Şimdi Ara

FOCUS YAĞMUR SENSÖRÜ PROBLEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2009 model Titanium TDCI'ım var. Sıfır aldım
    Arabadan çok memnunum. Az yakıyor, iyi gidiyor, daha ne olsun işte. Frenleri daha iyi olabilirdi vs.

Ancak arabayı aldıktan 1 ay sonra silecekleri felaket iz yapmaya başladı. Çok kalitesiz silecek takmışlar arabaya.
    Bir de bu arabada silecekler hertürlü sensörlü çalışıyor. Kullanma kılavuzunda, arabayı çalıştırmadan önce sileceği fasılalı konuma alıp çalıştırırsam sensörlü modda çalışacağını belirtmiş
    Ama öyle yapsamda, sonradan fasılalıya alsamda hep sensörlü çalışıyor. Sabit aralıklı fasılalı birtürlü çalıştıramadım. Ben mi beceremedim anlayamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim

Teşekkürler

sensör konusuna gelince ben sensör harici bir fasılalı mod olduğunu bilmiyordum. Zaten ben bu sensör işinden de pek faydalanamadım. bi türlü istediğim gibi olmuyor. Kar algılaması da çok sağlıklı değil bence. ben kendim sildiriyorum az yağışlarda..

Orjinalden alıntı: mesgs

Merhaba
    Arabadan çok memnunum. Az yakıyor, iyi gidiyor, daha ne olsun işte. Frenleri daha iyi olabilirdi vs.

Ancak arabayı aldıktan 1 ay sonra silecekleri felaket iz yapmaya başladı. Çok kalitesiz silecek takmışlar arabaya.
    Bir de bu arabada silecekler hertürlü sensörlü çalışıyor. Kullanma kılavuzunda, arabayı çalıştırmadan önce sileceği fasılalı konuma alıp çalıştırırsam sensörlü modda çalışacağını belirtmiş
    Ama öyle yapsamda, sonradan fasılalıya alsamda hep sensörlü çalışıyor. Sabit aralıklı fasılalı birtürlü çalıştıramadım. Ben mi beceremedim anlayamadım.

Teşekkürler

kitapçığın iyi anlattığını düşünüyorum ben,
    kol'u alt'a indirmek veya yukarı çıkarmakla alakaı bir konu..

• Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bende de iz kalıyor ancak dikkatimi çeken şey aracın camında sanki fabrikadan kalma bir kalıntı var;
    Cilamı sıçramış bilemiyorum ama cam tertemizken bile gece ıslakken ışıkta kireç lekesine benzer lekeler görünüyor,benzer olayı 2000yılında Brava aracımda yaşadığımda servis camı kimyasalla temizleyip problemi gidermişti.

Silecek kolunu aşağı çekerseniz anlık olarak siler,bir kere yukarı kaldırırsanız sensörlü çalışır,iki kez kaldırırsanız yavaş fasılalarla siler,üçüncü ve en üst noktaya çıkarırsanız sürekli ve hızlı şekilde siler. Kendinize doğru çekerseniz arka cam sileceği çalışır,daha çok çekerseniz arka cama su püskürtür.

Biraz karışıktır alışmak zaman istiyor

Araç silecek hızını aracın hızına göre de ayarlıyor ayrıca.

• Bu yağmur sensörü istenirse devre dışı bırakılıp manuel olarak kullanılabiliyor mu ?
  • Arkadaşlar

Ne yapsam olmuyor. Bir kez yuakrı aldığımda sensörlü, iki kez yukarı aldığımda sürekli, 3 kez yukarı aldığımda hızlı sürekli çalışıyor.
    sabit aralıklı çalıştıramıyorum

Resmen sileceği çalıştırmak istemiyorum . Manuel olarak aşağıya çekip çalıştırıyorum

Yağmur sensörü ne gereksiz birşeymiş meğerse
    Daha Fazla Göster
  • abi 2.kademeye getir..ve içe doğru bi tane hız sensörü var..manuel olarak...onu da AZ sık 'a getirin.. ozman Kesik kesik olacak..sanırım o MAX.da kalmış..
  • quote:

Merhaba

Teşekkürler

peki sizin aracın ses olayı nasıl bende 2007 model TDCI 109hp var sesten çok şikayetçiyim. Motor sesini ve mekanik sesleri içeri çok veriyor yol seside öyle ayrıca biraz basıncada epey yakıyor yani bana öyle pek ekonomik gelmedi ama gidiyormu gidiyor.

• quote:

...felaket iz yapmaya başladı...

iz yapmakla neyi anlatmak istediniz?

silecek cam yüzeyini tam silmiyor ve çizgi şeklinde su mu kalıyor, yoksa aracı boyasının çizilmesi gibi cam üzerinde kalıcı bir çizgi oluşmasına mı neden oluyor?

