Şimdi Ara

Yağmur sensörü, cruise control, far sensörü, vs donanımlar ne kadar kullanışlı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
25.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bırakın sensörlü farı trafikte ABS'siz Airbag'sız bulunan bir çok araç var daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogancan_narter

Bırakın sensörlü farı trafikte ABS'siz Airbag'sız bulunan bir çok araç var daha

Tamam öyle, var haklısınız ama konuya nasıl bağladınız bunu?
    Adam;
    Yağmur sensörü, cruise control, far sensörü, vs donanımlar ne kadar kullanışlı? diye sormuş?
  • Benim araçta CC var ve uzun yolda çok kullanışlı sollamalarda problem çıkmıyor çünkü sanılanın aksine gaza basınca devreden çıkmıyor sadece frene basınca devreden çıkıyor
  • önceki aracımda yağmur, far ve park sensörü vardı çok alışmıştım rahatlığa. bir dönem babamın aracını kullandım inanın sanki traktöre bindim. Şimdi tüm sensörleri olan ayrıca cc li bir araç aldım cc ye alışmaya çalışıyorum harika bir teknoloji bence. Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkitrom

quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

Arkadaşlar Bu otomatik aynalar kapatma her araçta var mı?....varsa nasıl açılıyOR.....

donanım olarak aracınızda katlanır yan ayna mevcut ise araç içerisinde muhtemelen cam otomatiklerinin yanında aynaları açma ve kapama düğmesi bulunur,

benim araçta kapalı, açık yada otomatik seçenekleri mevcut, otomatik te ise araç çalışınca açılıp stop edince kapanıyor,
    dar bir yolda iki araç geçiyorsanız, yada aynaların bir yere ya da başka bir araca değme ihtimali varsa, aynaları içerden kapatıp tehlike geçince tekrar açmak oldukça pratik oluyor

evet bencede çok pratik bide arabaya hava katıyor....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Bırakın sensörlü farı trafikte ABS'siz Airbag'sız bulunan bir çok araç var daha

Tamam öyle, var haklısınız ama konuya nasıl bağladınız bunu?
    Adam;
    Yağmur sensörü, cruise control, far sensörü, vs donanımlar ne kadar kullanışlı? diye sormuş?

Demek istediğim forumda bazı arkadaşlar CC, park sensörü'nün her araçta bulunması gerek olduğundan bahsetmişler doğru söylemişlerde bende diyorumki CC,park sensörünü bırakın Abs'siz, Airbag'sız bir yığın araç varken trafikte cc,park sensör bunlardan önce gelmesi gereken bazı özellkikler var demek istedim.

Çok dogru Önce güvenlik sonra Rahatlık.....

• CC ve park sensörü dışındakiler traş.
    Arabayı zengin göstermekten başka bişey değil.
  • Aracımda Park sensörü, Yağmur sensörü, Far sensörü var.
    Yağmur sensörü çok işe yarıyor bence süper birşey. Yağmur yağdığında aktif hale getiriyorum hiç dokunmuyorum kafasına göre çalışıyor. Sanki benim içimi okuyor camda fazla damlacık olduğunda çalışıveriyor meret :)
    Far sensörünü hiç kullanmıyorum çünkü farlarım sabahın 7 sindede açık akşamın 7 sindede açık yani araç kullandığım sürece farlarım açıktır.
    Park sensörü gerçekten çok iyi birşey. Hiç arkama dönerek yanaşmam aynalardan yanaşırım.

Unutmadan Kendiliğinden Kararan İç Dikiz aynası.
    Bence bu özelliğin artık tüm araçlarda olması gerekli.
    Süppper birşey. Arkadaki adam uzunları yakmış kısaları yakmış hiç umrumda değil, ayna kararıveriyor off şahane oluyor.

Elektrikle katlanan dış dikiz aynaları ise acayip rahatlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Ağustos 2010; 20:40:11 >

• en gereksizi far sensörü. diğerleri gerçekten kullanılıyor.
  • Hepsini kullanırım işinin adı ne ''Teknoloji'' nimetlerinden faydalanmak lazım.

Katlanan dış aynam ve anahtarsız çalıştırmada olsaydı, fena olmazdı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Aracımda Park sensörü, Yağmur sensörü, Far sensörü var.
    Yağmur sensörü çok işe yarıyor bence süper birşey. Yağmur yağdığında aktif hale getiriyorum hiç dokunmuyorum kafasına göre çalışıyor. Sanki benim içimi okuyor camda fazla damlacık olduğunda çalışıveriyor meret :)
    Far sensörünü hiç kullanmıyorum çünkü farlarım sabahın 7 sindede açık akşamın 7 sindede açık yani araç kullandığım sürece farlarım açıktır.
    Park sensörü gerçekten çok iyi birşey. Hiç arkama dönerek yanaşmam aynalardan yanaşırım.

Unutmadan Kendiliğinden Kararan İç Dikiz aynası.
    Bence bu özelliğin artık tüm araçlarda olması gerekli.
    Süppper birşey. Arkadaki adam uzunları yakmış kısaları yakmış hiç umrumda değil, ayna kararıveriyor off şahane oluyor.

