Bir arkadaşım gönderdi.Paylaşmak istedim.Yorumsuz olarak....
AZ ÇOK HEPİMİZİN BAŞINA GELMİŞTİR !! HARBIDEN KOPARTAN DIALOGLAR :
1- türkiye'den çekilen fotoğraflarda genellikle ülkenin islami yüzü vurgulanır. -sizin ülkenizde herkes fes mi giyer? -kimse giymez -herkes türbanlı mıdır? -hayır -arapça mı konuşursunuz? -hayır! -arap mısınız? -geber!
2- sizin orası hep yaz mevsiminde di mi? bütün sene boyunca denize giriliyor mu? ya evet. enlem-boylam nedir, hiç duydun mu sen? 3-kanadada doktoraya gitmiş bir kız çocuğuna sorulur:
-sizin ülkede kızlar okuyabiliyor mu? -yok ben türkiyede okuyabilen ilk türk kızıyım!
4-türk- do you speak english ? italian - yes, i do !!! türk - but, we don't . italian-hö... türkler-muhahahaha !!!
5-pilavi elle mi yiyorsunuz? -yoo...kasikla... -peki 3 ayda bir kere mi yikaniyorsunuz? -hayir...musluman ulkeyiz...5 vakit abdest aliriz...turkler temizdir... -ama televizyonlarda oyle gostermiyorlar... -televizyonlar taraflidir...20 yasina gelmis bir italyan olarak bazi seylerin farkinda degilsin...afganistan degil burasi turkiye.. en gelismis musluman ulkelerden biri.....sizin ulkenizide bizim televizyonlarimizda annesini satan kizkardesini satan ve babasiyla homo sekilde iliskiye giren kisiler olarak gosteriyorlar...ben farkindayim italyanin boyle olmadiginin....ama sen? -pardon....son bir sey daha soracagim -sor hadi -sokak ortasinda catisiyormusunuz? carsaf icindeki kadinlarinizi siper olarak mi kullaniyorsunuz?? -annenizle iliskiye mi giriyorsunuz? kiz kardesini sattin mi? hakikaten babanlada iliskiye girdin mi?? -tamam..ok..aldim cevabinizi... -sevindim..fakat hala dogru durust bir cevap almadigina eminim... -dininizde teror nasildir? muslumanlar terorist midir? muslumanlarin birbirlerini oldurmesi dogru mu? -dinimizde teror kesinkes yasaktir covanni...savunmasiz birine saldirmak cok buyuk bir gunahtir...ister yahudi ister hristiyan.. -fakat tum muslumanlar terori.. -gule gule covanni..
6-yer norvec; - aaa senin de guneslenince yuzun pembelesiyor muydu, ama sen turksun? - yok ben uzayliyim ondan.
7-yine norvec; - bikini giymen yasak diye mi denize girmiyorsun bizle? - hayir kardesim 15 derecelik havada denize girip zaturree olmamak icin.
8-bana sorulan en salak üç soru: a) türkiyede kaldırım var mı? b) türkiyede nece konuşuyorsunuz? c) baş örtüsü giymeyenleri hapse atıyor musunuz?
9-3 sezon gezi bolumunde calistigim tatil koyunde sikca karsilastigim, insanda o yabancilara kafa veya ucan tekme atma istegi uyandiran bi boka benzemez sorular.
ornek vermek gerekirse: - istanbul'da bikiniyle dolasabilir miyiz? - siz roma'da bikiniyle mi geziyorsunuz sokaklarda? - e ama istanbul turistik bir şehir değil mi? hem de deniz kenarinda? - peki. sen git de ziksinler seni.
- sen neden basortusu kullanmiyorsun? - oyle bi mecburiyet yok ki? - sana kotu davraniyorlar mı peki? - doorusunu soylemek gerekirse ilk gençlik yıllarim cok acikli gecti...
