Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Vicdani ret tam olarak ne demek? Tarafsız olarak söyleyebilirmisiniz?

Silaha ve savaşa karşıyım diyorsun. Askere gitmiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Vicdani ret tam olarak ne demek? Tarafsız olarak söyleyebilirmisiniz?

kişinin yapmak istemediği eylem

yanında birde duygusallık katınca vicdani ret oluyor
  • Askerlik cod yada bf oynamaya benzemiyor arkadaşlar bazıları atıp tutmuş yine, askerliğin temel eğitim bölümü yapılabilir sivil savunma amaçlı yada büyük bir savaş çıkarsa kim ne yapacağını bilsin diye, ama burada gelipte askerlik vatani görevdir diye atıp tutmayalım nolur 18 yaşını yeni doldurmuş çocuğun eline silah verip dağda terörist kovalamasını o yaşta adam öldürmesini yada ölmesini destekleyen arkadaşlar varsa onlarada yazık diyorum saksı değil omuzlarımızın üstündeki az kullanalım lütfen. Bu işten vicdani afla yada parayla yırtmak bence iyi birşey değil ortada bir hak olacaksa bundan herkes yararlanabilmeli terörün olduğu yere profesyonel birlikleri göndersinler herkeste 5 ay askerliğini yapsın çoğu kişinin laf edeceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Vicdani ret gelsin süper, gelirsede reddimi yaparım üstüne bir de sıcacık evimde otururum. Kimsede kalkıp aga bu nedir diyemez. İşte böylede güzel bir dünya burası.

• bu devlet "askere gitmek istemiyorum, vicdani red hakkımı kullanmak istemiyorum" diyenlere "tamam gitme o zaman" diyebilir.. tamam der demesine de "sana şu yok o zaman, sana bu da yok.." diyecektir kesinlikle..

eğer askere gitmek istemeyen olursa kesinlikle bir takım hakları elinden alınacaktır bundan şüphem yok. eğer böyle bir yaptırımı da olmazsa zaten bunca insanın hakkını ne gasp edebilirler ne de şehit anaları babalarının yüzüne bakabilirler..
  • ben gitmemeyi düşünebilirim açıkçası.tabi o zaman neler olur,zaman neyi gösterir bilemiyorum.

ülkemi,ordumu seviyorum ancak askerliğinde bir o kadar gereksiz olduğunu düşünüyorum.

gerçekten hiç bir iş yapmıyorlar.birkaç arkadaşın dediği gibi üstlerin emirlerini yerine getirmek için askerlik yapıyoruz gibime geliyor.

en azından vicdani red yasası gelmeyecekse bile profesyonel orduya eğilim arttırılmalı ve askerlik süresi biraz daha kısaltılmalı diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Vicdani ret gelsin, ama vicdani ret talep edenler de belediye hizmetlerinden, temel eğitim sağlık hizmetlerinden yararlanamasın, otobüse bile binemesin örneğin

bu hizmetler ücretsiz mi veirliyor sanki? parasını basıp biniyorsun

Paralı veya parasız binemesin yani, devlet okuluna hastanesine gidemesin, kendi güvenliğini body-guard tutarak sağlasın, polis ve jandarma vicdani ret yapanların davasına bakamasın, mahkemeye veremesin, yani devletin hiçbir organını kullanamasın.

Ya da fahiş fiyatlarla kullanabilsinler.

Sen gitme, ben gitmiyim, o gitmesin, kim gidecek ula bu askere ? Yok öyle

Vereceğim vergiyi de kaldırırlarsa seve seve kabul ederim ben bunu. Nasıl olsa belediye otobüsleri özel. Giderim özel hastaneye. Sigortayı da özel yaptırırım, vergi vereceğime adam akıllı hizmet alırım. Gittigidiyor'dan vergi sorunu olmadan satış yaparım. Oh çok iyi de olur çok güzel iyi olur valla.

Senin vatandaşlığını elinden aldıktan sonra bu ülkede hiçbir şey alamazsın.Sigorta falan yaptıramazsın.

Adam vatandaşlığın alınmasından bahsetmemiş ki. Zaten öyle bir şey olursa vicdani ret olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım

Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.

Tamamıyla katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J-Smoove -- 14 Kasım 2011; 22:42:40 >
  • Valla forumdaki en milliyetçi adamlardan biriyim, çıkarsa bende gitmem

Aptal mıyım gideceğim burda afedersin totosunu koyup yatan için vatanı savunucam

Ya birlikte savunuruz ya parası neyse verir hükümet paralı asker bulur ona savundurtur

Sorana da utanmam derim enayi miyim ben diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım

Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.

