Şimdi Ara

Depresan saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
4.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler hiçbir sorunum yok yaş 37 uykusuzluk sorunu için kafadan.İlaç almak yerine bir psikiyatra gidim o bana bir uyku ilacı yazar dedim ama adam meresa isimli 50 mg anti depresan yazdı. Aldım ama kullanmayacağım bu nasıl iştir kafadan depresyonla alakası olmayan insana neden depresan yazarlar bu doktorlar anlamak mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her önüne helene antidepresanı ver gönder.

• Sadece uykusuzluk yaşadığım tek sorun bu özelikle belirttim ama adam tuttu anti depresan yazdı aldım ama kullanmadım.

• tamam hocam sakin.
  • Beyler ne dersiniz kullansammı diyorum ama depresyonda değilim.

• Hastaya neden ihtiyaca yönelik ilaç yazmaz bazı doktorlar anlamıyorum. La anladık ilaç firmalarından malı götürüyorsunuz ama birazda gözünüz doysun.

• Hocam ben eczacılık 2.sinifim o ilaclarin genelde yan etkisi uyuşukluk o yüzden veriyolar dopamini artırıcak ilaci bıraktığınızda biraz kötü hissedersiniz onun dışında cok sıkıntısı olmaz diye biliyorum

Diger bi ihtimalde uykusuzlugunuz sorunu dopamin eksikligi falan olabilir kullanin bence abartilcak ilaclar degil

• quote:

Orijinalden alıntı: AlbiSnickers

Hocam ben eczacılık 2.sinifim o ilaclarin genelde yan etkisi uyuşukluk o yüzden veriyolar dopamini artırıcak ilaci bıraktığınızda biraz kötü hissedersiniz onun dışında cok sıkıntısı olmaz diye biliyorum

Diger bi ihtimalde uykusuzlugunuz sorunu dopamin eksikligi falan olabilir kullanin bence abartilcak ilaclar degil

Meresayı biliyormusun hocam verdiği ilaç.

• AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    Kullanma taraftarı değilim çünkü depresyonda değilim hocam. Yani amacım gidip kafama göre uyku ilacı almayım doktor tavsiyesi ile alim dedim ama adam tuttu depresan yazdı.

• Tıp öğrencisiyim. Öncelikle uyuyamama sebebini öğrenmek lazım. Geceleri aklına bişeyleri takıyor musun? Yoksa sıkıntın patolojik mi bunu çözmen lazım.

Eğer 1.ihtimalse o ilaç uykusuzluk sorununu çözebilir, ancak bağımlılık yapacaktır ve metabolizmanı yavaşlatıp yüksek ihtimalle kilo aldıracaktır.

Mesela ben de son zamanlarda uykusuzluk problemi yaşıyorum senin gibi ancak antidepresan almayı düşünmüyorum.

Birkaç öneri sunabilirim sana. Gece yatmadan 2 3 saat önceki periyotta sigara veya kafeinli içecek içme, yemek yeme. Yataktayken telefona bakma (telefonun yaydığı mavi ışık uykuya dalmanı zorlaştıracaktır.).

• Meresa antidepresan degil ki. Neden uyuyamiyorsun anksiyete olabilir. Banada yazdi ilaclar kullanmadim ama dogru karar mi verdim bilmiyorum 2 kere gittim ilki ilac vermedi digeri verdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: LazPlayboy

Tıp öğrencisiyim. Öncelikle uyuyamama sebebini öğrenmek lazım. Geceleri aklına bişeyleri takıyor musun? Yoksa sıkıntın patolojik mi bunu çözmen lazım.

Eğer 1.ihtimalse o ilaç uykusuzluk sorununu çözebilir, ancak bağımlılık yapacaktır ve metabolizmanı yavaşlatıp yüksek ihtimalle kilo aldıracaktır.

Mesela ben de son zamanlarda uykusuzluk problemi yaşıyorum senin gibi ancak antidepresan almayı düşünmüyorum.

Birkaç öneri sunabilirim sana. Gece yatmadan 2 3 saat önceki periyotta sigara veya kafeinli içecek içme, yemek yeme. Yataktayken telefona bakma (telefonun yaydığı mavi ışık uykuya dalmanı zorlaştıracaktır.).

Anti depresanlara karşıyım hocam ki çok şükür öyle bir sorunum yok uyku ilacı verse çok iyi olurdu. Hocam belki burda dalga geçerler 37 yaşında adam derler ama sebeb uyumama sebebim acaip bir korku duyuyorum geceleri neden bilmiyorum..