- biz tatil koyunun disina ciksak bize bi sey olur mu? - ne gibi? - saldirirlar mi? - kim? - eheue ne bileyim turkler.. - niye saldirsinlar kardesim alala? - cocugumuzu falan kacirmazlar dimi - ... ya git alala - emin misiniz? - yau siz burayi ne saniyorsunuz? - ne bileyim, midnight express falan... peki, siz koyde kalin o zaman
daha surer gider bu, anlatmakla bitmez. öcüyüz ya biz..
10-calistigim yerde stajyer bir denyo tarafindan sorulan:
- turkiyede otomobil var mi?
11-ohio'da okuyan arkadaşıma sorulmuş soru,
- türkiye'de yol var mı?
12-yil 1998 yer paris in tam orta gobegi
- aaaaa.. siz de mi masada yiyorsunuz yemegi ayni bizler gibi yani ???
13-yıl 2002.almanyada staj yapan arkadaşıma sorulan soru:
-sizin orda ütü var mı?
14-yıl:1997 yer: dublin, bleeding horse denen bir birahane birinci kişi bir amerikalı kaç tane karın var? türk vatandaş: yok ben evli degilim. bk: o zaman sen türk degilsin. 18 yaşına girince hemen 2 kadınla evleniyormussunuz. tv: could you please get the hell out of here.
15- türkiye'de çok fazla çöl var mı? (olduğundan emin ama ne kadar olduğunu bilmiyor arkadaş) - hönk???
16-yahoo satranç ortamlarından birinde bugün başımdan geçti:
- neredensin?
- türkiye.
- usame bin ladin turkiye'de saklanıyormuş, doğru mu?
- hayır.. amerika'da şimdi.. beni biraz önce aradı.. yengenle berabermiş.
17-yil: 2003 yer: montreal kanada soru: sizin ulkede kaplumbaglar ne renk? cevap: ebenin .....(burayi yazamam) rengi
19- i once met a turkish guy, his name was moustapha, do you know him? - sure. we're a small country, i know everyone..
20-dunyadan kopuk bir eleman: ohaa yani siz hiristiyan degil misiniz? sedriss: boylesini de gordum ya tamam artik.
21- siz turkiyede seks yapiyor musunuz? - hayir, biz bolunerek cogaliyoruz
22-o pingle nasıl oyun oynayabiliosun... -bilmem...allah yardım edio sanırım...
23-dünya kupasından önce :
usa : nerelisin tc : türkiye usa : orası nerde? tc : ırak, rusya ve yunanistan arasında... usa : hadi ya orada bir ülkemi varmış? petrolünüz vardır o zaman?
dünya kupasından sonra :
spa : nerelisin tc : türkiye... spa : aa sizde hakan sukur diye bir oyuncu var cok iyi tc : hadi canım...
yine aynı dönem
iran : nerelisin tc : türkiye... (yeter be sayıylamı?) iran : aa müslüman kardeşim nasılda yendik dünya kupasında gevurları tc : ne müslümanı ne kardeşi ya? hadi bırakta bunları hamleni yap şah çektim...
24-olay gerçek iranlı: türkiye ne güzel azadlık, rakı içiyor musun? türk: hayır! iranlı: vay salak.neden içmiyon.serbest değil mi?
25-alman: - türkiye'de itfaiyeci var mı? türk: - hayır dev battaniyeler var onlardan örtüyoruz biz yanan binalara ormanlara..
26-paris'te bir isveçli ile geçen diyalog -nerelisin? -türküm -hayır diilsin -neden diilmişim? -çünkü türkler sarışın, uzun boylu ve mavi gözlü olurlar -nerden kapıldın bu fikre? -hasan diye bir türkle tanıştım, o sarışın, mavi gözlü ve uzun boyluydu -bravo ya...
27-tavla sayfasinda; -selam, oynayalim mi? -olurrrr. -isim -....... -yas -....... -nerelisin -türküm -haaaa. sizde internet varmi -yok ben cennetten baglaniyorum -müslümansin dimi? tepeden tirnaga siyah giyiniyorsunuz dimi siz -bir dinsizim, iki tepeden tirmaga siyah giymeyiz biz. sanirim bizleri pek tanimiyorsun. -evli misin -evet ama merak etme ip ni bulup seni öldürmeye gelmez -?!?!??!, hah ii o zaman...
