Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muco555555

zorla bi adama askerlik yaptiramassin icinde olcak isteyen yapar istemeyen bedelini oder devlet kazanir birde devlete olan yuku azalir dusunun 10000 euro + devletin askerdeyken baktigi 6000-7000 tl yide eklersen 25-27 bin arasi devletin bir kisiden kazanci var

canım bu ülkede 600-800 tl çalışan sayısı sonsuz genç var onu odemeleri imkansız artık millet askerlikten yırtmak için ya babalarını öldürür yada böbreğini satar ki 99 da beddeli için babasını öldüren bi tip vardı bu işsizlik ortamında kime ne kadro bulup çalıştıryon çoğu genç lise bile bitirik değil batı dışında sanki gelişik bi ülkeyizde kendinizi oooooo renkli rüyalar oteli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Kasım 2011; 23:36:18 >

• ne çok korkan varmış askerlikten be vallahi kanım dondu bir savaş çıksa ülkeyide terkedersiniz siz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Onlarca ay dağlarda yattım kelle koltukda çatışmalra girdik arkadaşlarımla bölüğümüzden şehit olanlar oldu biz neden vicdani ret yapmadık o günlerimin hakkını istiyorum bende,

O zaman askere gıtmeseydın sana ılla gıdeceksın dıyen mı oldu hakkını arıyacaktın mahkemede .

En fazla tutup askerlık stresı yasayıp veya sehıt olma ıhtımalındense gırıp hapıse 5 10 sene artık neyse pasa pasa yatıp cıksaydın

hem ayrıca vıcdanı red gelıcek dıye sacma yorumlar yapma

madem o kadar hakkını arayan bırısısın madem bolugunden sehıtler oldu madem o kadar dagda yattın kalktın o zaman askerlıgını yaparken nıye vılladan hıc sehıt cıkmıyor dıye yargılamadın hakkını aramadın ?

Daha da konuya mesaj yazmıcam , ayrıca vıcdanı red istemeyenlere dıyorum madem o kadar askerlıge heveslısınız , bır hıc yolunda sehıt olmaya heveslısınız o zaman bızım yerımızede askerlık yaparsınız .

iyi gunler .

Helal çok güzel konuşmuşsun şahsen vicdanı red gelirse bende gitmiyecem..Hangi milletvekilin çocugu ölmüş banane ben niye gidecem onun için yasa bir gelsin hemen beyler savaşmak istemiyorum diyip bu işi bitiriyoruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

quote:

Orijinalden alıntı: emr3_

quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

Gelsin gelsin vicdanı redde gelsin.. Askerliği 80 sene önce şeref olarak gören milletimiz günümüzde nasılsa boşa zaman kaybı olarak görmeye başlamış.. Yarın bi gün abdnin uşakları memleketi sattımı kına yakarsınız..

Askerliği 80 sene önce şeref olarak gören milletin ne çocuğu ne torunu kaldığı için geliyordur zaten. Zorla vatan için öl bu şereftir denir mi bi insana, 80 sene önce öyle mi demişler. Adamın içinde yoksa onu zorla sokarsın zorlada bi yere kadar, çok darda kaldımı canını düşünür vatanını değil.

Hala bu ülkede azda olsa askerliği şeref sayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu kadar asker barındırıp 30 tane acemi doğuda ölünce yerine prof.ları yollamak yerine devamlı prof. olanlar, isteyerek askerliği seçenler orda olsun. Ne yaptıklarınıda karşılarındakinin ne yapacağınıda bilsin ki şehit haberi aldık mı canı gönülden vatan sağolsun diyelim en azından. Bu adam vatan uğruna ölmeyi istedi ve öldü diyebilelim. Zorla 20 yaşındaki çocuğu doğuya yolladılar diye ona buna kızarak birbirimize düşmeyelim.

Diğerleri tabi ki hiçbir şey yapmadan yatsın demiyorum, 1 ay herkese normal eğitim verilebilir 20li yaşlarda bir gencin bence alması gereken bir eğitim olur. Devamında bir sürede varsa mesleğiyle ilgili devletin bir kurumunda veya askeriyede çalışabilir. Ordumuzda profesyonel olmuş olur bence dahada iyi olur.

Olsun olsun profesyonel olsun inşallah mahşallah.. Paralı cihat ordusu kurdurun cemaatinize aferin..

Rahatladın mı?

Laf ettiğini zannedip bir şey diyorsan doğru bildiğini ya da yanlış gördüğünü, savunduğunu anlatta bizde öğrenelim.
    İlkokul 1 çocukları gibi sanane sen salaksan banane gibi diyaloglara gerek yok.

• Ohooo vicdani red çıkarıp reddettim diye para alacaklarsa ne anladım o işten?

Ne ala memleket hani askerde vatanı savunuyorduk, benim paramla mı savuncan vatanı vergiyi niye alıyorsun o zaman?

