Şimdi Ara

VW İyi Niyet Garantisi (DSG İÇERİR) FATURA SS'Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
6
Favori
18.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar arkadaşlar. Özellikle son 2-3 gündür forumda bir DSG iyi niyet garanti mevzusu sürekli dönüp duruyor.

Özellikle ' _SkiP_ ' nickli arkadaşımız kendisi garantisi bitmiş bir DSG için iyi niyet geçerli olmadığını öne sürdü. Ayrıca kendisi sadece bir telefon ile servisi arıyarak bu bilgiyi almış işin komik tarafı orası.
    Ben ise böyle belgeleri getirip konuşurum.

DSG için RİSKLİ şanzımandır her zaman dile getiriyorum bunu alınır veya alınmaz size kalmış. Düzenli bakım ile asla sizi yüz üstü bırakmazlar. Ama derseniz uğraşamam kesinlikle DSG almayın.

Garantisi bitmiş DSG'li arabanızın eğer ki bakımları düzenli yetkili serviste yapılmış ise HER TÜRLÜ İYİ NİYET garantisine sokuluyor. İşçilik ayrı bunu zaten herkes biliyor.

İYİ FORUMLAR HERKESE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anro -- 1 Ekim 2015; 16:52:48 >

• Arkadaşımın sıfır km aldığı 2011 model 1.6 TDI Jettanın şanzımanını 70 bin kilometrede (kavrama değil) komple değiştirdiler.İşçilik bile istenmedi.

Şöyle bir ayrıntı vereyim tüm bakımlarını sıfır aldığı yerden ya ptırmıştı.Şanzımanı değiştiren servis de yine aynı yer.

Gel gelelim ki bu gecenin bir yarısı dağlık yolda kalmayacağınız anlamına gelmiyor.
    Belge güzel. Çok şey anlatıyor.

Bir manada diyor ki , kronik Arızalı parça bile olsa , bunu oraya takmadan bu kronik arıza çözülemese bile ben paramı alırım arkadaş.

Diğer yandan da şunu diyor : "iyi niyet " Tanımı olmayan bişey, kimisinden yüzde 50 diyip 2500 TL alırım , kimisinden 400-500 koparırım, kimisinden de biraz Kuralları biliyor ise para almam. Yani bayinin iyi niyeti değil bu. Müşteri iyi niyetli ve saf ise para alıyorlar. Değilse almıyorlar. Işte bu Yüzden ismi "iyi niyet" garantisi.

Şahsi fikrim ise 400-500 alınmamalı, üstüne özür dilenmeli ,gerekirse hediye Bakım vs verilmeli. Çünkü sen Adam'ı extra olarak servise sokuyorsun, Arabasız bırakıyorsun , işinden gücünden ediyorsun. Hele bir de bu adam yolda kaldıysa bu sebeple ?

Yok arkadaş ben almıyım DSG , özür dilemesi gereken adam benden iyilik yapıyormuş gibi para alıyor. Elin mahkum... Psikolojisi kötü.
    Madem beni çağırmısın fikrimi söyliyeyim.
    Forum içinde birçok kişi iyiniyet garantisiyle garanti süresi yeni bitmiş aracını ücretsiz,işçilik ücreti yada toplam miktarın belli bir kısmını ödeyerek yaptırdığını söylemişti.Dolayısıyla Ücret ödemedim fatura burda vs gibi şeyler pek ilgilendirmiyor beni.Zaten ücret edemeden yaptıranlarda var.
    Sorun şu:Bu iyiniyet garantisi veya garantisi bitmesi akibetinde tam para almamaları yada hiç almamaları niçin var.Şanzımanın ilerde bozulanileceğinden dolayı var.Yani bu dsg yi temize çıkarmaz.
    İkincil olarak herkese aynı muameleyi yapmadıklarını zaten sende herkeste söylüyor.Yani bir başka kişiye bu indirimi yapacaklarına dair garanti yok.Eğer öyle olsaydı Rusya Çin gibi ülkelerde olduğu gibi 5 yada 10 sene yaparlardı.
    Üçüncüsü şahsen normalden daha fazla para vererek aldığım bir şanzıman için para alacaklarmı almayacaklarmı stresine girmek istemem.
    Son olarak araçlar sonucunda yıllarca Kullanılacak şekilde yapılmıştır.6 sene sonra yine dsg nin kendi bünyesindeki kronik sorundan dolayı arızalanırsa ve ek garantisi yoksa bu kişi ne yapacak
    "dsg" alan hemen herkes patlayacağını öngörüyor
    garanti uzatıyor
    patlayınca da oh be sadece işçilik aldılar iyi niyet garantisine girdi diye seviniyorlar