Profesyonel asker derken kimleri kastediyorsun? Kadrolu subay-astsubaylardan bahsediyorsan ziyadesiyle şehit verildi onlardan da. Gönlün rahatladı mı şimdi?
  • ya kardeşim hala bu vicdani ret konusunu anlamayan insanlar var her türk asker doğmuyor bu kadar basit doğudaki adamla batıdaki adamın askerliği de bir değil o zaman ödedikleri vatan borcuda bir değil demektir yanılmıyorsam 26 yaşın üstünde 500 bin asker kaçağı var ya şehit haberleri gelince katliam istiyoruz demeye benzemiyormuş demek ki şahsen ben onca sene okuyup olası bir askerliği doğuda yapma durumunda kelle koltukta gezemem birilerinin politikaları uğruna ölmeye de hiç niyetim yok bu devlet benim için var vergimi veriyorum vatandaş olmanın sorumluluklarını yerine getiriyorum öyleyse olay bitmiştir.
  • Vicdani redmiş.
    Zamanında memleketin durumu bundan milyon kat daha kötüyken büyüklerimiz vicdani ret yapmadılar ama boşunaymış,kemikleri sızlıyordur şimdi hepsinin.
    Boşuna uğraşmışlar keşke hiç bozmasalardı şu sevr anlaşmasını,sen sağ ben selamet...
  • Vicdani red gelse bile acemilik yaptirirlar bosa heveslenmeyin askerlik yapmiycaz dlye. O 21 gunde basinizdakiler vicdani redci oldugunuzu ogrenince 1 yil yapmis gibi olursunuz.
  • Ülkemi seviyorum kamu hizmetinde vatani görevimi yerine getirebilirim ama ne doğuya gidip hikayeden kendimi öldürtmeye ne de bütün gün başkalarının emirlerini yerine getirmeye niyetim yok. Yarın öbür gün büyük bir savaş çıkar gerçekten asker ihtiyacımız olur kalkar giderim ama gereksiz yere zekamı ve insani fonksiyonlarımı başkalarının emrine sunacak değilim. Vatan hainisin ülkeyi terk et diyen olursa da yukarıdaki arkadaş gibi para verin gideyim diyorum. Bu yasa çıkarsa belki büyük bir azalma olur asker sayısında ama zaten o askerlere şimdilik ne kadar ihtiyaç var ki? Ayrıca vatan bütünlüğü tehlikeye girerse askere gitmeyenler de yerinde durmaz gider askeriyeye katılırlar merak etmeyin. Kimse ülkesini sevmediğinden istemiyor böyle şeyleri.
  • vicdani ret uygulandığında hiçbirşey m yapılmıyor sanıyorsunuz? Karşılığında alternatif kamu hizmeti yapıyorsunuz. herke silah kullanıp can almak emir alıp dayak yemek/atmak zorunda değil, farklı şekillerde de VATAN BORCU ödenebilir. kaldıki teknolojinin bu noktaya geldiğ durumda, dünya ordularını ufaltıyor. niteliksiz, acemi eğitimiyle alınmış sayıca fazla askerler yerine, ileri eğitim almış küçük ama çok daha etkin ve teknolojik destekli birimler kuruyor. artık savaşlar, meydanda süngüyle yapılmıyor. teknolojik silahlar ve özel birimlerce yürütülüyor kara harekatları. tüm batı bunun farkına 2. dünya savaşından sonra farkına vardı ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknologi

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Vicdani ret gelsin süper, gelirsede reddimi yaparım üstüne bir de sıcacık evimde otururum. Kimsede kalkıp aga bu nedir diyemez. İşte böylede güzel bir dünya burası.

Bende işime gücüme bakarım gençliğimin bi kısmını boş işlere harcamaktansa.

• Atatürk ömrünün yarısınından fazlasını asker olarak geçirmişse, onun yolundan giden biri olarak 6 veya 15 ayı gözüm kapalı yaparım.
  • Gelsin gelsin vicdanı redde gelsin.. Askerliği 80 sene önce şeref olarak gören milletimiz günümüzde nasılsa boşa zaman kaybı olarak görmeye başlamış.. Yarın bi gün abdnin uşakları memleketi sattımı kına yakarsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

Valla forumdaki en milliyetçi adamlardan biriyim, çıkarsa bende gitmem

Aptal mıyım gideceğim burda afedersin totosunu koyup yatan için vatanı savunucam

Ya birlikte savunuruz ya parası neyse verir hükümet paralı asker bulur ona savundurtur

Sorana da utanmam derim enayi miyim ben diye

1+
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut321umut

Vicdani redmiş.
    Zamanında memleketin durumu bundan milyon kat daha kötüyken büyüklerimiz vicdani ret yapmadılar ama boşunaymış,kemikleri sızlıyordur şimdi hepsinin.
    Boşuna uğraşmışlar keşke hiç bozmasalardı şu sevr anlaşmasını,sen sağ ben selamet...

İşte şuan durum o kadar kötü olmadığı için vicdani red yapılıyo
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.