Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (114. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spora Baslayalı 1 Ay Kadar Oldu.Yasım 16.Dambıl Cekmek Derkende Dumbbell Curls'dan Bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 19 Temmuz 2011; 11:25:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .toRnadoS

vücut geliştirme gibi bir amacım yok ama hergün 1 saatimi ayırıp evde şu hareketleri yaparım;

http://www.iwantsixpackabs.com/bodyweight/core_exercises.html

biraz göbeğim var onu eritmeye çalışıyorum

Göbek eritmek için o hareketleri yapmanız size pek fayda sağlamayacaktır, doğru beslenme ve cardio size yardımcı olur o konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

5 aydir body yapiyorum, daha onceki senelerdede yapmisttim. Amacim sismek degil sekillenmek. (Boy 1.76 Kilo 68) Bu gobek erimiyor arkadasim, arkadaki can smitleride ne yapayacagimi sasirdim.

Amacim soyle fit olmak (Jared Leto)

Cok ugrasilmis bir vucut degil mesela, bana gore tam standlarda, ust taraf olucak bir kac aya ama alt taraf gobek kismi olmuyor. Nasil eriyecek bu gobek. Kosuyorum, bisiklet yapiyorum, olmuyor...

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar

eğer beslenmeye dikkat etmiyorsan yağlı yemek yiyorsan kızarma fast food abur cubur şeker vs tüketiyorsan yaptığın spor sadece kendini yormak olucaktır belkide günü kurtaracaktır . ayrıca bu adamın göbeği yağlı buraya kadar gelip orda bırakırsan sporu çok kötü olur

Arada yagli yiyorum, kacamaklar oluyor.

Simdi ben zamaninda 80 kiloydum, rejim, spor derken bir yilda 65 kiloya dustum (Boy 176), bel cevrem (en genis alanda) 104cm den 89a cektim. Simdi 65 kilya dusunce asiri zayif kaldim, ama hala gobek yagli, en azindan oturunca bir katlanma oluyor. Cok zayiflayinca beslenmemi artirdim, 65den 68e ciktim, yuzum gozum yerine geldi, diger turlu cok zayif gozukuyordum.

Bana kilo vermeden gobek eritmek icin bir yontem lazim , boyle birsey varsa tabi...

Birde o adamin vucudu bana yeter, oyle super bir fit vucut olsun, karin kaslarim belirsin gibi bir amacim yok, zaten zamanim yok, is var, okul var.

Haftada 3 gunumu ayiryorum spora.
  • quote:

quote:

quote:

5 aydir body yapiyorum, daha onceki senelerdede yapmisttim. Amacim sismek degil sekillenmek. (Boy 1.76 Kilo 68) Bu gobek erimiyor arkadasim, arkadaki can smitleride ne yapayacagimi sasirdim.

Cok ugrasilmis bir vucut degil mesela, bana gore tam standlarda, ust taraf olucak bir kac aya ama alt taraf gobek kismi olmuyor. Nasil eriyecek bu gobek. Kosuyorum, bisiklet yapiyorum, olmuyor...

eğer beslenmeye dikkat etmiyorsan yağlı yemek yiyorsan kızarma fast food abur cubur şeker vs tüketiyorsan yaptığın spor sadece kendini yormak olucaktır belkide günü kurtaracaktır . ayrıca bu adamın göbeği yağlı buraya kadar gelip orda bırakırsan sporu çok kötü olur

Simdi ben zamaninda 80 kiloydum, rejim, spor derken bir yilda 65 kiloya dustum (Boy 176), bel cevrem (en genis alanda) 104cm den 89a cektim. Simdi 65 kilya dusunce asiri zayif kaldim, ama hala gobek yagli, en azindan oturunca bir katlanma oluyor. Cok zayiflayinca beslenmemi artirdim, 65den 68e ciktim, yuzum gozum yerine geldi, diger turlu cok zayif gozukuyordum.

Bana kilo vermeden gobek eritmek icin bir yontem lazim , boyle birsey varsa tabi...

Birde o adamin vucudu bana yeter, oyle super bir fit vucut olsun, karin kaslarim belirsin gibi bir amacim yok, zaten zamanim yok, is var, okul var.