ve bunu marifetmiş gibi yayınlıyorlar
    "bu ne biçim şanzıman tonla para verdik" demiyor da
    sağolun varolun iyi niyetinize kurban oliyim
    hadi gene ucuz yırttık

çok ilginç
    İlk alırken zaten sağlam bir kazık yiyorsun.

Passatta 15bin, golfte vs 11 -11bin vs.

Her yetkili serviste yine kazık yiyorsun. 15bin bakımı olmuş 700 küsür liralar.

Yetmiyor bir de ekstra garanti alıyorsun, 2 yıllık yaklaşık 2bin tl.(Rakipleri zaten bu kadar garantiyi bedava veriyor)

Bu noktaya kadar hiç iyi niyetten bahseden yok. Asıl iyi niyetli olan vw kullanıcıları :)
  • Anro kullanıcısına yanıt
    araç sizin mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Zvjezdan

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Belkide 10 senedir bu forumdayım böyle kapak görmedim

Konuya gelecek olursak hocam geçmiş olsun. Umarım her zaman sizi bu şekilde memnun ederler.

Çok sağolun hocam. Umarım hocam daha öncesinde sürücü emniyet kemerinde ki mekanizma sorunundan dolayı yine bir iyi niyetten ücretsiz değişime gitmişlerdi.

• Bu değişim ilk miydi yoksa 2 . defa değişim mi?
  • Wv buyuklugu bu iste herkes sus pus olmus yasasin tok kapi sesi, suratlarinda patlasin bu ses

Daha Fazla Göster
  • Arkadaşımın sıfır km aldığı 2011 model 1.6 TDI Jettanın şanzımanını 70 bin kilometrede (kavrama değil) komple değiştirdiler.İşçilik bile istenmedi.

Şöyle bir ayrıntı vereyim tüm bakımlarını sıfır aldığı yerden ya ptırmıştı.Şanzımanı değiştiren servis de yine aynı yer.

Gel gelelim ki bu gecenin bir yarısı dağlık yolda kalmayacağınız anlamına gelmiyor.

Orijinalden alıntı: one man one engine

Bu değişim ilk miydi yoksa 2 . defa değişim mi?

İlk hocam
  • Alan memnun satan memnun, millet bu konuya gereğinden fazla takılıyor bence. Sanal ortamda 30 dakikalık araştırma yapan neyin ne olduğunu rahatlıkla öğrenebilir, senelerce aynı arabayı kullanacak kitlenin bulaşmaması gereken bir tercih. Öte yandan insanlar eskisi gibi senelerce aynı arabayı kullanmıyor zaten, sıfır alınan araba ortalama 5 yaşına gelince elden çıkartılıyor.

Uzatılmış garanti ile alınır binilir, garantinin bitmesine doğru elden çıkartılır. Senelerce bineceğim diyenler rakipleri tercih etsin.

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

la zaten arabaya ederinin 20-30 bin fazlasını veriyorsunz, 3-5 civatayıda bedava değitirsinler bir zahmet.

fanboylara gel ya, ergenler gibi "uuuu ne kapaq oldu yhaa sustu kaldılar hihihihi"

Pardon da piyasada hangi arabayı ederi olduğu kadar alıyoruz. 3-5 civata dediğiniz yerde şanzımanın beyni var 3.800 TL gözleriniz görmek istemedi sanırım.