28-gerçek bir hikaye daha. diyalog, chapar ile hint asıllı ingiliz rama arasında geçer:
rama : how do call turkey in turkey? hahaha chapar: hindi rama : !?!?!? chapar: yaaaaa.nasılmış?
29- neden sizin ülkenizde bu kadar çok uyuşturucu var ve niye onları bizim ülkelerimize yolluyorsunuz? + siz denyolar çekip beyninizi dağıtın diye...
30- nasıl olur da arapça bilmezsin? + türkiye'de yaşıyorum. - siz arapça konuşmuyor musunuz? + hayır... türkçe konuşuyoruz. - hmmm... mantıklı aslında. + anladığın iyi oldu.
31- siz türkler... + hayır.
32- nerelisin? + türkiye. - cool!
quote:
21- siz turkiyede seks yapiyor musunuz? - hayir, biz bolunerek cogaliyoruz
abi burada yıkıldım yaw yeerler millet int. cafede tiptip bana bakıyor
abi hepsini okudum manyak valla ama bi gerçek var hiç kimse bizi tanımıyo bu nası işdir....
italyan-sokak ortasinda catisiyormusunuz? carsaf icindeki kadinlarinizi siper olarak mi kullaniyorsunuz?? türk-annenizle iliskiye mi giriyorsunuz? kiz kardesini sattin mi? hakikaten babanlada iliskiye girdin mi?? italyan-tamam..ok..aldim cevabinizi... turk-sevindim..fakat hala dogru durust bir cevap almadigina eminim...
eheueheu kapak olmus burasıı :PPppp ust konu olmalk bence bu topicc
kaynak : ek$i sozluk
Hocam kaynağı tam bilmiyorum arkadaşım maille yolladı.Dediğin doğru olabilir.
yalnız gercekten halen Türkiye'yi boyle gorenler war bunlardan dıs guclerın(ulkelerın) bızden tırstıkları ıcın halklarının bızden tıksınmesını saglamak,eger Türkiye'nin ne kdr medeni br ülke oldugunu gorseler kesınlıkle Fransa'da bile hic kimse bızım Ab'ye gırmemıze laf etmez ama olmuyor ıste NEDEN? Çünkü bizi CEKEMIYORLAR........
Hey yarabbim. K.çını yıkamayı bizden öğrenen denyolar bizi beğenmiyorlar iyi mi?
Avrupa Birligi'ne üye çesitli ülkeler vardir. Bu ülkelerde çesitli insanlar yasarlar. Ve bu insanlar, günün birinde, emr-i Hak vaki oldugu zaman, ölürler. Kimisi eceliyle ölür, kimisi cinayete kurban gider, kimisi trafik kazasina, kimisi hastaliktan. Falan filan.
Ama bu ülkelerin hiçbirinde, hiçbir insanin, tuttugu futbol takiminin ya da siyasi partinin maçi ya da seçimi kazanip kazanmayacagi üzerine 'eger kazanamazsak, ha ben de bunu keserim' diye iddiaya girip, sonra da yenilince, ya da kaybedince besmeleyle abdest alip iki rekat namaz kildiktan sonra 'onu' kestigi ve kan kaybindan öldügü duyulmamistir. Türkiye'de duyulmustur. Karadeniz Bölgesi'nde. Her iki çesitlemesi de.
Avrupa Birligi'nde insanlar ya sigara içerler ya da içmezler. Içenler, sigaralarini çakmak ya da kibritle yakarlar. Ve bunlarin bir kismi da kanserden ölür. Ama, demir çelik haddehanesinde çalisan hiçbir Avrupali isçinin, sigarasini yakmak amaciyla 600 tonluk pres makinesinin arasindan emekleyerek geçip 2450 santigrad sicakligindaki firina ulasmaya çalisirken can verdigi görülmemistir. Türkiye'de görülmüstür. Karabük'te.