Ben de sizinle aynı durumdayım. Bnede sadece biraz göbek var. Haftada 4-5 gün spor yapıyorum ancak yemeğimden kesmiyorum. Canım ne isterse onu yiyorum.. Bir arkadaşım var ve beli kalındı spor yapmayı sevmediğinden oryantal kursuna gitti. Geçen gün gördüm beli incecik olmuş. Çok kalın bir belden ince bir bel.. Şaşırdım.. Şimdi spor merkezimdeki öneri ve tavsiyeler kutusuna bunu yazıp atacağım..
  • quote:

quote:

quote:

kilo vermekle yağ yakmak apayrı bir şey yağ yakıcam diye yemeğini kesme yağı azalt yağlı yemeklerde uzakdur aç kalma zaten hedefine ulaşırsın eğer daha çabuk yağ yakmak istiyorsan l carnitin al
  • bilgilendirmeler için teşekkürler amacım yarışmalara gircek kadar kas yapmak değil sadece kilo alıp düzgün vücut yapmak 1 yıl felan fark etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azap

quote:

vücut geliştirme gibi bir amacım yok ama hergün 1 saatimi ayırıp evde şu hareketleri yaparım;

Göbek eritmek için o hareketleri yapmanız size pek fayda sağlamayacaktır, doğru beslenme ve cardio size yardımcı olur o konuda

düzenli olmasada zaman buldukça bisiklet sürüyorum,ekmek ve hamur işi gıdalara ara verdim ama abur cuburdan vazgeçemiyorum en fazla 2 ay içinde sonuç alacağımı düşünüyorum,olmazsa bir spor salonuna yazılmayı planlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

Orijinalden alıntı: White Devil

sorumu burdan sorayım o zaman,Ektomorf vücut tipinde kas yapma şansı nedir?

http://petesteel.com/PRO%27S/nasser%20elotte%20utana.jpg
    http://www.realx3mforum.com/smf/index.php?action=dlattach%3Btopic=17871.0%3Battach=52237%3Bimage
    http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ9G-NIvWq5b4EO5OMRTf3M-BbeBfm0a6ytXoambUyfM9_ha_4M&t=1
    sence? kısacası vücut tipleri saçmalıktan başka bi şey değil herkes 0 dan başlıyor ektomorfum benden adam olmaz diyipde sporu bırakma veya başlamamazlık yapma

Saçmalık değil, bunu resimlerle anlayamazsın zaten bir mezomorf anasından kaslı olarak doğmuyor ki. Genetik vg için en önemli faktördür alt yapı doğuştan geliyorsa bunu antrenman ve sonrasında gözle görürsün zaten aynı 4 çeker bir aracın asfaltta bir halta benzemezken arazide canavarlaşması gibi. Mezomorfta zayıf yada kilolu olabilir ama antrenmanlara başladımı sürekli kuvveti ve kas kütlesi artan kısa sürede simetri kazanan biri görürsün, inanın doğru beslenip çalışırsa 3-5 ayda tanıyamayacağınız hale gelebilir, ektomorf ise 1 yıl kendini yırtsa belki o kaliteye ulaşır. Kendimden biliyorum, çalıştırdığım arkadaşımdan biliyorum; ben de ektomorfum ama istediğim vücudu yapamadım mı yaptım yarışmaya katılabilir miyim katılsam başarlı olabilir miyim? kesinlikle hayır. Çünkü 3 ay çalışıp besleniyorsun deli gibi para harcıyorsun göğüs ve kol gelişiyor omuzlar geri kalıyor, bir 3 ay da buna yöneliyorsun bu sefer sırt geri kalıyor yani sürekli oranla buranla simetriyi yakalamak için uğraşıyorsun ama mezomorf öyle değil adamlar tık tık tık saat gibi düzenli bir yapısı var her bölgesi her uyarıya yanıt veriyor.

vücut geliştirme ortaya çıkacaksa vücut tiplerinin ne manası kaldı endomorfum diyen biri aç kalsa çöp gibi olsa bu seferde ektomorfum demezmi bu teori taaa 1940 larda atılmış o zaman vücut geliştirme bu kadar yaygınmıydı ? genetik avantaja bi şey demem ama bu vücut tipleri kadar saçma bi şey görmedim bir insan 3 tipinde özelliklerini taşıyordur ama ben antreman yapmayıpda ince belli geniş omuzlu kaslı birini daha görmedim veya camış gibi yiyipte yağlanmayacak insan yarışma konusu ise apayrı burda gireceksen zaten hepsi 7 den 70 e kimyasallara gömülmüş durumda bildiğim kadarıyla naturalsin baya baya bir eşitsizlik söz konusu o kadar emeğe değen bi şeyde olsa vericekleri dandik bir kupa para ödülü varmı yokmu bilmiyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Azap

quote:

düzenli olmasada zaman buldukça bisiklet sürüyorum,ekmek ve hamur işi gıdalara ara verdim ama abur cuburdan vazgeçemiyorum en fazla 2 ay içinde sonuç alacağımı düşünüyorum,olmazsa bir spor salonuna yazılmayı planlıyorum.

