Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tango-1

Vicdani ret gelsin, ama vicdani ret talep edenler de belediye hizmetlerinden, temel eğitim sağlık hizmetlerinden yararlanamasın, otobüse bile binemesin örneğin

evet vergiyi malın fiyatı içinde görüp hiç dikkat etmeyen bilinçsiz kuzu vatandaş örneği vergiler zaten aşırı bide dediğine bak sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün

• Eğer askerlik gerçekten askerlik olsa egosunu tatmin eden komutanlar, aynı yerde askerlik yaptığımız pis,suçlu,apaçi,jiletçi takımı ile askerlik yapmasak giderim ama bunlar ile aynı ortamda bulunmaktansa gitmem daha iyi
    ama bu yasa onları kapsayacak yine aynı yerde görev yapacağız

ben giderim askere
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Atatürk ömrünün yarısınından fazlasını asker olarak geçirmişse, onun yolundan giden biri olarak 6 veya 15 ayı gözüm kapalı yaparım.

Atatürk onu bir amaç uğruna yapıyordu. Çok özür dileyerek askerlik yaparak ülkeye katabileceğin bir şey veya sağlayabileceğin bir fayda olduğuna inanıp inanmadığını sormak istiyorum. Halbuki üniversite eğitimi almış birisinin kamu hizmeti yaparak sağlayacağı maddi kazanç ile ordudaki profesyonel askerlere ne kadar faydalı tehçizat sağlanabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

Orijinalden alıntı: umut321umut

Vicdani redmiş.
    Zamanında memleketin durumu bundan milyon kat daha kötüyken büyüklerimiz vicdani ret yapmadılar ama boşunaymış,kemikleri sızlıyordur şimdi hepsinin.
    Boşuna uğraşmışlar keşke hiç bozmasalardı şu sevr anlaşmasını,sen sağ ben selamet...

İşte şuan durum o kadar kötü olmadığı için vicdani red yapılıyo

Evet haklısın yumurta kapıya dayanmadan bizim millet akıllanmaz zaten.
    Ne zaman ki İstanbula,Ankaraya yabancı bir devlet asıcak bayrağını o zaman uyanıcak bizimkiler.
    Ama artık o kadar salak değil düşmanlar,ülkeyi işgal etmeye ne gerek var ki zaten istediği gibi kullanıyorlar...
    Siz hala bekleyin ülke yine o günlere dösün diye,ama merak etmeyin o günler uzak değil.

• Vicdani ret gelirse kimse askere gitmez. Çıkmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kingrush

quote:

Orijinalden alıntı: Blackened_61

Vicdani red çıkarsa kimse gitmez askere. Rütbeliler amelelik yaptıracak adam bulamazlar, kendileri toplarlar çöplerini

askerlikten anladığınız buysa gitmeyin bi zahmet

Askerlik dediğin zaten sadece o ha pardon astsubayların ev badana, taşıma hizmetleri ve pek müstakbel hanımlarının alışveriş torbalarına yardım etmek.
  • Vicdani Ret.i Güneydoğu'daki Gencler Başlattı Biz Asker Olupta Kan Aktırmıcaz Diye
    Vicdani Ret Kararı Aldılar Baktılar Gerçekten İşe yarıyor Hükümet Düğmeye Bastı.

Artık 15 Ay Askerliğe Kımse Sıcak Bakmıyor.

Ben 85/1 Tertip Çorum İl Jandarma'da ASkerliğimi Yaptım
    Sağlıklı Bir Şekilde Allah Herkese Nasip Etsin
    ASkerlik Adamı Adam Yapıyor.

6 Ay Olsun Askerlik Ful Silah Eğitimi.

Ben Askerlik Yaptığım Halde 15 Ay çok Kardeşim
  • quote:

Atatürk ömrünün yarısınından fazlasını asker olarak geçirmişse, onun yolundan giden biri olarak 6 veya 15 ayı gözüm kapalı yaparım.

böyle diyenlerin hepsi ertesi gün vatana veülkeye küfrediyordu

işte fark burada çıkıyor. ortada bir kamu hizmeti oluyor yapılacak. sen diyorsun "ben askerlik yapmak istiyorum seve seve yaparım" seni alyorlar 15 - 6 ay askerlik yaptırıyorlar.
    ben diyorum "askerlik/ordu benim, politik/insani/dini/felsefi anlayışlarıma uymuyor. ben askerlik yerine kamu yararına niteliğime göre aynı zaman (bazılarında biraz daha fazla) diliminde, bu hizmeti ordu dışında yapacam" diyorum. sorun kalkıyor ortadan. (askerliği yaptım merak etmeyin)

• Arkadaş ordu çok yanlış yapıyor.

Ben hukuk fakültesinde 3. sınıfım, bana 20 günlük temel eğitim versin ondan sonra benim bilgimden faydalanmaya kalksın. Orduya o şekilde hizmet ediyim.

Ailemin tek çocuğuyum, hayatımda 10 günden fazla bi arkadaşımla kalmamışım sen gidiyorsun allahın piskopatıyla dolu 200 kişiyle yanyana yatırıyorsun beni

Herkes silahla hizmet edicek diye birşey mi var ?

Etmem bende öyle birşey çıkarsa. 6 ay boyunca hukukla ilgili ne biliyorsam unuturum eğer işimi yapmaya devam etmezsem. Benim tekrar normal hayata adapte olmam en az 1 sene, 6 ayda askerlik.

Kimsenin ömrümden 1.5 sene çalmaya hakkı yok.