Avrupa'da da hasarat, özellikle sivrisinek vardir, Orada da sinek ilaci kullanilir. Ama, sivrisinek yutup da midesine kaçan sinegi öldürmek üzere agzina Shelltox sikmak suretiyle zehirlenip ölen, Türkiye'dedir. Istanbul, Sultanbeyli.
Avrupa'da da insanlar berbere gidip tiras olurlar ama, hiçbir berber, rahatlatmak amaciyla müsterinin kafasini saga sola kanirtirken, adamin boynunu kirip onu öldürmemistir. Türkiye'de öldürmüstür. Erzurum'da.
Örnegin, bir bankamatikten para çekmek için dügmeye bastiginizda elektrik çarpmaz ve ölmezsiniz, Avrupa'da... Türkiye'de ölürsünüz. Bozcaada.
Örnegin, oralarda, otoyolda giderken radyoda duydugu göbek havasi esliginde göbek atmak için 'sag seride çeken' ve az sonra da arkadan gelen arabanin çarpmasi sonucu ölen bilinmez. Türkiye'de bilinir. Adapazari.
Nüfus sayim günü sokaga çikma yasagi nedeniyle bombos otoyolda (Avrupa'da böyle bir sey yoktur ve olamaz) sayim görevlisi 'bariyerlere' çarpip ölmez. Burada ölür. Gebze.
Ayni isyerinde biri gece, biri de gündüz vardiyasinda çalismakta olan ve her ikisi de 'mobilet' kullanan bir baba-ogul, birisi isten çikip eve gider, öteki evden ise gelirken bir kavsakta karsilasmazlar ve birbirlerine selam vermek için ellerini kaldirinca çarpisip her ikisi de ölmezler. Konya.
Marangoz atölyesinde çalisan isçiler paydosta üzerlerindeki talaslari temizlemek için birbirlerine 'kompresör' tutarlarken, biri ötekine saka yapmak için kompresörü onun arkasina yöneltmez, öteki de 'saka öyle olmaz, böyle olur' diye ayni kompresörü alip berikinin makadina sokmaz ve adam bagirsaklari patlayarak ölmez. Istanbul, Ayazaga.
Gemi mühendisi kazani kontrol etmek için kazana girdiginde biri gelip kazanin kapagini kapatmaz ve sonra da gemi yola çikmaz. Kocaeli, Dilovasi.
Bir adam ayakkabisinin içine kaçan tastan kurtulmak için elektrik diregine yaslanip ayakkabisini çikarip silkelediginde, yoldan geçen bir baskasi onu elektrik çarptigini sanmaz ve elektrikle baglantisini kesmek amaciyla kafasina kürekle vurarak onu öldürmez. Rize.
Çünkü hiçbir Avrupa sehrinde, 'Buralarda bir pideci varmis, ne tarafta acaba?' sorusuna 'Kiymali mi, peynirli mi?' diye cevap verilmez.
abi bunlar da çok güzelmiş yaa.. Bi çoğunu duymuştum ama okurken yine de kendimi tutamadım
hahahah komik miş diyalog. İsveç ' te türk mafyası çok vardır uyuşturucu falan işleri... kadının ailesinin onlarla bir alıp veremediği varsa , kendi de korkuyordur , belki ondan öyle korkutuyordur onu . Yada şöyle bir Türk tarihine bir göz atmış ta olabilir tabi.