Resmen yediremediniz çok belli oluyor kusura bakın.

aynen o kadar vw düşmanıyım ki o kadar çekemiyorum ki, vw fanboylarını o kadar kıskanıyorum ki 3.800ü göremedim.

la bebe neyini yediremeyeceğim, arabanın şanzımanı fabrikasyon hatalı, adamların kendi suçu yani o yüzden seve seve bedava değişim yapacaklar. adamlar kusurlu mal satıp bedava değişim yaptı diye niye bu kadar kendinizi kasıyorsunuz onu anlamadım

hadi sen ergensin seni normal karşılıyorum da senden 10-20 yaş büyük adamların burda vw'i savunucam diye girdikleri şekile bir tarafımla gülüyorum.

Önce bir konuşmasını öğren forumdasın insan içinde sonra bir konu içeriğini oku sonra gel konuş.
    Bana ergen diyene bak şu yazdıkların ile kendisi yetişkin bir insan sanıyorsan acınacak haldesin.

Ben ne anlatmışım sen ne anlamışsın. Anlamak önemli tabi.

• Anro kullanıcısına yanıt
    Madem beni çağırmısın fikrimi söyliyeyim.
    Forum içinde birçok kişi iyiniyet garantisiyle garanti süresi yeni bitmiş aracını ücretsiz,işçilik ücreti yada toplam miktarın belli bir kısmını ödeyerek yaptırdığını söylemişti.Dolayısıyla Ücret ödemedim fatura burda vs gibi şeyler pek ilgilendirmiyor beni.Zaten ücret edemeden yaptıranlarda var.
    Sorun şu:Bu iyiniyet garantisi veya garantisi bitmesi akibetinde tam para almamaları yada hiç almamaları niçin var.Şanzımanın ilerde bozulanileceğinden dolayı var.Yani bu dsg yi temize çıkarmaz.
    İkincil olarak herkese aynı muameleyi yapmadıklarını zaten sende herkeste söylüyor.Yani bir başka kişiye bu indirimi yapacaklarına dair garanti yok.Eğer öyle olsaydı Rusya Çin gibi ülkelerde olduğu gibi 5 yada 10 sene yaparlardı.
    Üçüncüsü şahsen normalden daha fazla para vererek aldığım bir şanzıman için para alacaklarmı almayacaklarmı stresine girmek istemem.
    Son olarak araçlar sonucunda yıllarca Kullanılacak şekilde yapılmıştır.6 sene sonra yine dsg nin kendi bünyesindeki kronik sorundan dolayı arızalanırsa ve ek garantisi yoksa bu kişi ne yapacak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

la zaten arabaya ederinin 20-30 bin fazlasını veriyorsunz, 3-5 civatayıda bedava değitirsinler bir zahmet.

fanboylara gel ya, ergenler gibi "uuuu ne kapaq oldu yhaa sustu kaldılar hihihihi"

Pardon da piyasada hangi arabayı ederi olduğu kadar alıyoruz. 3-5 civata dediğiniz yerde şanzımanın beyni var 3.800 TL gözleriniz görmek istemedi sanırım.

Resmen yediremediniz çok belli oluyor kusura bakın.

aynen o kadar vw düşmanıyım ki o kadar çekemiyorum ki, vw fanboylarını o kadar kıskanıyorum ki 3.800ü göremedim.

la bebe neyini yediremeyeceğim, arabanın şanzımanı fabrikasyon hatalı, adamların kendi suçu yani o yüzden seve seve bedava değişim yapacaklar. adamlar kusurlu mal satıp bedava değişim yaptı diye niye bu kadar kendinizi kasıyorsunuz onu anlamadım

hadi sen ergensin seni normal karşılıyorum da senden 10-20 yaş büyük adamların burda vw'i savunucam diye girdikleri şekile bir tarafımla gülüyorum.

