Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (116. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fabrice

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

UYARI

1 hafta önce çalışma programıma Ense arkasına lat pulldownu ekledim, ense arkasına yukarıdaki barı çekiyosunuz yani ağırlık bağlı olarak kısacası, ciddi söylüyorum beni sakatladı bu hareket.

Ufak bi araştırma yaptım internette bu hareket omuz başlarına rotator cuffs denilen bölgelere inanılmaz baskı yapıyor, hareketi yaparken bir ağrı yok fakat yaptıktan 1-2 gün sonra kendini omuz seyirmesi, kas titremesi ağrısı şeklinde gösteriyor. .

Bu hareketi kimseye önermiyorum, enseye indirme yerine göğse indirmeyi tercih edin, omzum 1 gün boyunca titredi seyirdi düşünün..

Uyarı son derece doğru. Bu hareket yasaklı bir harekettir, hiç bir işe yaramadığı gibi durduk yerde kendinizi sakatlarsınız.

6-7 ay boyunca programımda bu alet ile bu çalışma vardı hiçbir zorlanma olmadı hiçbir seyirme ? Body forumlarında da bu hareketin zararlı olduğuna dair bir bilgi ile karşılaşmadım varsa link alabilir miyim öğrenmiş olurum

fizandan gelen edit : " lat pull down hareketinin enseye çekişi USA'da yasaklanmış,bunun nedeni bu hareketi çok büyük ağırlıklarla yapmaya çalıştıklarından hareket sert ve seri oluyor ve bu hızlı enseye çekiş sonrası duruş bozuklukları oluyor ve omiriliğe zarar veriyor ayrıca bazı tekrarlarda bar çat diye ensenin altındaki kemiğe çarpıyor bu da çok zararlı...ama lat pull down öne her yerde yapılıyor...yasak değil.. "
    sanırım nedeni bu ben doğru ağırlıkta ve nizami şekilde yaptığım için hiç sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeradOsman -- 16 Eylül 2011; 23:34:48 >
  • izmir bornovada önerebileceğiniz bir salon var mı ? boy 1.85 kilo 75. gögüs kol ve karın kası istiyorum. cok ufak göbeğim var ama gider gibi geliyo bana
  • quote:

quote:

UYARI

1 hafta önce çalışma programıma Ense arkasına lat pulldownu ekledim, ense arkasına yukarıdaki barı çekiyosunuz yani ağırlık bağlı olarak kısacası, ciddi söylüyorum beni sakatladı bu hareket.

Ufak bi araştırma yaptım internette bu hareket omuz başlarına rotator cuffs denilen bölgelere inanılmaz baskı yapıyor, hareketi yaparken bir ağrı yok fakat yaptıktan 1-2 gün sonra kendini omuz seyirmesi, kas titremesi ağrısı şeklinde gösteriyor. .

Bu hareketi kimseye önermiyorum, enseye indirme yerine göğse indirmeyi tercih edin, omzum 1 gün boyunca titredi seyirdi düşünün..

Uyarı son derece doğru. Bu hareket yasaklı bir harekettir, hiç bir işe yaramadığı gibi durduk yerde kendinizi sakatlarsınız.

barbell behind neck press de çok zararlı bi hareket.. enseye indirilen hareketler zararlı demek
  • quote:

quote:

UYARI

Omuz sakatlığı yada sakatlığa elverişli olma kişinin genetik yapısına göre değişir. Benim içingöğüste bench press ne ise omuzda da neck press de odur; geçen aylarda musclemag den yapılan bir araştırmada da neck presin front yada dumbell pressden daha verimli olduğuna dair bir makale yayınlandı; orada ki uyarıda da eğer omuz sakatlığına meilli bir yapıda değilseniz kesinlikle neck press çalışın deniyordu zaten.
  • gece yattım sabaha kalktım omuzumda sanki kırılmış gibi bir acı vardı oynatamıyodum neyse salona gittim hırs ya illa çalışmak gerekiyo ağrıya ağrıya omuz çalıştım 5 dk sonra ne ağrı kaldı ne acı
  • hacim için yüksek kilo az tekrar deniyor. Peki az kilo ve çok tekrar yapsak hacimlenme olacakmıdır? Bu şekilde daha güçlü olurmuyuz 1. ye göre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefa94

hacim için yüksek kilo az tekrar deniyor. Peki az kilo ve çok tekrar yapsak hacimlenme olacakmıdır? Bu şekilde daha güçlü olurmuyuz 1. ye göre?

