Şimdi Ara

Windows 11'in hızlandırılmış Dosya Gezgini, Windows 10 sürümünden yavaş çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11'in hızlandırılmış Dosya Gezgini, Windows 10 sürümünden yavaş çalışıyor

Microsoft birkaç gün önce Windows 11'de Dosya Gezgini'ni hızlandırmak için "ön yükleme" mekanizmasının testlerine başlamıştı. Şirket bu özellikle uygulamanın çok daha hızlı açılacağını iddia ediyordu.

Ayrıca Bkz.Dell: Windows 11'e geçiş hızı, Windows 10'un gerisinde kaldı

Ancak Windows Latest ekibi, Microsoft'un iddiasını bağımsız bir test ile kontrol etti. Yapılan denemelerde, ön yüklemenin uygulamanın açılış süresine neredeyse hiç katkısı olmadığı görüldü. Hız farkı yalnızca 0.25x yavaş çekimde fark edilebiliyor. Dahası, "hızlandırılmış" Dosya Gezgini'nin bellek kullanımı da ciddi şekilde arttı: 35 MB yerine yaklaşık 67,4 MB RAM tüketti.

Windows 10'daki Dosya Gezgini hâlâ daha hızlı

Testlerin son aşamasında ekip, Windows 11'in yeni sürümünü Windows 10'daki klasik Dosya Gezgini ile karşılaştırdı. Sonuçlar netti: Windows 10'un Dosya Gezgini, Microsoft'un hızlandırılmış Windows 11 sürümünden belirgin şekilde daha hızlı çalışıyor. Microsoft'un yeni ön yükleme sistemi henüz geliştirme aşamasında olduğu için, kullanıcıların nihai sürümde daha iyi sonuçlar görüp görmeyeceği ise belirsiz.

Kaynak:https://www.windowslatest.com/2025/11/28/tested-windows-11s-faster-file-explorer-preloaded-is-still-slower-than-windows-10-and-uses-additional-ram/

• AMD ryzen 7 5700u 16gb ram laptopu mahvetti bu 11. Fanlar hiç susmuyor islemci boşta bile 80 90 derecelere vuruyor. Hayır yani bilgisayarı bu kadar delirtecek ne yapabilirsin arka planda. Win 11in kendisi virüs gibi çalışıyor başka virüse gerek yok. İllallah ettirdi 10a döndüm sepserin sıfır fan sesi. 3 saatte biten batarya 7 8 saate çıktı.
    Sistemi iyi olanlar muhtemelen çok sorun yaşamıyor. Ama atıyorum 8gb ramlı daha düşük işlemcilerle asıl fark ortaya çıkıyor bence.
    Benim pc 11 destekliyor. Ellenmemiş w10 kurarsam boşta 2gb ram gidiyor, w11 de 3 üstü gidiyor. Zafen var 8gb ram. Bide apu ekran kartı alıyor biraz ee bana ne kaldı :)
  • Sırf şunun için bile kullanılmaz ya.

• Win11 zaten heryonuyle Win10 dan yavas calisiyor dosya gezgini hizli calissa ne olur.Ayrica bitmekbilmeyen hatalari ve aciklari da cabasi.

• Doğru olabilir de çok saçma geldi bana bu istatistik. Çünkü 4’te 1 hızda bile 1 saniye sürüyor gibi görünüyor tam yüklemesi. Yani 0,3 saniyede değil de 0,2 saniyede açılınca ne değişiyor? Zaten çok yavaş değil ki 11’deki. Ayrıca karşılaştırma adil değil çünkü tasarım aynı değil bir kere. Bir de ne bekliyoruz ben anlamıyorum? 0,0001 milisaniyede mi açılmalı her şey? Abartmıyoruz mu? Ben de yıllardır Windows 11 kullanıyorum, ondan önce aynı sistemde (burası önemli) 10 da kullandım. 11’e geçince ne yavaşlama gördüm ne ciddi bir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 29 Kasım 2025; 14:53:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

i5 8250u mobil işlemci 16 gb ram ile bariz sürünüyorum. işlemci sürekli %100 yükte neredeyse. fan hiç susmuyor. win 10'da sessiz sakin takılıyorum ne güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD ryzen 7 5700u 16gb ram laptopu mahvetti bu 11. Fanlar hiç susmuyor islemci boşta bile 80 90 derecelere vuruyor. Hayır yani bilgisayarı bu kadar delirtecek ne yapabilirsin arka planda. Win 11in kendisi virüs gibi çalışıyor başka virüse gerek yok. İllallah ettirdi 10a döndüm sepserin sıfır fan sesi. 3 saatte biten batarya 7 8 saate çıktı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• D-Assault kullanıcısına yanıt
    Benim pc de amd 5625u işlemci var. Ram 8. W11 de fan Ses yapıyor genelde açık. W10 da çok ısınmadıkça açılmıyor ama ben gündelik hep Ubuntu kullanıyordum onda çok ince arada çalışıyordu. Şimdi pardus 25 e geçtim o da aynı. W11 gibi pc boğmuyor yormuyor. Bilgisayarların ömrünü kısaltıyor anca w11