Herkes gitmiyorsa ben de gitmem 5 kuruş da para vermem zaten o durumda 3-5 yıla herkes konusmaya başlar niye para veriyoruz durduk yere diye o da kalkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenTamBirHayvanım

ne çok korkan varmış askerlikten be vallahi kanım dondu bir savaş çıksa ülkeyide terkedersiniz siz

nickinden de anlayacağımız gibi sen türkiye yi kurtarırsın merak etme bize gerek yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut321umut

Vicdani redmiş.
    Zamanında memleketin durumu bundan milyon kat daha kötüyken büyüklerimiz vicdani ret yapmadılar ama boşunaymış,kemikleri sızlıyordur şimdi hepsinin.
    Boşuna uğraşmışlar keşke hiç bozmasalardı şu sevr anlaşmasını,sen sağ ben selamet...

Bu memleket o memleket değil artık. Ayrıca onlar vicdanî kabul yapıyorlardı bir bakıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alex2017

quote:

ne çok korkan varmış askerlikten be vallahi kanım dondu bir savaş çıksa ülkeyide terkedersiniz siz

nickinden de anlayacağımız gibi sen türkiye yi kurtarırsın merak etme bize gerek yok..

sen merak etme kurtarırım ben senin gibilere yerde yok bu vatanda şu söz sana çok iyi gider

Ya Sev Ya Terket

git bakalım hangi ülke alır seni boş beleş konuşmaya benzemez klavyeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeus_1907

quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

ee kimse gitmezki askere

kimse değil büyük kısım gitmez, gitmek isteyene de 10-15tl gibi dalga geçici bir maaş yerine en azından asgari ücret kadar bir maaş verilmeli, 12aylık süreyi geçmemeli, tehlikeli bölgelere acemi erler gönderilmemeli, askere gitmek istemeyenler kamu hizmeti olarak bunu karşılamalı.

Sen şaka mısın? Profesyonel Ordu'da taban maaş 2000TL zaten her gün canını tehlikeye atmanın bedeli aylık 700 TL olsa kimse asker falan olmaz. Biraz usturupllu sallayın sallayacaksanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Atatürk ömrünün yarısınından fazlasını asker olarak geçirmişse, onun yolundan giden biri olarak 6 veya 15 ayı gözüm kapalı yaparım.

Atatürk onu bir amaç uğruna yapıyordu. Çok özür dileyerek askerlik yaparak ülkeye katabileceğin bir şey veya sağlayabileceğin bir fayda olduğuna inanıp inanmadığını sormak istiyorum. Halbuki üniversite eğitimi almış birisinin kamu hizmeti yaparak sağlayacağı maddi kazanç ile ordudaki profesyonel askerlere ne kadar faydalı tehçizat sağlanabilir...

Yapılacak bir şeyler bulunur. O sorun değil. Bunun yerine askerlik süresi kısaltılsa daha mantıklı ve eşitlikçi olur. O zaman herkes daha erken hayata atılır.

Süresi kısaltılırsa yine askerlik tercih edilebilir. Çünkü eğitimin bir sınırı var. Verecekleri eğitim 6 ayda da verilir yine uzun bile gelir. Eğitimi verip geri kalanında hizmet ettiriyorlar. Bir arkadaş demiş bayrak dikmelerini bekliyorlar. Gerçi ona gerek kalmadı istediklerini yaptırıyor zaten yabancı devletler diye. İşte onu engellemek için askere gidip tuvalet temizlemen değil okuyup çalışarak ülkenin başına geçip o devletlere kafa tutman lazım.

Kimse gitmesin o zaman. Bir savaşta da F-16'yı uzaktan kumandayla merkezden yönetirsin. Ne de olsa üniversitede F-16'yı kumanda ile kullanmayı öğretiyorlar.

Askerde F16 kullanamayı mı öğretiyorlar? Onu kullanmak için zaten okulunu okuman lazım.

Okutacak kimseyi bulamazsan?

Zaten ona zorunlu askerler gitmiyor ki. Kimseyi zorla hava harp okuluna sokmuyorlar. İnsanlar istedikleri için gidiyorlar oraya. Şimdi hava harp okuluna gitmeyi düşünen adam zorunlu askerlik kalkınca vaz mı geçecek?

Ben de zorunlu veya istekli gitmekten bahsetmiyorum. Gün gelip hiçkimse askeri alanda olmak istemezse ne olacak diyorum?

• Benim abimde öğretmen asker olarak yapmadan önce 21 gün temel eğitim aldı böyle bir saçmalık yok askerlikte.
    Komutanları akşam traş olanları kabul etmiyor, sabah olucak traş illaki. Sabah sıcak su yok, niye çünkü bu işlerde görevli olan da asker ve iştimadan sonra gidebiliyor ancak görev yerine. Her sabah buz gibi suyla ellerini yıkayıp traş olanlar mı dersin ne dersen de.
    Eğer oraya bir memur tutup sabahları efendi gibi askerlerini hazır etmek gibi bir zeka gösteremeyen bir kurumu savunmasın kimse.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

quote:

quote:

Vicdani redmiş.
    Zamanında memleketin durumu bundan milyon kat daha kötüyken büyüklerimiz vicdani ret yapmadılar ama boşunaymış,kemikleri sızlıyordur şimdi hepsinin.
    Boşuna uğraşmışlar keşke hiç bozmasalardı şu sevr anlaşmasını,sen sağ ben selamet...

