Bir kısmını hakediyoruz demekki..Cahil davrananları kastetmiyorum bazı şeylere bakış acmız yabancılardan farklı.. Abim geçen hafta brükselden geldi..7 ay orda çalıştı..İş yerine gittikleri ilk gün bütün çalışanları toplayıp şu şu bölgelerden uzak durun ii degil demişler sonradan ögrendiklerine göre buraları türk bölgeleriymiş..Adamları bizi barbar ,saygısız ve pis olarak tanımışlar..Demekki böyle tanıtan insanlar olmuş ki bütün avrupa böyle düşünüyor. Türkiye'i ziyaret edenlerle konuştugumda bizi eleştir dedigimde adamalar bizi eleştiri bombardımanına tutuyorlar.Bazı konularda haklılar..Kimse üzerine alınmasın..Ne mutlu Türk'üm diyebilene
quote:
Orjinalden alıntı: vendeta
Müthiş matrak ve müthiş trajik işte bu Türkiye'nin 100 yıl sonra bile asla ab'ye giremeyeceğinin kanıtıdır. Adamlar bizi çöldeki araptan farksız görüyorlar bizdeki bazı salaklar da bunlara yağ çekiyor. Türkiye hristiyan olsaydı 10 yıllık ab üyesi olurdu itirazı olan beri gelsin.
türkiye 76 dan beri zaten avrupa birliği üyelik protokolunde ah iş te ozaman ecevit hıyarlık etmeseydi şimdi avrupa birliğindeydik aaaaa ama ne yaptık rusyaya yakın olacazya araplarla kaynaşacazya ee neoldu bir 80 darbesi alsana bu günkü türkiye avrupa dine değil paraya bakıyor 30yıl önceki ekonomik istikrarın yarısına sahipmiyiz şu anda???? tl 30 yıl önceki değeri neydi şimiki değeri ne????
bizde kendimizi ifade edemiyoruz:((((( ah Osmanlıı ah
ne gibi taci.
aslında hepsi ölee görmüyo burayı bilenlerde var ama dediğiniz gibi bir sürü angut bu yorumları yapmıştır bu ülkeye her yıl avrupa ulkelerinden 10 milyondan fazla turist geliyo görmüyorlarmı ülkenin durumunu geri döndüklerinde mutlakaki gördüklerini anlatıyorlardır demekki bunları söyleyenlerin kendi denyolukları
Ya arkadaşlar böyle şeyler tüm ülkelerde oluyor. Yok direğe dayananı kürekle öldürmüşler bilmem ne! Hiç mi hepsi gerçek tarzından programlar seyretmiyorsunuz. Avrupa ülkelerinin bizden ne fazlası var. Boğayı bıçaklayamadığı için götüne boynuz giren ispanyolun, içip s.çıp maçlardan önce ve sonra millete kıçını gösteren ingilizin, sevişmeyi insani duygulardan çıkartıp hayvanlar gibi her bulduğu yerde aşk yapan almanların sizce bizden fazlası ne? Bizim insanımız en azından saflığından bazı şeyleri yanlış yapıyor. Kendini akıllı sanan Avrupa toplumu banyo ve wc kültürünü bizden aldığını unutuyor.
Arkadaşlar, bizi böyle tanımalarının nedenini az çok bilirsiniz. kısacası bazı şerefsiz (afedersiniz) güçlerin bizi bu tür yollarla dünyaya kötü tanıtmaktır.hertürlü yollardan zaten bizleri yıkmayı denemiyorlarmı? hep denediler. ama ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıkamayacaklar. ayrıca bi şekilde ülkemizin reklamlarının arttırılması lazım... gerçi yine yapılıyor ama ingilizler fazlasıyla bizim hakkımızda kötü reklam yapıryolar. ama birgün gelecek intikamımız fena olucak. ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.
puhahaha süpermiş bu yazı yaa. hemen arkadaşlarıma yollıyım. deli komik walla...