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

geçilebilecek bir işletim sistemi değil win 10 dan defalarce geçiş denedim en fazla 1 hafta dayanabildim win 10 da kaldım dual boot olarak cachy os linux kurdum tüm işlerimi linux üzerinde yapıyorum yapamayacağım bişey olursa diye win 10 da tutuyorum ama windows ihtiyacım hiç olmadı halen daha

• çünkü Windows 10 dosya gezgini Win32, Windows 11'inki XAML

zamanında Windows Longhorn'un iptal ediliş sebeplerinden 1. neden XAML idi
    20 yıl geçti Longhorn üzerinden ve bu illet XAML'a geri döndüler, 20 yıldır şu XAML'da hiçbir ilerleme göstermemişler optimizasyon konusunda

• KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    win 10 ile win 11 arasında ciddi performans farkı var bunun sistem ile alakası yok i9 14900k 64gb ram rtx 4090 sistemim var bunda bile o farkı geçiş aşamasında direk hissediyorsun win 11 optimizasyon özürlü hatalar ile dolu bir işletim sistemi işim IT 500 cihaz üstü destek veriyorum mecvuren win 11 kullanıyoruz normalde piyasaya söylenen hataların çok daha ötesinde hatalar ve problemler ile karşılaşıyoruz kendi şahsi bilgisayarımda win 10 tutuyorum o yüzden ama dual boot olarak cachy os linux kullanıyorum tüm işlerimi linux üzerinde kullanmaya alıştım win 10 bile halt etmiş linux de aldığım hızlara 🤣 en iyi çözüm win 10 ve linux dual boot olarak kullanmak gündelik tüm işleri linux üzerinde yapıp spesifik ihtiyaçları windows üzerinde götürmek ki uzun zamandır windows tarafına geçme ihtiyacı bile duymadım sistemin dayatması gibi windows kullanmışız adobe ihtiyacım olmadığı için ve valorant pubg falan oynamadığım için hiç ihtiyacım yokmuş windows tarafına office ihtiyaçları için de onlyoffice ve libreoffice fazlası ile yetiyor hatta onlyoffice isteğe bağlı anlık aktif edip kapatabileceğiniz AI desteği de var işleri kolaylaştırıyor

• paco_ct kullanıcısına yanıt
    aynı durumdayız, ubuntu ve w10 dual boot ama w10 açmıyorum hiç.

• windows 11 in neyi düzgün çalıştı ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Win10 desteği bitmemeliydi, saçma ısrarları yüzünden yaptılar, mahkeme kararı vs. bir sebepten bir 10 yıl daha destek devam etmeli, bu mallar ancak o sürede 11 i adam ederler.

• Üstte de bir arkadaş yazmış, dual boot linux yükleyin, orta karar ya da zayıf bir sisteminiz varsa aradaki performans farkını farkedersiniz windows linuxta yapamayacağınız şeyler için hazırda durur ama muhtemelen nadiren açarsınız. Ben çok nadir açtığım için her açtığımda update etmeye kalkıyor daha da sinir ediyor beni. :))

• Yıllardır sistemlerimden eksik etmediğim Total Commander ile yaşamaya devam.

• hareketliperde kullanıcısına yanıt
    özgürlüğün tadını alınca bırakamıyorsun 🤣 eksik kalan bir şeyler varsa istediğin cloude AI ile uygulama yaptırabilirsin kendine ben yerel ağıma bağlanan cihaz olduğunda windows tarafında bildirim alıyordum kaspersky üzerinden o özelliği cloude ai ile uygulama yaptırdım aynı özelliği kullanabiliyorum mesela birde pratik ping ve traceroute özellikleri ekledim pratik şekilde oynadığım online oyunları panelden seçip serverlerini pingleyip durumunu da görebiliyorum güzel oldu varsa öyle eksikliğini hissettiğin şeyler yaptır cloude ai hiç aramazsın windowsu 🤣

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.