Önce bir konuşmasını öğren forumdasın insan içinde sonra bir konu içeriğini oku sonra gel konuş.
    Bana ergen diyene bak şu yazdıkların ile kendisi yetişkin bir insan sanıyorsan acınacak haldesin.

Ben ne anlatmışım sen ne anlamışsın. Anlamak önemli tabi.

yaşı 15 gelip bana laf çakmaya çalışıyor bebe. forumda da facebook gruplarında da senin caddyle çekilmiş fotoğraflarınla taştaş geçiyor millet, o yüzden ergen ergen laf sokmaya çalışmalarına cevap veremeyeceğim sen git baban gelsin, arabanın sahibi oymuş onla konuşalım

neyse buda son mesaj olsun 2-3 ergenle uğraşarak harcayamayacağım kadar değerli benim zamanım.

şanzıman hatası fabrikasyon hatasıdır, yani %100 vw'in suçu. o yüzden vw bu şanzımanı sevve sevve bedava değiştirecek. bu durumda bedava değişim yaptılar diye sevinip vw'i yüceltmeye çalışıyor adamlar bende ciddiye alıp cevap veriyorum

Yaşım 20 özelden sosyal hesabımı atabilirim istersen. Kaç yıl önceki olaylar dalga geçen geçsin.

İlk mesajı okudun hatalı olduğunu anladın konuyu böyle hakarete ne güzel çevirdin sen öyle tebrik ederim.
    Hadi sana iyi forumlar.

• quote:

Herkese merhabalar arkadaşlar. Özellikle son 2-3 gündür forumda bir DSG iyi niyet garanti mevzusu sürekli dönüp duruyor.

Özellikle ' _SkiP_ ' nickli arkadaşımız kendisi garantisi bitmiş bir DSG için iyi niyet geçerli olmadığını öne sürdü. Ayrıca kendisi sadece bir telefon ile servisi arıyarak bu bilgiyi almış işin komik tarafı orası.

DSG için RİSKLİ şanzımandır her zaman dile getiriyorum bunu alınır veya alınmaz size kalmış. Düzenli bakım ile asla sizi yüz üstü bırakmazlar. Ama derseniz uğraşamam kesinlikle DSG almayın.

Garantisi bitmiş DSG'li arabanızın eğer ki bakımları düzenli yetkili serviste yapılmış ise HER TÜRLÜ İYİ NİYET garantisine sokuluyor. İşçilik ayrı bunu zaten herkes biliyor.

İYİ FORUMLAR HERKESE.

Belge için teşekkürler kardeşim, insanların aklında hep soru işareti olan bir konuya somut elle tutulur bir cevap vermiş bulunuyorsun. Umarın bundan sonra böyle konular açılmaz da forum ortamı eski nezih günlerine geri döner.

Konu dışı not: Umarım sana kardeşim diye hitap etmemde sakınca yoktur, zira aramızda 10 yaş gibi bir fark vardı (Yaşım 30)ona istinaden böyle bir hitap şeklini uygun gördüm sakıncası varsa söylemen yeterli. Birde şu forumda bazı insanların mesajlarını es geçtiğim gibi senin mesajlarını özellikle okuyorum, her türlü sataşmaya karşın efendiliğini bozlmuyorsun yaşını da söylemekten çekinmiyorsun, atalarımızın "akıl yaşta değil baştadır" sözünün haklılığını bir kez daha görmüş olduk. Son olarak hayatının tüm evrelerinde bu efendiliğini bozmaman dileklerimle... Kesinlikle doğru yoldasın.

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

M.Kemal ATATÜRK

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Herkese merhabalar arkadaşlar. Özellikle son 2-3 gündür forumda bir DSG iyi niyet garanti mevzusu sürekli dönüp duruyor.

İYİ FORUMLAR HERKESE.

