Şimdi Ara

Yağmur sensörü, cruise control, far sensörü, vs donanımlar ne kadar kullanışlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
25.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden sadece çok lüks araçlarda bulunan bu donanımlar artık D hatta C sınıfı araçlarda bile standart olmaya doğru gidiyor. Ben şimdiye dek park sensörü dışındaki sensör (ve diğer benzeri lüks donanım) zerzevatını çok da gerekli olmayan göz boyama olarak düşünürdüm. Ancak bakıyorum her geçen gün bu donanımlar yayılıyor. Markalar tüketiciye konfor ve kalite sunuyor diyecem ama diğer tarafta 40-50 bin YTL.ye araç satıp iki hoparlörü veya alaşım jantı bile çok gören bir zihniyet de var. Bu yüzden ekstra donanımlar aslında çok da fonksiyonel değilmiş de parası cebine batan müşteriyi kandırmak için kullanılıyormuş gibi geliyor bana. Ama bir yandan da kullanmadığım bir şeye çamur atmış olmak da istemem.

Neyse öğrenmek istediğim; aracını alırken üzerindeki donanımları beğenerek, hatta bunlar yüzünden seçim yaparak alım yapan araç sahiplerinin bu donanımlarla arası nasıl? Memnunlar ve aktif olarak kullanıyorlar mı, yoksa "aslında olmasa da olurmuş" mu diyorlar? Şu an itibarı ile mesela bir yağmur sensörü veya far sensörü benim için elbette güzel ama fazla para vermeye değmeyecek özellikler. Sizce nasıllar?

• Aracımda Yağmur sensörü, cruise control, far sensörü Var, bunların içinde işime yarayan sadece Cruise control'dur.Diğerlerini Pek Kullanmam.
    Park Sensörü daha kullanışlı birşey artık bir araçta olmazsa olmaz lardan biri....
  • Aracımda bu tip hiçbir donanım yok ama cruise control taktırmayı düşünüyorum. Bir de std. park sensörü olsa iyi olurmuş sonradan taktırmak istemedim. Bunların dışındakiler gereksiz donanım bence ama zaten araçların donanım seçeneklerini öyle bir ayarlıyolarki işe yarar olanların yanında bir sürü de gereksiz donanım almak zorunda bırakılıyoruz. Bu nedenle arabayı alırken en baz donanımlısını tercih ettim sonradan yalnızca alaşım jant takıldı ona da para vermemiştim.
  • tamamen para tuzağı,yağmurun farkına varamazsak diye yağmur sensörü,
    havanın karardığını anlamazsak diye far sensörü
  • bundan önceki arabamda, park sensörü ve far sensörü yoktu, farları elimle açarim ne olucak, yaaa benden daha iyi park edebilen varmıdır ne gerek var park sensörüne diye kendimi avutuyormuşun farkında olmadan. artık elimi hiç bir nedenden dolayı direksiyondan çekmeme gerek kalmadı.
  • Park ve far sensörü büyük şehirlerde sıkışık yere park ederken/alt geçitlere girip çıkarken biraz işe yarıyor gibi. İşe yarıyor dediğim, park ederken arkada aynadan görünmeyen bişey var mı diye kafayı çevirip bakma veya ikide birde far açıp kapatma derdinden kurtuluyorsunuz. Var, kullanıyorum ama olmasa da olur benim için. Hatta olmasa daha sağlıklı olur, kafayı çevirip arkaya bakarım, farı açarken ellerimi oynatırım, eklemlerimde kireçlenme olmaz :) Olmazsa olmaz, ben sensörsüz yapamam diyenler, toplamda 200 ytl'ye ikisini de sonradan taktırabilirler.

Yağmur sensörü uzun yolda rahatsız edici. Cama sinek yapışınca yağmur zannedip siliyor. Yağmur yağarken de bazen gecikiyor. Olmasa da olur. Var ama kullanmıyorum.