PS : AKP'ye de yaptığı hemen her icraata ölümüne karşıyım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

Vicdani redmiş.
    Zamanında memleketin durumu bundan milyon kat daha kötüyken büyüklerimiz vicdani ret yapmadılar ama boşunaymış,kemikleri sızlıyordur şimdi hepsinin.
    Boşuna uğraşmışlar keşke hiç bozmasalardı şu sevr anlaşmasını,sen sağ ben selamet...

İşte şuan durum o kadar kötü olmadığı için vicdani red yapılıyo

Evet haklısın yumurta kapıya dayanmadan bizim millet akıllanmaz zaten.
    Ne zaman ki İstanbula,Ankaraya yabancı bir devlet asıcak bayrağını o zaman uyanıcak bizimkiler.
    Ama artık o kadar salak değil düşmanlar,ülkeyi işgal etmeye ne gerek var ki zaten istediği gibi kullanıyorlar...
    Siz hala bekleyin ülke yine o günlere dösün diye,ama merak etmeyin o günler uzak değil.

Sorun şu ki şuan ki yönetimle askerlik yaparsak hic bir yararımız olmuyor, çünkü yöneticiler zaten o yabancıların yağcıları. Doğuda şehit olanlarda b.k yoluna gidiyor

• askerliğini yapan biri olarak, bence içi boş bişey olcak tsk asker bulamaz herkezin canı tatlı zorunlu olmasa kim gider allah aşkına boş milliyetçilik taslamayın..
  • Arkadaşlar gerçekten tepkilerinizi anlamakta güçlük çekiyorum. Bu hükümet profesyonel ordu, profesyonel askerlik sistemine geçeceğiz derken neredeyse istisnasız hepiniz destek verdiniz. Peki ne bekliyordunuz? Şu an uygulanan sistemle böyle bir şey yapmak mümkün mü sizce? Elinizde bu kadar asker tutarken ve bu askerleri uzun ya da kısa bir süre sonunda sivil yaşama geri gönderirken nasıl profesyonel asker yetiştirmeyi düşünüyorsunuz? Şimdi profesyonel askeri de yetiştirdik diyelim, e o zaman bu si,stem de, şehit vermemek için normal askerler cepheye gönderilmeyeceğine göre, ne iş yapacaklar? Dolayısı ile öfkelenmeden biraz düşünüp cevap vermeniz sanırım daha sağlıklı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım

Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.

Peki o şehitlerimiz olmasa sen evinde rahat rahat oturabilecekmisin birde bunları düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

quote:

Atatürk onu bir amaç uğruna yapıyordu. Çok özür dileyerek askerlik yaparak ülkeye katabileceğin bir şey veya sağlayabileceğin bir fayda olduğuna inanıp inanmadığını sormak istiyorum. Halbuki üniversite eğitimi almış birisinin kamu hizmeti yaparak sağlayacağı maddi kazanç ile ordudaki profesyonel askerlere ne kadar faydalı tehçizat sağlanabilir...

Yapılacak bir şeyler bulunur. O sorun değil. Bunun yerine askerlik süresi kısaltılsa daha mantıklı ve eşitlikçi olur. O zaman herkes daha erken hayata atılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

quote:

Orijinalden alıntı: brkmm

quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

aranızda vicdani retçiler var biliyorum

bende diyorum ki madem gitmek istemiyorsun türkiyede yaşamıcaksın

sen sıcacık evinde rahat oturupta ben gıtmem demıceksın

ha dhnin yaş ortalaması küçük bunu göz önünde bulundurup genellemede yapmasın kimse

daha cümle kurmaktan aciz adamlar ülkeden insanları yolluyor. he kardeşim he, gideriz ülkeden

demek istediklerim aklına gayet iyi giriyor

sen gününü gün et yaşa diye askere gitmiyor kimse

ne kadar yırtarsan yırt kendini gidip mıntıka temizliğide yapıcaksın günde 3 km yolda koşucaksın

anlıcağın eşşek gibi gideceksin

15 gün sonra görüşürüz...

Ha birileri bunları yaptığı zaman memleket çok iyiye gidecek, biz terörden kurtulacağız,senin şişkin egon tatmin olacak öyle mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Temiz

• yahu profesyonel orduya gecis bu vicdani ret sacmaligi ile mi desteklenecekti

Hukumet rezil bir uygulamaya imza atar eger yururluge girerse

Insaallah gundemden kalkar bu kepazelik
  • Vatan Hizmeti sadece askerlik yapmakla mı oluyor ? Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Orman Bakanlığında aynı sürede görev yapan bir vatandaşta Vatan Hizmeti yapmıştır. Vicdani ret Demokratk bir haktır ve Atatürkçülerin ulaşmaya çalıştıkları Batılı - çağdaş ülkelerin çoğunda vardır..

Not : Askerliğimi 18 Ay Ağrı'nın Eleşkirt ilçesin'de yaptım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

quote:

böyle diyenlerin hepsi ertesi gün vatana veülkeye küfrediyordu

işte fark burada çıkıyor. ortada bir kamu hizmeti oluyor yapılacak. sen diyorsun "ben askerlik yapmak istiyorum seve seve yaparım" seni alyorlar 15 - 6 ay askerlik yaptırıyorlar.
    ben diyorum "askerlik/ordu benim, politik/insani/dini/felsefi anlayışlarıma uymuyor. ben askerlik yerine kamu yararına niteliğime göre aynı zaman (bazılarında biraz daha fazla) diliminde, bu hizmeti ordu dışında yapacam" diyorum. sorun kalkıyor ortadan. (askerliği yaptım merak etmeyin)

Kendine karıştırdın galiba beni.

Mesela ordu bu durumdan dolayı hiç asker bulamasın. Ayrıca parayla da yapmak isteyen olmasın. O zaman kim savunacak ülkeyi? Böyle bir şey olsa mecbur zorunluya geri dönülecek.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.