Bilgisayarın donanımı desteklemiyor ama denemek için Windows 11 kurmuştum. Windows 10'la aynı hızda çalıştığını görünce kullanmaya devam ettim. Normal şekilde kullanıyorken, dün Windows 11 22H2 güncellemesi yaptım. Bu güncelleme bilgisayarın içine etti. Akıcı şekilde kullanıyorken şimdi yavaşlamalar hissediyorum. Sizde durum nasıl? Siz de 22H2'de bir yavaşlık hissediyor musunuz? |
Windows 11 22H2 Sizde de yavaş mı?

-
-
21H2 den mi 22H2 ye güncelledin ?
-
Evet
-
Temizinden bulut sıfırlamayı veya direk usb üzerinden son w11 i kurmanı öneririm.
-
Kullandığım programlar var. Onları sıfırdan kurmak eziyet gibi geldi. Yavaşlık dediğim aşırı şekilde değil. Sürekli de değil. Ama kullanırken hissettim. Acaba arka planda güncelleme falan mı yapıyor.
-
Ne hikmetse ben de güncellediğimden beri sürekli işlemci fanının çalışması ve cpu'nun boştayken bile yüzde 5-10'larda takılması sorununu yaşıyorum önceki versiyona göre cihaz daha fazla ısınıyor.
-
Ben fan sesinde bir değişiklik hissetmedim. Sıcaklık farkı var mıdır bilmiyorum. Ama önceki versiyona göre bir yavaşlık var. Ara sıra takılmalar oluyor.
-
major güncelleme yüklediğin için sıfırlamak daha doğru olur veya direk temiz format atmak. Asıl biraz da o zaman belli olur düzgün çalışıp çalışmadığı malesef.
-
ben güncel kullanıyorum deneyimlerimi paylaşmak istedim ben bir yavaşlık hissetmedim ama şunları yaşıyorum 0dan kurulum yaptığım halde w11 problemli bir işletim sistemi, stabil değil çok saçma hatalar oluyor durduk yere masaüstünde takılmalar, spotifyda durduk yere çalışmadığı oluyor, spotify kapatıyorum altta kapalı ama arka planda hala çalışıyor hatta şarkı bile çaldığı oldu kapalı olduğu halde görev yöneticinde gözüküyor görev yöneticisinden kapatmadığım sürece asla tekrardan açamıyorum, internetim yüksek hızda olsa windows 10 tekrar geçerdim ne takılma ne spotify ile ilgili bir sorun yaşıyordum, windows 11 baya bi hayal kırıklığına uğrattı beni stabilleşmiştir diye geçtim geçmeseydim keşke 1 senesi falan daha var gibi duruyor w11'in
-
Donanımın desteklemediği içindir, eski işlemcim desteklemiyordu bende de yavaş çalışıyordu ama yeni işlemciyle bir sıkıntı yaşamadım.
-
Güncellemeleri yaptıkça bilgisayar kendine gelmeye başladı
Aşağı yukarı önceki duruma geldi diyebilirim. 22H2 yükseltmesini yapınca niye öyle takılmalar vardı anlamadım. Microsoft bir tarafı yaparken başka bir tarafı bozuyor. Sonra yamalarla düzeltiyor galiba
-
Windows 10 22H2 gayet hızlı ve stabil. Windows 11 de macera aramaya gerek yok bence henüz.
Birçok değişiklik yapılıyor halen, dosya yöneticisinden tutun arayüzüne kadar. Güncelleme yapa yapa sisteminiz daha da hantallaşacaktır. Güncelleme entegreli temiz kurulum yapmadan da düzelmez o artık dosyaların oluşturduğu hantallık.
-
Bende sıkıntı olmadı ileriki güncellemeleri bekle yine düzelmezse temiz kurulum tavsiye ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Windows 10 22H2 dediğiniz son sürüm mü oluyor acaba? , en hafif sürümü hangisidir şu an öğrenci için..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet son sürüm. Sistemi kurduktan sonra optimizasyon programlarıyla daha hafif hale getirebilirsin. Wise Care 365 + Wise memory optimizer kullanıyorum sistem dosyalarına zarar vermeden gayet iyi hafifletiyor sistemi. Ram kullanımı 1.2 gb a kadar düşüyor.
Sistemin SSD ye yüklenmesi şart.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X