Belge için teşekkürler kardeşim, insanların aklında hep soru işareti olan bir konuya somut elle tutulur bir cevap vermiş bulunuyorsun. Umarın bundan sonra böyle konular açılmaz da forum ortamı eski nezih günlerine geri döner.

Konu dışı not: Umarım sana kardeşim diye hitap etmemde sakınca yoktur, zira aramızda 10 yaş gibi bir fark vardı (Yaşım 30)ona istinaden böyle bir hitap şeklini uygun gördüm sakıncası varsa söylemen yeterli. Birde şu forumda bazı insanların mesajlarını es geçtiğim gibi senin mesajlarını özellikle okuyorum, her türlü sataşmaya karşın efendiliğini bozlmuyorsun yaşını da söylemekten çekinmiyorsun, atalarımızın "akıl yaşta değil baştadır" sözünün haklılığını bir kez daha görmüş olduk. Son olarak hayatının tüm evrelerinde bu efendiliğini bozmaman dileklerimle... Kesinlikle doğru yoldasın.

Ne demek abi. Kardeşim demen de hiç bir sıkıntı yok yaşça büyük olan herkes bunu dile getirebilir kötü bir şey değil. Umarım nezih bir ortam zamanla gelir.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim abicim.

• Anro yine iyi saygılı seviyeli, DrMobile biraz troll ama Durateci anlamak güç fanlıktan çok hastanelik biraz
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Benim anlamadigim vw bunlari tamir ediyor. Çok güzel. Hatasıni biliyor tipki emisyon olayinda oldugu gibi. Lakin bu araclar 10 yil 20 yil sonra ne olacak? Yani dsg arizalandi iyi niyet git yaptir olacak mi 15 yil sonra mesela? (Bunu gercekten merak ediyorum hic bir marka umurumda degil)

Diğer konuda tartışmaya dahil olan arkadaşları da buyur edeyim fatura koyucam demiştim.

Kazık yemişsiniz ve bunun faturasını mı koydunuz? Güzel. (Şaka yapıyorum)

Benim hep söylediğim şey şudur:

Fabrika üretim hatası veya dizayn hatası olduğu kesin olan parçaların değişiminden üretici SINIRSIZ SÜRE ile sorumludur. Sebebi ise basittir. Üretici size (ve bana) gizli kusurlu (gizli ayıplı) mal satmıştır. Bu kusur/ayıbın, garanti bitiminden sonra ortaya çıkması üreticinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Dolayısı ile, üretim hatası olduğu kesin olarak bilinen parçaların arızalanması durumunda, aracın garantisi bitmiş de olsa, işçilik ücreti talep etmeleri Türk tüketici kanununa da, dünyadaki ticaret etiğine de aykırıdır.

Aracınızı özel servise sokmanız da önemli değil. Üretim hatası olduğu kesin olarak bilinen parçaların arızalanması durumunda, aracın özel servise gidiyor olması da, arızanın giderilmesi için engel olamaz. Çünkü, sektörde bilgi sahibi olan (bilirkişi olan) herkes, özel servisin yapabileceği herhangi bir hatadan ötürü aracın mekatroniğinin bozulmayacağını size söyleyebilir.

Dolayısı ile, üretim hatalı parçalar için, iyi niyet garantisi işletip, bu parçaların değişimi için gereken işçilik ücretini müşteriden istemek yanlış bir uygulamadır. İyi niyet garantisi, üretim hatası olup olmadığı belli olmayan, beklenenden önce arızalanan parçalar için çok güzel ve markaya değer katan bir uygulamadır. Hem garantisi bitmiş aracın yetkili servise gelmeye devam etmesini teşvik eder, hem müşterinin içi rahat olur. Ancak üreticinin gidermesi zorunlu olan hataları bu uygulamanın içinde çözmek, bu uygulamanın değerini sıfırlamaktadır.