bir ülke düşünün içindeki herkes aynı kalıptan çıkmış gibi , herşeyleri aynı . aynı sosyal durumdalar, kültürleri aynı, ekonomik durumları yaşaantıları, düşünceleri velhasıl gherşeyleri aynı seviyede ??? varmı böyle bi yer ?
en gelişmiş ülke abd derler, korkunç gerçeği izleyen varmı içinizide ? ntv bu ctesi yine var bi göz atın derim. newyorkta taxi çeviremeyen danny glower(cehennem silahı 4 de oynamıştı en son zenci aktör) in artık çileden çıkıp belediye başkanına şikayette bulundugunu gösterdi ilgnç geldi doğrusu. bakın arkadaşlar kimse Türk ü Türkiye'yi aşağılamaya kalkmasın. fena halde sinirleniyorum böyle tiplere. siz kendi kültürünüze sahip çıkmaz gavurlaşmaya kalkışırsanız böyle dünyada bizi yamyam sanmaya devam eder. yurt dışına gidenlerin çoğu malesef ankaradan doğuya gitmemiş, Türk Tarihini, kültürünü bilmeyen , hayatında bir sayfa Kur'an okumamış ve anadan doğma müslüman olan (nedenini hiç sormamış kendine, araştırmamış ,zaten ibadette etmediği içinde gerek görmeyen, sadece dara düştüğünde Allah ı hatırlayan müslüman tipi) kısaca kültürünü ,dinini , benliğini bilmeyen gençler . bu gençler de biz bu değiliz şu değiliz diyorlarda biz buyuz biz şuyuz diyebilen yok. çünkü oda bilmiyo. velhasıl kimse bir değil, kimsenin kültürel sosyal potası bir değil. çok angutlar oldugu gibi çok muhteşem insanlarda var. şahsen ben batıdan batının petrol medeniyetinden tiksiniyorum. petrol ve kan üzerine kurulu bi medeniyet. kendinizi aşağılamyı bırakıp , rak and kok festivalinden burnunuzu azcık kaldırıp kendiniz olmaya çalışsak daha çok ilerlerdik. (bakınız japonya) . kendini küçük gören küçüktür
fotifoti gerçekden çok haklısın söylediklerine katılıyorum. kendi benliğimizi kendi kültürümüzü unuttuk hatta bazı şerefsiz ülkeler tarafından unutturulduk.artık bişeyler yapmamız lazım artık dışa özenmek yerine kültürümüzü daha çok ülkeye tanıtmaya çalışmalıyız.çünkü bu cennet vatan kimsede yok bu kültür başkasında yok.bu ülke için hepimizin çalışması lazım.hep beraber işbirliği yapmalıyız.artık avrupa birliği gibi saçma sapan birliklerin bitarafındada dolaşmamlıyız çünkü Türk dediğin avrupalı değildir Türk asyalıdır. bu yüzden artık asyayla birşeşip işbirliği yapmalıyız. ülkemizi yabancı ülkelerin boyunduruğundan kurtarmalıyız amerika avrupa dedikleri medeniyeti gördük hiç acımadan insanları katlettiler ırakda insanlara yapılan şeyler çok kötü.ama umut hiçbir zaman tükenmez hala bu ülke için bişeyler yapabiliriz ve avrupa amerika gibi şerefsizlerden kurtulabiliriz. ALLAH UTANDIRMASIN
ne güzel anlayan birileri çıkıyo :)
valla bi Türk Birliği kuraam desin biri, ortaasyada tek para birimi geçecek desin aynı gün ab ye almıyolarsa hiç bişi blmiyom.
