Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sözde demokratik dünyanın, sözde demokrat insanlara sahip ülkesinde gerekliydi. Gerçi umarım Ordumuzun bu zamana kadar oluşturduğu disiplin dağılmaz. Her zaman, Ordu yerine Eğitimi savunurdum, lakin dünyanın ahvali birinden birisi olmazsa ancak sömürge mertebesinde bir özgürlük sunuyor dış politikaya göre. Ülkemizdeki insanlar bilinçsiz, ahlak ve dil cepheleri ünlü Çanakkale destanımız gibi geçilmez olmayı başaramadı. Dilimizin bilimsel terimlerini halen yetersiz buluyorum. Gelecekte bu projelere yön veren birisi olmayı umuyorum, bunun için çalışmaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

quote:

Atatürk ömrünün yarısınından fazlasını asker olarak geçirmişse, onun yolundan giden biri olarak 6 veya 15 ayı gözüm kapalı yaparım.

Atatürk onu bir amaç uğruna yapıyordu. Çok özür dileyerek askerlik yaparak ülkeye katabileceğin bir şey veya sağlayabileceğin bir fayda olduğuna inanıp inanmadığını sormak istiyorum. Halbuki üniversite eğitimi almış birisinin kamu hizmeti yaparak sağlayacağı maddi kazanç ile ordudaki profesyonel askerlere ne kadar faydalı tehçizat sağlanabilir...

Yapılacak bir şeyler bulunur. O sorun değil. Bunun yerine askerlik süresi kısaltılsa daha mantıklı ve eşitlikçi olur. O zaman herkes daha erken hayata atılır.

Süresi kısaltılırsa yine askerlik tercih edilebilir. Çünkü eğitimin bir sınırı var. Verecekleri eğitim 6 ayda da verilir yine uzun bile gelir. Eğitimi verip geri kalanında hizmet ettiriyorlar. Bir arkadaş demiş bayrak dikmelerini bekliyorlar. Gerçi ona gerek kalmadı istediklerini yaptırıyor zaten yabancı devletler diye. İşte onu engellemek için askere gidip tuvalet temizlemen değil okuyup çalışarak ülkenin başına geçip o devletlere kafa tutman lazım.

• Akpartiye her fırsatta sövenler bakıyorumda konu kendi menfaatlerine olunca nasılda çark ediyorlar. Şimdi akpartinin niye %50 oy aldığını anladınız mı? Yeri geliyor sizi bile memnun edecek icraatlar yapıyor.
  • call of duty hayranı milliyetçiler atıp tutmuş geneGerçekte işler değişir aylarca o berbat şartlarda öümle burun buruna yaşamk kim ister?Hadi doğuya gitmediniz yapıcağınız tek şey komutanların ayak işlerine bakmak olucak.
  • Eğer vicdani ret gelirse ve zorunlu askerlik hizmeti kalkarsa, burada atıp tutanların %90'ının askerlik hizmeti için kılını kıpırdatmayacağına adım gibi eminim.

Ama hükümet de, hem PKK sempatizanlarından oy toplamak hem de çocuklarının askerlikten yırtmalarını sağlamak için ne yapacağını şaşırdı. Hem bedelli askerlik hem de vicdani ret çalışmalarının bir arada olmasının mantığı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

Gelsin gelsin vicdanı redde gelsin.. Askerliği 80 sene önce şeref olarak gören milletimiz günümüzde nasılsa boşa zaman kaybı olarak görmeye başlamış.. Yarın bi gün abdnin uşakları memleketi sattımı kına yakarsınız..

Askerliği 80 sene önce şeref olarak gören milletin ne çocuğu ne torunu kaldığı için geliyordur zaten. Zorla vatan için öl bu şereftir denir mi bi insana, 80 sene önce öyle mi demişler. Adamın içinde yoksa onu zorla sokarsın zorlada bi yere kadar, çok darda kaldımı canını düşünür vatanını değil.

Hala bu ülkede azda olsa askerliği şeref sayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu kadar asker barındırıp 30 tane acemi doğuda ölünce yerine prof.ları yollamak yerine devamlı prof. olanlar, isteyerek askerliği seçenler orda olsun. Ne yaptıklarınıda karşılarındakinin ne yapacağınıda bilsin ki şehit haberi aldık mı canı gönülden vatan sağolsun diyelim en azından. Bu adam vatan uğruna ölmeyi istedi ve öldü diyebilelim. Zorla 20 yaşındaki çocuğu doğuya yolladılar diye ona buna kızarak birbirimize düşmeyelim.