İşte şuan durum o kadar kötü olmadığı için vicdani red yapılıyo

Evet haklısın yumurta kapıya dayanmadan bizim millet akıllanmaz zaten.
    Ne zaman ki İstanbula,Ankaraya yabancı bir devlet asıcak bayrağını o zaman uyanıcak bizimkiler.
    Ama artık o kadar salak değil düşmanlar,ülkeyi işgal etmeye ne gerek var ki zaten istediği gibi kullanıyorlar...
    Siz hala bekleyin ülke yine o günlere dösün diye,ama merak etmeyin o günler uzak değil.

Sorun şu ki şuan ki yönetimle askerlik yaparsak hic bir yararımız olmuyor, çünkü yöneticiler zaten o yabancıların yağcıları. Doğuda şehit olanlarda b.k yoluna gidiyor

Vicdani ret çıkınca kimse b*k yolunda şehit olmuyacak demi.Eee peki sonra oraları kim savunacak?

Şu anki yönetim hakkında söylediklerine katılıyorum.Zaten katılmamak elde değil.

Vatan savunmasını profesyonel orduya bıraksak? Mesela ben bilgisayar mühendisiysem o alanda iki yıl devlete karşılıksız hizmet etsem daha yararlı değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipponese

quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım

Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.

Peki o şehitlerimiz olmasa sen evinde rahat rahat oturabilecekmisin birde bunları düşün.

Evet. Eğer o kuzu kuzu şehit olan insanlar askerde olmasa PKK çok saldırır askere. Saldırsa da bir şey yapamaz. Ben de rahat rahat otururum.
  • quote:

Askerlik deyince ne anlıyorsunuz birader? Komutanların getir görür işlerini yap, hanımlarına hizmet et, ot çöp topla, ayak işleri yap, tuvalet paspasla, doğuya gidersen hayatını dağda geçiren itlerin önüne yem gibi sürül vs vs eğer kahramanlıktan, vatan sevgisinden anladığınız buysa ben vatan hainiyim kardeşim.
  • ohhh süper kutlamak lazım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Vicdani redmiş.

İşte şuan durum o kadar kötü olmadığı için vicdani red yapılıyo

Evet haklısın yumurta kapıya dayanmadan bizim millet akıllanmaz zaten.
    Ne zaman ki İstanbula,Ankaraya yabancı bir devlet asıcak bayrağını o zaman uyanıcak bizimkiler.
    Ama artık o kadar salak değil düşmanlar,ülkeyi işgal etmeye ne gerek var ki zaten istediği gibi kullanıyorlar...
    Siz hala bekleyin ülke yine o günlere dösün diye,ama merak etmeyin o günler uzak değil.

Sorun şu ki şuan ki yönetimle askerlik yaparsak hic bir yararımız olmuyor, çünkü yöneticiler zaten o yabancıların yağcıları. Doğuda şehit olanlarda b.k yoluna gidiyor

Vicdani ret çıkınca kimse b*k yolunda şehit olmuyacak demi.Eee peki sonra oraları kim savunacak?

Şu anki yönetim hakkında söylediklerine katılıyorum.Zaten katılmamak elde değil.

Vatan savunmasını profesyonel orduya bıraksak? Mesela ben bilgisayar mühendisiysem o alanda iki yıl devlete karşılıksız hizmet etsem daha yararlı değil mi?

Aa olur mu hiç öyle şey, çok mantıksız(!)

• konuyu şikayet ettim inşallah kaparlar bu kadar askerlikten korkan ana kuzusunu toplasan bir araya getiremessin yapmak istemeseniz bile milleti soğutmayın askerlikten bu bir anayasa suçudur yaptırımı çok ağırdır benden size söylemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: Nipponese

quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım

Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.

Peki o şehitlerimiz olmasa sen evinde rahat rahat oturabilecekmisin birde bunları düşün.

Evet. Eğer o kuzu kuzu şehit olan insanlar askerde olmasa PKK çok saldırır askere. Saldırsa da bir şey yapamaz. Ben de rahat rahat otururum.

Arkadaş ne diyon anlamadım ki adam gibi yazsana şunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Vicdani ret tam olarak ne demek? Tarafsız olarak söyleyebilirmisiniz?

Kişinin inancına, tercihlerine göre askere gitmeyi reddetmesi.

18-24 ay civarı bi kamu hizmeti versinler bak bakalım kimse red yapıyo mu.
  • quote:

konuyu şikayet ettim inşallah kaparlar bu kadar askerlikten korkan ana kuzusunu toplasan bir araya getiremessin yapmak istemeseniz bile milleti soğutmayın askerlikten bu bir anayasa suçudur yaptırımı çok ağırdır benden size söylemesi

Herkes düşüncesini açıkça yazabilir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.