Elektrikle katlanan dış dikiz aynaları ise acayip rahatlık

Kararan iç dikiz aynası gerçekten iyi bir donanım. Özellikle kendi aracının uzunlarını yakıp öndeki aracın sürücüsünü kör ettiğini düşünemeyen sürücükler trafikte bol olduğu için özellikle İstanbul için çok önemli

• bence yağmur sensörü far sensörü otomatik kararan dikiz aynası bence en gereksiz donanımlar. sonuçta elimiz ayağımız tutuyor değil mi? lakin araba kullanırken mesaj çekebilen yurdum insanı silecekleri çalıştırmayı dikiz aynasını karartmayı çok zor buluyor.

cruze control ise sık sık uzun yol seyahatleri yapanlar için büyük avantaj fakat benim gibi senede max 2-3 kere uzun yola çıkanlar için olmazsa olmaz değil.

vaz geçilmez olanlar ise abs asr esp gibi güvenlik donanımları ve hava yastıkları ayrıca dijital klima.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScuttleButtin -- 15 Ağustos 2011; 13:33:24 >
  • yagmur sensörü ne dmek biliyorsunuzda islevini tam anlayamadiniz galiba yagmur sensörü tamam yagmur yaginca silecekleri devreye sokuyor ama asil isi sileceklerin hizini ayarlama ki bencede cok kullanisli
  • Park sensörü bence en az hava yastığı ve emniyet kemeri kadar değerli bir icat
  • Bence Cruze control her zaman uzun yol yapanlar için gerçekten çok güzel.ben kullanıyorum 100 km den sonra artık insanın ayağı uyuşmaya başlıyor.
    yağmur sesörü gereksiz bence çünkü bir anda çalıştığında insanın konsantrasyonu bozuluyor ve bir anlık dikkatsizlik kazaya yol açabilir.
    park sesörü gerçekten güzel bişey ama bence arabayı alırken sırf bu özellik yüzünden 500 veya 1000 lira ödemenize gerek yok istediğin arabaya takıyorlar aksesuarcılar maliyeti de 100 lt.
    Ben de tekerlek sesörü var gerçekten çok özenmli tekerleklerden her hangi birinin havası inince anında ötüyor ekranda gösteriyor.
    mesela Motor yağı sensörü var oda çok güzel bişey yağ veya filtre eskidiğinde veya değişmesi gerektiğini hissettiğinde arabayı çalıştırdığına ötüyor.
    yakıt sensörü de çok özemli olanlardan biri eğer aldığınız benzinde su varsa veya kötüyse ötüyor.

• Teknolojinin akıl almaz bir hızla gelişmesi her alanda olduğu gibi otomotiv sektöründe de kendini gösterdi.Yıllar önce hayal bile edilemeyen donanımlar artık standart bir şekilde sunuluyor.Elbette hayatı kolaylaştıran her detay mutlaka faydalıdır.Ama kullanılmayacaksa da bu tür donanımlara ek bir para harcanmamalı.
    Bu donanımlar arasında en gerekli gördüğüm Hız Sabitleyici.Normal yol şartlarında kullanıldığında yakıt tasarrufuna katkı sağlıyor.Hızın sabit kalması depodan çekilen yakıtın da sürekli olarak belli bir miktarda olmasından dolayı yakıt tüketiminde tasarruf ediliyor.Onun dışında park sensörü,özellikle bayan kullanıcıların çok işine yarayan bir uygulama(Mutlaka herkes için önemli,yanlış anlaşılmasın).
    Diğer donanımlar için de hangisi kullanılacaksa ona göre tercih edilmeli diyorum ben.
    Yoksa hem yakıt için ekonomik olmak istemek hem de kullanılmayacak uygulamalara para ödemek akıllıca gelmiyor.

• Yağmur sensörünün bence en önemli özelliği yoldaki su birikintisini diğer bir araç sizin camınıza fırlatırsa devreye çok hızlı bir şekilde girmesi ve en üst seviyede çalışarak hemen camı temizlemesidir. Bir anda ön camınız kapkara olduğunda insan şaşırıp silecek kolunu bulamayabilirsiniz ya da bayanlar daha fazla panik yapabilir. Bulandan Allah razı olsun, kazadan kurtarır.
  • Cc candir. Digerlerini o kadar aramiyorum nedense. Fakat optitron gosterge paneline sahip araclarda far sensoru mecbur tutulmali. Unutup far yakmadan giden o kadar cok Honda ve Toyota kullanicisi goruyorum ki.
  • Cruze kontrol benim için olmazsa olmaz bir donanım hatta standart olarak olmayan ve sonradan takilamayan birkaç aracı almaktan vazgeçirecek kadar önemli benim için digerleri ise çok gerekli olmasa bile genede konforu arttıran unsurlar far sensörüne alışınca olmayan araçlarda farı açmayı unutabiliyorsunuz :)
  • Ben bir araba alacağım zaman : Park sensörü, CC, ESP bunların olmasına dikkat ederim. Özellikle ESP artık çok gerekli diye düşünüyorum.

Yağmur sensörü ve far sensörü olmasa da olur bence.Silecekleri ve farları kendim ayarlarım.

Extra olarak da Follow me home özelliği çok güzel, lastik basınç sensörü gerekli ve katlanır yan aynalar olucak. Bu gibi küçük detaylar konforu artırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.