Tabikide olur . Belli bi hacime göre yüksek ağırlık az tektar, daha sonra az ağırlık çok tekrar ben böyle yapıyorum açıkçası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kütüphane

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

Arkadaşlar spora başlayacağım bugün kısmetse. boy 1.76 kilo 78 yaş 28. İyi bir vücuda sahip olmak istiyorum. Muhasebeciyim, artık spor yapmanın vakti geldi diye düşündüm. Fazla bi göbek olayı yok ama oturmaktan vücudumun kasıldığını hissediyorum.

Sormak istediğim şu; Gideceğim fitness merkezi x-treme creatine 500g önerdi. Fiyatı 82 tl. Nasıl sizce ? Ayrıca salon fiyatı yıllık 1000 tl. Aylık, 3 aylık üye kabul etmiyor. İstanbul ümraniye tarafları daha uygun bir seçenek varmıdır sizce?

merhaba

gidiceginiz salonun adı nedir?
    edit:özelliklerini de yazarsanız(haftada kaç gün acık oldugunu,havuz,sauna,yoga,plates,dance felan filan tarzında),eger fiyatı verdigi hizmete göre fazlaysa ona göre tavsiyede bulunayım

iyi günler

Hergun acik. Hafta sonrasi 20.00 kadar, hafta ici 23.00 a kadar acik. Havuz yok. Sauna ve banyo mevcut. Plates var baska birsey de yok.

Daha bir yillik bir tesis. Cekmekoy de adini da unuttum. Eve 10 dk mesafede.

Fiyati yillik 1000 tl o da nakit
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

Arkadaşlar spora başlayacağım bugün kısmetse. boy 1.76 kilo 78 yaş 28. İyi bir vücuda sahip olmak istiyorum. Muhasebeciyim, artık spor yapmanın vakti geldi diye düşündüm. Fazla bi göbek olayı yok ama oturmaktan vücudumun kasıldığını hissediyorum.

Sormak istediğim şu; Gideceğim fitness merkezi x-treme creatine 500g önerdi. Fiyatı 82 tl. Nasıl sizce ? Ayrıca salon fiyatı yıllık 1000 tl. Aylık, 3 aylık üye kabul etmiyor. İstanbul ümraniye tarafları daha uygun bir seçenek varmıdır sizce?

Yıllık 1000 fazla salon için bence creatine de max30-40 lira o firmayida ilk defa duydum hocalarla pek muhattap olmayın derim çoğunun amacı sizi daha fazla yolmak

Anladim.

Bu firma Almanya da uretim yapiyormus. İyiymis vs. dediler. Tabiki arastirmak gerekiyor. Sizin onerebileceginiz hangi marka var. Olmazsa ben kendim alayim ayni isi gorecekse.
  • quote:

quote:

quote:

merhaba

edit:özelliklerini de yazarsanız(haftada kaç gün acık oldugunu,havuz,sauna,yoga,plates,dance felan filan tarzında),eger fiyatı verdigi hizmete göre fazlaysa ona göre tavsiyede bulunayım

iyi günler

Hergun acik. Hafta sonrasi 20.00 kadar, hafta ici 23.00 a kadar acik. Havuz yok. Sauna ve banyo mevcut. Plates var baska birsey de yok.

Salonu gormeden bir sey diyemem ama kabaca pahali geldi.sonucta acik kapali havuzu olan solanlar 1.200 civarlarinda.

Sana tavsiyem benimde gittigim life club.umraniye ile atasehir arasinda Sanirim cakmak diye geciyor.baya guzel bir yer.4 katli tessis.2 tane havuzu var sonra sauna,buhar odasi felan hersey var.en guzeli ise hergun aktiveti oluyor tae bo impack,zumba dance,power plates vs. Gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba

iyi günler

Salonu gormeden bir sey diyemem ama kabaca pahali geldi.sonucta acik kapali havuzu olan solanlar 1.200 civarlarinda.