• zirve011 kullanıcısına yanıt
    Depresan hocam nasıl değil? antipsikotik ilaç..

• Antidepresan kullanımına yönelik artık devletin bir el atması gerek diye düşünüyorum. Her psikyatr antidepresan yazıp yolluyor başka hiçbirşey yapmıyor ve devletin buna bir el atması lazım.. bu arada uyku getiren doğal bitkisel çaylar vs var sanırım onları araştırabilirsiniz.. ama bitkisel de olsa çok kullanmayın yine de :)
  • Abi yıllarca antideprasan kullanan biri olarak ve defalarca psikaytr e gitmiş biri olarak şunları söyleyim. Psikaytr seni dinlemez direk ilacı yazar geçer. Benimki aile dostuydu dinliyordu yine sağolsun. Defalarca ilacımı değiştirdi. En sonunda doğru ilacı buldum dedim. Anskitiye vardı bende. En iyi ilaç dediğim ilacı bıraktığım an panik atak yaşamaya başladım. Herşeyden korkmaya başladım ilacı içmeyince. Üstünden 2-3 sene geçti çoğu korkularım azaldı. Şu an az birşey yüksekten korkum var. Yıllarca çok yüksek binalarda oturduk. Çocukken 6 kat yükseklikte demirlerden sallanırdım. Birden bire yükseklik korkusu başladı.. Bence hiç bulaşma antidepresanlara. Evet tamam birşeyleri düzeltiyor ama bozduğu şeyler daha fazla... 3 senedir içmiyorum. Uyku düzeninide çalışarak oturtabilirsin.

• Eczaneler yasal torbacıdır

• Hocam bu ilaclar böyle hipnosedatif bi ilac alin dicem barbiturat benzodiazepin türevi onlar da gabayı artırarak sakinleştirir uyuşturur insani doza göre

melatonin diye de bi hormon var uyku hormonu onu da alabilirsiniz takviye olarak ama bağımlılık yapabilir bu dedigim seyler uzun sure kullanimda deneyin bi süre faydasini görürsünüz ama

Benim bildiigm illa depresyonda olmak gerekmiyo antidepresan ilac almak icin cok kisi kullanıyor siz bilirsiniz ama kullanmayabilirsiniz de

• quote:

Orijinalden alıntı: iychan

Antidepresan kullanımına yönelik artık devletin bir el atması gerek diye düşünüyorum. Her psikyatr antidepresan yazıp yolluyor başka hiçbirşey yapmıyor ve devletin buna bir el atması lazım.. bu arada uyku getiren doğal bitkisel çaylar vs var sanırım onları araştırabilirsiniz.. ama bitkisel de olsa çok kullanmayın yine de :)

Aynen öyle hocam ya adam ben sana diyorum.ki bir sorunum yok sadece uyuyamıyorum hiç dinlemedi bile al şu.ilacı dedi bi baktım eczanede antidepresan dedi eczacı o kadar da para verdim boşa 1 tane bile içmedim çünkü ihtiyacımyok. Kafama göre de uyku ilacı almak istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

Abi yıllarca antideprasan kullanan biri olarak ve defalarca psikaytr e gitmiş biri olarak şunları söyleyim. Psikaytr seni dinlemez direk ilacı yazar geçer. Benimki aile dostuydu dinliyordu yine sağolsun. Defalarca ilacımı değiştirdi. En sonunda doğru ilacı buldum dedim. Anskitiye vardı bende. En iyi ilaç dediğim ilacı bıraktığım an panik atak yaşamaya başladım. Herşeyden korkmaya başladım ilacı içmeyince. Üstünden 2-3 sene geçti çoğu korkularım azaldı. Şu an az birşey yüksekten korkum var. Yıllarca çok yüksek binalarda oturduk. Çocukken 6 kat yükseklikte demirlerden sallanırdım. Birden bire yükseklik korkusu başladı.. Bence hiç bulaşma antidepresanlara. Evet tamam birşeyleri düzeltiyor ama bozduğu şeyler daha fazla... 3 senedir içmiyorum. Uyku düzeninide çalışarak oturtabilirsin.

Uzun sure kullanimi sakincali zaten , dozları azaltilarak kesilmeli bir de

• Haklısın ciddi bir sorun olmadıkça bulaşmamak lazım.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.