Tr yollarında sabit hızla sürüş mümkün olmadığı için cruise control işi zor. Tam sabitliyosun kamyon otobüs vs çıkıyor veya dağ tepe viraj çıkıyor. Belki ist - ankara arası kullanılabilir. Olmasa da olur. Var ama 5 senede belki 5 defa kullanmamışımdır.

Sensör olayı, araba kullanmayı reno 12, şahin, taunus gibi araçlarda öğrenmiş olup, uzun süreden beri aktif olarak araba kullananlar için gereksiz bence. Yeni nesil bir araçta öğrenenler için olmazsa olmaz olabilir belki.

• benim aracımda hiçbirisi yok fakat gerçekten olsun isterdim.
    özellikle park sensörü jip ve suv larda istanbulda olmazsa olmazlardan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sonradan takılan park sensörü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim önceki araçlarımda yoktu şimdiki aracımda yağmur far park sensörü cruise control ve ısıtmalı deri koltuk var

olmasa olurmuydu? olurdu bundan önceki araçlarımıda gayet sorunsuz mutlu mesut kullandım ama insan herzaman daha iyisini istiyor sonuçta ve bir süre sonra hepsi normal şekilde kullanılmaya başlıyor niye aldın ozaman derseniz esp ve çekiş kontrol için donanımlı versiyonu tercih ettim diğerleride onunla geldi

bu arada yağmur sensörü yağmurlu havalarda kullanılmak içindir diye yazıyor benim arabanın kullanma kılavuzunda
  • quote:

Sensör olayı, araba kullanmayı reno 12, şahin, taunus gibi araçlarda öğrenmiş olup, uzun süreden beri aktif olarak araba kullananlar için gereksiz bence. Yeni nesil bir araçta öğrenenler için olmazsa olmaz olabilir belki.

işte konunun özü bu
    ben eski nesil olduğum için cazip gelmiyor bana...
  • Park sensörü kolaylık sağlar elbet,ama park sensörü olduğu halde bile park etme özürlü insanlar tanıyorum. Neticede iş şöförlükde bitiyor. E tabi park sensörü rahatlatıyor. 200 milyona değermi bilemem...

Bi tanıdığım kameralı park sensörü olduğu halde beceremiyor doğru düzgün park etmeyi...

Oysa koca kamyoneti rahatlıkla park sensörü olmadan 30 saniyede park eden tanıdıklar var...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Benim arabamda CC hariç diğer bütün sensörler var bence çok da faydalı.
    Sileceği ayarlamakla uğraşmıyorum yağmurlu havalarda dikkat zaten dağılıyor birde silecekle uğraşınca iyice yoldan kopuluyor.
    Eski arabamda tünel, alt geçit, kapalı otopark gibi yerlere girdiğimde de farkına varmazdım ve farlarımı açmazdım ama kısa süreli de olsa bence büyük rahatlık insan gün ışığından girince bocalamıyor. Ayrıca farlarınızı açık unutma şansınızda yok
    Park sensörü zaten olmazsa olmaz bence ne gerek var zaten yıllardır arabamızı park ediyoruz diyordum ama sensörlü araba kullandıktan sonra başka bir arabayı park etmek çok zor geliyor büyük kolaylık.
    Teknoloji her zaman hayatımızı kolaylaştırmak içindir. Bence kullanmalıyız.
  • Bütün ekstra donanımları kullanıyorum. Takıyorum anahtarı çalıştırıyorum. Tak farlar yanıyor. Stop ettirip anahtarı çekiyorum tak kapanıyor. Yok far açık kaldı akü bitti derdi olmuyo.

Otomatiğe alıyorum yağmur sensörünü sürekli elim silecek kolunda değil. Kendisi sağolsun.
  • Hayatı kolaylaştıran donanımlar bunlar. Far sensorü yağmur sensörü park sensörü cruise kontrol. Bence olmalı. Olmasa da olur ama olursa da güzel olur

Ama cc yi ben mesela kullanmayı sevmiyorum çünkü çok monoton oluyor yolculuk. Onun yerine bazen yavaşlıyorum bazen hızlanıyorum bazen ani hızlanmalar yapıyorum, yoksa otoban da uyuya kalırım Allah korusun
  • quote:

Orjinalden alıntı: baranss

Benim arabamda CC hariç diğer bütün sensörler var bence çok da faydalı.
    Sileceği ayarlamakla uğraşmıyorum yağmurlu havalarda dikkat zaten dağılıyor birde silecekle uğraşınca iyice yoldan kopuluyor.
    Eski arabamda tünel, alt geçit, kapalı otopark gibi yerlere girdiğimde de farkına varmazdım ve farlarımı açmazdım ama kısa süreli de olsa bence büyük rahatlık insan gün ışığından girince bocalamıyor. Ayrıca farlarınızı açık unutma şansınızda yok
    Park sensörü zaten olmazsa olmaz bence ne gerek var zaten yıllardır arabamızı park ediyoruz diyordum ama sensörlü araba kullandıktan sonra başka bir arabayı park etmek çok zor geliyor büyük kolaylık.
    Teknoloji her zaman hayatımızı kolaylaştırmak içindir. Bence kullanmalıyız.

ee bizde kullanmayız demedik zaten olursa kullanırız tabi ki

• bende eski nesil kullanıcı olduğum için olsada olur olmasada olur hiçbir fark yok benim için
    quote:

Orjinalden alıntı: Emerald Dolphin

quote:

işte konunun özü bu
    ben eski nesil olduğum için cazip gelmiyor bana...
  • Aslında park sensörünü diğer donanımlardan bence de ayırmak lazım çünkü özellikle park yeri sıkıntısı çekilen yerlerde artık lüks olmaktan çıkıp faydalı, hatta gerekli bir donanım haline geldi. Diğer donanımlar ise kulağa hoş gelmelerinin yanında işlevlerini ne derece doğru yerine getiriyorlar, onu merak ediyorum. Mesela bir arkadaş yağmur sensörünü sinek yapışsa çalıştığı ve geç devreye girdiği için kullanmadığını söylemiş. Başka bir arkadaş CC'yi monotonluk yüzünden tehlikeli bile bulmuş. Bu tip görüşleri yazarsak insanların neye niçin para verecekleri konusunda biraz daha bilinçlendirebiliriz sanırım.
  • benim en çok hoşuma giden donanım otomatik yanan farlar. Otoparka girince yanıyor, çıkınca kapanıyor farlar. Uğraşmıyorum.
    Yağmur sensörünü gererksiz görüyorum. Dengesiz çalışıyor çünkü. Az yağmurda çok kasıyo kendini bazen, çok yağmurda oralı olmuyor.
    CC yi kullanma şansım hiç olmadı, şehir dışına çıkmadığım için uzun zamandır.

Bende olmayan ama çok özendiğim bir donanım ise kartlı giriş sistemi. Hiç uğraşmıyosun anahtarla, yaklaşınca açılıyor kapı, uzaklaşınca kitleniyor. Bi düğme ile motoru çalıştırıyosun.
  • yağmur sensörü park sensörü işe yarıyor tabi ama bence cc ile far sensörü işe yaramaz bi tek otobanlarda işe yarra zaten kaç tane otoban varki türkiyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 18 Aralık 2007; 17:36:57 >
  • hiç denemedim ama park sensörü ve cc işe yarar şeyler gibime geliyo, olmalarını isterdim. diğerleri biraz hikaye gibi
  • aracımda hız sabitleyici,yağmur,lastik basınç sensörü ve far sensörü var olmazsa olmaz bir özellik değil fakat çok işime yarıyor farlar otomatik ayarda hep kendi yanar ,yağmur sensörüde mesela geçen arabanın biri yağmurlu havada yanımdan hızlı bir şekilde geçti ve arabanın camını çamurlu su kapladı hemen yağmur sensörü devreye girdi.lastik basınç sensörü zaten çok güzel bir özellik lastiğin patladığında,havası indiğinde hemen seni uyarıyor,hız sabitleyiciyi otobana çıkarsam yazın kulanıyorum,hız sınırlayıcıyı radar olan yerlerde kullanıyorum en çok işe yarayan uzun yolda hız sabitleyici
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.