Turgut Özal bunu kurmaya çalışıyordu. Sonu: Enteresan bir biçimde kalp krizi geçirerek öldü. Tam da bu işlerin arefesinde iken. Bunlar detaylı konular o yüzden fazla derine inmeye gerek yok.
fotifoti aynı düşüncedeyim seninle. Arkadaşlarımla tartıştığım bi sorundu bu. Yani aynı AB gibi bir Asya Birliği kurulsa. İçinde kimler olmazki Japonya, Rusya, Çin, Avustralya, Türkiye, Suriye gibi üst düzey ülkeler. yine dediğin gibi ortak para olsa. sonra bu ülkelere daha ucuz petrol sağlansa. Ne biliim dayanışma olsa. nasıl yusuflarlar varya. Ama biliyorum böyle bir projenin gerçekleşmesine ne Amerika ne de diğer ülkeler izin verir (avrupadaki) bizde böyle pısırık pısırık kalırız
işte önemli olan bir asya birliğinin kurulması ve aramızda bir dayanışma yapmamız. böylece herkes rahat eder hiçbir zaman avrupa birliğine özenmiyelim bizi almıyacakları belli zaten bizde onların birliğini İSTEMİYORUZ artık bu ülke için bişeyler yapma zamanı. artık onlar nasıl yapıyorsa bizimde yandaşlarımızla işbirliği yapmamız gerekiyor.(dayanışma)
ya işin garibi bu Türki Cumhuriyetlerde bizi örnek alıyo, onlarda yzlaşıyolar. zaten rus yapmış yapcaığını da neyse.
Hellmarch, turgut özal sandığın gibi bi adam değildi, daha doğrusu o sebepten ölmedi. Türkiye yi eyalet sistemine geçirmeye kalkıştığı (bölmeye çalıştuığı) için devlet baba tarafından ortadan kaldırıldı tayyipte eyalet meyalet diyo, iş ciddiye binerse onunda sonu farklı olmaz herhalde .
quote:
Orjinalden alıntı: fotifoti
bir ülke düşünün içindeki herkes aynı kalıptan çıkmış gibi , herşeyleri aynı . aynı sosyal durumdalar, kültürleri aynı, ekonomik durumları yaşaantıları, düşünceleri velhasıl gherşeyleri aynı seviyede ??? varmı böyle bi yer ?
en gelişmiş ülke abd derler, korkunç gerçeği izleyen varmı içinizide ? ntv bu ctesi yine var bi göz atın derim. newyorkta taxi çeviremeyen danny glower(cehennem silahı 4 de oynamıştı en son zenci aktör) in artık çileden çıkıp belediye başkanına şikayette bulundugunu gösterdi ilgnç geldi doğrusu. bakın arkadaşlar kimse Türk ü Türkiye'yi aşağılamaya kalkmasın. fena halde sinirleniyorum böyle tiplere. siz kendi kültürünüze sahip çıkmaz gavurlaşmaya kalkışırsanız böyle dünyada bizi yamyam sanmaya devam eder. yurt dışına gidenlerin çoğu malesef ankaradan doğuya gitmemiş, Türk Tarihini, kültürünü bilmeyen , hayatında bir sayfa Kur'an okumamış ve anadan doğma müslüman olan (nedenini hiç sormamış kendine, araştırmamış ,zaten ibadette etmediği içinde gerek görmeyen, sadece dara düştüğünde Allah ı hatırlayan müslüman tipi) kısaca kültürünü ,dinini , benliğini bilmeyen gençler . bu gençler de biz bu değiliz şu değiliz diyorlarda biz buyuz biz şuyuz diyebilen yok. çünkü oda bilmiyo. velhasıl kimse bir değil, kimsenin kültürel sosyal potası bir değil. çok angutlar oldugu gibi çok muhteşem insanlarda var. şahsen ben batıdan batının petrol medeniyetinden tiksiniyorum. petrol ve kan üzerine kurulu bi medeniyet. kendinizi aşağılamyı bırakıp , rak and kok festivalinden burnunuzu azcık kaldırıp kendiniz olmaya çalışsak daha çok ilerlerdik. (bakınız japonya) . kendini küçük gören küçüktür
BU YAZIYI LÜTFEN OKUYUN ARKADAŞLAR. TOPİCDEN ÇIKACAK EN BÜYÜK DERS BUDUR.