Diğerleri tabi ki hiçbir şey yapmadan yatsın demiyorum, 1 ay herkese normal eğitim verilebilir 20li yaşlarda bir gencin bence alması gereken bir eğitim olur. Devamında bir sürede varsa mesleğiyle ilgili devletin bir kurumunda veya askeriyede çalışabilir. Ordumuzda profesyonel olmuş olur bence dahada iyi olur.

• bu ülke haliyle prof orduya geçicebilecek kadar zengin bi ülke değil! bu zaman kadar fukaralığından geçemedi zaten kıçını zor toplayan bi ülke! ekonomi ve halkının refahı bakımından bu askerlerin maaşlarını nerden çıkarcak(100.000 lerce kişi) tabi ya beddeliden redçilerden yada vergiden! yakında prof ordu için hava gazı vergisi gelirse şaşırmayın açık açık belli etmiyolarmı niyetlerini kopuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Kasım 2011; 23:17:30 >
  • Ya Vatanseverlik, Atatürkçülük falan hepsi laf, kendini bir kimliğe bir topluluğa ait hissetmenin duygusal yansımaları. İş icraata gelince dökülür hepsi . Benim 100 kilo bir arkadaş var Pratistyen doktor, sapına kadar Atatürkçü , vatansever, çağdaş geçinen bir tip, çürük raporu almak için bilinçli rahat bi 30-40 kilo daha aldı, son kurul raporundan çürük çıktı nihayet. Nerde kaldı Vatanseverlik diyecektim, utandırmak istemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 14 Kasım 2011; 23:17:17 >
  • askerliği COD sanan ülkücü liseliler toplanmış yine.
  • vicdani ret kesinlikle insan hakları yönünden en güzel ve en dogal uygulama. Bir bakıma destekliyorum ama vicdani ret bizim gibi insanlıktan nasibini almamıs adeta hayvan gbi yasayanların oldugu ülkede pekte mantiklı degil. Neden mi. Cünkü askere gidp adam olan cok. Adam yemek yemesni bilmez düzen nedr bilmez mıcmasını bilmez. 20 yasina gelms koltuk altı tırasi nedr onu bilmez. Bunun gbi br cok seyi ögretiyr askerlik aynı zamanda. Her ne kadar vıcdanı ret taraftarı olsamda sırf bu yüzdn bizm gbi cahil ülkelerde olmasini istemyrm. Ama 20 yasında gencecik cocugnda aylarca askerlik yapmasının mantıgı yok.
  • Vicdani red'e sıcak bakmayan arkadaşlar yarın birgün 20-30 şehit haberi alınca sokaklara dökülmeyin.Bu ülkenin acemi askerlere ihtiyacı yok giden ya üs'lere hizmetçilik yapıp dayak yiyip küfür yiyip ya da doğuda vefat edip tabutla geri dönüyor.Savaş durumunda ordu millet anlayışımızla ben de bu vatanı savunmak için giderim en azından bir amaç uğruna ve karşımdakini görerek ölürüm düşmanım belli olur.Konya'da yaşamış olan ben'i al eline silah ver doğuya yolla şehit olsun sonra başbakan çıksın terörist eylemi şiddetle kınasın sehit çok olursa gaz almalık bir operasyon başlatsın oh ne ala.Adam gibi profesyonel askerliğe geçilsin bakalım teröristler mi askeri asker mi teröristi keklik gibi avlıyor.Savaş durumu harici zorunlu askerlik saçmalıktır isteyen istediğini desin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Atatürk ömrünün yarısınından fazlasını asker olarak geçirmişse, onun yolundan giden biri olarak 6 veya 15 ayı gözüm kapalı yaparım.

Atatürk onu bir amaç uğruna yapıyordu. Çok özür dileyerek askerlik yaparak ülkeye katabileceğin bir şey veya sağlayabileceğin bir fayda olduğuna inanıp inanmadığını sormak istiyorum. Halbuki üniversite eğitimi almış birisinin kamu hizmeti yaparak sağlayacağı maddi kazanç ile ordudaki profesyonel askerlere ne kadar faydalı tehçizat sağlanabilir...