Sana tavsiyem benimde gittigim life club.umraniye ile atasehir arasinda Sanirim cakmak diye geciyor.baya guzel bir yer.4 katli tessis.2 tane havuzu var sonra sauna,buhar odasi felan hersey var.en guzeli ise hergun aktiveti oluyor tae bo impack,zumba dance,power plates vs. Gibi.

Evet baya iyi

Fiyatlandirmasi nedir ? Ayrica tavsiye uzerine gelmenin fiyat uzerinde bir etkisi olabilir mi ? Sartlar malum aof ogrencisiyim ayni zamanda.

Cakmak bana bir otobus uzaklikta. Yani gidis gelis 2 tl. Digeri 10 dk yuruyerek. Bunlarida dusunup bi karar vericem insallah.

Ayrica takviye olarak kullandigin bir karisim var mi? Ve fiyati tabiki :) Bana kreatin den sonra da protein verecek. Kreatin 82 tl protein 102 tl.

Bu konudaki tavsiyelerini de merakla bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba

iyi günler

Evet baya iyi

Fiyatlandirmasi nedir ? Ayrica tavsiye uzerine gelmenin fiyat uzerinde bir etkisi olabilir mi ? Sartlar malum aof ogrencisiyim ayni zamanda.

Cakmak bana bir otobus uzaklikta. Yani gidis gelis 2 tl. Digeri 10 dk yuruyerek. Bunlarida dusunup bi karar vericem insallah.

Ayrica takviye olarak kullandigin bir karisim var mi? Ve fiyati tabiki :) Bana kreatin den sonra da protein verecek. Kreatin 82 tl protein 102 tl.

Bu konudaki tavsiyelerini de merakla bekliyorum

Bana 5 dk yurume mesafesinde

buna iyi karar vermen gerekir sonucta ogrencisin para verip gelmemekde var.ama ben zamaninda Marriota gitmis biri olarak soyluyorum bu life clab marriotdan bi farki yok.Ben hocalarla ortamida lurdum artik birbebir calisiyoruz ha birde icerde basket,tenis sahasi felanda var.

Ama fiyat konusunda cok serefssizler.soyle anlatiyim ben 2010 nun aralik ayinda gitigimde;onumde yazip cizip cart curt yaparak 12 aylik uyelik 1.800 ken size 1.400 olur dediler :D eger 2011 de gelirseniz fiyat daha da artar tarzinda biseler sallamislardi.daha sonra 2011 in haziraninda gittigimde ise fiyati 1.200 e cektiler
    yani belki sana 1.000 tl felanda yapabilirler iyi pazarlik vs yaparsan.ben cunku hic pazarlik yapmadan direk kayit oldum

valla besin takviyesi olarak bir sey kullanmiyorum.Kreatin dedigin sanirim yag yakici.o yag yakicisini kullanirsan en fazla%20 fazla yag verirsin.yani bosuna bosuna paran gidicek.sen adam gibi gelip hocanin dediklerini duzenli olarak yaparsan zaten kilo veriyorsun.Protein konusunda ise haftaya ilk kutum geliyor.ben yurt disindan amcama siparis verdirtim.ama zaten sen ilk baslarda protein ihtiyacini tavuk,yumurta vs ile karsilarsin.ha dersen ben sabah 4 yumurta,oglen 200 gr tavuk vs yiyemem dersen alirsin protein tozunu.bu konuda tavsiyem ise hocanin onerdigi degilde kendin arastirip,diger kullanicilarin yorumlarina gore almani tavsiye ederim

sey birde benim salo en az 12 aylik uye kabul ediyor.

Protein tozu fiyati ise 180 tl civarlarinda(daha pahali daha ucuz vardir f/p olarak en iyi fiyat)