gram yağ kaybetmessin dostum yağ yakmak öyle kolay bir iş değil hele bu şekilde olucaksa olsun mantığıyla 1 ay a kalmaz sıkılıp bırakırsın irade istiyor bu işler
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 23 Temmuz 2011; 12:02:01 >
  • Herkesin klasik lafı amacım çok kas yapmak değil hafif fit şekil bi vücut yapmak olm zaten istesenizde okadar kaslı bi vücut yapamıyosunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Herkesin klasik lafı amacım çok kas yapmak değil hafif fit şekil bi vücut yapmak olm zaten istesenizde okadar kaslı bi vücut yapamıyosunuz.

düzensiz de olsa 9 aydır body yapıyorum ama o çok kaslı adamların 9da 1 i kadar kas yok daha vücudumda
  • emeği geçen herkese tşkler...
  • Bir sorum olacak, vg'ye yeni başladım. Yaklaşık 1,5 ay oldu.

http://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html?s=096e58c9e6e270d0523a2845206ceb1c&s=d809c17383c174e8b5edc2a7c69589d8&t=8554
    Buradaki hareketleri yapıyorum, dambıl 3 kiloluk. Boy 161, kilo 51.

2x8 ile başladım omuz & arka kol'da 4x8 diğerlerinde 5x8 olarak devam ediyorum. Tekrar sayısını arttırmak mı iyidir, yoksa tekrar sayısını azaltmak mı? Yani 5x8 yapsam mı daha iyi olur yoksa 3x15 mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Bir sorum olacak, vg'ye yeni başladım. Yaklaşık 1,5 ay oldu.

http://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-sadece-2-adet-dumbell-t8554.html?s=096e58c9e6e270d0523a2845206ceb1c&s=d809c17383c174e8b5edc2a7c69589d8&t=8554

2x8 ile başladım omuz & arka kol'da 4x8 diğerlerinde 5x8 olarak devam ediyorum. Tekrar sayısını arttırmak mı iyidir, yoksa tekrar sayısını azaltmak mı? Yani 5x8 yapsam mı daha iyi olur yoksa 3x15 mi?

Tekrar sayısını arttırmak her zaman iyidir. Hareketi en düzgün ve doğru şekilde yapabildiğin yere kadar tekrar edebilirsin. Ama yapamıyorsan zorlamana gerek yok.

Bence 5x8 daha iyidir.

Bu arada yaş kaç ? Boy ve Kilo bir hayli düşük. Çok zayıfsın sanırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 28 Ağustos 2011; 15:22:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

quote:

Tekrar sayısını arttırmak her zaman iyidir. Hareketi en düzgün ve doğru şekilde yapabildiğin yere kadar tekrar edebilirsin. Ama yapamıyorsan zorlamana gerek yok.

Bence 5x8 daha iyidir.

Yaş 20. Evet, zayıfım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

quote:

Bence 5x8 daha iyidir.

Yaş 20. Evet, zayıfım.

Bol bol protein ağırlıklı ye çalışırken ve zayıf olan karnını kaybetme. Karın hareketlerine hepsinden daha fazla çalış , sonra eritemezsin..

Hacim kazanırken , cardio'yu da unutmayalım.
  • quote:

Dambıl ağırlık çıkarılabilen dambılsa daha iyi olurdu.

Her bölgeyi aynı kilo ve tekrarla çalıştırmak yanlıştır, misal sırt kasını çalıştırmak için 3 set ama 5 tekrar şeklinde en ağır kiloyla çalışılır, mide tam tersi, çok tekrar az ağırlıkla çalışılır(makinede çalışılıyorsa9

Omuzu fazla kilo, az tekrar, bicepsleri orta ayarda, arka kolu, çok tekrar az kiloyla çalışılmalı, 10 tekrar iyidir, set sayısına kendin karar ver, salon hocam ve ben bu şekilde düşünüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Dambıl ağırlık çıkarılabilen dambılsa daha iyi olurdu.

Her bölgeyi aynı kilo ve tekrarla çalıştırmak yanlıştır, misal sırt kasını çalıştırmak için 3 set ama 5 tekrar şeklinde en ağır kiloyla çalışılır, mide tam tersi, çok tekrar az ağırlıkla çalışılır(makinede çalışılıyorsa9

Omuzu fazla kilo, az tekrar, bicepsleri orta ayarda, arka kolu, çok tekrar az kiloyla çalışılmalı, 10 tekrar iyidir, set sayısına kendin karar ver, salon hocam ve ben bu şekilde düşünüyoruz.

Ekim'de salona yazılacağım. Şu anda sadece dambılla çalışıyorum hazırlık niyetinde, salona geçtiğim zaman hepsini detaylı bir şekilde yaparım herhalde.
  • Bir sorum var;
    Evde şınav-barfiks-mekik vb vücut ağırlığıyla yapılan hareketleri yapsak max. ne kadar gelişir vücut?
    Güç olarak elbet artıyor fakat görüntüde max ne kadar değişim olur merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.