Yapılacak bir şeyler bulunur. O sorun değil. Bunun yerine askerlik süresi kısaltılsa daha mantıklı ve eşitlikçi olur. O zaman herkes daha erken hayata atılır.

Süresi kısaltılırsa yine askerlik tercih edilebilir. Çünkü eğitimin bir sınırı var. Verecekleri eğitim 6 ayda da verilir yine uzun bile gelir. Eğitimi verip geri kalanında hizmet ettiriyorlar. Bir arkadaş demiş bayrak dikmelerini bekliyorlar. Gerçi ona gerek kalmadı istediklerini yaptırıyor zaten yabancı devletler diye. İşte onu engellemek için askere gidip tuvalet temizlemen değil okuyup çalışarak ülkenin başına geçip o devletlere kafa tutman lazım.

Kimse gitmesin o zaman. Bir savaşta da F-16'yı uzaktan kumandayla merkezden yönetirsin. Ne de olsa üniversitede F-16'yı kumanda ile kullanmayı öğretiyorlar.

• Umarım en kısa zamanda gelir.
    ''Zorunlu askerlik sadece medeniyetin devamı için değil, aynı zamanda varlığımız için de ciddi bir tehlike oluşturur.'' Albert Einstein
  • Askere gitmeyenler nerede çalışacak? Kamuda çalışacaklarsa, işsizlik almış başını giderken bu kontenjan nerden geliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingo_disco

Vicdani ret nedir?
    En basit anlamıyla vicdani ret ahlaki tercih, dini inanç ya da politik nedenlerle askere gitmeyi ret etmesidir.

Vicdani reddin gerekçeleri nelerdir? Kişi neden vicdani retçi olur?
    İnsanları, vicdani retçi olmaya yönelten çeşitli nedenler vardır:
    *Birey, emir almak ve vermek, itaat etmek ve hükmetmek istemiyor olabilir.
    *Birey, şiddet kullanmayı ve insan öldürmeyi öğrenmeyi istemiyordur.
    *Birey savaşlara karşı olabilir ve savaşların yürütücüsü olan ordulara hizmet etmek istemeyebilir.
    *Birey, ( Yehova Şahitleri örneğinde oluğu gibi) dini inaçları gerekçesiyle her türlü şiddete karşı olabilir.
    *Birey, politik görüşleri doğrultusunda ordusuz, sınırsız, devletsiz, özgür bir dünyada yaşamak istiyor olabilir.

evet red yasası çıkarsa ben bu sebepten red edicem umarım gelir, kimse yok şehitlik yok kutsallık naraları da atmasın, 2011 yılında herkes pisi pisine gidiyor ve 45 saniyelik haber sorası unutuluyor hiçbir değeri kalmadı, ölmek isteyen enayiler askere gidebilir ben yoğum

• zorla bi adama askerlik yaptiramassin icinde olcak isteyen yapar istemeyen bedelini oder devlet kazanir birde devlete olan yuku azalir dusunun 10000 euro + devletin askerdeyken baktigi 6000-7000 tl yide eklersen 25-27 bin arasi devletin bir kisiden kazanci var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kimse gitmesin o zaman. Bir savaşta da F-16'yı uzaktan kumandayla merkezden yönetirsin. Ne de olsa üniversitede F-16'yı kumanda ile kullanmayı öğretiyorlar.

Askerde F16 kullanamayı mı öğretiyorlar? Onu kullanmak için zaten okulunu okuman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Vicdani ret gelsin, ama vicdani ret talep edenler de belediye hizmetlerinden, temel eğitim sağlık hizmetlerinden yararlanamasın, otobüse bile binemesin örneğin

vergide vermesin o zaman
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Askerde F16 kullanamayı mı öğretiyorlar? Onu kullanmak için zaten okulunu okuman lazım.

Okutacak kimseyi bulamazsan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 14 Kasım 2011; 23:29:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okutacak kimseyi bulamazsan?

Zaten ona zorunlu askerler gitmiyor ki. Kimseyi zorla hava harp okuluna sokmuyorlar. İnsanlar istedikleri için gidiyorlar oraya. Şimdi hava harp okuluna gitmeyi düşünen adam zorunlu askerlik kalkınca vaz mı geçecek?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.