Kreatin neydi ya eger yag yakici yada direk kaslara katilan bir nevi protein(tam hatirlayamadim)

eger yag yakici ise fiyatlari o civarlarda.tabi likitlerinin fiyatlari biraZdaha fazla
  • Arkadaşlar merhaba , 1.5 haftadır başladım , fit bir vücuda sahip olmak istiyorum.Bu yüzden kilo almamam lazım ama sabah 6'da yatıyorum (bir iş iş bulana kadar da böyle devam eder). Haliyle akşam 7'de akşam yemeğini yiyoruz , e ben sabah 6'ya kadar oturuyorum , 2-3 gibi yavaştan acıkıyorum , 4 gibi falan deli gibi midem kazınıyor. Bu sırada yiyecek bir şey lazım bana. Kilo aldırmayacak ama beni doyuracak. Tuzlu birşey olması lazım , meyve vs. fayda etmiyor , 3-4 tane armut/elma yiyorum sanki dahada acıktırıyor.Boyum 173 , kilom 80. Kısaca gece yiyebileceğim , en azından çokta zararlı olmayacak bir yemek önerisi istiyorum. Ton balığı çeyrek kepek ekmeğine koysam nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Arkadaşlar merhaba , 1.5 haftadır başladım , fit bir vücuda sahip olmak istiyorum.Bu yüzden kilo almamam lazım ama sabah 6'da yatıyorum (bir iş iş bulana kadar da böyle devam eder). Haliyle akşam 7'de akşam yemeğini yiyoruz , e ben sabah 6'ya kadar oturuyorum , 2-3 gibi yavaştan acıkıyorum , 4 gibi falan deli gibi midem kazınıyor. Bu sırada yiyecek bir şey lazım bana. Kilo aldırmayacak ama beni doyuracak. Tuzlu birşey olması lazım , meyve vs. fayda etmiyor , 3-4 tane armut/elma yiyorum sanki dahada acıktırıyor.Boyum 173 , kilom 80. Kısaca gece yiyebileceğim , en azından çokta zararlı olmayacak bir yemek önerisi istiyorum. Ton balığı çeyrek kepek ekmeğine koysam nasıl olur?

edit: kusura bakma mesajı yanlış anlamışım.. ton balığı yağlı olur tavuğun göğüs kısmını yersen daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PearBear -- 19 Eylül 2011; 0:16:02 >
  • mobildeyim, pcye geçince bende bir şeyler karalayacağım, şimdilik mesajım dursun burada.
  • Evet arkdaşlar el yayı ve barfiks demiri alıyorum. Dumbellı nerden alsam ve nasıl alcagımı bılmıyorum. Yeni başlıyorum bu işlere barfiks demirini koridora koyucam. Şuanda 4 tane barfiks çekebiliyorum.

Alacagım barfiks bu arkdaşlar. Sizce bunu alıyımmı yoksa başka tavsiye edebilceğiniz ürün var mı ?

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=27081598&Productid=sporkosif21

El yayıda bu ve el yayını nasıl kullanıcam ?

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=369744&Productid=sporaltiss207

Yaşım 16 yeni girdim daha 58 kiloyum. Dumbell olarak eklemelı olanları varmıs onun fıyatları kaç paradır tam olarak bılmıyordum da. Yardımlarınız için Paylaş:

şimdiden teşekkürler.
  • Deca kürleri ile ilgili türkçe makale arıyorum arkadaşlar bulan olursa burdan paylaşsın yada pm lütfen.
  • arkadaşlar merhaba.

bn 186 boylarında 73 Kioyum yaşm 19. hafif kilo almam gerekli sanırım vucutumun düzenli ve orantılı olması için. bu kiloda olmanın yararı kasların çabuk belirginleşmesi ancak ince bir vucutta kas olsada biyere kadar. ben hem en olarak biraz genişlemek. göbek oluşturmadan kilo almak. kaslanmak abartılı olmayan şekilde. birde bel kısmımın kalnlaşmasın istiyorm yardımlarınızı bekliyorum
  • 186 boy. 66 kilo. En az 10-15 kilo almam lazim.

Ogrenci oldugum icin de gunde 6-7 yumurta,ara ogunler ve tavuk ve et falan fazla yiyemiyoruz. Onun yerine protein,yulaf ezmesi ve keci boynuzu pekmezi ile kilo alinabilir mi ?

Bunlarin kullanimi nasil olmali ?

Ben soyle kullaniyorum ;

Sabahlari 2 kasik pekmez. Spordan once protein ve süt.

Spordan sonra protein ve süt.

Aksam ise 2 kasik pekmez ve yine yarim litre süt-protein.

Sabahlari yumurta,aralarda muz ve sut icebilirim.ama surekli tavuk-pirzola vs yiyemem.
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.