Şahsen ben, 3000km ara ile, önce komple motor yaptırdım, sonra mekatronik değiştirdim. İkisinde de işçilik dahil, kuruş ödemedim. Çünkü ikisi de üretim hatası olduğu kesin olan arızalardı. İşçilik ücreti ödemeyi reddettim. Her türlü çirkefe yattım. Her yere yazdım. Araç şirket aracı olduğu için, yönetim kurulu başkanı imzalı resmi şikayet dilekçesi gönderip, kurumsal baskı da yaptım. Kuruş da para ödemedim. Ödemek zorunda kalsaydım, kesin dava açardım. Örnek davaları mevcut. Kesin olarak kazanacağım bir dava olurdu. Beklerdim 4 yıl. Bana açtıkları 10.000'lik hasarı çıkarır, Faizi, mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleri ile birlikte onlara 20.000'lik hasar açar, burada da tüm süreci sürekli paylaşır, meseleyi kapatırdım. Kendileri de benim yolumun bu olacağına ikna olmuş olacaklar ki, sağ olsunlar benden kuruş ücret almadılar. Doğrusu da budur.

Mekatronikte işçilik ücreti gene az. Motor toplamada işçilik ücreti 2000TL civarında tutuyordu. Hem mekatronik, hem motordaki üretim hatası için toplamda 2500TL niye ödeyecekmişim? Bana gizli kusurlu mal satmadan önce düşüneceklerdi.

Kısaca neyi savunduğunuzu anlamadım.

Ben taş işi yapıyorum. Kendi ürettiğim yapay taşları cephecilere satıyorum. Onlar montajını yapıyor. 2 yıl garanti veriyorum. Benim taşım kaplı olan 40 civarı büyük binada, 10 yıldır aynı taş çatlamadan dururken, bir binada, 3'üncü yıl bütün taşlarım kütür kütür çatlasa 2 yıllık garanti bitti diye sorumluluğum olmayacak mı sanıyorsunuz? Yedirirler o taşları bana. "Bizim taşlarda birşey olmuş. Ama üretim hatası denmez. Sırf mutlu olun diye taş benden, işçilik sizden" desem mesela... Hayal bile edemiyorum... Nasıl ki bana benim taşımı yedirirler aga, hah, işte aynen ben de o mekatroniği, o motoru yediririm Vag'a...

Ben arızada değilim. Olabilir. Kısmet diyelim. Bunu kabul edip, bir an önce değiştirmesi gerekirken bu düzenbazlıklara girmelerine illetim. Sebebi korkularının olmaması. Çoğu insanın Türkiye'de dava açsa 5 yıl bekleyeceğini, bu yüzden dava açmayacaklarını bildikleri için bu şımarıklığa devam ediyorlar. Dava korkuları olsa, çirkefleşmeden ücretsiz tamirini yaparlar. Hele o DSG'ye dava korkusundan 10 yıl garanti de verirler ABD'de olduğu gibi... Ama burası muz cumhuriyeti olunca, tutturabildiğine takılıyor. Bu durumun VAG'ın itibarını uzun vadede düşüreceğine inanıyordum. Buna gelmeden emisyondan patladılar. Artık güvenilirliklerini yitirdikleri için, DSG, yağ yakma konularında marka imajlarını korumak adına, Türkiye gibi muz cumhuriyetlerinde de daha temkinli olmalılar. Bir yandan da, VAG'ın eli zayıfladığı için Şahenk'in kucağına düşme durumuna gelebilir. Bu durumda Doğuş'un daha da şımarması mümkün. Gelecekte göreceğiz. Ancak bunları görene kadar ben bu arabayı satar, bir daha da VAG'ın önünden geçmem.

Türkiye gibi bir muz cumhuriyetine, problem çıkarma ihtimali olan araba fazla. Bundan sonra ben eski moduma geri döneceğim. Klasik motorlu, dertsiz şanzımanlı, ikinci elde para etmeyen güzel arabaları avlayacağım. Hedefimde Miata var. 2-3 yıl daha kullanırım bu A3'ü. Sonra gönderir, bir Miata alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Ekim 2015; 18:13:11 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.