Ama son söylediklerine katılmıyorum son yıllarda ünümüz bir hayli yayıldı
ulan karının ağzına şaplatacaktın görecekti dünyanın kaç bucak olduğunu...
bu yaz martin adlı bir ingilizle geçen diyoglarda türklerin ingilterede faaliyetleri 1-zencilerden sonra en çok torbacı türklerden eroin satarlar 2-pimp likte 3.sıradayız(1 ruslar) 3- hemen her bokta kavga çıkartıyoruz ama genelde dayak yiyen oluyoruz 4-döner çok güzel bir yemek bizim orada çok sayıda lokantanız var
Rusyadan bir elemanla icq dan denk geldiydik Herif türkiyeyi afrikada biliyor
kanadadan bir kız (icq) neden resimde normal giyindiğimi sordu?(artık nasıl görmeyi bekliyorsa)
eh buna üzülecek birşey yok bir ülke düşünün sadece 15 ulusal yayını olan (rtük sağolsun frekans tahsisi) ulusal yayını olmadığından uluslar arası yayına çıkamayan reklamını yapamayan
bir ülke düşünün kültür bakanlığı falan yatan veülkenin dünya tvlerinde geçen tek reklamı rock and coke festivali allah cokacoladan razı olsun ilgili bakanlığında belasını versin
thedevilslieutenant haksizlik yapma.
Ben 6 icinde hem Dubai hem de Hindistana giitim ve uluslararasi kanallarda en cok Turkiye ve Malezyanin raklamlari vardi. Reklamlar da hic de fena degildi. Bir an once geri donesim bile geldi.
Maalesef bazilarimiz firsatini bulunca kendi kendimizi kucuk gostermeyi cok seviyoruz.
2 yilda giitigim ulkelerde gordum ki Dunyanin en sansli insanlariyiz. Irakta savas, aclik, perisanlik, Hindistanda aclik, sokaklarda yatan yari ciplak insanlar, cok agir kokan bir hava!!!. O cok begenilen Dubai ise parayla kuruldugu belli bir yapma makete benzeyen, nemden ve asiri sicaktan sokaga bile cikamadiginiz, kulturden eser olmayan kucuk bir sehir. Avrupada ise yozlasmislik, bencillesmislik...
Birakin nasil isterlerse oyle dusunsunler, niye takiyorsunuz ki. Bir gun gelecek ogrenecekler nasil olsa anyayi konyayi. Siz size bahşedilen guzelliklerin, cennet gibi bir ulkenin tadini cikarin.
quote:
Orjinalden alıntı: antique28
Bir adam ayakkabisinin içine kaçan tastan kurtulmak için elektrik diregine yaslanip ayakkabisini çikarip silkelediginde, yoldan geçen bir baskasi onu elektrik çarptigini sanmaz ve elektrikle baglantisini kesmek amaciyla kafasina kürekle vurarak onu öldürmez. Rize.
Bu gerçek mi acaba ya çok güldüm
quote:
Orjinalden alıntı: serseri000
27-tavla sayfasinda; -selam, oynayalim mi? -olurrrr. -isim -....... -yas -....... -nerelisin -türküm -haaaa. sizde internet varmi -yok ben cennetten baglaniyorum
32- nerelisin? + türkiye. - cool!
Yarildim resmen 27. ye 32. de hep basima geliyo
Kim ne derse desin türkiyede baya bi kesim modern insana yakışan yaşam sürmüyor, bir örnek bizim bi profesör (orhan kural) yola tüküren birini uyardığı için sillme dayak yedi adam, hoca öle kaba biri değil çok nazik biridir,ama insanlarımızdan bir kısımları insanlıktan nasibini almadığından bize takılan bu kötü ünvanlardan kurtulmamız zor.
Avrupalılarında bunu kullanması çok doğal. Yüz yıllardır avrupalılar bizleri istmiyor. Biz onlara yamanyama çalışıyoruz...
halkın büyük bir kesimi ..l olunca böyle oluyor işte. ama halkın suçu ne?hiçbişey eğitime karşı çıkanların sonunda bu duruma geldik yüzyıllardan beri
Müthiş matrak ve müthiş trajik işte bu Türkiye'nin 100 yıl sonra bile asla ab'ye giremeyeceğinin kanıtıdır. Adamlar bizi çöldeki araptan farksız görüyorlar bizdeki bazı salaklar da bunlara yağ çekiyor. Türkiye hristiyan olsaydı 10 yıllık ab üyesi olurdu itirazı olan beri gelsin.