Yağmur sensörü olan arabada manuel olarak zaman aralıklı çalışma yoktur. Yani 3 seçeneğiniz var (Aşağı çekildiğinde çalışan tek silmeyi saymıyorum):

1- Sensörlü çalışma
    2- Yavaş sürekli
    3- Hızlı sürekli

Kumanda kolu üzerindeki ayar, sensörün hassasiyet ayarıdır. Yağmur sensörü, dikiz aynasının cama yapıştırıldığı üçgen bölgede, camı görecek şekilde yerleştirilmiştir. Yaptığı iş o küçücük alana düşen yağmur miktarını hassasiyet ayarı ile karşılaştırarak ne zaman çalışacağına kendisi karar verir. yani sabit bir zaman aralığında çalışma diye birşey yoktur.

Silecek kumanda kolunu yukarı aldığınızda ve ayar tekerleğini en aşağıya çektiğinizde (en ince çentik) bu sensör için; "algılama bölgesine en ufak bir damla düştüğünde sil" demektir. Ayar tekerleğini en yukarı aldığınızda (en kalın çentik) sensöre "Algılama bölgesine bir miktar yağmur düşene kadar bekle" demiş oluyorsunuz.

Ford'lardaki problem ise; algılama bölgesinin çok küçük olmasından dolayı ortalama bir yağmur şiddetinde yüksek ve düşük hassasiyet arasında fark olmamasıdır. Sensör olaya; algı bölgesine düşen yağmur alanı olarak baktığından ama bu bölge, camın yüzeyinin büyük bir kısmını temsil etmekten uzak olduğundan, çoğu zaman az hassasiyette bile çok sık çalışıyor.

Bilmiyorum çok mu karışık anlattım? Ama durum bu...

• ağzına sağlık bence çok açıklayıcı oldu.
  • bu sorunu çözen oldu mu? ben 3 ay önce 2011 model focus aldım. aynı sorun bende de var. ilk defa sensörlü kullandığım için beceremediğimi düşündüm. elime bir tas su alıp cama atınca çalışıyor fakat çiseleyen yağmurda tam bir işkence oluyor. bunu durumu servise de nasıl anlatacağımı düşünüyordum. 2 gün önce bakıma götürdüğümde sensörün bozuk olduğunu söyledim ve bakmalarını istedim. enteresan bir durum daha vardı o da , camdaki sensöre elimle bastırdığım zaman çalışıyordu fakat 3-4 kere fasılalı çalıştıktan sonra hızlı çalışmaya başlıyordu. sensörün üzerinde ki kapağı söktüler sensörü camdan kazıyıp tekrar yapıştırdılar fakat çözüm olmadı maalesef. serviste bana dediler ki ; ön cam değişmiş ve orijinal takılmamış. eski camdan bu sensörü söküp takmışlar ondan yapıyor dediler.

ben aracı ataşehir otokoçtan aldım ve bana en ufak değişim yok demişlerdi. şimdi ataşehire gideceğim hem değişim yok dedikleri için biraz veryansın edeceğim hemde garanti dahilinde olduğu için sensörü tam istediğim gibi çalıştırana kadar oradan ayrılmayacağım.

birde sensör konumları ile ilgili olarak bazı arkadaşlar 4 kademen falan bahsetmiş. sanırım HB ve Sedan olarak kollar bir birinden farklı. Konuyu açan arkadaşın sanırım benim gibi sedanı var. Sedanlarda sadece 3 kademe var. sensörsüz fasılalı çalışma maalesef yok. eğer varsa bir arkadaşın dedi gibi fasılalı çalışma modunda aracı çalıştırıp çalıştırmamak gibi bir uygulama ile devre dışı bırakılabilir.

benim sensörü tekrar yapıştırdıktan sonra bantladılar. bu yüzden kapaklarını takmadılar. konnektörü açıkta görünüyor fakat servisteki usta far sensörününde aynı yerde olduğunu söyledi. iptal edilirse ikiside iptal olur dedi. eğer kendim becerebilirsem yağmur sensörünü komple iptal edeceğim. başarabilirsem burada paylaşırım.

• Benim sensör hala çalaşmıyor ama konnektörünün ayrı olduğunu farkettim onu çıkardım. enteresandır fasılalı olarak çalışıyor. Fakat bu seferde fasıla hız ayarı çalışmıyor. yani tüm kademelerde hızı aynı. 8-9 saniyede bir çalışıyor. bu bile sensörden çok çok iyidir.
  • Alakası pek olmayacak ama fiesta aracım var benim de. İlk başlarda ben de yağmur sensörüne bi türlü alışamamıştım. havada yağmur olmaz, tozdan nem kapardı. Neyseki şimdi alıştım ama ortada bir gerçek var ki o da; bir önceki aracım astra h idi. Full idi. Yağmur sensörü, park sensörü vs sensörlerin hepsi, araç alman marka olduğu için bosch idi. Yağmur sensörü falan o kadar kaliteli ve duyarlı çalışıyordu ki , arıyorum şu an astrayı. Hem böyle hassasiyet ayarı falan da yoktu forddaki gibi. Gerek yoktu zaten. herşeyi kendi hallediyordu.

Asus N56VZ - Intel i7 3610QM - 8GB DDR3 - Nvidia GT650M 2GB - 15,6" FHD LED
    240 GB Kingston HyperX SSD - Bluray - Audio by Bang & Olufsen ICEpower - Win7 Home Premium
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.