bu yazı dışında bir iki şey de benden; evet bazen istisna durumlar çıkabiliyor. fakat avrupada, amerikada artık bir çok kişi ülkemizi tanıyor; hatta içişlerimizi bile biliyor. bunun bir çok nedeni var; siyasi, kültürel, veya farklı şekilde. ama emin olun artık eskisi gibi değil. ülkemizin dünyadaki ağırlığı gün geçtikçe artıyor, bazıları için inanması güç ama doğru olan bu
Türki cumhuriyetler bizi örnek alıyorlar doğruç hatta bizi çok seviyorlar özbekistanda türküm türkiyeden geliyorum diyince yüzleri son derece muhteşem bir hal alıyormuş adamların seviniyorlarmış. Türkiye 3. filan olduğunda futbolda o adamlar bizden daha çok sevinmişti.
Bir de şöyle bakın. En islamiyete yakın islam ülkesi biziz
quote:
Orjinalden alıntı: Kahraman Türk
Türki cumhuriyetler bizi örnek alıyorlar doğruç hatta bizi çok seviyorlar özbekistanda türküm türkiyeden geliyorum diyince yüzleri son derece muhteşem bir hal alıyormuş adamların seviniyorlarmış. Türkiye 3. filan olduğunda futbolda o adamlar bizden daha çok sevinmişti.
karaman tam salladın haaa 1996 yılında özbekistan türkiyedeki öğrencilkerini geri çekti ve bizim oradaki öğrencilerimizin bir kısmınıda sınır dışı etti neden mi bizim bir cemmatimizin orada yediği boklar yüzünden nemi yapıyorlar?? 1 abd doları devlet kurunda atıyorum 500 sung ancak kara borsada 1500 sung bizim mubarek kolej ve aliminyum işletmelerimiz kara borsada doları satıp devlete ticari bedel gösterip devlet kurundan tekrar dolar alıp türkiyeye gönderiyorlar ve bu olay halen tam gaz devam 2000 yılında bu işten dolayı sınır dışı edilen bir arkadaşım şu anda kazakistanda ama telefonu hala 7 ile başlıyor yani kazak pasa portuyla özbekistanda işine devam
aynı olaydan ötürü azerbaycan bize destek vermiyorki kıbrıs olayında gördük avrupadan taraftı
bir git sor bakalım turki ülkelerden kaçına vizesiz vizeyi bırak çağrısız gide biliyoruz????
turistler bizi tanıtmıyormu???? türkiyeye exch gelen bir alman bayan arkadaşı geçen sene iş yerindekiler dahil 20 den fazla taciz olayı olduki bunlardan biri (ibneyi kovaladım ama yakalıyamadım)evin kapısının önünde anahtarla kapıyı açarken ellerini etekten daldırıp kızı kapıya yapıştırdı bu arada çalıştığı yerde bursa ticaret ve sanayi odasıydı sence ülkesine nasıl bir izlenimle döndü yada antalyada marmariste kendilerine laf atan odunları görenler bu ülkeyi nasıl tanıtacak??? yada istanbul üsküdarda cübbelinin biri tarafından odun vurulan kız??? yada istanbul taksimde şaç uzundiye polisten dayak yiyen turist(biz onu türk sanmıştık açıklaması polisi haklı çıkarırmı?)
bu kendimizi büyük görmek yada küçük görmekle alakalı değil
oralara bir türkiye türkü gittiğinde önce inanılmaz bir saygı duyuyorlar vede örnek vermek gerekirse;bu gün bir timurun mezarına gittiğiniz zamanlar asıl mezar normalde aşağıdadır kendi ülkelerinin vatandaşlarını sokmazken türkiye türklerini sokuyorlar. hoşgörü saygı ver ve ben bütün türki cumhuriyetleri seviyorum hernekadar rusya boyunduruğunu bi ara kabul etmelerine rağmen ayrıca rusya etkisi altında olmalarına rağmen.