık 2020; 22:38:9 >

• Banyo tuvalet pencelerinden gelebilir ?

• elLbufFer kullanıcısına yanıt
    Evde balkon yok, cam balkon. O konuda sıkıntı yok. Banyo, tuvalet penceresi de attığım gibi, nasıl kapatılacak ki bu? Sadece tesisattan gelebilir geldiyse hocam mutfaktaki. Zaten ilk başta orada görmüştüm. İnşallah dediğiniz gibi bir koloni olmaz...

• Olmaz olmaz rahat olun . Dış kapıdan gelmiştir o zaman

• Tuvaletin deliğinden geliyor olabilir. 1-2 ay kadar önce bende oldu. Her tuvalete girdiğimde içeride, tuvalet taşında 3 5 tane oluyordu. Her seferinde öldüre öldüre bittiler heralde. Ondan bir süre önce çok büyük bir tane öldürdüm heralde anneleriydi yumurtayı bıraktıktan sonra öldü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet gelir, sırayla yazıyorum:

Kalorifer Böceği 2 Gizli Yuva

Kalorifer Böceği 3 Kulağakaçan

Kalorifer Böceği 4 İstila

• bir böceği sabah görürsem umursamam. öğlen görürsem tesadüf der geçerim. ama akşam görürsem düşünmem öldürürüm
  • Çok osuruyor musun

• evde bir faren olacak

fare içinde kedi

kedi içinde köpek

dengeyi kuracan

fare böcekleri ....

• Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Nasıl kurtulurum? Evde kedi var zehirlensin istemiyorum hocam, kediler hassas böcek zehirlerine. Dip bucak çamaşır suyu ve deterjanli temizlik yeterli olur mu?
  • adanavalısi kullanıcısına yanıt
    Klozet var hocam, hiç görmedim orada. Sonradan bitti mi peki? Nasıl bitirdiniz?
  • Benimki alaturkaydı, dediğim gibi ilk öldürdüğüm büyük olan muhtemelen anneydi ve çoktan yumurtlamışıtı. Saymadım ama 30'a yakın öldürmüşümdür. Ama çok hareketli böcekler değil sizde nerede duruyorsalar delikleri oralardadır muhtemelen. Arkadaşımın öğrenci evinde mutfak dolabında çok vard,ı en fazla tezgahın üstüne gidiyorlardı mutfaktan çıktıklarını hatırlamıyorum hiç.

Not: şimdi baktım da türüne göre 15 ile 50 arasında yumurtlayabiliyorlarmış. 200 günde erişkin hale gelebiliyorlar ve karanlığı seviyorlar. Sizin yapmanız gereken akşamdan gece yatana kadar hamamböceği çıkan odanın ışığını açmayıp ortaya çıkmalarını sağlamak ve öldürmek olacaktır. Erişkin olup yumurtlaması sıkıntı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adanavalısi -- 19 Aralık 2020; 10:44:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.